Home \ helse
 

behandle tyfus.

 

Tyfus er en bakteriesykdom som forekommer hovedsakelig i Sør-Amerika, Afrika og Sør-Asia. Overføringen av sykdommen skjer gjennom forbruk av vann eller mat som er forurenset av smittet fecal materiale og fremmes av dårlige hygiene- og rensevaner. Hvis du har blitt diagnostisert med tyfus, spør legen din om det beste behandlingsforløpet, eller les følgende trinn for å finne ut hvordan du best kan bekjempe den.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruk av naturlige rettsmidler  ,

    

Naturlige behandlinger skal alltid brukes i kombinasjon med medisiner foreskrevet av lege. Selv om naturlige midler ikke vil kurere tyfusfeber, kan de redusere symptomene på sykdommen, f.eks. Lindre feber eller oppkast.

 
   
 1.            1      Gi kroppen din nok væske. Hvis du har denne tilstanden, er det viktig at du drikker mye væske. Drikk minst åtte glass vann hver dag pluss juice, kokosnøtt vann og andre fuktighetsgivende drikker. Dehydrering oppstår vanligvis som følge av diaré og høy feber, to av de vanligste symptomene på tyfusfeber.  
    
  • Intravenøs væskeinntak anbefales i alvorlige tilfeller.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta sunn, myk mat til deg. Sykdommen kan føre til at ernæringsmessige symptomer oppstår. Derfor må du være oppmerksom på kostholdet ditt og sørge for at dietten er rik på næringsstoffer og kalorier. Inntaket av store mengder karbohydrater er ekstremt nyttig. Hvis du lider av fordøyelsesproblemer, er det viktig at du bare spiser myk mat som lett behandles av kroppen din, f.eks. Suppe, kjeks, toast, pudding og gelé.  
    
  • Drikk mange fruktjuicer med byg, kokos eller risvann (kanji).
  •  
  • Så lenge du ikke lider av fordøyelsesproblemer, er fisk, eggkrem eller egg effektive kilder til protein.
  •  
  • Spis mye frukt og grønnsaker for å holde vitaminivået i det sunne området.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Drikk honning og vann. Dette er en enkel oppskrift og samtidig en god behandlingsmetode. Bare legg litt honning i en kopp varmt vann, og du vil kunne lindre fordøyelsessykdommer forårsaket av sykdommen. Honningen reduserer irritasjonen av tarmene dine og beskytter vevet i fordøyelseskanalen din.  
    
  • Honning og vann er også en naturlig energidrikk.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Drikke Carnarnte. Dette er et virkelig gunstig middel for symptomene på sykdommen. Legg litt krydder i en krukke med kokende vann. Fortsett å koke blandingen til halvparten av den opprinnelige væsken har fordampet. Stam anjellene og drikk væsken daglig i flere dager.        
 8.  
 9.             5      Bruk en kombinasjon av knuste krydder. Bland litt saffron, noen basilikumblader og noen svarte pepparkorner. Grind dem og bland med vann. Rør dette til du får en pasta. Del det i tablettlignende deler og ta det til deg en eller to ganger om dagen med et glass vann. Dette middelet har utmerkede antioksidanter og antimikrobielle egenskaper, og vil hjelpe deg med å behandle fordøyelsesproblemer forårsaket av tyfusfeber.        
 10.  
 11.             6      Bruk solens hatters helbredende krefter. Denne lilla planten er flott for å forbedre immunsystemet og bekjempe bakterielle infeksjoner. I tillegg sørger det for en styrking av kroppsvevet. Du kan kjøpe solhatten i form av tørket pulver eller som rot. Kok en teskje av ovennevnte ingredienser i et glass vann i åtte til ti minutter. Drikk denne teen to til tre ganger om dagen.        
 12.  
 13.             7      Seske gulrotvann med sort pepper og drikk den deretter. For å bekjempe diaré, kan du koke seks til åtte gulrøtter i vann i ti minutter. Filtrer væsken og legg til to eller tre klemmer av sort pepper.        
 14.  
 15.             8      Drikke ingefær og eplejuice. Legg en spiseskje med ingefærjuice i et glass eplejuice og bland. Denne kombinasjonen gir kroppen din mineraler som går tapt under dehydrering. I tillegg hjelper saftene til å behandle potensielle leverrelaterte problemer ved å hjelpe kroppen med å eliminere giftstoffer og avfallsprodukter.        
 16.  
 17.             9      Drikk sitronongrass og ananasjuice. Kok litt sitrongress i omtrent tre til fire minutter i en halv kopp vann. Når vannet koke, la det avkjøles til romtemperatur. Tilsett en kopp ananasjuice og rør godt. Drikk denne blandingen hver dag for å øke energinivået.                  
 18.  
            

    2      Ta medisiner  ,

    
   
 1.             1      Ta antibiotika. Når sykdommen diagnostiseres tidlig, behandles den vanligvis med antibiotika. Varigheten av behandlingen er en eller to uker. Noen bakteriestammer har blitt svært motstandsdyktige mot visse antibiotika, så du må gjøre en grundig laboratoriekontroll for å finne den beste behandlingsplanen for deg.  
    
