Home \ helse
 

Rengjør ørene grundig.

 

I de fleste tilfeller er den beste måten å holde på innsiden av ørene dine ren, bare å la dem være alene. I utgangspunktet er en liten voks enda god! Men hvis du samler en overdreven mengde earwax, er det noen sikre metoder for rengjøring. Dette inkluderer å fjerne ørevoks utenfor øret eller sette inn en sikker løsning i øret. Du kan bruke disse metodene hjemme. Ellers bør du få hjelp fra en lege.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Vær forsiktig  ,

    
   
 1.            1      Kontroller at du ikke har infeksjon. Rengjøring av ørene kan være svært smertefull i en infeksjon og er ikke en god ide. Du kan ha en infeksjon med symptomer som ørepine, ubehagelige lukt eller piping i øret. Hvis du tror at du har en infeksjon, så gå til legen før du selv prøver å rense ørene dine.        
 2.  
 3.             2      La den hørbare kanalen stå alene. Dette gjelder for de fleste. Ikke hell eller sett noe i øret og prøv ikke å klø det ut. Det menneskelige øre er laget for å rense seg selv. Ørevoks strømmer utover og forenkler denne prosessen. I de fleste tilfeller trenger du ikke å trenge gjennom øret.  
    
  • earwax smører, fukter og beskytter de delikate komponentene i ørekanalen. Det har også antibakterielle egenskaper og kan naturlig fjerne smuss fra ørekanalen.  
  •  
  • Huden og håret i øregangen bidrar til ørevoksene. Chewing og andre kjevebevegelser bidrar også til å styre ørevoks ut av øret.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ikke bruk bomullspinner. Bomullspinner som Q-Tips er gode for å rengjøre millioner av små ting, men ikke for ørene dine. Ved å bruke bomullspinne eller opprullede servietter for å rense ørene dine, vil du sannsynligvis bare skyve ørevokset til trommehinnen.  
    
  • Det er enda verre fordi du kan punktere tynn hud og følsomme komponenter i ørekanalen din og skade dem.
  •  
  • I de fleste tilfeller oppstår en ørevoksplugg fra uklare rengjøringsmetoder som skyver ørevokset mot trommehinnen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Rengjør utsiden av øret. Hvis du vil bli kvitt ørevoks, vent til den kommer ut av øregangen. Tørk deretter det og resten av øret med en fuktig klut eller bomullsboll. Her kan du til og med bruke bomullsknopper - som du ikke lenger legger i øret - for å nå alle hjørner og vinkler på pinna.  
    
  • I utgangspunktet bør du bare rense de delene av øret du kan se i speilet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjenkjenne en plugg. En cerumen (earwax) graft kommer nesten alltid fra menneskelige vaner, som innføring av fremmedlegemer. Disse inkluderer bomullspinner, høreapparater, øretelefoner, ørepropper og stetoskoper. Hvis en graft dannes, beskriver du følelsen med ord som "tilstoppet" eller "full".  
    
  • Ørevokseposisjoner på trommehinnen kan påvirke hørselen eller forårsake progressivt hørselstap. Andre symptomer på øreormsplugg inkluderer ørepine, piping i øret (tinnitus), kløe i ørekanalen, ubehagelige luktende utslipp og hostende pasninger.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se lege for å fjerne en plugg. I de fleste tilfeller vil legen prøve å fjerne støpselet fra en kombinasjon av skylling og manuell utvinning. Smerten skal være minimal og da vil du nesten umiddelbart merke en forskjell (kanskje enda bedre).  
    
  • Mange symptomer på earwax graft indikerer infeksjon eller andre alvorlige forhold som legen din kan oppdage og behandle.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Oppløs Earwax innskudd hjemme  ,

    
   
 1.             1      Bruk aldri ørelys. Ørelys er hule papirruller foret med voks. Hvis den ene siden av stearinlyset lyser og den andre er i øret, bør ørevokset påstås trekkes ut av øret ved negativt trykk. Det hele høres veldig farfetched og det er.  
    Det er tydeligvis ingen pålitelige bevis på at disse stearinlysene fungerer, men nok bevis for at de forårsaker brannskader, brannskader og blåst på trommehinder.  
         
