Home \ helse
 

Hent over en elskedes død.

 

Døden, uansett om den forventes eller kommer plutselig, virker alltid urettferdig. Det er urettferdig mot personen som har dødd og de som er igjen. Hvis du gjenoppretter fra tap av en elsket, kan du gjøre den vanskeligste opplevelsen av hele livet ditt. Mens du alltid vil savne dette mennesket, er det måter for deg å fortsette livet slik at du både kan ære din elskede og være fullt tilstede i livets verden.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Gjennom sorgperioden kommer  ,

    
   
 1.            1      Fortell deg selv at sorg er normalt. Sorg er veldig, veldig smertefullt. Men å arbeide gjennom denne smerten er nødvendig for å helbrede og gjenopprette fra et stort tap. Prøv å motstå fristelsen til å stenge deg selv, å dumpe deg, eller å late som om den kjære personen ikke døde. Ikke nekte at noe dårlig har skjedd med deg, og du lider. Sorgen er sunn, det er ikke et tegn på svakhet.       
 2.  
 3.             2      Forventer å gå gjennom de fem faser av sorg. Mens alle sørger annerledes, har roende mennesker ofte fem faser av sorg til felles. Denne fase teorien støttes ikke av alle psykologer, selv om nyere studier viser at det effektivt fanger opp de mest sørgende menneskene. Når du kjenner disse fasene av sorg, er du forberedt på de sterke følelsene som forårsaker dem. Hvis du kjenner faser av sorg på forhånd, vil smerten din ikke bli eliminert, men du kan være bedre rustet til å møte smerten. 
    
  • Merk at du ikke kan gå gjennom disse faser i vanlig rekkefølge. Noen ganger sørger folk om å gjenta trinn, tilbringer lang tid i ett av trinnene, opplever flere trinn samtidig, eller fullfører faser i en helt annen rekkefølge. Noen ganger kan de berøvede gå videre med livet veldig raskt uten å måtte gå gjennom trinnene. Husk at alle sørger annerledes. Men å anerkjenne sorgsperioder kan fortsatt hjelpe deg med å forstå din erfaring.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered deg på fornektelse eller vantro. Umiddelbart etter død av en elsket, kan du føle deg bedøvet. Kanskje du ikke kan tro at denne kjære personen virkelig har forlatt deg. Disse følelsene er mer vanlige hos folk som sørger for tap av noen som døde plutselig. På grunn av denne vantro kan du ikke engang gråte eller vise mange følelser. Dette er ikke et tegn du ikke bryr deg om: faktisk er det et tegn på at du bryr deg mye om det. Denial kan hjelpe deg med å overleve de første dagene av sorg ved å planlegge en begravelse, kontakte andre overlevende, eller avgjøre økonomiske forhold. Ofte gjør minnetjenesten eller begravelsen det til at døden virker ekte.  
    
  • Hvis du har brukt lenge på å forberede din elskede, kan du ikke oppleve fornektelse eller vantro. Hvis den avdøde, f.eks. Hvis du har hatt en lang dødelig sykdom, kan du ha behandlet vantro før den døde.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vær forberedt på å føle sinne. Etter at dødens virkelighet er kommet, kan du føle sinne. Du kan fokusere sin sinne på alt: på deg, din familie, dine venner, på personer som ikke har hatt tap, på legene, begravelsesdirektøren eller til og med på den kjære som har forlatt. Ikke føl deg skyldig i denne sinne. Hun er normal og sunn.       
 8.  
 9.             5      Vær forberedt på å føle deg skyldig. Hvis du nettopp har mistet en elsket, kan du fantasere om alt du kunne ha gjort for å forhindre døden. Du kan føle anger og prøve å gjøre avtaler for å bringe din elskede tilbake igjen. Hvis du tenker, "Hvis bare jeg hadde gjort noe annet" eller "Jeg sverger, blir jeg en bedre person, når den kjære kommer tilbake," er du sannsynligvis i det stadiet av sorg. Bare husk at den elskede død ikke er en karmisk straff for deg: du gjorde ikke noe for å tjene den smerten. Døden kan være diskriminerende, plutselig og ulogisk.       
 10.  
 11.             6      Forbered deg på tristhet og despondency. Denne fasen er kanskje den lengste i sorgprosessen. Det kan bli ledsaget av fysiske symptomer som tap av appetitt, søvnløshet og vinangrep. Kanskje du føler deg nødt til å isolere deg selv under gråt og å håndtere din tristhet. Sadness og dejection er helt normale, men hvis du oppdager at du har oppførsel som gjør deg vondt eller du ikke lenger jobber, må du snakke med en lege eller terapeut.        
 12.  
 13.             7      Lær å godta den elskede død. Dette er vanligvis det siste skrittet i sorgprosessen, og det betyr at du har lært å leve uten den personen. Mens du alltid vil føle tapet, kan du etablere en "ny normal" uten at den kjære er i bildet. Noen ganger føler folk seg skyldig om å gjenoppta et normalt liv etter en elskedes død, og tro at dette på noen måter er forræderi. Husk imidlertid at den avdøde ikke ville ha ønsket at du ble nedslått for alltid. Det er viktig at du lever livet ditt på en måte som hylder de minner og gaver du har mottatt fra dette mennesket i løpet av livet.       
 14.  
 15.             8      Ikke angi en frist. Mye av forsøksprosessen kan vare over et år. Sorg kan imidlertid gjenoppstå i plutselige øyeblikk, selv mange år etter tapet: på helligdager, jubileer eller til og med på en spesielt trist dag. Husk at du ikke kan gå gjennom sørgen etter planen. Alle håndterer sin sorg anderledes, og det kan være at du sørger hele livet ditt. 
    
