Home \ firma
 

Feire Santa Lucia Festival.

 

Lucia Festivalen feires over hele verden den 13. desember, men er spesielt populær i Sverige. Det er ferien til den katolske Saint Lucia, men har sin opprinnelse i en hedensk feiring av vintersolverv. Du kan feire Lucia-festivalen som svenskene ved å utføre en Lucia-prosesjon, holde en feiring eller feire Lucia-festivalen på den tradisjonelle svenske måten hjemme.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Planlegg en Lucia-prosess  ,

    
   
 1.            1      Finn deltakere. Barn og tenåringer deltar tradisjonelt i prosessen med Lucia-festivalen. Det er ikke satt antall deltagere, men du trenger minst en eldre jente som representerer Saint Lucia. Andre jenter er deres følgesvenner og gutter deltar som stjernekutter. Svært små barn er ofte alver, pepperkake menn eller andre mytologiske vesener. 
    
  • Hvis du ikke bor i Sverige, kan du be om frivillige på svenske kulturforeningen.
  •  
  • Spør din familie og venner!
  •  
  • Du kan også søke etter frivillige på oppslagstavlen på stedet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestem planen for prosesjonen din. Prosesjonen skal finne sted om kvelden den 13. desember, når den allerede er mørk nok til at lysene skal gi mye lys. Du kan holde prosesjonen innendørs eller utendørs - mulige steder er parker, kirker, svenske kulturhus eller til og med gatene i nabolaget ditt.        
 4.  
 5.             3      Kjøp eller gjør klær til Lucia og hennes følgesvenner. De har lange lange hvite kjoler med rød sash og røde strømper. Du kan finne disse klærne i alle store klærbutikker, men du kan også sy dem selv.       
 6.  
 7.             4      Kjøp eller gjør kransen. Saint Lucia har en krans av periwinkle (ofte kalt en krone) med syv lys på hodet. Du kan kjøpe ferdige Luca kranser, men du kan også lage en selv.        
 8.  
 9.             5      Finn kostymer til guttene. Stjerneboysene har hvite robes med en hvit kegleformet lue med stjerner på dem - som en trollkattens hatt. Du kan enkelt lage hatter fra hvit papp og kutte ut stjerner.       
 10.  
 11.             6      Kjøp hvite lys. Du trenger et lys for hver deltaker og sju lys for kransen av St. Lucy. Av sikkerhetsgrunner bør det brukes elektriske stearinlys.       
 12.  
 13.             7      Skriv ut tekst og musikk. Pass på at du har skrevet ut teksten til de tradisjonelle Lucialiedene. Dette er spesielt viktig hvis det skal sunges på svensk, men noen deltakere snakker ikke språket.       
 14.  
 15.             8      Slå av lysene og lysene. Kontroller at alle lysene er slått av inne eller ute. Alle bør ha et brennende lys før prosesjonen begynner!        
 16.  
 17.             9      Utfør prosesjonen. I selve prosesjonen går Saint Lucia frem og hennes følgesvenner følger rett bak henne. Bak dem er stjernens gutter og de andre deltakerne. Opprinnelig gikk prosesjonen langs hele hovedgaten i landsbyen, men i dag er det mye kortere. Prosesjonen kan bare være veien gjennom kirkens hovedpassasje.        
 18.  
 19.             10      Syng den Lucialied. Etter at prosesjonen er over, står Lucia i midten med sine følgesvenner i en halvcirkel rundt henne. De andre deltakerne står på sidene og bak halvsirkelen. Saint Lucy er enig i sangen som andre da kommer opp med. Du kan synge den på svensk eller oversatt til et annet språk. Du kan lytte til Lucialied på svensk her.                  
 20.  
             

