Home \ helse
 

Forbedre helsen til prostata.

 

Prostata kjertelen er en liten kjertel som ligger i nærheten av menns blære. Mange menn har til slutt problemer med prostata og etter hvert som de blir eldre, bør de se etter tegn på prostatakreft. Ifølge American Cancer Society har en mann på syv prostata kreft. Denne kreft er den nest vanligste dødsårsaken hos menn i USA. I 2015 døde 27.540 menn av det. Imidlertid er det mange forebyggende tiltak som en mann kan ta for å redusere risikoen for å få prostata kreft. Disse inkluderer viktige endringer i kosthold og livsstil, og å bli oppmerksom på familiehistorien.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bytt diett  ,

    
   
 1.            1      Spis hele korn og mer frukt og grønnsaker. I stedet for hvitt brød og lette nudler, spis hele hvetevarianten. Pass på at du spiser minst fem porsjoner frukt og grønnsaker om dagen. Dette bør inkludere produkter som inneholder mye lycopen. Dette er en effektiv antioksidant som finnes i rød paprika og tomater. Det gir den røde fargen på frukt og grønnsaker og har vist seg å være en kreftbekjempende ingrediens. Generelt, fyldigere og glansere fargen på produktet, jo bedre.  
    
  • Det finnes for øyeblikket ingen anbefalinger om hvor mye lycopen du bør spise daglig. Studier indikerer imidlertid at du må spise lycopen-holdige produkter gjennom dagen for å få effekt.  
  •  
  • Kriske grønnsaker som brokkoli, blomkål, kål, brusselspirer, pak choy og kale er også sagt å være effektive mot kreft. Noen kontrollerte studier har vist en sammenheng mellom forbruket av kryssblodige grønnsaker og redusert risiko for prostatakreft, selv om bevisene for øyeblikket kun er assosiative.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg proteiner nøye. Reduser mengden rødt kjøtt du spiser, inkludert biff, lam og geit. Du bør også redusere forbruket av bearbeidede kjøttvarer som for eksempel kjøttpålegg og pølser.  
    
  • I stedet for rødt kjøtt bør du spise fisk som inneholder mye omega-3 fettsyrer, f.eks. Laks og tunfisk. Disse matvarene er gode for prostata og også for hjerte og immunsystem. Forbindelsen mellom fiskforbruk og forebygging av prostatakreft er hovedsakelig basert på korrelative data - nemlig det faktum at lite prostatakreft forekommer på japansk og de spiser store mengder fisk. Hvorvidt denne forbindelsen egentlig eksisterer, er fortsatt under diskusjon.  
  •  
  • Bønner, fjærfe uten hud og egg er også sunne proteinkilder.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Øk mengden soya i kostholdet ditt. Ingrediensene i soya, som finnes i mange vegetarretter, bekjemper kreft. Soya finnes i tofu, soyanøtter, soya mel og soyabønnepulver. I stedet for kumelk kan du for eksempel Bruk soya melk i frokostblandinger eller kaffe for å konsumere mer soya.  
    
  • Ny forskning har vist at soyabønner og andre spesifikke produkter som tofu kan bidra til å forhindre prostatakreft. Dette kan imidlertid ikke brukes på alle soyaprodukter, som også gjelder soyamelk. Det finnes for øyeblikket ingen anekdotiske eller bevisbaserte anbefalinger angående mengden du bør konsumere.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skap forbruker alkohol, koffein og sukkerforbruk. Du trenger ikke å eliminere koffein helt fra kostholdet ditt, men du bør redusere mengden. Drikk, f.eks. Bare en eller to kopper på 120 ml kaffe om dagen. Det samme gjelder for alkohol: Vurder det som en spesiell godbit og drikk bare noen få små briller om uken.  
    
  • Unngå sukkerholdige (ofte koffeinholdige) drikker som brus / cola og fruktjuicer. De har nesten ingen mening som mat.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lås ditt saltinntak. Dette fungerer best ved å spise ferske råvarer, meieri og kjøtt. Unngå pakket eller frosset mat og hermetikk. Salt brukes ofte som konserveringsmiddel, og det er derfor det finnes i store mengder i pakkede produkter.  
    
  • Når du handler, bør du bruke det ytre området av supermarkedet så mye som mulig. Det er for det meste ferske råvarer, mens bokser, bokser og annen emballasje ofte er utformet i gangene.
  •  
  • Ta deg tid til å lese og sammenligne informasjon på pakken. I EU må emballasjen vise hvor mye salt et produkt inneholder og hvor mange prosent av anbefalt dagpenning det inneholder.
  •  
  • Verdens helseorganisasjon anbefaler at voksne bare spiser 5 g salt om dagen.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Spis sunne fettstoffer og prikk usunn. skap som bruker mettet dyr eller melkefett. I stedet spise sunne fettstoffer som olivenolje, nøtter og avokadoer. Animalfett fra kjøtt, smør og fargestoff sies å øke risikoen for prostatakreft.  
    