  • Mens sorg og tristhet er normalt i noen grad i mange år etter tap, bør disse følelsene ikke holde deg fra å leve et normalt liv. Hvis du ikke jobber på grunn av din sorg - selv år etter tap - vil du kanskje vurdere beredskapsrådgivning eller terapi. Disse følelsene av sorg kunne alltid være en del av livet ditt, men de burde ikke være den dominerende kraften i livet ditt.  
  •  
         
 16.  
 17.             9      Kontakt andre sørger for støtte. I mange faser av sorg, føles du sannsynligvis isolert og alene. Mens mye av sorgen blir behandlet alene, vil du sannsynligvis finne trøst i selskap med andre sørgerne som savner mennesket så mye som deg. Del dine smertefulle følelser og de gode minner fra de savnede personene med ditt støttenettverk. Du kan forstå smerten din som ingen andre. Del smerten din slik at du kan ta et skritt fremover.       
 18.  
 19.             10      Be om hjelp fra folk som ikke sørger. Andre sørger kan dele din smerte. Men folk som ikke sørger kan hjelpe deg med å få livet tilbake på sporet. Ikke nøl med å kontakte nettverket ditt hvis du trenger hjelp med barnepass, husholdningen eller bare distraksjon.  
    
  • Ikke vær redd for å si nøyaktig hva du trenger. Hvis du ikke har noe å spise i kjøleskapet, spør vennen din om å ta med noe. Hvis du ikke kan mønstre energien til å kjøre barna dine i skole, vennligst hjelp en nabo. Du vil bli overrasket over hvor mange som støtter deg.
  •  
  • Ikke skam deg over din sorg. Kanskje du gråter plutselig og uventet, forteller de samme historiene igjen og igjen, eller behandler din sinne foran andre. Ikke skam deg over denne oppførselen: det er normalt og dine kjære vil forstå.  
  •  
         
 20.  
 21.             11      Søk profesjonell hjelp. Mens de fleste mennesker sørger for seg selv og med støtte fra venner og familier, trenger 15 til 20% av sørgerne ekstra hjelp. Hvis du føler deg isolert, bor langt borte fra venner og familie, eller hvis det er vanskelig for deg å fungere, trenger du sannsynligvis profesjonell støtte. Spør legen din om henvisning til en beredskapsrådgiver, støttegrupper eller en terapeut som kan hjelpe deg med å håndtere din sorg. 
    
  • Hvis du er religiøs eller åndelig, bør du vurdere å kontakte en religiøs organisasjon. Mange åndelig erfarne mennesker har erfaring i beredskapsrådgivning, og du kan trekke trøst fra deres visdom.
  •  
                   
 22.  
             

  Del 2      Gå på et liv uten den kjære  ,

    
   
 1.             1      Ta vare på kroppen din. I dagene og ukene umiddelbart etter den kjære døde, kan din fysiske rutine bli avbrutt. Kanskje du har problemer med å spise, sove og gjøre sport. Etter noen tid må du gjenoppta dine sunne vaner for å få livet ditt tilbake på sporet.       
 2.  
 3.             2      Spis tre sunne måltider om dagen. Selv om du ikke er sulten, prøv å spise sunne måltider med vanlige mellomrom. Å spise næringsrik mat på vanlige tider vil bidra til å løfte humøret og opprette en følelse av normalitet etter en traumatisk hendelse. 
    
