Home \ firma
 

Å ta vare på et juletre.

 

Hvis du vil dekorere huset ditt med et ekte juletre, bør du være oppmerksom på noen få ting for å bringe treet ditt grønt, sunt og trygt gjennom julen. For å bevare den karakteristiske duften av et nåletre i lang tid, er riktig omsorg viktig.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Finn det riktige treet  ,

    
   
 1.            1      Velg et sunt tre. Det er best å kjøpe ditt tre direkte fra en barnehage hvor du har mulighet til å ta med et nyfalt tre med deg. Dette treet vil vare mye lenger enn en som ble falt uker siden og deretter transportert gjennom ulike mellommenn.        
 2.  
 3.             2      Ikke velg et tre som har mange tørre eller brune nåler. Disse trærne er for det meste for gamle. Stri forsiktig over en gren av treet for å se om nålene er fortsatt fleksible og vil ikke falle av. 
    
  • Ett ekstra knep: løft treet og legg det ned. Hvis de ytre grønne nålene faller, så velger du bedre et annet tre.  
  •  
         
 4.  
             

    2      Lag rom i huset ditt  ,

    
   
 1.             1      Velg et lyst sted for treet. Han bør ikke stå i nærheten av åpen ild eller varme, slik at han ikke tørker ut så fort. Trær er brennbare, så du bør være forsiktig (se også advarslene nedenfor). Træret kan stå i et hjørne, for eksempel, slik at det ikke blir rammet. 
    
  • Hvis du vil dekorere treet ditt med lys, bør du legge det nær et stikkontakt eller bruke en skjøteledning. Hvis du bruker en skjøteledning, må du sørge for at den løper langs veggen og ikke blir turtall.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Dekk bakken der treet skal stå. Du kan bruke et ekstrastilt trektrekk eller papir med julemotiver eller silketøy. Teppet er ikke bare dekorativt, men vil også beskytte gulvet mot mulige vannsprut. 
    
  • Hvis du har et teppe som er plassert over trebenet, kan du fremdeles legge et teppe under det. Et teppe over treet står ikke bare ser dekorativt ut, men holder også kjæledyr fra drikkevann fra stativet, for eksempel.
  •  
         
 4.  
             

    3      Sett opp treet  ,

    
   
 1.             1      Klargjør trærstativet. Med en håndsav kan du sette av ca 2 cm fra stammen slik at den absorberer vannet bedre. 
    
  • Du bør ikke kutte treet diagonalt, eller kutte det til et punkt, eller bor et hull i kofferten. Treet vil ikke absorbere vannet bedre, og det kan også være vanskeligere å sikre trærommet så sikkert i stativet. Ikke så treskuffen med en utskiftbar sag eller med et sagblad som beveger seg så fort at det gir stor friksjon. Varmen lukker treporene, slik at de ikke lenger kan absorbere vann. En motorsag eller en håndsag fungerer best.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sett opp treet ditt innen de neste åtte timene etter å ha suget av et stykke bagasjerommet. Så lenge et tre kan forbli uten ferskvann, uten lidelse. Et juletre skal aldri settes opp tørt. Du kan sette ham i en vannfylt bøtte i mellomtiden. Du kan kjøpe spesielle trestativ som skruer inn i stammen og har nok plass til vannlagring, eller du kan prøve det med den enklere, men beviste varianten: Legg treet i en bøtte og fyll bøtte med steiner rundt bagasjerommet. Træret skal motta en liter vann per 2,5 cm stamme stående i vannet.  
    
  • Uansett hvilken variant du foretrekker, bør du være sikker på at treet ditt er stabilt og ikke rystet. Ikke kut av trebarken slik at stammen passer bedre i stativet - barken absorberer det meste av vannet.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sjekk om treet er rett. Det er best å sette treet i minst to, slik at man kan holde den tett mens den andre strammer skruene på stativet. Ta alltid noen skritt bakover for å se at treet virkelig står rett før du begynner å dekorere det, fordi det er lettest å rette det akkurat nå.       
 6.  
             

