Home \ helse
 

Gjør deg hoste.

 

De fleste vil bli kvitt hoste i stedet for å frivillig ta det på seg selv. Men det er visse grunner til at du ønsker å hoste for eksempel å få slem ut av halsen din under en forkjølelse eller for å holde en tale offentlig. Personer med kroniske lungesykdommer, som cystisk fibrose eller kronisk obstruktiv lungesykdom (COLE), kan trenge hjelp hoste for å hoste opp slim fra lungene. Selv funksjonshemmede, for eksempel quadriplegics, kan ikke være i stand til å hoste riktig under normale forhold.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Endre pusten din  ,

    
   
 1.            1      Pust inn skarpt og lukk halsen. Ved å endre måten du puster på og avbryter luftstrømmen, kan du forårsake hoste. Press halsen sammen og prøv å puste ut. Trekk magen sammen og klem ut luften mens du klemmer på halsen. Det kan få deg til å hoste.        
 2.  
 3.             2      Hoste forsiktig. Lett hums med lite press, som om du ønsket å uttrykke sinne, kan være nyttig for personer med lavt lungevolum. Disse er for eksempel pasienter med cystisk fibrose eller kronisk obstruktiv lungesykdom (COLE). For å forsiktig hoste: 
    
  • Senk pusten ved å ekspandere i 4 sekunder.
  •  
  • Inhale ca 75% av et normalt pust.
  •  
  • Form munnen din inn i en O og prøv å holde vokalledninger åpne.
  •  
  • Trekk bukmuskulaturen sammen for å skyve luft opp gjennom munnen din. Du burde gi det en litt svimlende tone av deg.
  •  
  • Inhale og grunne og gjenta dette.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prøv å hoste dårlig. Hvis du forsiktig gi opp hosten din for å simulere en hoste, kan en ekte host følge. For å etterligne en hoste, begynn å rydde halsen. Trykk luft gjennom halsen ved å sammentre mage muskler og skyve luft opp og ut av munnen.       
 6.  
 7.             4      Inhalér kald, tørr luft. Vinterluften er ofte kald og tørr og kan føre til økt hoste. Kald, tørr luft kan eliminere vanndamp i halsen og halsen, noe som forårsaker en vri i luftrøret. Dette kan få deg til å hoste, spesielt hvis du har astma.  
    
  • Ta et dypt pust i den kalde luften. Pass på at luften strømmer direkte inn i lungene.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Inhalasjonsstoffer  ,

    
   
 1.             1      Inhalér dampen i kokende vann. Kok vann i en gryte og hell den i en bolle. Hold ansiktet over bollen, pass på å ikke brenne deg selv. Pust inn raskt og dypt for å suge det fordampede vannet inn i lungene. Det vil kondensere i lungene, hvorpå kroppen din vil misfortolke den som vann i lungene. Ved hosting vil det ønske å drive vannet ut av det igjen.        
 2.  
 3.             2      Inhale sitronsyre. Sitronsyre brukes som hosteutløser i mange medisinske studier. Legg til sitronsyre, for eksempel i form av appelsin eller sitronsaft, til en forstøver for å lage en tåke som du kan inhalere. Det burde få deg til å hoste        
 4.  
 5.             3      Inhalere aromatiske sennepoljer. En eldre medisinsk studie indikerer at sennepsolje kan innåndes for å forårsake hoste. Legg noen dråper aromatisk sennepolje i en flaske. Inhalér luften fra flasken, og du må hoste.        
 6.  
 7.             4      Cook chili peppers. Chili peppers har en ingrediens kalt capsaicin, noe som kan forårsake irritasjon i munnen, halsen og luftrøret. Hvis du utsetter deg selv for capsaicin ved å tilberede chili peppers, slippes noen molekyler ut i luften. Du puster inn disse, noe som igjen fører til irritasjoner i halsen og lungene, noe som får folk flest til å hoste.        
 8.  
 9.             5      Dra slim tilbake i halsen. Hvis du har forkjølelse og nesen din løper eller er tett opp, trekk slim tilbake i munnen eller halsen for å få deg til å hoste. Dette bidrar til synkronisk drypping, noe som betyr at slim løper gjennom nesepassene i halsen. Dette får deg til å hoste.       
 10.  
 11.             6      Inhalere et allergen, for eksempel støv eller røyk. Villig til å puste inn allergener som støv, pollen eller røyk vil trolig få deg til å hoste, spesielt hvis du faktisk er allergisk mot det. Hold ansiktet over en fjær duster og åpne munnen din. Pust inn raskt og dypt. 
    
  • Alternativt kan du be noen om å blåse sigarettrøyk i ansiktet ditt. Pust inn dette gjennom munnen for å suge røyken inn i lungene. Hvis du ikke er en røyker, kan det få deg til å hoste. Men hvis du er en røyker selv, er dette sannsynligvis ikke veldig effektivt.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta en dyp pust av en dårlig lukt. Lungene har en følelse av dårlig lukt og kan reagere med en hoste, for eksempel giftige kjemikalier og dårlig stink. Lungene har en slags "minne" for å beskytte seg selv. Dette er grunnen til at vi ofte reagerer raskt og voldsomt mot bestemte lukt, for eksempel kvelning eller hoste.  
    
  • Finn noe som stinker forferdelig, som rått mat eller fecal saken. Du kan vise en reaksjon som inkluderer kvelning eller hoste.
  •  
         
 14.  
             

    3      Av medisinske grunner hoste  ,

    
   
 1.             1      Bruk en hostestimulerende middel. Denne typen enhet brukes vanligvis av quadriplegic pasienter som ikke kan hoste seg selv. Enheten er implantert under huden, nær nakke eller øvre bryst, og sender elektroniske impulser til phrenic nerver. Som et resultat av dette, trekker membranen sammen. Flere av disse pulser kan utløse en hoste.        
 2.  
 3.             2      Påfør press på brystet. En omsorgsperson kan hjelpe en funksjonshemmet pasient til å hoste ved å trykke på personens torso, like under ribbenene. Pasienten skal puste ut samtidig eller forsøke å hoste. Trykket skal forårsake en slags hoste, for eksempel, som bidrar til å fjerne lungene under en infeksjon.  
    
  • Pasienten må være veldig forsiktig slik at pasienten ikke blir skadet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk fentanyl til å utløse hoste. Fentanyl er en smertestillende middel som brukes av legene som en bedøvelse. En intravenøs injeksjon kan føre til at pasienten hoster.  
    
  • Denne metoden brukes kun når pasienten er bedøvet under en medisinsk prosedyre og ikke er en vanlig metode for å forårsake hoste.
  •  
         
 6.  
             

Advarsler .

                Les mer... (11)      
Helse populær:
Tidlig kreft deteksjon.

Bli kvitt dårlig humør raskt.

For å gjenopprette fra en vasektomi.

Naturligvis kurere kvalme uten medisinering.

Unngå en aneurisme.

Bli kvitt utslett så snart som mulig.

Nederlag frykt.

Slå av tankene om å sovne.

Distrakter tankene dine fra noe.

Helbred vaginale infeksjoner.

Stå oppreist.

Bli kvitt dårlig ånde om morgenen.

Behandle iskias.

Bli kjent med de store sykdommene i nervesystemet.

Bevar vitaminer.

Bruk øyedråper.

Matlaging med medisinsk marihuana.

Unngå meieriprodukter og hold deg frisk.

Pakke et førstehjelpsutstyr til en tur.

Hvordan en hals riper ikke kaldt.

Masser av hodepine.