  • De vanligste foreskrevne antibiotika er: ciprofloxacin (15 mg per kilo kroppsvekt, daglig), ampicillin eller amoksicillin (100 mg per kilo, daglig).
  •  
  • Du kan også bli foreskrevet cefotaxim (80 mg per kilo, daglig) eller ceftriaxon. I dette tilfellet tar behandlingen ca 10-14 dager.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få behandlet på sykehuset. I alvorlige tilfeller, når svært aggressive symptomer oppstår, f.eks. Svært mage, alvorlig diaré eller vedvarende oppkast, må du gå straks til sykehuset. Der får du samme antibiotikabehandling, men denne gangen vil den bli administrert intravenøst.  
    
  • Væsker og næringsstoffer leveres også til deg via en dryppinfusjon.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta medisinen for den foreskrevne varigheten. Selv om symptomene kan forsvinne om noen dager, er det avgjørende at du fullfører antibiotikabehandlingen til slutten. Hvis du ikke tar antibiotika i den foreskrevne perioden, er det en svært høy risiko for at sykdommen kommer tilbake. Når du har fullført antibiotikabehandlingen, besøk legen din for et oppfølgingsbesøk for å sikre at du har vellykket avværet av infeksjonen.        
 6.  
 7.             4      Vær oppmerksom på at operasjon kan bli nødvendig i spesielt akutte tilfeller. Hvis du lider av en alvorlig form for tyfus, inkludert alvorlige komplikasjoner som intern blødning, må du gjennomgå operasjon.        
 8.  
             

    3      Tiltak for forebygging av tyfus  ,

    
   
 1.             1      Vær oppmerksom på rensligheten av vannet ditt. Koker vann, spesielt hvis du er usikker på om vannkilden eller røret (vann fra springen, vannpumpen etc.) er veldig trygt. Sett noen klortabletter i vann fra usikre kilder. Unngå drikkevann fra fjærer, elver og andre farvann. Hvis det er mulig, har vannrør installert i ditt hjem og / eller samfunn. Bruk separate, rene og låsbare vannlagertanker. Unngå bruk av is.        
 2.  
 3.             2      Legg høyeste verdi på hygiene når du lager maten. Kok grønnsaker, fisk og kjøtt godt og vask grundig før matlaging. Før du spiser rå mat, bør du rense dem eller fordype dem i varmt vann. Bruk separate, rene beholdere for å lagre maten din. Tilberedt mat bør ikke oppbevares i kjøleskapet lenge, men forbrukes så raskt som mulig. Ellers bør du avhende dem etter omtrent to til tre dager med kjølig lagring. Hold matbeholdere vekk fra skitne områder, f.eks. Toalett, søppelrør eller avløpsrør.  
    
  • Fjern ødelagte biter av ukokte grønnsaker og lag bare de ferske brikkene.
  •  
  • Hvis du reiser i land der tyfus er svært vanlig, bør du ikke spise mat som tilbys av gateleverandører.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær oppmerksom på rensligheten av omgivelsene dine. Fjern forgjengelig mat og kast det i riktig satt opp dumpsters. Reparasjon av skadede vannrør og kloakker eller rør for å forhindre utslipp av forurenset vann i miljøet.  
    
  • Oppbevar mat og vann vekk fra områder hvor avløp, toaletter eller septiktanker er plassert for å forhindre forurensing av maten din med forurenset vann. Reparasjon av skadede septiktanker eller toaletter umiddelbart. Dette sikrer at ikke forurenset vann kan trenge inn i områder der mat eller vann lagres.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta vare på kroppshygiene. Vask hendene grundig med såpe eller et desinfeksjonsmiddel før og etter håndtering eller tilberedning av vann eller mat. Det samme gjelder for å gå på toalettet og håndtere smutte gjenstander. Pass på at du alltid har et rent og godt preparert utseende. Behandle mat og vann riktig, lagre i rene beholdere og i separate områder, f.eks. kjøleskapet. Daglig bading er viktig. Tørk hendene med rene håndklær og ikke med dine nåværende klær.        
 8.  
 9.             5      Få vaksinert mot tyfus. Det er to typer tyfus vaksine:  
    
  • Den injiserbare tyfoid polysakkaridvaccinen Typhim Vi. Dette administreres i en enkel dose på 0,5 milliliter i humerus og overlår. Vaksinen er egnet for barn over to år og voksne, og må oppdateres etter tre år.
  •  
  • Den muntale tyfusvaccinen Ty21a. Vaksinen tas oralt på tom mage på dagene 0, 2 og 4 i kapselform. Det gis oralt 24 til 72 timer etter å ha tatt antibiotika slik at vaksinen ikke blir ødelagt av antibiotika. Vaksinen kan administreres til både voksne og barn over seks år.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (8)      
Helse populær:
Håndtere en nålestikkskade på jobben.

Få et rent ansikt.

Bestem om et barn er transgendert.

Behandling av bakstamme.

Forstå resultatene av en beinskanning.

Gjenkjenner herpes selv.

Lindre tannpine naturlig.

Hjelp med en blokkert nese.

Utvikle et sterkt immunsystem.

Kontrollhud.

Kom deg unna heroin med Suboxone.

Behandle et hjerteinfarkt.

Rengjør et nytt ørepiercing.

Drep med et unormalt smør.

Ikke glem å ta medisiner.

Strekkende hender for å lage karpaltunnelen.

Lindre kikhoste.

Kamp mot kvalme.

Forebygging av neseblod.

Ved førstehjelp bær bare en skadet person.

Opprettholde en sunn livsstil.