Home \ helse
 

Stopp å elske en anime karakter.

 

Visste du at du har blitt så avhengig av anime at hele livet ditt handler om ingenting annet? Du bruker alle pengene dine på DVDer, manga, handlingsfigurer og konvensjoner? Kanskje selv din jobb, dine skolekarakterer eller dine sosiale kontakter vil lide at du ikke er opptatt med noe annet? Da vil du sikkert vite at du må overvinne denne avhengigheten, men du vet sannsynligvis ikke hvordan du skal gjøre det. Da er du her. Denne artikkelen vil gi deg noen tips og triks for å hjelpe deg med dette.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Kjenne din avhengighet  ,

    
   
 1.            1      Finn ut hvor mye tid du bruker med anime. Du kan bli anklaget for å være avhengig, men er du virkelig virkelig? Når du innser hvor mye tid du virkelig bruker med anime og hvor mye du gjør andre ting, kan du finne ut om du virkelig har en avhengighet eller ikke. 
    
  • Visste du at du avviser vennene dine bare for å kunne se animer? Å være innadvendt er ikke en dårlig ting, men å ignorere vennene dine bare for å se mer anime kan koste deg verdifulle vennskap. Så, hvis du merker at du ikke bruker tid med vennene dine, slik at du kan se flere animer, er det en tydelig indikasjon på at du faktisk er avhengig - eller du er vel på vei til å bli en.  
  •  
  • Tilbringer du hvert minutt på anime, selv påvirker søvnmønster, helse og hygiene? Hvis du bruker så mye tid på å se på animer som du ikke lenger dusj regelmessig eller ikke lenger spiser godt (instant noodle krus er bare så mye mer praktisk enn et hjemmelaget måltid), vil du snart være sliten og sløv som vil gjøre deg mer og mer syk.
  •  
  • Har din lidenskap for anime en negativ innvirkning på karakterene dine? Går du til datamaskinen rett etter skolen for å se de nye episodene til favorittanimeen din i stedet for å fullføre skolearbeid? Karakterene dine er av stor betydning, ettersom noen studieprogrammer og jobber krever et visst karakterpoeng gjennomsnitt.
  •  
  • Se du bort dine andre hobbyer fordi du vil bruke mer tid med animer? Fikk du fotball eller piano før, men ga du opp de hobbiene fordi anime har blitt viktigere for deg? Hvis det er tilfelle, kan du faktisk være avhengig.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn ut hvor mye penger du bruker på hobbyen din. Bruker du så mye på anime penger at du ikke har råd til grunnleggende ting som mat, klær, skoleartikler eller leie? Lag oversikt og kontrast ulike felt, for eksempel anime, mat, klær og skolelever. Hver gang du bruker penger på disse kategoriene, bør du skrive inn hvor mye det var. Så i slutten av måneden kan du se hvor mye penger du bruker på alt. 
    
  • Hvis de fleste av tingene du kjøper faller inn i kategorien "anime", kan du være avhengig.
  •  
  • Hvis du finner deg selv nødt til å frata mat, klær eller andre nødvendigheter for å gi deg anime-varer, så er du mest sannsynlig avhengig av det.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn ut hvor viktig anime er for ditt velvære. Hvis du ikke er sikker på om du er avhengig av anime eller bare har en stor lidenskap for det, vær forsiktig hvis du føler deg irritabel når du ikke kan se anime. Et sikkert tegn på at du lider av en avhengighet, er å reagere irritabelt på det hvis du ikke kan tilfredsstille ditt behov for det. Hvis du ble sint fordi du ikke kunne se en sekvens eller det har blitt utsatt, kan du være veldig avhengig. Hvis bare tanken på ikke å kunne se anime opprører deg, så er du mest sannsynlig avhengig av det.       
 6.  
 7.             4      Finn ut om du er følelsesmessig avhengig av animer. Rundt hele livet rundt anime? Hvis du ikke er sikker, må du kanskje få litt avstand og se på det fra et annet synspunkt hele tiden. Spør følgende spørsmål for å avgjøre om du har blitt følelsesmessig avhengig av Anime's: 
    
