Home \ helse
 

Å behandle eksem på en naturlig måte.

 

Eksem kan påvirke folk i alle aldre og forårsake lidelse. Legene foreskriver ofte en steroidkrem. Ofte er imidlertid den ønskede forbedringen ikke satt inn, og ikke noen få mennesker lider av bivirkninger. Men dette er ingen grunn til fortvilelse, fordi det finnes andre metoder for å lindre kløen, for å forhindre at huden tørker ut og for å forhindre hudforandringer. Å prøve noen få naturlige rettsmidler kan hjelpe mye og ha stor innvirkning på hvordan huden din ser ut og føles. Hvis huden din ikke reagerer på naturlige legemidler eller eksemet ditt blir verre, bør du gå til legen.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Livsstilsendring  ,

    
   
 1.            1      Finn utløserne for eksemet i din livsstil. Utløserne er forskjellige for hver person. Mens en person kan være ekstremt følsom for ull, kan en annen ikke tolerere en viss parfyme ingrediens. Siden dette varierer fra person til person, og det kan ikke etableres generelle regler, må du finne ut selv hvilke ting et eksem kan forårsake med deg. Du kan prøve å beholde en slags journal der du registrerer hva du bruker for produkter og så ser hva som skjer når du slutter å bruke et bestemt produkt. 
    
  • Det kan være relativt utmattende å finne ut hvilke produkter som har betydning for deg. Derfor velger mange mennesker en helt organisk og naturlig livsstil. Deretter begynner de å integrere konvensjonelle produkter i deres daglige liv og se på når nye produkter utløser eksem igjen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk klær som ikke irriterer huden din. Når det er mulig, må du velge løst klær og unngå plagg av skrapete stoff, som ull. Glatte stoffer som bomull, silke og bambus irriterer huden din minst. Vær også oppmerksom på hva slags vaskemiddel du bruker. Vaskemidler kan gi et lett residuum på klær som kan irritere huden din. Det er best å bruke biologiske vaskemidler eller de som er basert på naturlige ingredienser. 
    
  • Hvis du bruker sport, bruk klær som passer og hold huden frisk. Så du svetter ikke mer enn nødvendig. Svette kan gjøre eksemet ditt verre.  
  •  
  • Når du vasker, bør du bruke mindre vaskemiddel enn angitt. Mange vaskemidler er konsentrerte og derfor veldig sterke. Dette kan irritere huden din. Prøv et fjerdedel av det oppgitte beløpet (dette vil gjøre klesvasket ditt enda renere).
  •  
  • Skyll tøyet to ganger. Hver klesvask som kommer i direkte kontakt med huden din, bør skylles to ganger (klær, sengetøy, håndklær). Flere moderne vaskemaskiner har allerede en ekstra skylle syklus å velge mellom. Ved ytterligere skylling skylles resterende rester av vaskemiddelet ut. Ved eldre maskiner kan skyllingen gjentas lett (muligens må velgeren skrues tilbake til). Husk at du bruker mer vann med det, skyllvannet må ikke varmes opp, kaldet er perfekt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg toalettsaker som ikke vil irritere huden din. Såper, vaskemidler, sjampo, oppvaskmiddel, desinfeksjonsmidler og eventuelle parfymeprodukter kan irritere huden din. Bruk såper og vaskemidler med naturlige ingredienser.  
    
  • Unngå produkter som inneholder natriumlaurylsulfat og parabener. Disse ingrediensene finnes i de fleste pleiemidler og er kjent for å irritere og tørke huden. Natriumlaurylsulfat bryter også ned de naturlige proteinene i huden din, noe som gjør huden din mer sårbar og sårbar for miljøbelastning. Medisinske studier har vist at parabener er forbundet med hormonelle ubalanser, kreft og fruktbarhetsforstyrrelser.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk en luftfukter. Tørr luft i soverommet ditt og i leiligheten din kan forverre hudsykdommer som eksem. Huden fortsetter å tørke ut og begynner å skape. Du kan rette opp dette ved å skaffe deg en luftfukter som gir luften i hjemmet ditt og huden din med ekstra fuktighet. Bærbare luftfuktere som kan festes til varmeren din, er tilgjengelige nesten overalt og i forskjellige finish og prisklasser.  
    
  • Du kan luftfuktige luften i et rom, selv uten luftfukter. Innendørs planter øker fuktigheten, for eksempel er fernen en fantastisk luftfukter.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold ditt hjem rent og unngå allergener. Levende ting eller ting som forårsaker allergier, som støvmidd, kjæledyrdander, pollen, mugg og flass kan også forårsake eksem. Pass på at støvsugeren har et godt filter og støvsuger ofte ditt hjem.  
    
