Home \ helse
 

Stå opp i tid.

 

Har du noen gang sovet når du hadde noe veldig viktig å gjøre? Å komme seg i tide er ikke alltid lett, spesielt hvis du har problemer med å komme inn og ut av sengen. Hvis du vil gjøre det lettere å komme seg i gang, er det noen enkle endringer i rutinen, vaner og livsstil du kan gjøre for å komme i gang.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Våkn opp i tid  ,

    
   
 1.            1      Kjenn hvorfor du må stå opp om morgenen. Om du trenger å gå på jobb eller bare sitte om morgenen med familien din for å nyte en deilig frokost - ved å identifisere grunnene dine for å reise opp, hjelper du deg med å motivere deg selv, da stå opp når alarmen går av. Ta noen minutter før sengetid å skrive ned årsakene dine og hold listen din et sted der det er umiddelbart synlig når du våkner.       
 2.  
 3.             2      Plasser alarmen din utenfor rekkevidde. Hvis du bare kan trykke på snooze-knappen om morgenen, er du mindre sannsynlig å stå opp i tid. Plasser vekkerklokket et sted hvor du ikke kan nå det uten å komme seg ut av sengen, som på en kommode.        
 4.  
 5.             3      Kjøp en moderne vekkerklokke. Det er mange forskjellige interessante vekkerklokker å kjøpe som gjør det vanskeligere å holde seg i sengen når du våkner. Fra blenderalarm klokker til vekkerklokker som løper vekk fra deg, til puslesalarmer og snakkesalerklokker - det er mange ikke-tradisjonelle vekkerklokker som kan hjelpe deg med å komme deg ut av sengen om morgenen.       
 6.  
 7.             4      Gi deg god tid til å sove. Gå til sengs en halv time tidligere enn du ville normalt hvis du måtte stå opp tidlig. Sørg for at du har nok tid til å få din anbefalte mengde søvn. Voksne trenger syv til åtte timer per natt, tenåringer ni til ti timer, og barn ti eller mer.        
 8.  
 9.             5      Ikke trykk på snooze-knappen. Hvis du trykker på snooze-knappen, blir det ikke lettere å våkne opp. Faktisk, hvis du treffer slumringsnøkkelen, vil du føle deg litt flabby og kunne til og med sette tonen for en mindre produktiv dag. I stedet, prøv å stå opp etter at vekkerklokken ringer første gang.        
 10.  
 11.             6      Still inn alarmen din en gang tidligere enn den planlagte oppstartstiden. Selv om det har blitt vist at klemming av snooze-knappen senker den totale produktiviteten i løpet av dagen, og gir deg ikke høy kvalitet, bør du gi deg litt ekstra tid når det til slutt skjer at du trykker på hvilemodus en eller to Trykk ganger.                  
 12.  
             

    2      Hold deg våken  ,

    
   
 1.             1      Eksponering for sollys når du våkner. Når du våkner, la skodder åpne eller gå ut. Å tilbringe en halv time i sollyset om morgenen, hjelper deg å våkne opp og holde deg våken.        
 2.  
 3.             2      Drikk et glass kaldt vann umiddelbart etter å ha våknet. Drikke et glass kaldt vann om morgenen bidrar til å holde kroppen hydrert for dagen fremover. Det kalde vannet vil også oppdatere deg og til og med øke stoffskiftet fordi kroppen din trenger å bruke ekstra energi for å varme det kalde vannet.        
 4.  
 5.             3      Har en kopp te eller kaffe. Koffeinen i kaffe eller te kan gi deg ekstra energiforbedring når du trenger å holde deg våken. Tidligere var det en mistanke om at kaffe bidro til visse helseproblemer, men nyere studier har hevdet at moderat kaffeforbruk (en til to kopper om dagen) kan til og med gi helsemessige fordeler. Ikke overraskende er en økning i mental våkenhet en del av denne listen.        
 6.  
 7.             4      frokoster. Manglende frokost er relatert til lavere energinivå og overspising senere på dagen. Start alltid morgenen med en deilig frokost for å stimulere deg, slik at du kan fortsette å jobbe hele morgenen. Havregryn, yoghurt, frukt, egg og nøtter er alle gode alternativer.        
 8.  
 9.             5      Splash ansiktet ditt med kaldt vann eller avslutt morgenrutinen din med en strøm av kjølig vann. Det kjølige vannet stimulerer huden din og hjelper deg å våkne opp.        
 10.  
 11.             6      Stimulere hjernen din. Stimulering ved å lese eller løse et puslespill kan bidra til å aktivere hjernen din og holde deg våken. Prøv å løse et raskt kryssord eller sudoko kort tid etter at du våkner for å aktivere hjernen din og starte dagen.        
 12.  
             