  • Føler du mer koblet til anime-tegn enn til ekte mennesker? Det er ikke dårlig å ha et favorittkarakter, men når du blir så avhengig av ham at alle dine personlige relasjoner med virkelige mennesker lider, blir det tydelig usunn. En fiktiv karakter kan ikke gi deg kjærligheten og oppmerksomheten som et ekte menneske kan gi deg.
  •  
  • Har du noen gang hatt alvorlig argumentasjon for noen om en anime? Selvfølgelig er det fint å være uenig med noen eller diskutere teorier, men bare så lenge det skjer på en voksen måte. Men hvis du har blitt så avhengig av en anime at du forsvarer det betingelsesløst og bekjemper alle som ikke liker det, så er det tydelig et tegn på at din lidenskap er blitt usunn. Slik oppførsel kan koste deg vennskap.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn ut om Animes påvirker din sosiale oppførsel. Visste du at du begynte å snakke og opptre som din favoritt anime karakter? Bruker du japanske ord for å være mer som han? Animer er, som tegneserier, ofte veldig overdrevne; Det som vises i animer eller tegneserier som vanlig oppførsel er ofte alt annet enn akseptabelt i virkeligheten. Du har kanskje ikke et problem med å bli behandlet som et anime-tegn, men andre tror nok annerledes. De kan oppleve at din oppførsel forvirrer eller irriterer og mister deres respekt for deg.                 
 10.  
             

  Del 2      Distraherer deg fra Anime  ,

    
   
 1.             1      Prøv å begrense tiden du bruker med animer. Du trenger ikke slutte å engasjere seg i animer, men i stedet for å se animert i flere timer hver dag, vil du kanskje bare gjøre det bare noen få dager eller en gang i uken. Hvis du oppdager at du ser på anime i flere timer hver dag, kan du prøve å regulere det på følgende måte: 
    
  • Hvis du ser flere episoder i uken eller en natt, kan du prøve å begrense deg til en episode per natt eller til noen episoder i uken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv å begrense deg til noen få serier. Hvis du føler deg nødt til å se hver eneste anime, så prøv å ta opp det trangen; Noen animer løper for mange årstider, og derfor tar det mye tid. Derfor, prøv å begrense deg til en eller to serier som er av særlig interesse for deg. Du trenger ikke å se hver eneste anime bare for å være en anime-fan.       
 4.  
 5.             3      Tenk på om du skal ta en pause. Du kan tenke to ganger om å forlate anime og manga for en stund. Prøv det i en uke og se hvordan du føler. Det kan overraske deg at du vil oppdage andre hobbyer og interesser som vil fylle tomrummet.       
 6.  
 7.             4      Bruk bare anime som belønning. Først, gjør andre mindre morsomme oppgaver før du setter deg ned og ser på Anime. Dette vil ikke bare redusere din vanedannende oppførsel, men sørg også for at du vil ha mer moro å se på animene. Her er noen forslag: 
    
  • Ikke se anime før du har gjort leksene dine - men ikke engang se anime hvis du skal sove. Dette oppfordrer deg ikke bare til å gjøre jobben din raskere, men også å ikke forsinke den i unødig lang tid. Hvis du ikke får din kveldsdose av anime, ikke fortvil deg - så kanskje i morgen.
  •  
  • Se bare Animes på helgene. Din spenning og forventning vil bygge hele uken uten å påvirke produktiviteten i løpet av uken.
  •  
  • Først gjør du alle gjerningene. Fortell deg selv at du ikke vil se på den siste episoden av favorittserien din til du har fullført alle oppgavene. Ryd opp rommet ditt, legg klesvasket sammen, gjør oppvasken osv. Du vil gjøre alt dette arbeidet raskere og da kan du belønne deg selv for det.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skru tilbake ditt behov for varer. Har du lagt merke til at du ofte kjøper animepinner, handlingsfigurer, vesker, patcher og andre varer bare for å legge dem til samlingen din? Eller kjøper du dem fordi du virkelig liker dem eller trenger dem? Hvis du bare kjøper dem for å legge til i samlingen din, spør deg selv følgende spørsmål: 
    
  • Trenger jeg virkelig det? En ny pose med favorittkarakter på den kan komme til nytte når du går på skole, men trenger du virkelig denne nye Funko Pop-figuren? Hvis budsjettet ditt ikke tillater det, bør du gjøre unødvendige ting. Begrens deg til ting du kan bruke.
  •  
  • Jeg liker det? I stedet for å kjøpe ting bare fordi de er din favorittanime, bør du lagre på ting du virkelig liker.
  •  
  • Hva skal jeg gjøre med det? Noen ting, som krus, klokker, vesker og t-skjorter, er nyttige. Andre ting, som figurer, flekker og pins, er rene dekorasjoner. Du bør bare kjøpe ting du virkelig bruker (og ikke bare se).
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hold deg unna fanasider og slett dem fra favorittene dine. Bare å redusere animeforbruket kan ikke være nok til å takle din avhengighet. Hvis du besøker fanesider og diskuterer favorittserien din, vil du også tenke på det mye oftere. Så hvis du slutter å besøke fan sider, vil det hjelpe deg allerede, fordi den måten, du er ikke fristet.       
 12.  
 13.             7      Kunne skille virkeligheten fra fantasi. Det er helt normalt å føle sterke følelser når man ser på et tegn fra favorittserien din; Det er ikke noe du må skamme deg over. Men når disse følelsene blir en kjærlighetsaffære med en fiktiv karakter, kan det bli forvirrende, pinlig og frustrerende. Husk at anime er ren fiksjon - noe oppfunnet av kunstnere og forfattere - og at det ikke er ekte. Verden og dens tegn eksisterer ikke.       
 14.  
 15.             8      Tynn ut samlingen din. Noen ganger er det den eneste måten å få din avhengighet under kontroll, for å bli kvitt de tingene som minner deg om. Dette betyr ikke at du må kaste bort eller donere hele samlingen av figurer, manga, skjorter, vesker og så videre. Du kan imidlertid vurdere om du ikke vil selge eller donere ting du ikke lenger bruker. Bare kjøp ikke nye ting etter det. 
    