  • Prøv å unngå bakterier, sopp og virus. Du bør også komme i kontakt med åpenbart syke mennesker så lite som mulig, da kontakt med patogener kan forverre eksemet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Reduser stress. Det har vist seg at eksem og hudsykdommer kan være forbundet med stress, både fysisk og psykologisk. Ta regelmessige pauser og slapp av, det vil gjøre deg bra. Gjør det som slapper av: visualiseringer, hypnoterapi, meditasjon, yoga, lytte til musikk eller maleri. 
    
  • Ta nok tid hver dag til å slappe av og slappe av. Selv om den eksakte årsaken til eksem ofte er ukjent, har det blitt kjent at stresset forverrer eksem.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Dusj eller bade mindre og når, deretter med varmt vann (ikke for varmt og ikke for kaldt). Hvis du rengjør huden for ofte, kan den redusere hudens fuktighet og gjøre eksemet ditt verre. Prøv å dusje ikke mer enn annenhver dag, men høyst en gang om dagen. Unngå for varmt eller kaldt dusjer og begrenset dusjen til maksimalt 15 til 20 minutter. Tørk forsiktig med et rent og tørt håndkle.  
    
  • Få krem ​​etter en dusj, best av alt hvis huden din fortsatt er litt fuktig. På denne måten lagres mer fuktighet i huden. Sørg for at fuktighetskrem ikke inneholder noen tilsetningsstoffer og bruk produkter basert på kokosnøttolje, sheasmør, avokadoolje eller ricinusolje. Vær oppmerksom på at disse oljene vanligvis tolereres godt av personer med eksem, men hver person reagerer forskjellig på ingrediensene. Prøv hvilket produkt som passer best for deg.
  •  
  • Hvis du tar et bad, ikke vær for lenge i vannet. Vannet kan tørke huden din og ytterligere irritere eksemet og irritert hud har en tendens til å klø.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Behandle eksem direkte på huden  ,

    
   
 1.             1      Prøv Aloe Vera. Du kan bruke anlegget i stedet for å kjøpe et aloe-produkt. Ta av et blad og klem det klare gelignende stoffet fra bladet. Påfør nå denne gelen på områdene som er påvirket av eksemet og la det fungere. Du kan holde arket i kjøleskapet og bruke det igjen neste dag. Ren aloe vera gel har ingen bivirkninger så lenge den påføres eksternt. Du kan bruke det så ofte som nødvendig.  
    
  • Den aloe vera-plantens gelatinøse juice har blitt brukt som fuktighetskrem og antiinflammatorisk i tusenvis av år. Bruken av aloe vera har hjulpet mange mennesker, da gelen lindrer kløen og fuktig den tørre og flassete huden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk marigold lotion. Bruk marigold lotion over hele kroppen din som kjempegods produkter har ingen kjente bivirkninger så lenge produktene påføres eksternt. Du kan også blande lotion med aloe vera gel før du legger den på huden din. Marigolds har oransje eller gule blomster og deres ekstrakt brukes ofte i hudpleieprodukter og kan lindre smerte og irritasjon.  
    
  • Mange produkter som inneholder marigold ekstrakt, som såper, oljer, kremer, salver og kremer, finnes i helsekostbutikker eller helsekostbutikker. Alltid foretrekker disse produktene til de som er tilgjengelige i supermarkeder, da de vanligvis inneholder en høyere konsentrasjon av marigold ekstrakt og mindre irriterende ingredienser.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prøv havremel. Hell organisk havremel inn i en gammel sokk og bind sokken til kranen i badekaret. La vannet strømme gjennom havregryn. Havregryn inneholder anti-inflammatoriske og anti-kløe ingredienser som kan ha en svært beroligende effekt på huden.  
    
  • Prøv en grøt laget av havremel. Alt du trenger å gjøre er å blande havregryn med vann til du får en fast grøt. Deretter bruker du denne mush direkte til eksemet ditt.
  •  
  • Stikkende nett har en tilsvarende effekt og kan brukes som havremel for badevannet. Nettles har en smertestillende og antipruritisk effekt.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Legg kamille komprimerer. Kamille er et veldig populært naturlig middel for eksem. Kamille sies å ha beroligende og antiinflammatoriske egenskaper. For å lage kamille te, la tørkede kamilleblomster i kokende vann i 15 minutter. Tøm blomstene fra teen og la den avkjøles litt. Drikk deretter et rent håndkle i den varme teen, vri den ut og legg den varme komprimeringen på den berørte huden. La komprimeringen virke i 10 til 15 minutter. 
    
