Home \ helse
 

Bli kvitt hodepine i bihulene.

 

Mange har hodepine, men hvis du er en trykksmerte og en tetthet som sitter bak pannen, øynene eller kinnene, så har du sannsynligvis bihulebetennelse i bihulebetennelse. Sinus er sinus i beinbunnen, som er fylt med luft som de renser og fukter. Hodeskallen din har fire par bihuler som kan øke og bli blokkert, noe som kan føre til bihulebetennelse i hodepine. Hvis hodepine kommer fra bihulene og ikke er migrene, kan du lindre betennelsen og tømme bihulene dine med hjemmemedisiner, medisinske preparater eller profesjonelle medisinske behandlinger.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Hjemmemedisiner  ,

    
   
 1.            1      Inhale fuktig luft. Bruk en inhalator eller luftfukter for å lindre betennelse. Du kan også lage fuktig luft ved å fylle vasken med varmt vann, bøye over det (ikke for nært) og dekke hodet med et håndkle. Pust inn i dampen. Du kan også inhalere dampen mens du dusjer. Inhalere to til fire ganger daglig med intervaller på 10 til 20 minutter fuktig luft.  
    
  • Luftfuktigheten i hjemmet ditt bør være rundt 45%. Under 30% er for tørr og over 50% for mye. Miss fuktigheten med et hygrometer.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk komprimerer. Bytt mellom varme og kalde kompresser. Påfør en varm komprimering til bihulene i tre minutter og deretter en kald i 30 sekunder. Du kan gjenta dette tre ganger per behandling og gjøre mellom to og seks ganger om dagen.  
    
  • Du kan også kjøre varmt eller kaldt vann over et håndkle, vri det ut, og legg det på ansiktet ditt for å gi samme effekt som en komprimering.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Drikk nok. Drikk mye, fordi det fortynner slimet i bihulene. Tømmer blir lettere og du er mer hydrert. Studier viser at menn skal drikke 3 liter om dagen, kvinner 2,1 liter.  
    
  • Noen synes at drikking hjelper. Gjør din favoritt te eller drikke kjøttkraft for å fortynne slimet.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk nesespray med havsalt. Følg anvisningene på pakken og bruk den opptil seks ganger om dagen. Sprayen nærer cilia i nesen din. Dette lindrer betennelsen i nesen og nærer bihulene dine. Det fukter også nesepassasjene for å fjerne tørkede sekreter, slik at slimet tømmes. Neseprayer bidrar til å fjerne pollen, som kan lindre allergier som forårsaker bihulebetennelse i hodepine.  
    
  • Du kan lage din egen saltvannsløsning ved å legge til to til tes teskje kosher salt til en kopp destillert, sterilt eller tidligere kokt vann. Bland dette og tilsett en teskje med natron (natron). Bruk en pipette eller en ballsprøyte for å bringe den inn i nesepassene. Du kan også gjøre det opptil seks ganger om dagen.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk en nasal dusj. Lag en saltløsning og sett den inn. Stå foran vasken og lene hodet fremover. Kant hodet på den ene siden og hell oppløsningen direkte inn i et nesebor. Styr strømmen på baksiden av hodet. Løsningen passerer gjennom nesehulen og bak nakken. Blås ut nesen og løsningen. Gjenta dette med det andre neseboret. En nasal douche kan lindre betennelse i bihulene og bidra til å tømme slimet. Det renser også bihulene av irriterende og allergener.  
    
  • Vannet i nesebrusen skal være sterilt, enten kokt eller destillert.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Medisiner  ,

    
   
 1.             1      Ta antihistaminer. Disse stoffene blokkerer histamin, et stoff kroppen bruker til å reagere på allergener. Histaminer er ansvarlige for allergisk forkjølelse (vanning, kløende øyne og kløe, rennende nese). Du kan kjøpe mange antihistaminer i disken og ta dem en gang om dagen. Andre generasjons antihistaminer som Loratadin®, Fexofenadine® og Cetrizin® reduserer døsighet, noe som har vært et problem for første generasjons antihistaminer (Diphenhydramine® eller Chloorfeniramine®).  
    