  • Motstå trang til å dumpe deg med alkohol eller rusmidler. Mens de ser ut til å gi litt lettelse, vil de i det lange løp gjøre det vanskeligere å gjenopprette. Sunn vaner er mer effektive når det gjelder å la deg fortsette livet ditt.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tren regelmessig. Sport kan tjene som en velkommen distraksjon fra din sorg. Ved å fokusere på kroppen din, kan hodet ditt ta en pause - selv om det bare er noen få minutter. Øvelse kan også bidra til å holde spenningen oppe, spesielt hvis du beveger deg ute på en solrik dag.        
 6.  
 7.             4      Sov sju til åtte timer hver natt. Mens du kanskje ikke kan sove godt under sorg, er det trinn du kan ta for å sove godt og få frisk søvnmønster.  
    
  • Sove på et kjølig, mørkt sted, om mulig.
  •  
  • Unngå lyse skjermer ved sengetid.
  •  
  • Lag ritualer for å gå til sengs, f.eks. les en bok eller lytt til en beroligende sang.
  •  
  • Unngå koffein og alkohol om kvelden.
  •  
  • Hvis den kjære personen sov i samme seng som deg, bør du vurdere å sove på sin side av sengen en stund. Du føler deg koblet til ham og mindre sannsynlig å skremme fordi hans side av sengen er tom.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Opprett nye mønstre. Hvis dine gamle vaner gjør det vanskeligere for deg å holde tritt med livet ditt, kan du finne nye mønstre om en stund. Dette betyr ikke at du forlater den kjære. I stedet betyr det at du planlegger din fremtid.  
    
  • Hvis du føler at du ikke kan fortsette, fordi alt i ditt hjem minner deg om dine kjære, bør du vurdere å bytte møbler på annen måte.
  •  
  • Hvis du har sett på et TV-program med din kjære, finn noen andre å se på programmet med deg.
  •  
  • Hvis et bestemt gade hjørne er en smertefull påminnelse om den kjære, finn en annen løpebane.
  •  
  • Husk at når sorgen din går ned, kan du gjenoppta dine gamle aktiviteter. Du glemmer ikke den kjære personen. I stedet lar du deg selv fortsette å gå. Så dine minner om mennesket kan gi deg glede i stedet for lammende tristhet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta opp favorittaktivitetene dine igjen. Etter tapet og innledende sorg, prøv å gjenoppta favorittvaner og rutiner. Disse tjener som en distraksjon fra smerten din og lar deg absorbere en "ny normal". Disse aktivitetene er spesielt viktige hvis de er en kilde til vennskap og kameratskap.       
 12.  
 13.             7      Gå tilbake til arbeid. Etter at det har gått noe tid, vil du kanskje gå tilbake til arbeid. Kanskje du vil gjøre det fordi du elsker jobben din eller kanskje du må jobbe igjen av økonomiske årsaker. Selv om det kan være vanskelig først, kan dette trinnet også tenke på fremtiden i stedet for fortiden. 
    
  • Spør om du kan håndtere det litt lettere i begynnelsen. Det er mulig at du ikke umiddelbart kommer tilbake til full faglig ansvar. Kanskje du kan jobbe deltid eller ha færre oppgaver for en stund. Snakk med arbeidsgiveren om mulighetene.  
  •  
  • Snakk med arbeidsgiveren om dine behov. Hvis du ikke vil snakke om kjære på jobben, kan du kreve at kollegene dine unngår emnet. Hvis du vil snakke om din kjære, kan en beredskapsrådgiver vise kollegaene dine riktige måter å løse et slikt følsomt problem på.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Gjør ikke umiddelbart vedvarende, livsforandrende beslutninger. Det er mulig at du etter et tap vil kunne selge huset ditt eller flytte til en annen by. Men disse er ikke beslutninger du bør ta lett, spesielt hvis du er følelsesmessig opprørt. Før du tar noen store beslutninger, ta litt tid til å tenke på konsekvensene. Du vil kanskje også diskutere det med din terapeut.       
 16.  
 17.             9      Velkommen nye opplevelser. Hvis det er et sted du alltid har ønsket å besøke, eller en hobby du alltid ville prøve, kan det være lurt å prøve noe nytt. Disse nye opplevelsene eliminerer ikke smerten din, men de kan gjøre det mulig for deg å møte nye mennesker og finne nye måter å lykke på. Du kan også vurdere å engasjere seg i nye aktiviteter med andre som klager på tap, slik at du kan dele opplevelsen av å leve sammen.       
 18.  
 19.             10      Tilgi deg selv. Etter et tap, kan du bli distrahert raskt, gjøre feil på jobben eller knuse ting i hjemmet. Tilgi deg selv for alle dine feil. Disse er normale og forventet. Du kan ikke late som ingenting har skjedd, og det kan ta lang tid før du føler deg normal igjen etter tap. Gi deg selv denne gangen for å gjenopprette.        
 20.  
 21.             11      Forstå at sorg ikke går helt bort. Selv etter at du har avgjort i livet ditt etter tap, kan din sorg komme tilbake på uventede tidspunkter. Se på sorg som en bølge som noen ganger falmer bort og noen ganger vender tilbake. Føl de følelsene som de oppstår, og adresser dine venner etter behov.       
 22.  
             

