Home \ helse
 

Lag en slynge for armen.

 

En armlås immobiliserer og beskytter en skadet arm. Vanligvis brukes en slynge på en ødelagt arm, men du trenger ikke nødvendigvis å ha en knust bein for å bære en. En slynge kan også være nyttig for et blåmerke, forstuvning eller forvridning. Uansett hva slags skade du har, kan en slynge være avgjørende for helbredelsesprosessen. Ikke bare beskytter armen din under helbredelse, en slynge signalerer også andre for å håndtere armen forsiktig. Å lage en improvisert slynge er en viktig ferdighet hvis du vil gi førstehjelp. En slynge kan bedre beskytte en skadet og gjøre det komfortabelt til de kan behandles profesjonelt, medisinsk. I Metode One lærer du hvordan du gjør en nese.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lag en nese ut av et stykke klut  ,

    
   
 1.            1      Velg et firkantet stykke av riktig størrelse stoff. Denne metoden bruker et stykke klut for å gjengi funksjonaliteten til en ekte sløyfe. Avhengig av størrelse og vekt, kan den nøyaktige størrelsen på det nødvendige stoffet variere. For de fleste er et stoff som har omtrent en meter per side nok. Ideelt sett bør du bruke så lite elastisk stoff som mulig. Hvis stoffet er for elastisk, kan armen bøye og bevege seg, noe som kan forverre skaden. 
    
  • En enkel måte å få en kvadratfot på, er å kutte en gammel putevar eller et gammelt ark som du ikke lenger trenger. Skjær dekselet eller arket til riktig størrelse med skarp saks eller en knivkniv. I en nødsituasjon kan du også rive stoffet med dine bare hender.
  •  
  • Når det gjelder stoffet til nesen, klipp stoffet heller for stort enn for lite . For stor slynge kan gjøres strammere ved å trekke knuten strammere bak hodet. Du kan ikke lage en løkke lenger enn lengden på stoffet tillater.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Brett stoffet diagonalt slik at du får en trekant. Neste, bør du brette stoffet i halvparten, opprette en trekant. Som en slynge vil den tykke senterdelen av trekanten støtte armen og tynne kanter blir en behagelig krage bundet bak hodet. 
    
  • Hvis nesen ikke er komfortabel brettet av en eller annen grunn, kan du også kutte firkanten diagonalt for å få samme form.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengjør og dekk alle sår før du setter på slyngen. Når du har på nesen, kommer armen din i kontakt med stoffet. Hvis du lager din egen tekstil fra husstanden, er det sannsynligvis ikke desinfisert. Hvis armen har åpne sår, er det svært viktig at alle sår er renset, tørket og forsiktig bandasje før de kommer i kontakt med nesen. Nedenfor er en kort veiledning om hvordan du rengjør mindre sår. I artikkelen Wounds clean kan du finne mer informasjon. Hvis det er alvorlig skade, eller hvis du ser et bein, må du ikke lage din egen nese. Gå straks til legen eller sykehuset .  
    
  • Først må du vaske ut et hvilket som helst åpent sår, MEN IKKE bruk veldig kaldt eller veldig varmt vann. Det bør også være bare en mild vannstråle og ikke for skarp. Ellers vil smerten i armen bli verre.
  •  
  • Fjern smuss eller annet rusk fra såret med rene pinsetter hvis de ikke er fjernet fra vannet.
  •  
  • Forbind såret. Bruk en bandasje som helt dekker såret, uten limkanten tillatt i såret. Hvis nødvendig, sett et rent stykke gassbind mellom bandasje og sår.
  •  
  • Ikke rør såret med mindre du har erfaring på det medisinske feltet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fjern eventuelle smykker fra den skadede armen. Neste bør du fjerne alle ringer, armbånd, halskjeder eller armbånd fra den skadede armen. Hvis din skadede arm svulmer under helbredelse, kan smykker (spesielt stramt) begrense blodsirkulasjonen i armen. Dette kan forårsake smerte og irritasjon, og smykker kan til og med sitte fast.       
 8.  
 9.             5      Legg den ene enden av stoffet under armen og den andre over skulderen. Plasser din skadede arm over brystet ditt i 90 graders vinkel (parallelt med bakken). Bruk den andre armen til å trekke det brettede, trekantede stoffet over skulderen til den ubeskadigede armen. La resten av stoffet henges ned slik at den peker bak den skadde armen med punktet om hofte, som er på samme side som den skadede armen.       
 10.  
 11.             6      Sett den andre enden av nesen over den andre skulderen. Ta tak i hjørnet av trekanten med din uhyggelige arm som peker mot gulvet og legg den over kroppen din over motsatt skulder og bak hodet som den andre enden. Gjør dette nøye, fordi stoffet nå skal berøre den skadede armen, og han kan rykke armen hvis den trekkes for hardt. Sløyfen skal være så lang at den skadede armen kan henge avslappet i en 90-graders vinkel. 
    