    2      Hold en feiring  ,

    
   
 1.             1      Velg en tid og et sted. Det er best om feiringen til Saint Lucia finner sted rett etter prosesjonen. Hvis det ikke er noen prosesjon i ditt område, bør feiringen finne sted om kvelden 13. desember. Du kan holde feiringen hjemme, en restaurant, en kirke eller det svenske kulturhuset i byen din - alt avhenger av deg og ditt budsjett!       
 2.  
 3.             2      Inviter dine gjester. Hvis du ikke bor i Sverige, bør du invitere medlemmer av svenske samfunn, spesielt hvis de holder en prosesjon. Ellers kan du bare invitere familie og venn. Siden Lucia Festival er så nær jul, bør du sende invitasjonene flere uker i forveien for å sikre at gjestene kan komme.        
 4.  
 5.             3      Dekorer for ferien. Fargene i Saint Lucia er røde og hvite, men du kan også dekorere med svenske flagget. Du kan bruke crepepapir, vimpler og duker i rød og hvit. De fleste juledekorasjoner kan også brukes til Lucia Festival, spesielt dekorasjoner med periwinkles og stearinlys.        
 6.  
 7.             4      Server tradisjonell svensk mat. Lucia Day er tradisjonelt en Lucia kake - en rund kaffekake med sju lys i en sirkel. Voksne drikker tradisjonelt glögg, en slags mulledvin. Som brus kan du servere kaffe eller tranebærjuice. Du kan også servere tradisjonell svensk mat som kjøttboller, pepperkake og ruller.        
 8.  
 9.             5      Ta vare på tradisjonell underholdning. Hvis det er en Lucia prosesjon i ditt område, er det en tradisjon for deltakerne å synge sanger for Lucia Festival på feiringer. Hvis ikke, kan du spille innspillinger av sanger til denne ferien eller annen tradisjonell svensk musikk.        
 10.  
             

    3      Feire Hjem  ,

    
   
 1.             1      Kjøp den tradisjonelle kjole eller kappe. Det er en tradisjon blant svenske familier at den eldste jenta representerer Lucia og vekker familien ved daggry på Luciatay. Hun har den samme kjole og krans som jenta som representerer Lucia i prosesjonen. 
    
  • Hvis du ikke har klærne ennå, må du kjøpe dem før Luciatay - du trenger dem ved daggry.
  •  
  • Hvis det ikke er noen døtre i din familie, kan et annet familiemedlem representere Lucia!  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forbered morgenmiddagene på forhånd. Svenske familier spiser tradisjonelt Lussekatter om morgenen til Luciatage. Lussekatter er kattformet saffronbake, men andre bakverk eller ruller er også egnet. Du spiser dem sammen med Glögg eller kaffe. Husk å lagre mat og drikke før du går og legger deg!        
 4.  
 5.             3      Våkn opp familien ved daggry. Personen som spiller Saint Lucia vekker resten av familien ved daggry og ønsker henne en fin Lucia-dag og serverer den tradisjonelle morgenmaten. Dawn står for lysets ankomst i det mørke mørket. Derfor er det viktig å stå opp tidlig på Luciatay.       
 6.  
 7.             4      Se spesielle ferieutsendelser. I Sverige vises store Lucia økter og konserter på tv om morgenen på Lucia Day. Hvis du ikke bor i Sverige, kan du søke på nettet for de riktige videoene for å gjenskape opplevelsen i ditt hjem.        
 8.  
             

Advarsler .

                Les mer... (9)      
Firma populær:
Hvordan lage en zombie sminke.

Hemmelig gifte seg i Las Vegas.

Lag en Halloween krans.

Bli en god seremester.

Juletre dekorasjon for å lage din egen.

Grooming et juletre.

Julelys blinker i synkronisering med musikken.

Ta tak i en død.

Dress opp som en zombie.

Velg en gave til en mann.

Få mange søtsaker på Halloween.

Slik feirer du rett.

Bli en god seremester.

Kom inn i julegave når du har mistet følelsen til jul.

Kutte en bryllupskake.

Gjør et falskt sår.

Feire julen.

Festspill Julekule (også for barnas bursdagsfest).

Lag enkle julekort.

Folding a American flag.

Velg en gave til din beste mannlige venn.