  Del 3      For å hedre minnet til den kjære  ,

    
   
 1.             1      Ta del i offentlige sorgsritualer. Beredighetsprosessen ærer ikke bare de døde, men gjør det også mulig for de levende å ta imot et tap. Mange sorgsritualer oppstår under en begravelse eller minnetjeneste. Hvis du bærer en bestemt farge for klær eller resiterer bestemte bønner, kan en gruppe sørger gi uttrykk for deres sorg. Uansett hvilken kultur du eller den elskede personen tilhører, en begravelsesrit kan hjelpe til med å starte prosessen med helbredelse.       
 2.  
 3.             2      Opprett en personlig sorg ritual. Studier viser at vedvarende rituell atferd kan hjelpe en berøvet person til å fortsette med livet, spesielt hvis disse ritualene utføres etter en begravelse. Disse ritualene er ofte unike for sorg og sorg mennesker, men kan være en viktig måte å hedre minnet om de døde mens levende kan helbrede. Du kan vurdere private ritualer som disse: 
    
  • Hver gang du er trist, rør et objekt som har tilhørt den kjære.
  •  
  • Sett deg en gang i uken på den elskede persons favorittbænke i parken.
  •  
  • Lytt til favorittalbumet til den kjære mens du lagrer mat.
  •  
  • Si god natt til din kjære hver kveld før du går i dvale.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold minnene til din kjære. Når du fortsetter livet ditt, kan du oppleve at du kan tenke på kjære og være lykkelig i stedet for å være trist eller vondt. Velkommen disse følelsene av glede og lykke og tenk på alle de andre gaver du har mottatt fra den kjære. For at minner skal være lykkelige heller enn triste, må du finne måter å bevare minnet om det elskede liv. Du kan da komme tilbake til disse minner og dele dem med andre.       
 6.  
 7.             4      Lag en bok til minne om den kjære. Snakk med venner og familie om deres favorittopplevelser med kjære. Har han favoritt vitser eller favoritthistorier han fortalte? Er det noen bilder som viser latterens elskede? Kompilere bilder, minner og sitater i en minnesbok. På spesielt triste dager kan du bla gjennom boken og huske gleden som den elskede personen brakte inn i verden.       
 8.  
 9.             5      Hang eller ta bilder av den kjære i ditt hjem. Heng et bilde av deg selv med den kjære på veggen eller legg sammen et fotoalbum. Husk at den elskede død ikke var det avgjørende øyeblikket i livet hans. Tiden han tilbrakte med deg var mye viktigere.       
 10.  
 11.             6      Samle venner og familie rundt deg for å dele minner. Du trenger ikke nødvendigvis et element for å bevare minnet til den kjære. I stedet kan du samle rundt deg som elsket den kjære og dele dine erfaringer. Tenk på de gode tider, latter og visdom som den elskede personen formidlet.       
 12.  
 13.             7      Lag en journal. Når du tenker på kjære, skriv dine tanker og minner i en journal. Kanskje du husker en fantastisk opplevelse som du ikke har tenkt på lenge. Eller kanskje du husker en tid da du var sur på den elskede, og du må håndtere denne sinne. Ikke knus tanker om kjære: Velkommen disse minner som en del av livet ditt og fremtiden. 
    
  • Hvis ideen om å holde en journal overstyrer deg, opprett en struktur. Skriv f.eks. Ti minutter hver dag, sortere ut tankene dine eller starte med å skrive lister i stedet for hele setninger.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Tenk på fremtiden. Fortsett ditt liv og søk din egen lykke. Den elskede personen ville ikke at du skulle være i fortvilelse. Sorg, fortsett og leve livet ditt. Du kan gå inn i en lys, lykkelig fremtid og ta bort minnene til kjære.       
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (32)      
Helse populær:
Fjern riper fra plastikglasslinser.

Kegel øvelser for gravide kvinner.

Gå over det for ikke å se i speilet.

Gjenkjenne om en person hadde et slag.

Unngå pinlige tarmlyder.

Sov godt.

Bli kvitt akne på pannen.

For å gjenopprette fra gassbelysning.

Behandle pusdannende granulomer.

Behandle en søpindsvin.

Slutt en følelsesmessig affære.

Rengjør tarmen selv.

Spred livmorhalsen raskere.

Ikke føle deg vondt lenger.

Miste 2,5 pounds i 2 uker.

Rengjør tennene etter å ha fjernet visdomstennene.

Bruk en insulinpenn.

Behandle crepitus i kneet.

Fjern et inngrodd hår.

Behandle en trukket kalvemuskulatur.

Tving en periode.