Home \ helse
 

miste vekt som barn.

 

Hvis du vil miste vekt som barn, bør du fokusere på å være sunnere. Du bør prøve å velge sunnere alternativer mens du spiser og gjør mer sport. Du kan også endre vaner og sette mål for deg selv for å bidra til å endre livsstilen din.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Spiser riktig  ,

    
   
 1.            1      Be foreldrene dine om å ta deg til en lege. Snakk med en lege før du endrer dine spisevaner. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvor mye vekt du bør miste (eller til og med gå ned i vekt). Likeledes kan legen din hjelpe deg med å designe en sunn vekttapsplan og overvåke fremdriften din. 
    
  • Legen din kan henvise deg til en ernæringsfysiolog som kan utforme en sunn spiseplan for deg.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg magert kjøtt og andre proteinkilder. Hvis du bestemmer deg for å spise et måltid, bør du foretrekker slankere kjøtt. Biff, hamburgere og annet rødt kjøtt inneholder vanligvis mye fett (hvis ikke i alle tilfeller). Kylling, fisk og bønner er bedre alternativer.  
    
  • Hvis du er en jente mellom 9 og 18 år, eller en gutt mellom 9 og 13 år, bør du spise minst 150 gram proteinkilder hver dag. Gutter mellom 14 og 18 år bør spise ca 190 gram proteinkilder daglig.  
  •  
  • Disse delene kan være mindre enn du er vant til. En tredjedel eller en fjerdedel (avhengig av størrelsen) på en tunfisk er omtrent 30 gram; et egg veier omtrent det samme. Avhengig av størrelsen veier en tredjedel opp til en fjerdedel av en hamburgerpatties så mye som en 30 grams servering. For bønner anses en kvart kopp som en 30 grams servering. Så hvis du spiser en hamburgerpatty med ca 90 til 120 gram, har du allerede dekket de fleste proteinbehovene dine.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spis mye frukt og grønnsaker. Hvis du ofte er sulten, prøv å fange frukt og grønnsaker i stedet for pakkede snacks. Spis selleri pinner med naturlig peanøttsmør, gulrot pinner eller et eple i mellom, i stedet for kjeks eller et stykke kake.  
    
  • Andre sunne alternativer inkluderer tomatskiver med cottage cheese eller pepper strips med hummus.
  •  
  • Hvis du er i aldersgruppen ni til atten, bør du spise en til to kopper frukt om dagen. Gutter mellom 9 og 13 år skal spise to og en halv kopp grønnsaker, og mellom fjorten og atten, tre kopper. Jenter mellom 9 og 13 bør spise to kopper grønnsaker, og de mellom fjorten og atten to og en halv kopper.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Prøv å velge hele korn. Hele korn omfatter mat som fullkornspasta, fullkornsbrød, fullkornsmis, brun ris og havremel. Hvit melprodukter inkluderer mat som hvit ris, hvitt brød og vanlige nudler. Hele korn er sunnere fordi de er mindre raffinert og inneholder mer fiber. Det betyr at de vil fylle deg i lang tid.  
    
  • Jenter mellom 9 og 13 år skal spise ca 150 gram kornblanding hver dag, jenter mellom fjorten og atten bør spise 170 gram. Gutter mellom 9 og 13 år skal spise 170 gram kornprodukter, og mellom fjorten og atten år skal de spise ca 230 gram. Minst halvparten av disse kornblandingene skal være helkorn.  
  •  
  • En bit brød, en halv kopp kokt ris, en halv kopp kokte nudler eller en kopp frokostblanding handler om en 30 grams servering.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Beslut om fettfri eller fettfri meieriprodukter. Meieriprodukter er gode kilder til kalsium og protein. Du kan også gi maten mer smak. Når du velger melkeprodukter, bør du imidlertid velge fettfattige eller ikke-fete produkter som skummet melk, fettfattig ost og ikke-fett yoghurt.  
    
  • Hvis du er mellom ni og atten, bør du ta tre kopper meieri hver dag. For eksempel er en kopp lik en kopp melk eller yoghurt eller ca. 30-60 gram hard eller bearbeidet ost.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ikke drikk sukkerholdige drikker. Sukkerholdige drikker kan øke ditt daglige kaloriinntak. Prøv å unngå sportsdrikker, brus og juice. I stedet velger du vann eller en usøtet urtete.  
    