  • Fingrene dine bør bare nå over nesenes mansjett, slik at du kan bruke dem til enkle oppgaver som å skrive mens hånden fortsatt er holdt av nesen. Hvis dette ikke er tilfelle, må du justere snøen tilsvarende.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Strikk ender av nesen bak nakken din. Når du finner riktig lengde på slynge, legg en enkel knute i endene for å sikre slyngen bak nakken. Hvis du vil endre høyden på løftet, løsner du knuten og knytter den høyere eller lavere. Gratulerer! Din nye slynge er klar. 
    
  • Hvis knuten presser på nakken, legg en liten pute eller et håndkle under den.
  •  
  • Vær forsiktig så du ikke knuter hår. Hvis du har ved et uhell klemmet hår med, kan det smertefullt trekkes når du beveger armen eller går rundt.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Hvis du vil, kan du lukke kantene på nesen med en sikkerhetsnål. Hvis du har en sikkerhetsnål for hånd, legger du stoffets kanter sammen i albuen. Så du kan lage en barriere hvor albuen din kan hvile. Uten denne barrieren, kan armen glide ut av nesen når du flytter eller kluten kan slå rundt håndleddet.       
 16.  
 17.             9      Vær oppmerksom på god holdning mens du bærer nesen. En nese overfører vekten av din skadede arm til øvre rygg og nakke. Denne ekstra belastningen kan trekke ryggen og nakken. Selv om du ikke legger merke til en dårlig belastning, vil du sannsynligvis finne området mellom skulderbladene utmattet. Du kan lindre denne effekten ved å være oppmerksom på en god oppreist holdning. Nedenfor er en kort guide til god holdning: 
    
  • Hvis du har på deg slynge mens du står, hold ryggen rett og slapp av skuldrene. Hold haken opp og stå ikke skrå.
  •  
  • Hvis du har på deg slynge mens du sitter, hold ryggen mot stolens bakside, hvis det er en. Hold ryggen rett og oppreist, med hodet og haken opp slik at nakken forblir rett. Sett føttene flatt på gulvet. Ikke bli hengt opp. Hvis du kan sette armen komfortabelt på armlenet, så kan du gjøre det.
  •  
  • Hvis du får dårlig nakke eller ryggsmerter når som helst mens du bærer slynge, gå til legen. Hvis mulig, ikke bruk slynge hvis du har nakke- eller ryggproblemer.
  •  
                   
 18.  
             

    2      Lag en sløyfe av klær  ,

    
   
 1.             1      Improviserte stropper er ikke så gode som ekstra laget for dette formålet. Moderne slynger er mye mer komfortable, ergonomiske og beskytter bedre enn alt de fleste kan tinker med. Men du kan skade armen din og kanskje du må improvisere. Hvis du sårer deg selv mens du er camping i naturen, er det sannsynligvis umulig å lage en stikk ut av klut som beskrevet ovenfor. En annen slynge er fortsatt bedre enn ingen.       
 2.  
 3.             2      Bruk et langermet plagg som en nese. Bruk en genser, skjorte eller annet langermet plagg. Fest ermene bak hodet og legg forsiktig armene i den så dannede sløyfen. Klærne skal støtte vekten av armen på underarmen eller håndleddet, hvor det er mest behagelig. 
    
  • Juster lengden på ermene over knuten slik at armen kan henge i en 90 graders vinkel (parallelt med gulvet).
  •  
  • Hvis du har sikkerhetsnåler på hånden, bør du lukke stoffet i det langermede plagget rundt albuene for å lage en barriere som beskrevet ovenfor.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk et belte som en slynge. Et stykke som er nesten en skreddersydd lukke er et belte. Fordi med det kan du bygge en størrelsesjusterbar sløyfe. Fest beltespenne bak nakken og sett armen inn gjennom løkken som dannes gjennom resten av beltet. Dette gjør at armen din kan støttes på håndleddet eller underarmen. Lukk eller fest belte rundt nakken, slik at armen holdes i en 90 graders vinkel. 
    
  • Beltespenne kan trykke på baksiden av nakken. Derfor bør du trekke spennen til lengden mellom nakke og arm. Du kan også sette polstring mellom belte og nakke for å gjøre det mer behagelig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk et slips som en slynge. Hvis du sårer deg selv på kontoret eller mens du har på deg formelle klær, kan et slips fungere som en hjemmelaget slynge til en skikkelig er til stede. Som med gj.sn. Metoder, knytt slipset sammen med en knute på baksiden av nakken og legg armen gjennom den resulterende sløyfen. Juster posisjon og lengde slik at armen din er omtrent 90 graders vinkel.       
 8.  
 9.             5      Limbånd. Tissebånd kan være svært nyttig for å immobilisere en arm. Den er fast, fleksibel og den fibrøse naturen gjør den veldig egnet for denne situasjonen. 
    