  • Hvis sesonghudssykdommer er årsaken til bihulebetennelse i hodepine, ta kortikosteroid intranasalt. Disse over-the-counter medisiner er mest effektive i behandling av allergier. Bruk en Fluticasone ® eller Triamcinolone ® spray daglig. Spray en eller to ganger i hver nesebor.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk avføringsstoffer. Du kan ta det lokalt (som nesesprayen Oxymetazoline®) eller oralt (som Pseudoephedrine®) for å motvirke en tett nese. Du kan bruke aktuelle nesedråper hver tolv timer, men ikke lenger enn tre til fem dager, ellers vil de forårsake neseobstruksjon på grunn av overdoseringen. Orale rettsmidler kan tas en eller to ganger daglig. Du kan ta dem med antihistaminer som Loratadin®, Fexofenadin® og Cetrizin®. 
    Pseudopedrin er en viktig komponent i metamfetamin eller hastighet, og derfor er det høyt regulert alene eller i kombinasjon med antihistaminer og liker å bli holdt bak apotekets teller, slik at metamfetaminprodusenter ikke kan gni hendene.    
         
 4.  
 5.             3      Ta smertestillende midler. Du kan ta aspirin, acetaminophen, ibuprofen eller naproxen for en kortvarig lindring av hodepine. Over-the-counter smertestillende behandler ikke årsaken til hodepine, men kan bidra til å lindre eller eliminere hodepine. 
    
  • Ta det som på pakken eller instruert av legen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta reseptbelagte legemidler. Legen din kan foreskrive antibiotika for å behandle en bakteriell infeksjon som kan være forbundet med bihulebetennelse i bihulebetennelsen. Symptomer på bakteriell sinusinfeksjon inkluderer sår hals, gul eller grønn utslipp fra nesen, tett nese, feber og tretthet. Akutt bakteriell bihulebetennelse behandles med ti til 14 dager antiobiotika. Kronisk bakteriell bihulebetennelse behandles med tre til fire uker med antibiotika. 
    
  • Legen din kan også ordinere triptaner, legemidler til migrene. Studier viser at flertallet av pasienter med trypsin sinusitt hodepine har opplevd en markert forbedring av symptomene. Eksempler på triptaner er Sumatriptan®, Rizatriptan®, Zolmitriptan®, Almotriptan®, Naratriptan® og Eletriptan®.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjør en immunterapi. Legen din kan anbefale dette hvis du ikke har god medisin, har dårlige bivirkninger, eller kan ikke unngå et allergen. En allergiker vil gjøre disse injeksjonene.       
 10.  
 11.             6      Det finnes kirurgiske alternativer. Du trenger en ENT-spesialist for å avgjøre om en kirurgisk prosedyre vil lindre sinusus hodepine. Polypsen eller bensporingen kan føre til bihuleinfeksjoner, som kan fjernes kirurgisk for å åpne bihulene. 
    
  • I ballongrinoplastikk settes en ballong inn i nesehulen og deretter oppblåses for å utvide bihulene.  
  •  
         
 12.  
             

    3      Alternativ terapi  ,

    
   
 1.             1      Ta kosttilskudd. Studier av kosttilskuddene viser at disse påvirker bihulebetennelse i hodepine. Følgende kosttilskudd kan bidra til å forhindre eller behandle denne hodepinen:  
    
  • Bromelain er et ananas enzym som kan lindre sinus betennelse. Ikke bruk det med blodfortynnere, fordi det kan øke risikoen for blødning. Unngå også ACE-hemmere som brukes til å behandle høyt blodtrykk. Bromelain øker risikoen for en kraftig økning i blodtrykket.
  •  
  • Quercetin er et plantepigment som forårsaker fargestoff i frukt og grønnsaker. Det antas å virke som et naturlig antihistamin, men bevis på dette krever flere studier om det virker som antihistamin.
  •  
  • Laktobacillus er en probiotisk bakterie som kroppen trenger for et sunt fordøyelsessystem og effektivt immunsystem. Det reduserer risikoen for allergi og gastrointestinale bivirkninger som diaré, flatulens og magesmerter på grunn av et antibiotika.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv urter. Det er mange urter som reduserer risikoen for bihulebetennelse i hodebunnen. De forhindrer eller helbreder forkjølelse, øker immunsystemet eller lindrer sinusbetennelse. Studier viser at urtemiddel Sinupret kan lindre symptomene på bihulebetennelse. Det antas at det fortynner slimet, og derfor kan det løpe bedre. Andre urter har tradisjonelt blitt brukt til å behandle bihulebetennelse, for eksempel: 
    