  • Hvis du ikke liker vanlig vann, kan du prøve å legge til et oransje stykke eller bare et sprut av juice til vannet ditt for å gi det litt smak.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Vær oppmerksom på hvor mye du spiser. Det er fristende å spise til tallerkenen din er tom. Men hvis du bryr deg om ikke å stoppe når du er full, vil du ende opp med å spise mye mindre.        
 14.  
 15.             8      Unngå mat med høyt kaloriinnhold. Selv om det er greit å spise en cookie nå og da, bør du prøve hver dag for å unngå høyt kaloriinnhold. Disse matvarer inkluderer kaker, kaker, søtsaker og frites. Pass på at de blir en og annen glede, og du spiser dem ikke hver dag.                  
 16.  
             

  Del 2      Bli aktiv  ,

    
   
 1.             1      Spill utenfor. Du bør være på minst en time daglig. En måte å begynne med er å begrense tiden foran skjermen. Sett smarttelefonen til side. La datamaskinen stå. Gå ut med vennen din og bli aktiv.  
    
  • Men hvis du ikke er vant til å gjøre sport, kan du starte mindre. Start med en aktivitet du kan og gradvis øke aktivitetene dine.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tenk om du vil begynne å øve på en bestemt sport. Du trenger ikke å være en del av skolens onde konkurransedyktige basketballlag for å gjøre sport. Bli med på en klubb som spiller fotball etter skolen, eller finn en idrettsforening for å få tilgang til ditt lokale fritidssenter. Be foreldrene dine for å hjelpe deg med å finne en sport du liker. Å gjøre en sport vil få deg til å bevege deg jevnlig og det er moro også.        
 4.  
 5.             3      Prøv noe nytt. Kanskje sport ikke har vært morsomt tidligere siden du ikke fant den rette for deg. Kanskje bare tennis var egentlig ikke din ting. Det er imidlertid mange andre alternativer. Prøv å danse, svømme eller hoppe tau, for eksempel. Selv sport som bueskyting eller ridning gjør at du går utenfor og flytter.        
 6.  
 7.             4      Ta aktive pauser. Selv korte aktiviteter kan gjøre deg mer aktiv i løpet av dagen. For eksempel, hvis du tar en pause fra å lære, kan du vanligvis høre litt musikk eller spille et spill. I stedet skal du stå opp og gjøre et kort danseparti. Kjør ned trappen eller rundt stuen. Lag noen jumping jacks. Selv disse korte utbruddene kan allerede gi deg fordeler.        
 8.  
             

  Del 3      Ta opp sunne vaner  ,

    
   
 1.             1      Involver din familie. De fleste kan godt tolerere å være sunnere. Finn ut om familien din ønsker å bli med. Snakk med foreldrene dine om sunne forandringer for hele familien.  
    
  • For eksempel kan du fortelle foreldrene dine: "Jeg tror ikke at vekten min er sunn, og jeg vil gjøre noen endringer. Hva er din mening om å involvere hele familien i den? Jeg tror vi kan alle være litt sunnere. "
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skjul junk food. Hvis det er mulig, er det best å ikke ha noen junk food i huset i det hele tatt. Selvfølgelig, hvis andre mennesker spiser junk food hjemme, betyr det ikke at du kan spise den. Men du kan be dem om å skjule junk food fra deg. Kanskje resten av familien din kan ha et spesielt søppelmatskap som du ikke kan komme til. Alternativt kan familiemedlemmene, hvis det er mulig, lagre snacks i sine soverom. Hvis du ikke ser junk food, sjansene er at du ikke vil spise den.        
 4.  
 5.             3      Tilgi deg selv. Noen ganger vil du gjøre det du ikke bør gjøre. Det er bare menneske. Det er viktig å gjøre dette bare i moderasjon. Prøv å gjøre det riktige med 90% av tiden, og du vil gjøre gode fremskritt. Ved å fullføre selv forbedrer du ikke situasjonen din.        
 6.  
 7.             4      Sett deg ned når du spiser måltider. Det ville være best hvis du setter deg ned med familien din til måltider, slik at du kan nyte et sunt måltid sammen. Bare å sitte ned for å spise i stedet for å stå eller se på TV, kan hjelpe deg med å ta hensyn til hva du spiser og selvtillit, og ikke tankeløst skyve maten inn i deg selv.  
    
  • Hvis foreldrene ikke liker matlaging, kan du kanskje lære noen enkle, sunne oppskrifter for sunne måltider som du kan tilberede deg selv og familien din fra tid til annen. Forberedelse av fisk i ovnen, for eksempel, er ganske enkelt, og du kan kanskje lære å lage grønnsaker. Hvis du er interessert, spør foreldrene dine om du kan ta en grunnleggende matlagingskurs.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ikke gå glipp av frokosten. Din frokost gir deg den energien du trenger for å starte dagen. Også, hvis du spiser frokost, vil du ikke være så sulten senere. Dette betyr at i løpet av dagen vil du ikke være så opptatt av å snakke inn mellom måltidene.  
    