  • Hvis du blir distrahert fra leksene dine, fordi det bare er for fristende å se online anime, bør du vurdere å fjerne sidene fra nettleserens favoritter og slette videoene fra datamaskinen.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Se på din oppførsel. Hvis du finner deg selv imitert favorittkarakteren din eller bruker for mange japanske ord (som sikkert vil plage andre), så er det en del av din vanedannende oppførsel. Prøv å gjenkjenne og forhindre dette. Hvis det har blitt en vane som du vil bli kvitt, så spør vennene dine om de kan varsle deg når du gjør det slik at du kan stoppe det.       
 18.  
 19.             10      Tenk på konvensjoner. Hvis en stor del av din avhengighet deltar i flere konvensjoner hvert år, bør du vurdere om du kanskje vil besøke bare en eller to i stedet for fem eller flere. Dette vil ikke bare spare penger, men også hjelpe deg med å avstå fra animer.       
 20.  
             

  Del 3      Distraherer deg med andre ting  ,

    
   
 1.             1      Finn en ny hobby. Du trenger ikke å bruke hele tiden på ting, selv om du elsker det. Følg også dine andre interesser og hobbyer som du kanskje har hatt, men har forsømt på grunn av anime. Her er noen ting du kan prøve: 
    
  • Kampsport. Hvis du liker anime og japansk kultur, kan du også være interessert i kampsport, spesielt japansk, som Aikido eller Judo.
  •  
  • Lær et musikkinstrument, for eksempel gitar eller piano.
  •  
  • Gå jogging, fotturer eller sykling, da dette ikke bare vil holde deg i form og sunn, men vil også hjelpe deg med å slappe av og nyte naturen rundt deg.  
  •  
  • Strikking og hekling holder hendene og fingrene dine opptatt og distraherer deg fra anime.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn en annen fandom å delta i. Noen ganger kan du motvirke en animeavhengighet ved å nedsette deg selv i et annet fandom som ikke har noe å gjøre med anime; disse kan være bøker, filmer og tv-serier. Du kan da legge merke til at du bruker mindre tid med animer og mer tid med den andre, nye ting. Hvis du ikke vet hva du skal se etter, spør vennene dine eller klassekameratene om anbefalinger. fortell dem hva du er opptatt av, for eksempel horror, middelalderlig fantasi eller vampyr drama. 
    
  • Hvis du liker rollespill, kan du bare endre sjangeren og gå inn i andre emner som ikke har noe å gjøre med animer, for eksempel rollespill basert på bøker eller filmer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tilbring mer tid med vennene dine. Disse også vil distrahere deg fra anime og så vil du vise vennene dine at de fortsatt er viktige for deg. Hvis du virkelig trenger noen til å snakke med, vil de være der for deg i stedet for å forsømme dem med jevne mellomrom. Vennskap er alltid basert på gjensidighet! 
    
  • Hvis du ikke har venner, kan du prøve å finne nye, enten det er på skolen, i biblioteket eller bare i parken. Kom inn i samtale!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spør dine venner og familie for støtte. Fortell venner og familie at du vil overvinne din animeavhengighet. De kan hjelpe deg ved ikke å sette deg i kontakt med ting relatert til anime. Hvis vennene dine insisterer, kan de ikke snakke med deg så mye lenger, eller foreslå nye serier.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (4)      
Helse populær:
Hjelper narkomaner.

Unngå en tåre i det fremre korsbåndet.

Avlast nighttime kvalme.

Heve din IQ.

Skjul den som gråt.

Redusere magesyre.

Bruk en menstruasjonskopper.

Lindre smerter i håndleddet.

Behandle senititt.

Diagnose og behandle ulcerøs kolitt.

Lag naturlige ansiktsrensende produkter.

Avtale med en stalker.

Slett smertefulle minner.

Øk fruktbarheten hos menn.

Behandle en kronisk forstoppelse.

Korrekt stående.

Påfør førstehjelp til en kvelende baby.

Lev et lykkelig liv.

Vedlikehold kontaktlinser.

Bli kvitt tannpine.

Utfordringene i videregående år går gjennom.