Home \ helse
 

Overlev en lavine.

 

Du nyter den forfriskende fjellluften og den friske pulverformige snøen når plassen begynner å bevege seg under deg. Hvis du er i et lavineområde, bør du vite nøyaktig hvordan du skal handle raskt og riktig i en slik situasjon, ellers kan du bli begravet under tonn snø innen et minutt. Det er mange forholdsregler for å unngå å utløse en lavine, men hvis du allerede er i en farlig situasjon, lærer du viktige overlevelsestips her.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      De kritiske første sekundene  ,

    
   
 1.            1      Flytt oppover bakken. De fleste lavineofrene utløser skredet selv og noen ganger oppstår det direkte under føttene. Når dette skjer, prøv å raskt flytte hellingen opp slik at du er over pause linjen. Men en lavine utvikler seg vanligvis så fort at en tilstrekkelig respons vanligvis ikke er mulig, men noen har allerede gjort det.       
 2.  
 3.             2      Flytt sidelengs bort fra lavinen. Uansett om lavinen starter over eller under posisjonen din, kan du være i stand til å bevege seg sikkert til siden. Det er viktig at du ikke nøler med et sekund og flytte bort fra snøskredet så fort som mulig. Hvis lavinen stiger langt over deg, kan du få muligheten til å flykte i tide. Snøen beveger seg raskere i snøskredens sentrum, og det er også det største snøvolumet.        
 4.  
 5.             3      Bli kvitt tungt utstyr. Du vil at kroppen din skal være så lett som mulig, så la alle ryggsekker, stolper og annet tungt utstyr bak. Dette vil øke sjansene for å bli på snøoverflaten.  
    
  • Selvfølgelig bør du ikke etterlate noen deler av ditt overlevelsesutstyr, for eksempel en snøfreser eller en snøskovl. Hvis de spilles, er disse enhetene uunnværlige for overlevelse.
  •  
  • Hvis redningsmenn ser etter deg, kan de finne deg raskere hvis de finner deler av utstyret ditt på snøoverflaten. Du kan for eksempel slippe en hanske eller noe lignende lys for å øke sannsynligheten for at du vil bli funnet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hold deg til noe. Hvis du ikke kan unnslippe lavinen, prøv å holde fast på et stein eller stabilt tre. Hvis det bare er en liten lavine, eller du er i skredskanten, kan du holde deg lang nok til at lavinen skal passere. Selv om du er revet løs fra objektet, kan du kanskje få den forsinkelsen at du ikke er eller i det minste ikke så dypt begravet.  
    
  • Husk at en veldig sterk lavine kan bære store steiner og trær.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Begynn å svømme. Dette er viktig for å holde seg nær snøoverflaten. Menneskekroppen er mye tettere enn snøen, og derfor synker du dypere inn i snøen langs skråningen. Prøv å holde fast på overflaten ved hjelp av svømming av armene og føttene dine.  
    
  • Svøm på ryggen. På denne måten er kroppen din rettet mot snøoverflaten, som hjelper deg med å komme tilbake til oksygen raskere når det spilles.
  •  
  • Svøm oppover skråningen. Dette kommer deg nærmere snøoverflaten.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Viktige overlevelsestips for å begrave i snøen  ,

    
   
 1.             1      Hold en arm rett over hodet. Den skal stå overfor snøoverflaten. Dette gir deg en oversikt over hvilken retning som er oppe, fordi du lett kan miste orienteringen din i et spill. Det kan også hjelpe redningsarbeidere å finne deg. Spytte ut en liten mengde spytt kan også bidra med orientering da væsken alltid beveger seg ned.        
 2.  
 3.             2      Grav et lite hull rundt ansiktet ditt. Så snart snøen stopper, størker snøen nesten like mye som betong. Hvis du er begravet mer enn en halv meter dyp på denne tiden, er din egen frigjøring nesten umulig. Ditt eneste håp er å bekjempe kvelningen lenge nok til å bli gravd opp av andre mennesker.  
    
  • Når lavinen senkes, bruk enten en håndfri eller lavine spade for å grave en liten luftlomme nær nesen og munnen. Den fangne ​​luften skal gi deg nok oksygen i minst 30 minutter.
  •  
  • Ta et dypt pust før snøen stopper og hold pusten i noen sekunder. Dette vil utvide brystplassen din og gi deg et lite pustrom når snøen rundt deg stivner. Hvis du ikke gjør dette på tide, kan du være så stram at brystet ikke kan puste.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk sparsomt med oksygen og energi. Vov å prøve å frigjøre deg selv. Når snøen har stoppet, bør du aldri risikere å ødelegge airbaggen din. Hvis du er nær overflaten, kan du være i stand til å grave deg selv, ellers vil du ikke være i stand til å frigjøre deg fra din situasjon. Ikke kast bort verdifull luftluft ved å kjempe mot snøen. Hold deg rolig og vent på redning.  
    
  • Når du hører folk rundt deg, prøv å ringe etter dem. Hvis de ikke ser ut til å høre deg, gi opp samtalene dine. Du hører sannsynligvis dem bedre enn de kan høre deg, og du kan bare kaste bort din oksygenforsyning.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vent til redningsarbeidere ankommer. Hvis du har truffet sporet med en snøskredsøkingsenhet, og vennene dine gjorde, bør noen kunne finne deg. Hold deg rolig og vent.        
 8.  
             

  Del 3      Øk sjansene for overlevelse  ,

    
   
 1.             1      Kom aldri i bakken uten riktig overlevelsesutstyr. Det er noen utstyrstyper som reduserer risikoen for død i en lavine betydelig. Invester i følgende utstyr:  
    
  • En lavinbåt (lavin transceiver) kan begge sende et signal for å indikere plasseringen av en person som har blitt spilt og finne et slikt signal. Hvert gruppemedlem bør ha en slik enhet.
  •  
  • En liten spade som kan brukes til å grave en liten luftlomme nær ansiktet.
  •  
  • En hjelm er svært viktig fordi mange skredrelaterte dødsfall er forårsaket av den opprinnelige snøkollisjonen.
  •  
  • Spesielle lavinteairbag-ryggsekker har blitt stadig mer populært de siste årene. De hjelper kroppen din på snøoverflaten og reduserer sannsynligheten for utslipp.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Delta i skredstrening. Avalancher er så vanlige at mange organisasjoner tilbyr intensive opplæringskurs for å lære skiløpere og snowboardere hvordan man kan unngå snøskred og redde seg selv og andre. Hvis du vil gå inn i et lavineområde, bør du ta deg tid til et slikt kurs.        
 4.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  Les mer... (6)      
Helse populær:
Kom deg unna heroin med Suboxone.

Behandle et barn med Apert syndrom.

For å gjenopprette fra gassbelysning.

Lær mer om graviditetens trimester.

Gå riktig.

Behandle keloider.

Å kurere en brokk hjemme.

Rask for en dag.

Overlev en lang snakk.

Behandle narkolepsi naturlig.

Bli kvitt dårlig ånde om morgenen.

Bli en alkymist.

Behandle en trukket kalvemuskulatur.

Behandle depresjon i et forhold.

Lyse tennene dine uten å bruke mye penger.

Ta vare på et sykt barn.

Steriliser instrumenter.

Behandle et tregt øye.

Trekk en løs tann.

Førstehjelpsbehandling for åpen brudd.

Behandle lavt blodtrykk naturlig.