  • Unngå hurtigmat og mest bearbeidede matvarer. Disse inneholder delvis hydrogenerte fettstoffer (transfett), som er svært usunne.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Gjør andre endringer i livsstilen  ,

    
   
 1.             1      Ta kosttilskudd. Kreftforskning har understreket viktigheten av å ta næringsstoffene dine primært gjennom kostholdet og muligens ikke gjennom kosttilskudd. Det kan imidlertid være tilfeller der et supplement er et bedre alternativ. Altid diskutere inntaket med legen din på forhånd. 
    
  • Ta sinktilskudd. De fleste menn absorberer ikke nok sink gjennom kostholdet slik at et supplement kan holde prostata sunt. Forskning har vist at sinkmangel kan føre til forstørret prostata, og at sink spiller en rolle for å gjøre prostataceller blitt ondartede. Du kan ta 50 til 100 (eller til og med 200) mg sink daglig i tablettform for å redusere en forstørret prostata.  
  •  
  • Ta så palmetto frukt som supplement. Disse er bærene til Saw Palmetto (saw palmetto). Dette tillegget er vurdert forskjellig av brukere og leger. Så snakk med legen din før du tar den. Noen studier viser at bærene kan bidra til cytotoksisiteten (celledød) av humane prostatakreftceller.  
  •  
  • Merk: Noen studier har vist at visse kosttilskudd som vitamin E eller folsyre (et vitamin B) kan til og med øke risikoen for prostatakreft. Andre studier har vist at inntak av mange kosttilskudd (f.eks. Over syv) - selv de som er designet for å arbeide mot prostatakreft - kan øke risikoen for avansert prostatakreft.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ikke røyk. Selv om røyk og prostata kreft lenge har vært diskutert, forårsaker tobakk oksidativ friradikalskader. Derfor kan det være en sammenheng mellom røyking og prostata kreft. I en meta-analyse av 24 studier, fant forskerne at røyking er en risikofaktor for prostatakreft.        
 4.  
 5.             3      Opprettholde en sunn vekt. Hvis du er overvektig, skift diett og mosjon, slik at du kommer tilbake til det normale. Enten du er overvektig eller til og med overvektig, bestemmes av kroppsmasseindeksen (BMI), som indikerer kroppsfettprosenten. BMI er vekten av et menneske i kilo (kg) dividert med størrelsen i meter (m) kvadratet. Et BMI mellom 25 og 29,9 regnes som overvekt, en BMI over 30 som overvektig.  
    
  • Reduser kaloriinntaket ditt og gjør mer sport. Det er hemmeligheten å miste vekt.  
  •  
  • Vær oppmerksom på porsjonsstørrelser og husk alltid å spise sakte. Nyt og tygge maten og stopp når du er full. Husk at du bare må være full, ikke proppet til randen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tren regelmessig. Regelmessig trening er ikke bare bra for å redusere risikoen for visse kreftformer. Sport hjelper også mot andre mulige helseproblemer som depresjon, hjertesykdom eller hjerneslag. Selv om en sammenheng mellom prostata kreft og sport ikke har blitt bevist, viser enkelte studier at sport kan gi en sunn prostata.  
    
  • Du bør gjøre moderat til intens trening i 30 minutter flere ganger i uken. Allerede liten til moderat trening som stramt gange er bra for helsen til prostata. Hvis du bare starter med sport, start sakte av gå på jobb, klatre opp trapper i stedet for å ta heisen og gå en tur om kvelden. Deretter går videre til mer intens trening, som bør omfatte aerob trening som sykling, svømming eller løping.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjør bekkenbunnsopplæring. Bekkenbunnens muskler er anstrengt (som om du ønsket å stoppe urinstrømmen). Du holder spenningen et øyeblikk og slapper av. Hvis du gjør øvelsen regelmessig, styrker du og styrker bekkenbunnsmusklene. Du kan gjøre denne øvelsen hvor som helst, fordi du ikke trenger noe spesielt utstyr! 
    