  • Scullcap. Lag en te fra en kopp kokende vann og en til to teskjeer av de tørkede bladene. Dekk blandingen og la den bratte i ti til femten minutter. Drikk to til tre kopper om dagen for lettelse.
  •  
  • Feverfew. Lag te fra en kopp kokende vann og to til tre teskjeer ferske hakkede blader av feverfew. La blandingen suge i 15 minutter, rør og drikk opptil tre ganger om dagen.
  •  
  • Willow bark. Lag en te fra en teskje av hakket eller pulverisert pilbark med 225-280 ml vann. Bland blandingen og kok i fem minutter. Drikk te tre til fire ganger om dagen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi essensielle oljer til templene dine. Studier viser at visse essensielle oljer kan redusere bihulebetennelse og spennings hodepine når de påføres templene (ved siden av øynene på ansiktet). Lag en 10% løsning av peppermynte eller eukalyptusolje og gnidningsalkohol. Gi det til templene med en svamp. For denne løsningen blandes tre teskjeer gnidningsalkohol med en teskje peppermynte eller eukalyptusolje. 
    
  • Studier har vist at denne blandingen slapper av muskler og reduserer følsomheten mot hodepine.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk homøopati. Homøopati er et spørsmål om tro og alternativ terapi som fungerer med små mengder naturlige stoffer som får kroppen til å helbrede seg selv. Folk med kronisk bihulebetennelse hodepine ofte ty til homøopati. De fleste pasientene har rapportert forbedring etter to uker. Homeopati har mange aktive ingredienser for tette bihuler og hodepine, for eksempel: 
    
  • Arsenisk album, Belladonna, Hepar Sulfuricum, Iris versicolor, Kali bichromicum, Mercurius, Natrum muriaticum, Pulsatilla, Silica og Spigelia.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Prøv akupunktur. Dette er en gammel kinesisk metode for piercing tynne nåler til akupunkturpunkter. Det antas at disse punktene balanserer de ubalanserte energiene i kroppen. En akupunktør behandler bihulebetennelse (eller fuktighet) ved å styrke punktene langs milten og magen.  
    
  • Ikke gjør akupunktur hvis du er gravid, har blødningsforstyrrelse, eller har en pacemaker.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gå til kiropraktoren. Han kan være i stand til å hjelpe deg ved å fikse deformiteter i kroppen din. Det er ingen studier. Når du justerer bihulene, retter legen seg mot bein og slimhinner i bihulene. 
    
  • Han justerer leddene med hånden for å rette feilstillinger som stimulerer nervesystemet. Slik fungerer kroppen igjen som den burde.
  •  
         
 12.  
             

    4      Bihulebetennelse Hodepine  ,

    
   
 1.             1      Det er en forskjell mellom migrene og bihulebetennelse hodepine. Ifølge studier hadde flertallet av personer med bihulebetennelse hodepine utenomdiagnostisert migrene. Det er noen symptomer som bidrar til differensiering. For eksempel:  
    
  • Migrene blir verre med støy eller sterkt lys.
  •  
  • Migrene ledsages av kvalme og oppkast.
  •  
  • Migrene smerter kan være hvor som helst i hodet til nakken.  
  •  
  • Migrene er ikke ledsaget av tung utslipp fra nesen eller tap av luktesans.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hva er symptomene og årsakene? Hovedårsaken til bihulebetennelse hodepine er betennelse i slimhinnene i bihulene. På grunn av betennelsen, kan bihulene ikke skille ut slimet. Dette fører til press og smerte. Bihulebetennelse kan utløses av enhver infeksjon, allergi, øvre tanninfeksjoner eller sjelden av svulster (godartet eller ondartet). Symptomer på bihulebetennelse hodepine inkluderer:  
    