 2.  
 3.             2      Velg et væske som sikkert kan brukes i øret. Hvis du vil bruke væske til å oppløse overflødig voks og drenering, velg noe sikkert som saltvann, babyolje eller spesiell mineralolje. Du kan også kjøpe kommersielle løsninger spesielt for øretrengjøring.  
    
  • Andre metoder for selvforsøk som du finner online kan være risikabelt. Bruk av hydrogenperoksid, for eksempel, kan forårsake alvorlig irritasjon eller enda verre skade på trommehinnen.
  •  
  • Spør legen din dersom du kan bruke en fortynnet hydrogenperoksidløsning. Dette kan være en god måte å oppløse ørevoks og la det renne dersom legen forteller deg at alternativet er trygt for deg.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Varm ørevæsker til kroppstemperatur. Mineralolje eller andre væsker bør bringes til kroppstemperatur før bruk i øret. For kaldt væske kan påvirke funksjonen til ditt indre øre og forårsake tap av balanse, svimmelhet og kvalme. For varme væsker kan forårsake irritasjoner og brannskader.        
 6.  
 7.             4      Slipp en liten mengde væske inn i øret for å myke ørevoks. Legg bare noen få dråper mineralolje (eller andre sikre væsker) inn i øregangen. Bruk en pipette eller en våt bomullsboll.  
    
  • Ligg på din side slik at det blokkerte øret peker opp.
  •  
  • I stedet for å prøve å skylle ørevoks ut av øret, prøv å myke det slik at det strømmer ut av seg selv. Denne prosessen skal være smertefri og kan til og med slappe av.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vent, vend mot den andre siden og gjenta prosessen om nødvendig på det andre øret. Hold deg i denne stillingen i ti til tjue minutter. Deretter legger du deg ned på et rent håndkle slik at væsken kan tømme fra øret.        
 10.  
             

    3      Vask ørevoks fra selve øret  ,

    
   
 1.             1      Vær veldig forsiktig. Hvis du har en stikk plug i øret som ikke kan fjernes med mineralolje, kan du prøve å skylle det ut. Legene gjør ofte det samme, men de spesialiserer seg på det og har de riktige verktøyene. Ikke bruk for mye vann eller for mye press, dette kan skade trommehinnen.        
 2.  
 3.             2      Fyll øre sprøyten med rent vann eller saltvann. Kontroller at væsken er ved kroppstemperatur.  
    
  • Trykk øre sprøyten sammen og dyp spissen i væsken, reduser trykket og øre sprøyten fyller med væsken.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg væske til øret. Plasser øre sprøyten på kanten av ørekanalen og aldri senk den. Hold hodet oppreist og litt sidelengs slik at væsken kan løpe ut av øret.  
    
  • Stopp så snart du føler smerte. I stedet skal du gå til en lege.
  •  
  • Før du bruker denne metoden, bør du prøve å oppløse ørevoks med mineralolje.
  •  
         
 6.  
             

Advarsler .

                Les mer... (13)      
Helse populær:
Med 5 bitt dietten, gå ned i vekt raskt.

Avtale med uhøflige kunder.

Bryt et platå når du fjerner det.

Bruk brannvesenets bærende teknikk.

Håndtak med trykk.

Som en kvinne, gå ned i vekt raskt.

Senk HbA1c verdien.

Ved diabetes bruk fenegreek.

Forhindre kramper i beina under graviditet.

Overvinne frykten for å miste en elsket.

Se fint når du er gravid.

Fjern glass fra et sår.

Tøm arteriene dine naturlig.

Lindre smerter i nakken.

Øk dopaminnivået.

Skyll av tunge fritt til metall.

Mål den ødelagte ledningen av en tannbrakett.

Stram en kalkunhals med ansikts yoga.

Inducer feber.

Bli kvitt smerter i lårene.

Vedlikehold kontaktlinser.