  • Et båndbånd kan erstatte et belte eller slips ved å støtte håndleddet, armen og albuen.
  •  
  • Hvis du holder armen til overkroppen med tape, kan du begrense bevegelsen.
  •  
  • Pass på at du ikke får lim direkte på huden. Båndet skal plasseres rundt slik at det ikke kan holde seg fast i huden.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se legen umiddelbart (og / eller få en ekte slynge). De situasjonene du trenger for å lage en klær av klær, er vanligvis situasjoner der du av en eller annen grunn ikke kan se en lege. Hvis skadene dine er alvorlige eller vedvarende, bør du gå til legen så snart som mulig. Improviserte slynger er vanligvis bedre enn ikke slynge. Men de erstatter ikke en ekte slynge (og ikke den medisinske behandlingen). Forsiktig er bedre enn overbærenhet - risikerer ikke å skade armen fordi du ikke gikk til legen.       
 12.  
             

    3      Behandle alvorlige tilfeller  ,

    
   
 1.             1      Hvis du har brudd eller dislokasjoner, bør du gå til legen. En selvbetjent nese er god for ikke for alvorlige armskader. Det er imidlertid ikke nok å gi en ordentlig kur i tilfelle brudd eller forstyrrelse. En lege bør se på din skade, røntgen armen, og utvikle en behandlingsplan med deg. For medisinsk behandling kan det være en slynge, men det kan også være en gips eller kirurgi som trengs. Hvis du bruker en hjemmelaget slynge til å helbrede en knust bein eller forvridning, kan armen din ikke helbrede godt. Dette betyr at symptomene sannsynligvis vil vare lenger, og du trenger til slutt medisinsk hjelp. 
    
  • Tegn på en armbrudd er:
     
   • Intense smerte
   •  
   • Smertefølsomhet
   •  
   • hevelse
   •  
   • Immobilisering
   •  
   • Ulike utseende i forhold til den ubesvarte armen
   •  
    
  •  
  • er tegn på forstyrrelse (ofte i form av en dislocated skulder).
     
   • Smerte i arm, skulder og / eller halsbånd
   •  
   • Deformasjon (en bule ved eller nær skulderen)
   •  
   • hevelse
   •  
   • Blå flekker
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå straks til beredskapsrommet hvis du ser et bein i såret. Når en knust bein gjennomsyrer huden, eller et sår oppstår der et bein er synlig på grunn av en brudd, kalles den "åpen brudd" eller "komplisert brudd". Disse bruddene er vanligvis ekstremt smertefulle, farlige og vanskelige å behandle. Husk at skader som fører til kompliserte brudd kan også føre til andre alvorlige traumer. I dette tilfellet må du søke medisinsk behandling umiddelbart. 
    
  • Ikke prøv å gjøre en komplisert brudd selv uten legehjelp. Det eneste unntaket til denne regelen er eksepsjonelle situasjoner der du ikke umiddelbart kan søke medisinsk behandling. I dette tilfellet kan det være bedre å sette opp en komplisert pause enn å gjøre ingenting.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prøv å fikse bare ett bein, ellers er det fare for å miste et lem. Du bør bare prøve beinbrudd hvis blodsirkulasjonen er begrenset eller avbrutt. Igjen, vent så lenge en lege kan fikse brukket. Det eneste unntaket er når det ser ut til at frakturen undertrykker blodsirkulasjonen til lemmen. Kroppsdelen vil sannsynligvis ikke lenger bli perfusjonert hvis den ser blek eller blå ut etter pause, hvis den ikke har puls, kan du ikke lenger føle det eller det blir kaldt. I dette tilfellet er opprettholdelse av lemmen viktigere enn risikoen for en amatørlig eller selvpåført fraktur. 
    
  • Lær mer om å behandle en ødelagt ben her.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                  Les mer... (2)      
Helse populær:
Fikk et sunt hjerte.

Avtale med en Vicodin® avhengighet.

Forhindre Chikungunya feber.

Bli kvitt et fast hår i nakken.

Ta vare på et sykt barn.

Unngå hypotermi.

Fjern med vann.

Pust under arbeidskraft.

Senke feber i et spedbarn.

Behandle periodontal sykdom.

Bestem proteinbehovet.

Rengjør lymfesystemet.

Korrekt stående.

Behandle blodblærer.

Diagnose diabetes.

Fjern Fordyce glands.

Finn ut om en person har hjernerystelse.

Lev livet riktig.

Behandle kolitt.

Bruk Maca Powder.

Cure en urolig mage.