Home \ helse
 

Bli kvitt din bevegelsessykdom.

 

Bevegelsessyke er forårsaket av bevegelsesendringer, for eksempel på et fly eller skip som du ikke er vant til. Det forårsaker ofte kvalme og i noen tilfeller oppkast, samt hodepine og svimmelhet. Det finnes en rekke strategier for å forebygge eller lindre bevegelsessykdom, samt behandle det hvis og når det oppstår.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Prøv over-the-counter eller narkotikastrategier  ,

    
   
 1.            1      Snakk med legen din før du tar noen medisiner. Du bør snakke med legen din om dine valg, inkludert over-the-counter-midler og hjemmemedisiner før du begynner behandlingen. Dette gjelder spesielt hvis du har helseproblemer eller allergier, er gravid eller behandler et barn. Husk at de fleste tilgjengelige alternativer gir døsighet og bør brukes ca. 30 minutter før du reiser. 
    
  • Reisegold® eller Neo-Emedyl®, som begge inneholder det aktive stoffet dimenhydrinat, som tilhører klassen antihistaminer, er meget gode alternativer. Disse legemidlene er tilgjengelige i disken og bidrar til å lindre bevegelsessykdommen. Andre histaminer som diphenhydramin (Emesan®, Calmaben®) kan være nyttig, spesielt for barn.
  •  
  • Axisetron® eller Ondansan® (Ondansetron) er reseptbelagte medisiner som virker mot kvalme som legen din kan tilby hvis Emesan® eller Calmaben® alene ikke er nok. Du kan også bli bedt om å ta andre medisiner for kvalme.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv ingefær. Ginger er et naturlig middel for kvalme. Drikke ingefærte, ta ingefær tabletter (som er tilgjengelige over disken) og til og med tygge ingefær kan i noen tilfeller bidra til å eliminere kvalme. 
    
  • Drikke ingefær ale eller spise mat som inneholder ingefær (som ingefær kjeks, så lenge de inneholder naturlig ingefær i stedet for kunstige smaker) kan også hjelpe.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk hudplaster for kvalme. Disse patchene er tilgjengelige over disken og er kjent kommersielt som Scopoderm®. De er små flekker som er klistret bak øret og sakte frigjør den aktive ingrediensen som virker mot kvalme. De kan vare opptil tre dager. 
    
  • Fest plasten ca. fire timer før effekten starter, bak øret. Siden stoffet slippes langsommere enn med legemidler i tablettform, er det viktig å holde plasten litt tid på forhånd.  
  •  
                   
 6.  
             

    2      Prøv forebyggende strategier  ,

    
   
 1.             1      Spis milde (unseasoned) matvarer under reisen. Crackers, brød / toast, bananer, ris og appelsince er alle gode muligheter.  
    
  • Det er også best å unngå alkohol og koffein, da de kan gjøre reisesyke verre. I stedet forbli med vann, koffeinfri te eller juice og sørg for at du holder deg godt hydrert under turen.
  •  
  • Ikke spis fettete eller stekte matvarer som er vanskelig å fordøye.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg ditt sete klokt for å minimere reise sykdom. Det er best å sitte på et sete som du kan se ut av vinduet og hvor bevegelsen eller svingingen er minst. 
    
  • Sett deg i bilen i passasjerstolen eller kjør deg selv. Først visualiser du ruten i tankene dine og under reisen for å forberede deg til neste trekk.
  •  
  • Hvis du er på et skip, prøv å holde deg midt i skipet da det stenker minst i det området. Hold øynene dine i horisonten. Å holde seg ute i frisk luft hjelper også.
  •  
  • Pass på at du får et vindus sete i et fly. Hold deg unna selve baksiden av flyet (det gir deg det mest her) og dividereren (der du ikke har noen visuell anelse om hvilken vei flyet er tiltet). Det er best å ha et sete omtrent i midt foran, over vingene.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Distrahere deg selv med beroligende musikk. En distraksjon, som beroligende musikk, kan distrahere din oppmerksomhet fra bevegelsene til flyet eller kjøretøyet. Andre ting som kan hjelpe, suger på en søppel (spesielt tabletter med ingefær kan være nyttige) eller sprøyte aromaterapeutiske dufter, som mynte eller lavendel.  
    
  • Ikke les for å prøve å distrahere deg selv. Lesing kan forårsake reise sykdom eller gjøre det verre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lukk øynene dine. Bevegelsessyke oppstår når stimuliene som behandler balanse systemet (som inkluderer øynene, indre øre og sensoriske nerver) står i konflikt med hverandre. Ditt indre øre kan føle en bevegelse, men du kan ikke se noen tegn på bevegelse (som når du er i et fly eller båthytte). Redusere tilstrømningen av stimuli - for eksempel ved å lukke øynene eller ligge på gulvet, hvis du har nok plass - kan bidra til å redusere denne motsetningen og lindre bevegelsessykdommen.        
 8.  
 9.             5      Invester i Sea-Band® eller Reliefband®. Disse og andre lignende produkter er spioneringen som hjelpemidler som kan lindre bevegelsessykdom ved å stimulere andre deler av kroppen, oftest håndleddene. Det er uklart om disse er mer enn bare en placebo, men studier har vist at noen mennesker blir bedre ved å bære slike band. 
    
  • Det antas at ledbåndene stimulerer medianen med pulsatile stimuli når de plasseres rundt håndleddet, som motvirker de nevrologiske signaler som kommer fra magen og forårsaker kvalme.  
  •  
  • Hvis du er en av de som ønsker å bekjempe kvalme uten å bruke medisiner, kan dette alternativet være verdt et forsøk!
  •  
         
 10.  
           Les mer... (9)      
Helse populær:
Naturligvis senker blodsukkernivået.

Midler for å behandle feberblåsere.

Lag blodkapsler.

Være gravid som veganer.

Beskytt øynene dine.

Naturligvis redusere fibroids.

Sikker sport for graviditeten.

Candida infeksjonsterapi.

Få en tett nese naturlig.

Strekk dine biceps.

Finn Midlife Crisis in Men.

Hvordan øke selvtillit.

Beregn kroppsfettprosent riktig.

Behandle hallusinasjoner.

Håndtere symptomer på endometriose.

Styr syn.

Få rester fra tannhull.

Avgift lungene naturlig.

Komfortabel noen etter et abort.

Stopp å være offer.

Lindre ryggsmerter.