  • Stram musklene rundt skrotet og anus i noen sekunder, og slipp deretter ut. Gjør ti gjentakelser tre eller fire ganger om dagen for å fremme helsen til prostata. Øv for å holde opptil ti sekunder.
  •  
  • Du kan også gjøre denne øvelsen ved å ligge på ryggen, løfte bekkenet og klemme baken din. Hold i 30 sekunder, så slipp. Gjør dette tre ganger om dagen med fem minutters intervaller.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ejakulere ofte. For lang tid trodde forskere at hyppige ejakulasjoner under sex, onani eller til og med i en drøm ville øke risikoen for prostatakreft. Nylig forskning viser imidlertid at hyppig utløsning kan til og med "beskytte" prostata. Forskere mener at karsinogener spyles ut av kjertelen, og væskene blir bedre utvekslet deri, og dermed reduserer risikoen for kreft. I tillegg kan vanlige utløsninger også lindre mentale spenninger, noe som igjen bidrar til å redusere veksten av kreftceller.  
    
  • Dessuten er forskningen fortsatt i sine tidlige stadier, og forskere sier det er for tidlig å gi menn en formell anbefaling om deres seksuelle vaner. Det er f.eks. Det er uklart hvor mange ganger en mann må utløse for å kunne dra nytte av det. Forskerne mistenker en sammenheng mellom hyppige ejakulasjoner og en sunnere livsstil, inkludert et sunt kosthold og vanlig idrettstelling.  
  •  
         
 12.  
             

    3      Medisinsk pleie  ,

    
   
 1.             1      Vurder din familiehistorie. Hvis nære slektninger (som far eller bror) har prostatakreft, så er du også i økt risiko. Det er enda dobbelt så høyt. Derfor bør du informere legen din om tilfeller av prostatakreft i familien din slik at du kan utvikle en plan sammen.  
    
  • Du bør vite at risikoen er høyere for deg hvis broren din har prostatakreft og mindre hvis det påvirker faren din. I tillegg er risikoen høyere hos menn som har flere slektninger som har prostatakreft. Dette gjelder spesielt dersom diagnosen ble gjort i en tidligere alder (f.eks. Under 40).  
  •  
  • Spør legen din dersom du har mutasjoner i BRCA1- eller BRCA2-gener som kan øke risikoen for prostatakreft.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjenne symptomene på mulige prostata problemer. Disse inkluderer erektil dysfunksjon, blod i urinen, smerte under urinering eller kjønn, smerter i hofter eller nedre rygg eller konstant følelse av urinering.  
    
  • Prostata kreft er imidlertid ofte symptomløs - i hvert fall til den har spredt seg til andre deler av kroppen, f.eks. beinene har spredt seg. Pasienter diagnostisert med prostatakreft rapporterer sjelden de ovennevnte. Klager som inkontinens, blod i urin, impotens, etc.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gå regelmessig til legen. Eksperter anbefaler screening for prostatakreft fra 50 år (eller 45 hvis risikofaktorer er i fare). Det undersøkes om et prostata-spesifikt antigen (PSA) er detektert i blodet ditt. PSA er et stoff som produseres av både normale og kreftceller i prostata, som deretter kan oppdages i små mengder i blodet. De fleste menn har et PSA nivå på fire nanogram per ml (ng / ml) i blodet. Jo høyere PSA-verdien, desto høyere er kreftrisikoen. Avstanden mellom screenings avhenger av testresultatene. Menn som har et PSA-nivå på mindre enn 2,5 ng / ml, bør gjennomgå test hvert annet år. Menn med høyere verdi bør undersøkes årlig.  
    
  • En digital rektaleksamen (DRU) kunne også inkluderes i undersøkelsen. Legen leter etter en knute på baksiden av prostata.  
  •  
  • Verken PSA eller DRU er unike. For å diagnostisere kreft må en biopsi tas.  
  •  
  • Eksperter anbefaler at menn søker informasjon og deretter diskuterer med sin familie lege hvis prostata screening er hensiktsmessig. Kreft kan oppdages tidlig i screening, men det er ingen klar forskning for å vise at livet blir frelst ved screening. Men det er godt å gjenkjenne kreft tidlig for å behandle det med hell.  
  •  
         
 6.  
             

Advarsler .

                Les mer... (34)      
Helse populær:
Skyll av tunge fritt til metall.

Start et nytt liv.

Kløen forårsaket av å bli kvitt diabetes.

Unngå bilsykdom.

Gjenopprette.

Behandle revmatisk leddgikt med aloe vera.

Mål kroppsfett ved hjelp av US Army metoden.

Forebygging av grå stær.

Bli kvitt et inngrodd hår.

Bli kvitt plantarvorter.

Slå av etter en lang dag.

Komme sammen med perioden.

Bruk en bleie.

Forhindre infeksjon med Norovirus.

Senk alprazolam.

Behandle en hudsvampinfeksjon naturlig.

Ikke føl deg tom igjen.

Øk din egen mental styrke.

Tolk en frukttræredrøm.

Fjern fett fra overarmene.

Gjenkjenne tegn på lungebetennelse.