Home \ firma
 

synge "Gratulerer med dagen".

 

"Happy Birthday" er en av de mest populære, gjenkjennelige sangene i verden. De fleste blir lært å synge "Gratulerer med dagen" på en bursdagsfest eller til og med på skolen når de er unge. Det er imidlertid helt forståelig om du aldri var helt sikker på rytmen eller teksten.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Lær sangen  ,

    
   
 1.            1      Lær melodien til sangen. Melodien til "Gratulerer med dagen" er veldig enkel og har seks notater. Den enkleste måten å lære det på, spesielt hvis du ikke kan lese musikk, er å lytte til en opptak av sangen. Summen mens du lytter. Du trenger ikke engang å vite teksten. 
    
  • Hvis du bruker en søkemotor som Google, finner du mange eksempler på sangen som gir deg en ide om melodien. Versjonen på http://www.dailymotion.com/video/x3kao0_happy-birthday-song_news er et utmerket eksempel på hvordan melodien går og viser den vanligste versjonen av sangen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær rytmen til sangen. Snip til sangen mens du lærer melodien. Dette hjelper deg å finne ut når du skal synge hvilket ord.       
 4.  
 5.             3      Lær sangtekstene. Som med melodien, er teksten til Gratulerer med dagen veldig enkel. Det er to vanlige versjoner, en spesielt for bursdagsbarnet og en generell, hvis f.eks. Det er mer enn en bursdag jente. Avhengig av hvilken versjon du velger, består sangen av enten fire eller seks ord totalt og fire linjer. 
    
  • Den første versjonen av teksten er: Gratulerer med deg (kort pause), Gratulerer med deg (kort pause), Gratulerer med dagen, Gratulerer med dagen - Gratulerer med deg. "
  •  
  • Den andre, mer spesielle versjonen er: Gratulerer med deg (kort pause), Gratulerer med deg (kort pause), Gratulerer med dagen, kjære (fødselsdagsbarnets navn) - Gratulerer med deg. "
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Øv sangen  ,

    
   
 1.             1      Hva er konteksten til arrangementet? Synger du på en bursdagsfest med noen andre venner for din tiår gamle datter? Da vil du sannsynligvis holde det enkelt. Synger du alene for din mann eller kone? Kanskje du skal synge roligere og romantisk. Synger du med en stor gruppe på fars 80-årsdag? Kanskje du bør øve alt eller i det minste bestemme når du skal synge. Det er viktig å forstå konteksten til arrangementet slik at du kan finne ut hva som passer.       
 2.  
 3.             2      Finn ut styrken og svakhetene i stemmen din. Hvis du har en dyp stemme, ikke syng "Happy Birthday" i den tradisjonelle singsong-stilen. Bruk din dype stemme! Hold deg i ditt vokalområde og ikke prøv å slå høyt notatene! Ingen forventer at du skal være ekspert.       
 4.  
 5.             3      Øv sang sangen alene. Hvis du ofte trener for deg selv, f.eks. hjemme, kan du trene mindre feil i stemmen din og huske sangen. Du kan også gi sangen spesielle blomstrer, f.eks. en Cha Cha Cha etter hver linje.       
 6.  
 7.             4      Øv med andre. Hvis du synger sammen med en gruppe andre, er det alltid en god ide å øve. Bestemmer en person som oppfører seg som en dirigent og begynner å synge når instruert. Du vil ikke starte og stoppe på forskjellige tidspunkter. Ellers bør alle komme inn lett. 
    
  • Når du synger med en gruppe og ikke har tid til å øve på forhånd, ikke prøv å gjøre noe spesielt. Det antas at alle kjenner sangen.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Sang "Gratulerer med dagen" til bursdagsbarnet  ,

    
   
 1.             1      Velg hvilken versjon av sangen du vil synge. Velg en av de to tradisjonelle versjonene av sangen du vil synge for personen. Hvis du bare synger for en eller to personer, bør du ta den personlige versjonen. Hvis du synger på en skolefest for en hel gruppe mennesker som hadde bursdag om sommeren, ta den mer generelle varianten. 
    
  • Hvis personen kommer fra et annet land eller er interessert i språk, kan du også ta en variant av "Gratulerer med dagen", som er blitt innført på et annet språk. Tyskere synge, for eksempel Den samme sangen, men med tysk tekst. Dette er: "Gratulerer med dagen! Lykke til på bursdagen din! Kjære bursdag... (ring navnet på bursdagsbarnet), gratulerer med dagen! "  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg riktig tidspunkt for å synge. I utgangspunktet vil du begynne å synge sangen før bursdagsgutten skiver kaken. Du kan gjøre det før du åpner gaver. Prøv å finne ut på forhånd når du vil synge "Gratulerer med dagen" slik at du er informert.       
 4.  
 5.             3      Vurder å holde en kort innledende tale. Hvis du har gjort en viss innsats for å lære sangen for en spesiell bursdag eller hendelse, bør du vurdere å gi en kort introduksjons tale før du sang sangen. Hold kommentaren din kort og lett å tiltrekke deg lyttere.       
 6.  
 7.             4      Vurder bruk av et instrument. Du kan starte med å spille notat på et piano eller annet instrument. Gi publikum den køen du vil starte sangen ved å spille notat på pianoet. Hvis du ikke har et piano tilgjengelig der, kan du ta et annet instrument. 
    
  • En opptaker eller en harmonika er f.eks. et flott, enkelt instrument for å starte sangen med.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Syng sangen til bursdagsgutten. Syng til bursdagsjenta og ha det gøy, slik at andre også har det gøy. Pass på at alle kan høre deg.       
 10.  
 11.             6      Klap på slutten av sangen for bursdagsbarnet. Når du er ferdig med å synge "Happy Birthday", er det alltid en god ide å klappe på bursdagsgutten. Så publikum vet at forestillingen er over, og at sangen var en morsom gest.       
 12.  
             

Tips .

                Les mer... (1)      
Firma populær:
Gaver til julestrømmen.

Planlegger bryllupsmottak.

Slik feirer du rett.

Lag en gjesteliste for en høytid.

Lag en blekekake uten ruller.

Gjør påskeegg.

Få et bursdagskort fra presidenten.

Kjøp en julegave til din kvinnelige forelskelse.

Ta tak i en død.

Lag enkle julekort.

Å organisere et tefest.

Spill en April Fool's spøk på familien din.

Skriv en begravelsesordning for en avdøde besteforelder.

Planlegg den perfekte Valentinsdag for mannen din.

Gjør en bleie kake.

Finn matchende gaver.

Snakk på et møte før et arrangert ekteskap.

Lag julepynt selv.

Planlegg en bursdagsfest om vinteren for tenåringer.

Feire Hanukkah.