    3      sovne i tid  ,

    
   
 1.             1      Tenk på din søvnbehov. Det er vanskeligere å våkne i tide hvis du ikke får nok søvn om natten. Voksne trenger sju til åtte timers søvn per natt, tenåringer ni til ti timer, og barn ti eller flere timer. I løpet av en uke, holde oversikt over hvilken tid du går og sove og våkne for å finne ut hvor mange timers søvn du får hver natt. Hvis du får betydelig mindre søvn enn du burde, må du justere søvnrutinen.        
 2.  
 3.             2      Juster sengetid gradvis. En grunn til at du ikke får sove er at sengetiden din er for sent. Juster sengetid ved å starte det 15 minutter tidligere hver natt og våkne opp 15 minutter tidligere hver dag. Gjenta denne prosessen i så mange dager som nødvendig for å oppnå ønsket sengetid.        
 4.  
 5.             3      Drikk en kopp urte for å hjelpe deg med å slappe av. Kamille te er kjent for sine avslappende egenskaper. Å ha en kopp før du går i dvale kan hjelpe deg med å slappe av kropp og sjel.        
 6.  
 7.             4      Drikk en kopp varm melk. Denne kjente måten å gjøre seg søvnig, virker faktisk. Varm en kopp melk i mikrobølgeovnen i ca 60-90 sekunder omtrent en halvtime før du går i dvale (avhengig av hvor kraftig mikrobølgeovnen din er).        
 8.  
 9.             5      Slapp av kroppen din. Ta en varm dusj, gjør litt yoga, eller meditere ved sengetid for å slappe av kroppen din. Disse avslappende fysiske aktivitetene vil også hjelpe deg med å roe deg og forberede deg på en avslappende natts søvn.        
 10.  
 11.             6      Ikke se på klokken. Vri alarmen din for å hindre at du sjekker tiden mens du er i sengen. Hvis du stadig ser på klokken din, vil du føle deg spent, noe som gjør det vanskelig for deg å sovne.        
 12.  
 13.             7      Slå av TVen, datamaskinen, nettbrettet og andre enheter med lyse skjermer før du går i dvale. Disse enhetene avgir lys, noe som gjør det vanskelig å sovne og hindrer deg i å sove godt. Derfor bør du aldri sove mens disse enhetene er slått på. Hvis du trenger en lys og / eller hvit støy mens du sover, kan du bruke nattlys og kjøre en vifte eller spille myk musikk.        
 14.  
 15.             8      Ta melatonin for å hjelpe deg med å sovne. Hvis du har problemer med å sove og / eller sovne om natten, kan du prøve å rette opp denne ulempen ved å ta 0,5-1 mg melatonin ved sengetid. Din pineal kjertel produserer naturlig melatonin. Melatoninproduksjonen reduseres imidlertid med alderen og kan også påvirkes av sesongen. Derfor kan supplere med melatonin hjelpe deg med å sovne raskere og sov lenger.        
 16.  
 17.             9      Snakk med en søvnespesialist. Hvis du fortsatt har søvnproblemer, kan du lider av søvnforstyrrelse. Hvis det er tilfelle, snakk med legen din om mulige medisinske og ikke-behandlingsalternativer.        
 18.  
             

    4      Endre din livsstil for å sove bedre  ,

    
   
 1.             1      Unngå koffeinforbruk om ettermiddagen. Koffein kan massivt forstyrre søvn hvis den blir fortært for tidlig før sengetid. Bestem etter middag for koffeinfrie varianter for å forhindre en koffein-indusert søvnforstyrrelse.        
 2.  
 3.             2      Unngå å drikke alkohol for nær sengetid. Alkohol kan også forstyrre søvn, spesielt hvis det er overkonsumtasjon om natten. Ikke drikk mer enn en alkoholholdig drikke hver dag og sørg for at du bruker noen timer mellom å drikke alkohol og din sengetid.        
 4.  
 5.             3      Tren regelmessig. Det har vist seg at vanlig trening kan forbedre søvnkvaliteten, og at folk som regelmessig trener, vanligvis er mer sannsynlige å sove enn de som er inaktive. Forskning har også vist at folk som trener regelmessig, er mer energiske i løpet av sine vakker timer. Prøv å utføre moderat anstrengende aktivitet i minst en halv time hver dag, for eksempel en morgen rask spasertur.       
 6.  
 7.             4      Spis søvnfremkallende matvarer. Det har vist seg at komplekse karbohydrater, magre proteiner og hjertevennlige fett øker serotoninnivået og bidrar til å fremme god søvn. Noen gode alternativer inkluderer hele korn (brun ris, fullkornsbrød, fullkornsmüsli, etc.), fisk, kylling, kalkun, fettfattig ost og nøtter.        
 8.  
 9.             5      Ikke røyk. Forskning har vist at røyking sigaretter forårsaker søvnproblemer og kan gjøre det vanskelig å våkne om morgenen. Disse effektene er forårsaket av nikotin i sigaretter, og derfor kan andre produkter som også inneholder nikotin (tuggetobak, sigarer, e-sigaretter, etc.) også bidra til søvn- og utvinningsvansker.        
 10.  
             

Tips .

                Les mer... (29)      
Helse populær:
Behandle pubic lice.

Slett av mannlige bryster raskt.

Sov med forkjølelse.

Kjenne symptomer på giardiasis.

La fortiden stå bak for godt.

Nederlag depresjon.

Insektbitt og deres behandling hos spedbarn.

Ikke føl deg tom igjen.

Bruk progressive linser.

Nedre mikroalbumin.

Diagnose og behandle ulcerøs kolitt.

Se fint når du er gravid.

Sårbehandling.

Gjenkjenne hjerteventilinsuffisiens.

Forebygging av neseblod.

Utfør en fullstendig kroppsundersøkelse som en del av førstehjelp.

Unngå smerte når du justerer armene dine.

Lev en stressfri livsstil.

Å få barn til å spise sunt.

Fjern med PZOS.

Reduser bryststørrelsen.