  • Du kan også massasje kamilleolje direkte inn i huden eller legge noen dråper i badevannet. Noen mennesker er allergiske mot kamille, så prøv først oljen på huden din.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk økologisk kokosnøttolje. Kaldpresset kokosnøttolje brukes ofte som fuktighetskrem, og mange mennesker som lider av eksem sverger ved det og finner det langt mer nyttig enn kommersielle fuktighetsgivende midler. Kokosolje finnes i helsekostbutikker eller helsekostbutikker, på nettet og i enkelte supermarkeder. Påfør oljen til områdene som er påvirket av eksem og la det fungere. Kokosolje ser fast, men smelter veldig raskt på kontakt med huden. 
    
  • Kaldpresset betyr at oljen ble gjenvunnet ved temperaturer under 46 grader Celsius. Dette bevarer næringsstoffer, enzymer og mineraler.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Prøv mandelolje. Almondolje brukes ofte til behandling av eksem fordi det inneholder ursolsyre og oljesyre, både antiinflammatoriske og hudregenererende ingredienser. Almondolje kan påføres som fuktighetskrem på hele kroppen, selv før dusjing eller bading. Oljen danner et naturlig beskyttelseslag og forhindrer at huden tørker ut.        
 12.  
 13.             7      Prøv sitron. Kryd en sitron i halvparten og legg den skivede sitronen direkte på eksemet. Det burde gi forbedring. Først vil det brenne noe. Imidlertid brenner huden bare hvis du tidligere har riper på det og eksemet er åpent. Sitronsaften bekjemper betennelsen under huden, slik at den brenner.       
 14.  
             

    3      Bekjem eksem via diett  ,

    
   
 1.             1      Forbedre kostholdet ditt. Unngå behandlet mat så mye som mulig. Hvis du har råd til det, kan du kjøpe økologiske og naturlige produkter så ofte som mulig. Spis mange friske frukter og grønnsaker, lag dine egne måltider, koker ofte belgfrukter og grønnsaker, spis nøtter, bær, frø, frukt og grønnsaker i mellom og reduser kjøttforbruket. 
    
  • Omega-3 fett (som hovedsakelig finnes i fisk og grønnsaker) anbefales sterkt som de myker huden din og gir den nok fuktighet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi opp melk og meieriprodukter. Kumsmelk er en av de vanligste årsakene til eksem, så det lønner seg å gi det opp - selv midlertidig. Så du kan se om noe forbedrer seg. Kumelk melk er også ganske sur og inneholder ofte hormoner og kjemikalier som kan gjøre eksemet verre. Prøv å ikke konsumere kulemelkprodukter i to uker, og se om tilstanden din blir bedre. 
    
  • Det er mange erstatningsprodukter som du kan bruke i stedet for kumelk. Så du trenger ikke å drikke kaffen din svart. Geitemelk, fårmælk og bøffelmelk er alle fantastiske alternativer.
  •  
  • Hvis du vil uten dyreprodukter, kan du også prøve soyamelk, hasselnøttmelk, mandelmælk, havregryn eller rismelk.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi opp gluten. Hvete er også sett på som en av de viktigste årsakene til eksem. Hvis du kan, spis glutenfri, siden gluten kan være utløseren for eksemet ditt. Dette betyr ingen brød, ingen pasta, ingen glutenholdig frokostblanding og ingen andre behandlede matvarer som inneholder gluten.       
 6.  
 7.             4      Ha en diett som holder deg fra å gjøre andre ting. Lag en journal over hva du spiser og se på kroppen din nøye. Legg merke til eventuelle endringer som kan være relatert til kostholdet ditt. Noen ganger endres start umiddelbart eller bare etter noen timer. Hvis du ser at visse matvarer ikke er bra for deg, hopper du over dem i minst to uker fra kostholdet ditt - bedre fortsatt i fire til seks uker hvis det fungerer. Se hvordan huden din reagerer på denne endringen. 
    