    4      Trygg Tree Decorating  ,

    
   
 1.             1      Dekorer treet. For de fleste er dette det beste øyeblikket, men du bør også ta noen sikkerhetstiltak her. Et godt preparert tre bør ikke være en brannfelle hvis du legger merke til noen ting når du dekorerer. For eksempel: 
    
  • Kontroller alle delene av eventyrlysene for å sikre at alle pærer fungerer godt.
  •  
  • Kontroller kablene for å sikre at de ikke er skadet eller tygget av kjæledyr, og at pluggene er sikre.
  •  
  • Hold fingrene av dekorasjon, som du er i tvil om, og hellere få ny dekorasjon. I alle fall vil dette koste deg mer enn muligens fullstendig oppussing av huset ditt.
  •  
  • Heng små og skjøre deco-gjenstander utenfor rekkevidde av små barn og kjæledyr, slik at de ikke blir ved et uhell ødelagt eller svelget.
  •  
         
 2.  
             

    5      Trepleie  ,

    
   
 1.             1      Vann ditt tre. I de første timene skal du gi nok vann til treet ditt, fordi det i begynnelsen vil absorbere mye vann (kanskje opptil 3,5 liter på den første dagen). Deretter bør du på nytt fylle om dagen med vann hvis mulig. Vannet er ikke bare godt for å holde treet grønt lenger, men gjør det også mindre brannfarlig: et godt vannet tre er ikke så tørt og derfor ikke så lett brannfarlig. Pass på at treet ditt ikke blir uten vann. 
    
  • Noen legger til aspirin til vannet for å holde det friskt. Andre legg til ginger ale, sprite eller andre brus, men vær forsiktig: Hvis du ved et uhell tørker av vann, kan gaver bli ganske klissete.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Søk jevnlig etter harpiks. Du bør regelmessig sjekke om harpiks har gått tom for ditt tre og kan flekke gulvet eller møbler. Jo før du oppdager harpiksen, desto lettere er det å bli kvitt det.       
 4.  
 5.             3      Samle de fallne nålene. Bruk en fjærstøv eller en håndholdt støv. (En stor støvsuger kan raskt tette på mange nåler og til og med bryte motoren, med en mindre støvsuger må du tømme posen regelmessig). 
    
  • Hvis du ikke vil se et stort nålberg under ditt tre, bør du støvsuge nålene dine hver dag. Tross alt ser de ikke pen ut og er en risiko for kjæledyr og små barn.
  •  
  • Selv om et godt vannet tre taper færre nåler, er det normalt at juletrær mister noen nåler.
  •  
         
 6.  
             

    6      Kast træret  ,

    
   
 1.             1      Kast trærne som hageavfall. Treet ditt har vært en stor del av å forskjønne julen din. Hvis søppelkolleksjonen din har et treoppsamlingsprogram, bør du bruke det. Hvis du har nok plass i hagen, kan du hente treet til våren (hvis du bor i et land hvor julen er sommer, trenger du ikke vente) og bearbeide treet ditt i hagen. 
    
  • Noen avhenger av sitt gamle juletre i en innsjø. Hvis du bor i et varmt område, kan du gi et godt gjemmested for fisk og andre undervannsdyr. Du bør imidlertid snakke med de lokale myndighetene eller eierne av innsjøen, før du avhenger av treet ditt i vannet.
  •  
         
 2.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (1)      
Firma populær:
Disponering av engangskameraer ved et bryllup.

Finn ut hva foreldrene dine vil gi deg til jul.

Bevar din kultur.

Velg en gave til sjefen din.

Diwali feire.

Feirer Hvit Dag.

Diwali feire.

Plukk blomster til bryllupet ditt.

Gjør deg klar til bryllup.

Skriv en tale som beste mann.

Feire påske.

Blås ut egg.

Lag dyrekostymer.

Forbered din venn til en uforglemmelig bursdag.

Elver og scrapweed.

Gaver til julestrømmen.

Mal et gresskar.

Sett inn en gavekurv.

Blås ut egg.

Planlegg en bursdagsfest om vinteren for tenåringer.