Home \ helse
 

Coping med paranoid personlighetsforstyrrelse.

 

Å håndtere en paranoid personlighetsforstyrrelse kan være en stor utfordring. Mange mennesker med denne tilstanden finner det vanskelig å følge sin behandlingsplan eller til og med gå for behandling. Mistanke og mistanke står i hjertet av paranoid personlighetsforstyrrelse. Hvis du lider av denne sykdommen selv, vil du lære å kontrollere følelsen av paranoia.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Coping med paranoia mens alene  ,

    
   
 1.            1      Finn en samtale med en betrodd person. Det er viktig at du husker at du har familie og venner som liker å tilbringe tid med deg og snakke med deg. Snakk med forvalterne om de tingene du opplever, og be om hjelp hvis du kan mønstre motet. Du bør få trøst og tilfredshet fra det faktum at du har folk til å vende seg til.       
 2.  
 3.             2      Reduser stressnivået ditt. Dette oppnås best gjennom meditasjon og visse pusteteknikker. Under meditasjon er målet ditt å frigjøre tankene dine om alle tanker og oppnå en følelse av fred. Den beste pusteteknikken varierer fra person til person. Prøv å puste inn så dypt som mulig, og utelu all luften ut av lungene. Gjenta denne prosessen flere ganger.  
    
  • Lytte til beroligende musikk kan også fungere som en form for meditasjon. Hvis du føler deg engstelig, lytt til musikk for beroligelse.
  •  
  • Yoga er flott for meditasjon fordi det trener både sinn og kropp.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Oppretthold en normal sovrytme. Mangel på søvn kan øke paranoia og gjøre symptomene dine verre. Av denne grunn er det viktig at du følger et normalt søvnmønster. Prøv å gå til sengs på samme tid hver dag og stå opp. Ikke drikk koffein før du går til sengs, da dette kan forstyrre din rytme.        
 6.  
 7.             4      Prøv å finne en rasjonell forklaring på frykten din. Selv om du kanskje blir misfornøyd med andre mennesker, spørsmålet om årsakene til frykten og angsten, er det viktig at du tenker på motivasjonene bak oppførselen din. Spør deg selv, "Hvorfor er jeg redd, mistenksom eller usikker?" Prøv å finne en begrunnelse for din frykt - har de fortsatt mening for deg? Du bør også tenke på hvilken innvirkning disse negative tankene har på ditt velvære.        
 8.  
 9.             5      Hold deg frisk. Oppretthold et balansert kosthold og mosjon så ofte som mulig. Det er viktig at du holder deg frisk, slik at du føler deg komfortabel i huden din. Spis mat som vil gjøre deg glad. Unngå ting som alkohol eller tobakk som kan påvirke både din fysiske og mentale tilstand negativt.        
 10.  
 11.             6      Distrahere deg selv med ting du liker å gjøre. I tillegg til et sunt kosthold som gir deg styrke, er det også viktig at du forfølger aktiviteter som skaper positive følelser i deg. Gjør de tingene du liker. Det spiller ingen rolle om du tilbringer tid i hagen, ser på en film eller går for en dans. Lag et positivt syn for deg selv ved å jobbe med et prosjekt som gleder deg.        
 12.  
 13.             7      Snakk med inspirerende innhold. Som person med en paranoid personlighetsforstyrrelse, bør du alltid ta vare på deg selv. En måte å gjøre det på er å lese eller se materialer med oppbyggende innhold. Disse inkluderer inspirerende filmer og bøker der folk overvinne det nærmeste umulige, det være seg psykologisk, emosjonelt eller fysisk. Fra disse historiene kan du finne styrke for dine egne inspirerende tanker.                  
 14.  
             

    2      Coping med paranoia i offentlig  ,

    
   
 1.             1      Hold deg selvsikker. Paranoia kan økes med lav selvtillit, så det er viktig å håndtere at du alltid tror at du er en unik og spesiell person. Hvis du tror at noen ser og evaluerer deg, husk at du er vakker. Ikke glem at andre mennesker er opptatt nok med sine egne liv og ikke vil følge deg på hver tur.  
    
  • Å være selvsikker innebærer også å holde en positiv holdning. Gjør daglige komplimenter og husk å ha en positiv utsikt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn måter å berolige deg på offentlig. Noen ganger betyr det bare at du trekker seg fra situasjonen som har forårsaket ubehag. Ta et dypt pust og husk at alle menneskene rundt deg har sin egen frykt.        
 4.  
 5.             3      Delta i samtaler for å unngå å bli marginalisert. Du kan noen ganger få følelsen av at andre ler på deg eller snakker om deg i offentligheten. For å bekjempe denne følelsen, bør du spørre henne om du får lov til å delta i samtalen. Når du er en del av samtalen, kan du være sikker på at du blir snakket om på en negativ måte. Så du kan overbevise deg selv om det motsatte og bevise at ingen gjør narr av deg.        
 6.  
 7.             4      Gå unna med folk du kan stole på. Hvis du ofte føler at noen prøver å angripe eller skade deg i offentligheten, kan du prøve å gå ut så ofte som mulig med andre mennesker. Spør en betrodd person om hun vil handle med deg eller gå på kino. Ved å ha noen rundt deg som du kan stole på, vil du sjelden føle at du er i fare.        
 8.  
             