  • Eksem kan forårsakes ikke bare av hvete og melk, men også av soya, egg, nøtter og frø. Hvis du oppdager at disse matene gjør eksemet ditt værre, må du ikke gjøre det.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta naturlige kosttilskudd til deg. Det finnes en rekke naturlige kosttilskudd som kan bidra til å forbedre eksemet. Noen av de mest effektive er: 
    
  •   Fettsyrer : Fettsyrer kan hjelpe med tørr hud og redusere betennelse. De brukes derfor til behandling av eksem. Omega-3 fettsyrer er spesielt antiinflammatoriske. Omega-6 fettsyrer, derimot, kan fremme betennelse. Som en studie har vist, kan en dose på 1,8 gram EPA (en omega-3-fettsyre), tatt over en periode på tolv uker, lindre eksem.  
  •  
  •   Vitaminer A, D og E : Disse vitaminene hjelper huden å holde fuktighet, forbedre vevet, øke kollagenproduksjonen og beskytte huden mot frie radikaler.
  •  
  •   Gamma-linolensyre : Denne fettsyren er hovedsakelig funnet i cowslip olje, borolje og cassisolje. Det antas at denne fettsyren lindrer hudbetennelse og gjenoppretter lipidbalansen i huden.  
  •  
  •   Zink : Dette essensielle mineralet har mange funksjoner i kroppen vår. Studier har vist en rekke resultater, hvorav mange viser at å ta sink raskt forbedrer eksem. Inntaket, så lenge den øvre grensen på 40 pm. ikke overstiger, kan tas uten å nøle. Inntaket av sink kan forårsake kobbermangel. Du må kanskje også ta små doser kobber.
  •  
         
 10.  
             

    4      Kjenne symptomer på eksem  ,

    
   
 1.             1      Lær å gjenkjenne vanlige symptomer på eksem. Eksem er et begrep for hudsykdommer der huden er betent og irritert. Et symptom som er vanlig for all eksem er kløe. Men hvis du kliper på den irriterte huden, produserer det gråtende sår og huden blir skarp og skjellende, en tilstand som er veldig typisk for atopisk dermatitt. 
    
  • Selv om det er uklart hva som er den direkte årsaken til eksem, er det nå vist at stress har en negativ innvirkning på eksem og forverrer det. Eksem starter vanligvis i barndommen, selv om det er tilfeller der eksem kun oppstod fra en alder av 30 år.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Undersøk kroppen din for symptomer. De vanligste symptomene er kløe, tørr og flammende hud og utslett i ansiktet, i knærne, i armhulene eller på hender og føtter. Når voksne først opplever eksem (som bare er rundt 10%), forekommer utslett oftest i popliteal, flexor og nakke.  
    
  • For barn forekommer eksem vanligvis først på hodebunnen og på ansiktet (spesielt på kinnene) og kan oppstå fra to til tre måneder. Hos barn fra to år til pubertet har utslett en tendens til å starte i popliteal og / eller armhulen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem typen av eksem. Kløe og betennelser er vanlige symptomer, men det er forskjeller mellom ulike typer eksem, avhengig av hvor betennelsen oppstår. 
    
  • Hvis du utvikler kontaktdermatitt eller allergisk eksem, kan det være en reaksjon på å kontakte noen substans. Du kan merke betennelse på hudstedet der du kom i kontakt med riktig plagg, smykker eller substans.
  •  
  • Hvis du opplever utslett på håndflatene eller sålene, eller hvis du utvikler blærer som er fylt med et klart væske, har du sannsynligvis lider av dyshidrotisk eksem.
  •  
  • Hvis du ser myntstørrelser på huden din, spesielt på dine armer, underben og skinker, kan det indikere mikrobial eksem.
  •  
  • Hvis hodebunnen og ansiktet blir gulaktig i farge, se oljeaktig eller bli flakket, kan du lider av seborrheisk dermatitt.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Helse populær:
Behandle takykardi.

Glemme en ydmykende opplevelse.

Hjelp barnet ditt å overvinne frykt.

Gjenkjenne astma.

Lindre smerte i ørebetennelse.

Miste vekt om to dager.

En bakteriell skiller seg fra en viral tonsillitt.

Gi en B12 sprøyte.

Avgifte tarmen.

Behandling av hepatitt B.

Forhindre soppinfeksjoner.

Diagnose diabetes.

Ta en dusj etter en hofteprotese.

Stopp og eliminere negative tanker.

Kombiner mat for å danne komplett protein.

Bli kvitt matforgiftning.

En otitis kur.

Sett sammen nødutstyr til hjemmet.

Behandle vorter hjemme.

Som tenåring, ta en stor rumpe.

Stopp å lyve for deg selv.