  • Sørg for at frokosten din består av protein, hele korn og frukt eller grønnsaker. For eksempel, prøv en bolle med havremel med fettfattig yoghurt og blåbær. Et annet alternativ er fullstendig toast med hardkokte egg og jordbær som en sidefarge.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Få nok søvn. Mens dette er lett, kan dette være vanskelig hvis du har mye å gjøre eller en nattugle. I utgangspunktet nok søvn kan hjelpe deg å bli sunnere og gå ned i vekt. Hvis du fortsatt er i skolen, bør du sove mellom ni og elleve timer om natten.        
 12.  
 13.             7      Ta deg tid til å slappe av. La oss være ærlige: livet som barn kan noen ganger være vanskelig. Du må ta vare på skole, venner og familie. Men stress kan hjelpe deg med å gå ned i vekt eller ikke gå ned i vekt. Mens du ikke vil kunne eliminere stresset helt, kan du lære metoder som hjelper deg med å takle stresset.  
    
  • En måte å håndtere stress på er å skrive om det. Hold en journal og skriv ned på slutten av dagen, noe som plaget deg den dagen. Bare å skrive ned dine tanker kan hjelpe deg med å fjerne tankene dine.  
  •  
  • Du kan også prøve meditasjon eller dyp pusting. De er ikke så gale som de høres ut. Dyp pusting lettere bokstavelig talt et øyeblikk å fokusere på å puste. Lukk øynene dine. Konsentrere deg bare om pusten din. Svært innhalere gjennom nesen og telle til fire i hodet. Hold pusten i fire sekunder og pust deretter sakte ut. Prøv å skjule alle andre oppfatninger eller tanker. Fortsett å puste i noen minutter til du føler deg roligere.
  •  
         
 14.  
             

  Del 4      Angi destinasjoner  ,

    
   
 1.             1      Bestem hva du vil endre. Du vet nå hvilke vaner i livet du bør jobbe med. En måte å starte er å sette mål for deg selv for å hjelpe deg med å oppnå det du ønsker å oppnå. Kanskje du vil ende opp med å spise sunnere mat eller flytte mer.        
 2.  
 3.             2      Bryt målene dine i trinn som kan gjennomføres. Et mål som å spise sunt er altfor stort. Mens du kanskje har en grov ide om hva du trenger å gjøre, kan du ikke sette dem i gang med en gang. I stedet prøver å forfølge mål som er relatert til konkrete atferd.  
    
  • I stedet for å fokusere på å spise sunt, kan du prøve mål som "å ha en søt matbit med et stykke frukt hver dag", "spise tre porsjoner grønnsaker daglig" eller "drikke tre brus hver uke" ,
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skriv ned fordelene dine tar med deg. Selvforklaringer på fordeler kan hjelpe deg med å oppnå dine egne mål. For eksempel, hvis målet ditt er å "drikke tre brus per uke", kan du skrive ned "Jeg vil ikke ha en sukkerkrasj det ofte. Jeg vil spise mindre sukker. Jeg vil konsumere færre kalorier. Det kan hjelpe meg å miste vekt. "        
 6.  
 7.             4      Husk målene dine. Legg dine skriftlige mål på et sted hvor du kan se dem. Si det hver morgen høyt. Å sørge for at du ser hva dine mål er, kan hjelpe deg med å holde oversikt over dine mål.        
 8.  
 9.             5      Forstå at du må være tålmodig. Du vil ikke kunne endre alle dine vaner over natten. Selv en forandringsvaner kan ta en stund. Bare jobber kontinuerlig med det, og du vil til slutt vedta nye, sunnere vaner. Når du har endret en eller to vaner, kan du angripe andre.        
 10.  
             

Tips .

                Les mer... (32)      
Helse populær:
Test for Aspergers syndrom.

Endre negative tankemønstre.

Gjenkjenne depresjon hos barn.

Øk fruktbarheten hos menn.

Fjern en feil fra øret.

Bruk te treolje.

Bli kvitt ørepine.

Øk jernabsorpsjonen.

Hold vennen din borte fra røyking.

Et enkelt middel for sår hals.

Ikke vær trist lenger.

Gjør seg skyldig.

Kjenne symptomene på vulvarkreft.

Spyl bihulene.

Hold deg våken i minst 24 timer kontinuerlig.

Etter blødning av en løs tann, stopp blødningen.

Behandle Crohns sykdom naturlig med hjemmemedisiner.

Gjenkjenne en sosial angstlidelse.

Meditere dypt.

Styr urinstrømmen.

Test for mistenkt Parkinsons.