    3      Overvinne paranoia  ,

    
   
 1.             1      Kjenn symptomene på paranoid personlighetsforstyrrelse. En slik forstyrrelse kan manifestere seg på forskjellige måter. For å sikre at du har en paranoid personlighetsforstyrrelse, må du ha minst fire av følgende symptomer med deg:  
    
  • Misforståelse eller sterk tro på at andre mennesker målretter deg mot bedrag, vold eller utnyttelse.
  •  
  • Det er vanskelig for deg å stole på lojalitet til venner, kolleger eller familiemedlemmer.
  •  
  • Vanskelighetsgrad som uttrykker og deler tankene dine på grunn av frykten for at informasjonen du deler, kan bli brukt mot deg i fremtiden.
  •  
  • Vanskeligheter ved å skille mellom uskyldige og ondsinnede kommentarer. Du føler deg raskt angrepet av ufarlige eller tilfeldige utterances, selv om de aldri var ment å være ondsinnede eller pejorative.
  •  
  • Sterk tendens til å være langvarig og ikke å gi fornærmelser eller fysiske skader.
  •  
  • Du ser et angrep på din person eller omdømme overalt, selv om andre ikke ser det. Disse feilaktige antagelsene fører ofte til voldsom motstand.
  •  
  • Vanskelighetsgrad å bygge tillit med partneren fordi tanken hersker at han eller hun kan gå ut av virksomheten til enhver tid.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forstå årsakene til paranoid personlighetsforstyrrelse. Det er mange teorier om den virkelige årsaken til denne lidelsen, men eksperter er enige om at en kombinasjon av psykologiske, sosiale og biologiske faktorer er ansvarlig. En mulig årsak er utviklingen av hjernen i voksen alder. Også hvordan personen vokste opp og lærte å håndtere problemer kan spille en rolle. Emosjonelle traumer i fortiden kan også føre til utvikling av en slik personlighetsforstyrrelse.  
    Arv spiller også en viktig rolle, da de fleste med en paranoid personlighetsforstyrrelse har noen i familien som lider av schizofreni eller en annen type psykose.  
         
 4.  
 5.             3      Søk profesjonell hjelp. Uansett om du tror det eller ikke, trenger ikke paranoia å få kontroll over hele livet ditt. Med hjelp av en profesjonell terapeut kan du overvinne din frykt. Det tar tid, hardt arbeid og engasjement, men til slutt vil du kunne få kontroll over livet ditt. Så snart du merker noen symptomer på denne tilstanden, bør du få hjelp fra en spesialist.  
    
  • Forskning har vist at paranoid personlighetsforstyrrelse er et springbrett for andre lidelser som skizofreni, obsessiv-kompulsiv lidelse og vrangforstyrrelse. For å unngå utvikling av slike lidelser, søk hjelp så snart som mulig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      La din terapeut forklare de nøyaktige trinnene i behandlingen din. For å unngå å forstyrre din terapeut fra begynnelsen, bør du be ham om å forklare trinnene og behandlingene du kan ta for å overvinne paranoia. Selv om du misfornytter din terapeut noen ganger, er det viktig at du holder deg til behandlingsplanen, ellers er det liten sjanse for utvinning.        
 8.  
 9.             5      Overvåk dine følelser. I begynnelsen av behandlingen vil det være øyeblikk når du vil føle deg trist eller deprimert på grunn av din sykdom, spesielt når du får innsikt i hvordan du oppfatter andre mennesker. Denne depresjonen kan føre til klinisk depresjon. Hvis du begynner å føle overdreven tristhet, bør du snakke med din terapeut om det.        
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (5)      
Helse populær:
Håndtering av søvnforlamning.

Behandle forvrengt skrå magesømmer.

Arbeid under trykk.

Unngå abort.

Øke prolaktin.

Behandle mild depresjon.

Lindre tinnitus med naturlige rettsmidler.

En ubevisst person er forskjellig fra en sovende.

Behandling av kjønnsvorter hos kvinner.

Sov godt med en sykdom.

Gjør deg selv.

Gi slipp på tanker og følelser.

Forhindre et astmaanfall.

Hva skal jeg gjøre med en loppebitt.

Tre måter å behandle lavt blodtrykk på.

Gjenopprette fra en fettsuging.

Falt i søvn etter å ha sett en skummel film eller lest en skummel bok.

Vær aktiv om natten.

Fjern en fast tampong.

Behandle influensa.

Masser bihulene dine.