Home \ firma
 

Hanukkah forklarer.

 

For mange ikke-jøder ser Hanukka ut som en åtte-dagers jødisk jul. Gaver, lys, lys, mirakler - det høres så kjent ut. Det må bare være jødisk jul, tenker de. Men sannheten er annerledes - og det er ganske spennende.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Forklar den store forskjellen - den sanne forskjellen. Selv om de to helligdager feires på omtrent samme tid, feires forskjellige ting.  
    
  • Hanukka feirer et annet slags mirakel. Etter Judas Maccabaeus 'seier over syrerne ble det andre tempelet i Judea gjenoppbygd. I løpet av denne tiden ble en Menorah tent, som skal lyse opp hver natt. Og selv om oljen bare var nok for en natt, brente lysene i åtte netter. Disse åtte nettene feires hvert år Hanukkah.
  •  
  • Ved jul feires Jesus, Guds Sønns fødsel. For kristne er dette det største miraklet, og sammen med påsken er kristenheten den viktigste ferien.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sammenlign lysene. Her er ferien mest sannsynlig. Tradisjonene til begge helligdager ble skapt i forfølgelsestider, men her er forskjellene også slående.  
    Selv om den lange forfølgelsen av grekerne og den endelige seieren over syrerne førte til en rensing av templet - og til slutt til et mirakel - er Menorah likevel et tegn på seier over en grusom, men beseiret fiende. Som julaftener er Menorah ofte plassert i vinduet som et tegn for de troende.  
  • Plasseringen av lys i vinduene er et resultat av forfølgelsen av det katolske irske av den protestantiske engelsken. Katolisismen ble forbudt i reformasjonstider, og setningene var sterke - de varte til dødsstraff. På julen forlot de irske katolske familieene sine dører ulåst om natten, la et lys brenne i vinduet som et tegn på at de ønsket en prest å gi dem sakramentene i bytte for et måltid og et varmt sovested.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Si gaver. "Aha!" Kristne sier, "Du bytter gaver, ikke du? Like Christmas? ". Forklar for dem at det er en tid for familiefest, og at når gaver distribueres, er de ganske småbiter. Mania for gaver, som brenner på julen, og i det minste i mindre skala på Hanukkah, har mer å gjøre med ubegrenset forbruk enn med religion.  
    
  • På Hanukkah spiller også barn (og voksne) med Dreidel å heve størstedelen av Hanukkah-pengene.
  •  
  • Mange jøder distribuerer ikke gaver til Hanukkah.
  •  
  • På julen leker barna med sin nye Barbie eller med sin nye fjernstyrte helikopter (og angriper Barbie, ingen tvil) og rive opp gave etter gave. Voksne leker med deres nye iWasauchimmer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Snakk om maten. En åpenbar forskjell er at jødene liker å gå til den tomme kinoen på jule dager, når kristne har en fest med slektninger og kvelning, og spiser kinesisk mat (som kineserne vanligvis ikke feirer jul heller) ,  
    
  • Mye "Hanukkah mat" refererer til selve miraklet: mange tradisjonelle retter inkluderer latker (potetpannekaker) og sufganiyot (som Berliner / pannekaker), som er stekt i olje.
  •  
  • Den kristne fest har sin opprinnelse i hedenske tider. Ferien selv, selv om fødselen til Jesus feires, feirer ikke sin faktiske (ganske ukjent) bursdag. De kristne tok over Saturnalia-festivalen, som igjen er basert på vintersolhverv - den korteste dagen på året, hvoretter solen er født igjen. Det var en fest med festivaler på den dagen: hva kan være bedre på årets lengste dag enn en feiring?
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forklar hvorfor jøder ikke jobber i julen. De fleste butikker og bedrifter er stengt på julen. Ingen går på jobb fordi det er rett og slett ikke noe arbeid å gå til. For jødene er dette en hyggelig, fri dag. For kristne er det på tide å feire Jesus fødsel.        
 10.  
 11.             6      Hold alt sammen. Gjør det bare. Hanukkah er en (relativt) lav jødisk ferie som feirer lysets mirakel. Julen er kanskje den mest betydningsfulle kristne ferien. Han kombinerer Forløserens fødsel med den hedenske Saturnalia-festivalen. Enhver likhet mellom jul og Hanukkah er ren tilfeldighet.                  
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Firma populær:
Binde julebuer.

Gjør en bleie kake.

Binde en brudebukett med hånden.

Mal et gresskar.

Gjør Halloween dekorasjon selv.

Dekorer et moderne juletre.

Lag dyrekostymer.

Sett inn en gavekurv.

Dekorer juletre.

Diwali feire.

Kjole for en baby dåp.

Å oppføre seg riktig på en julefest.

Gjør hjemmelagde gaver.

Planlegg en bursdagsfest om vinteren for tenåringer.

Hvordan lage en zombie sminke.

Forbered din venn til en uforglemmelig bursdag.

Gaver til julestrømmen.

Forklar barnets betydning for lånet.

Lag et Ninja Sword.

Feire en trettende bursdag.

Sett lykke til bursdagen din.