  • Trykk og spenning i pannen, kinnene og rundt øynene.
  •  
  • Smerter som blir verre når du lener deg fremover.
  •  
  • Smerte i de øvre tennene.
  •  
  • Smerter mer intens om morgenen.
  •  
  • Smerter som kan være mellom lyse og svært tunge og på en eller begge sider.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Har du risikofaktorer? Noen faktorer kan øke risikoen for bihulebetennelse hodepine. Disse inkluderer:  
    
  • Allergier eller astma i fortiden
  •  
  • Konstant forkjølelse, inkludert øvre luftveisinfeksjon
  •  
  • Øreinfeksjoner
  •  
  • Forstørret nesebor eller pharyngeal tonsil
  •  
  • nesepolypper
  •  
  • Deformasjoner av nesen, som en skrå septum
  •  
  • Cleft gane
  •  
  • Forsvoldt immunsystem
  •  
  • Tidligere kirurgiske prosedyrer på sinusene
  •  
  • Klatring eller flyging ved høye høyder
  •  
  • Reise i fly i løpet av øvre luftveisinfeksjon
  •  
  • Dental abscess eller infeksjon
  •  
  • Hyppig svømming eller dykking
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hvor får du medisinsk hjelp? Hvis hodepine varer mer enn 15 dager i måneden, eller du ofte tar over-the-counter smertestillende midler, så gå til legen. Også gå til legen hvis smertestillende midler ikke hjelper med dårlig hodepine eller hodepine påvirker din daglige rutine (du kan kanskje ikke gå på skole eller på jobb på grunn av hodepine, for eksempel). Gå til beredskapsrommet hvis du har bihulebetennelse i hodebunnen og følgende symptomer:  
    
  • Plutselig og alvorlig hodepine som varer lenger enn 24 timer eller blir verre.
  •  
  • Plutselig dårlig hodepine som kan beskrives som "den verste smerten til enhver tid", selv om du ofte har hodepine.
  •  
  • Kronisk eller alvorlig hodepine fra en alder av 50 år.
  •  
  • Feber, stiv nakke, kvalme og oppkast (tegn på meningitt, livstruende bakteriell infeksjon).
  •  
  • Minnetap, forvirring, tap av følelse av balanse, endringer i tale og syn eller tap av makt, følelsesløshet eller kribling i en av ekstremiteterne (symptomer på hjerneslag).
  •  
  • Dårlig hodepine i ett øye som er ledsaget av rødhet i øyet (symptomer på akutt smalvinklet glaukom).
  •  
  • Ny eller forandring av hodepine mønster.
  •  
  • Hvis du nylig har hatt et hovedtraume.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La deg bli testet. Legen din vil ta medisinsk historie og gjøre en eksamen for å diagnostisere bihulebetennelse i hodepine. I mellomtiden berører han ansiktet ditt og ser på spenning eller hevelse. Nesen din vil bli kontrollert for betennelse, forstoppelse og utslipp. Legen din kan også ta en røntgen-, datatomografi (CT) eller magnetisk resonansavbildning. Hvis legen mener at allergier fører til symptomene dine, vil du bli henvist til allergisten.  
    
  • Noen ganger blir du henvist til en ENT-lege. Dette vil undersøke sinuskavlene med glassfiberoptikk for å gjøre en diagnose.  
  •  
         
 10.  
             

Advarsler .

                Les mer... (36)      
Helse populær:
Unngå karpaltunnelsyndrom.

Trekk en løs tann.

Tolk blodgassresultatene.

Søvnløshet bekjempe søvnforstyrrelser.

Føl deg bra til tross for å være overvektig.

Bruk en fruktbar kalender.

Forbedre helsen og ytelsen til hjernen.

Behandle tilbakevendende muskelspasmer.

Behandle en bakrus raskt.

Lindre alvorlig kramper under menstruasjon.

Test for ADS.

Bli vant til å skrape scab.

Løsne en løs tann.

Vær trygg på skjønnheten din.

Forbered deg på nyrebiopsi.

Behandle betente hudblærer.

Behandle forstoppelse hos en baby.

Dine stemmekabler er helbredende.

Behandle en dyp blåmerke.

Kjemp et hesteslag.

Smerteavlastning i en brokk.