Home \ firma
 

Bevar din kultur.

 

Se på noe i huset ditt, et måltid du spiser, eller en gest du bruker, og du finner et bevis på kultur. Kulturelle tradisjoner og perspektiver har formet hvem du er. Lær mer om henne og hvordan du kan få henne sterk.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Delta i tradisjoner  ,

    
   
 1.            1      Lær om religiøse tradisjoner. Uansett om du deler religionen til foreldrene dine og besteforeldre, kan du studere dem, slik at de kan forstå deres kultur. Religion er knyttet til språk, historie og personlig oppførsel. Bli kjent med familiens religion kan hjelpe deg med å forstå alle disse andre aspektene.  
    
  • Hellige tekster og seremonier kan virke forvirrende når det ikke er noen som skal veilede deg. Finn en ekspert som er villig til å forklare deres mening. Les en utgave av teksten med fotnote vurderinger.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Snakk språket til dine forfedre. Hvis du kjenner noen som deler din kultur, men snakker et annet morsmål enn deg, spør han om å lære deg. Mange språkforskere og antropologer hevder at språket former hele vår oppfatning av verden. Pluss, hvis språket i ditt område er sjeldent, kan ingen høre dine samtaler! 
    
  • Tusenvis av språk dør ut. Hvis du kan få en av dem, lær dem til andre. Deler av eksempler på kunnskap og perspektiv som gikk tapt når de forsvant. Ta opp språket som er skrevet og skrevet (om mulig), og arbeid på oversettelser til mindre sårbare språk.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Cook i henhold til familieoppskrifter. Det er aldri for sent å fremheve noen oppskrifter fra din bestemors kokbok. Lukt og smak har fantastiske forbindelser til minnet. Hvis du knytter deg eller prøver å gjette riktig mengde krydder, kan du kanskje huske måltider fra barndommen eller på ferien. Bare å lese en oppskrift kan lære deg hvor mange ingredienser og kjøkkenutstyr som har endret seg. Og selv om noen av dem er ukjente for deg, vil andre trolig være din trøst eller en kilde til familiets stolthet. 
    
  • Hvis du ikke har familieoppskrifter, ser du opp på nettet eller på loppemarkedene for gamle kokebøker. Du kan selv starte din egen ved å skrive ned ordene som kommuniseres muntlig av dine slektninger.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Del kunsten og teknologien til kulturen din. Hver kultur har sin egen klær, musikk, visuell kunst, tradisjoner, historier å fortelle og mange andre unike egenskaper. Andre medlemmer av din kultur vil være glad for å lære deg og å snakke om deres hobbyer, deres oppgaver, deres håndverk og hva de gjør for moro skyld. Dette inkluderer tradisjonelle kunstverk som du finner i et museum, men materialkulturen går langt utover. Selv en kjøkkenskje eller programvare er en kulturell artefakt. 
    
  • Personer med mindre sofistikert teknologi anses ofte for uvitende eller mindre intelligente. Det er helt feil. Kultur går til verktøy som er tilpasset et bestemt miljø, og hvert verktøy har generasjoner å tenke bak det. Å danne et steinverktøy er en av de eldste kulturelle praksisene, og det krever fortsatt stor ferdighet og kunnskap.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tilbring tid med andre medlemmer av samfunnet. Den beste måten å bevare din kultur på er å holde den levende. Samle ikke bare på helligdager, men også for vanlige måltider, arrangementer eller bare for underholdning som en gruppe. Mange kulturelle aspekter er vanskelig å lære av bøker og museer, inkludert etikette, kroppsspråk og humor. 
    
  • Tenk på hva slags samtaler du har i din kultur, i forhold til den vanlige kulturen, hvor du bor. (Eller sammenlign to forskjellige kulturer med hverandre du deltar i.) Føler man seg mer energisk eller vennligere enn en annen? Ville en uttalelse som er normal i en sammenheng betraktes som grovt uhøflig i en annen? Hva tror du det er derfor? Denne typen dyp analyse kan være vanskelig å finne ut, men det kommer til hjertet av kulturopplevelsen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Delta i store arrangementer eller organisere dem. Ditt land, din kult, din religiøse kirkegruppe eller etnisk innvandrergruppe feirer nesten absolutt store helligdager eller kulturfestivaler. Reis deg for å få et bredere perspektiv på kulturen din. Hvis du ikke vet om noen grupper i ditt område, organisere din egen begivenhet.                 
 12.  
             

    2      Fang din kultur  ,

    
   
 1.             1      Velg et fokus. Du kan registrere alt du har oppdaget gjennom din forskning og livet, uansett hvor lite det ser ut. Det du ikke kan gjøre er å skrive ned alt som er å vite om en kultur. Det er bare for mye å si. De fleste velger i stedet en av to retninger: 
    
  • En personlig livshistorie om ens egen eller opplevelsen av en familie.
  •  
  • En detaljert titt på et aspekt av kultur: matlaging, vitser eller andre underemner.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg et medium. Du kan fortelle kalligrafi, muntlig historiefortelling, eller bruke et annet tradisjonelt medium for å registrere en personlig kulturell opplevelse. Eller du kan sette arbeidet ditt på et nettsted, brenne det til en DVD eller velge et annet digitalt skjema. Dette lar deg dele din kulturhistorie med mennesker fra hele verden.       
 4.  
 5.             3      Utfør intervjuer. Intervju med folket hvis livshistorier du forteller, eller eksperter i emnet du skriver om. Forbered deg på en liste med spørsmål, men la også intervjueren gå videre til andre emner og historier. Du kan lære noe du aldri ville ha lurt på å spørre. 
    
  • Hold hvert intervju innen en time eller to. Hvis den intervjuede er klar, kom tilbake for flere intervjuer. Dette lar deg utarbeide ytterligere spørsmål og lar intervjuet søke etter dokumenter eller objekter som han vil dele.
  •  
  • Bruk en video eller lydopptaker hvis intervjueren er enig. Disse er mye mer nøyaktige enn å prøve å skrive alt ned eller huske på det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Følg ditt slektstre. Ta opp slektstreet ditt ved hjelp av familiemedlemmer og fortsett å legge til det. Det er sannsynligvis hele grener av kusiner, fetter og kammerater du aldri møttes. Spor dem gjennom familieforbindelser og nettbaserte søk, og de kan gi deg nye perspektiver på din kultur. Offentlige nettsteder og tekniske samlinger kan gi tilleggsinformasjon fra århundrer.  
    
  • Spør familien din om poesialbum, dagbøker og andre tidlige poster. Du kan oppdage at noen andre har startet arbeidet for deg.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk postene dine til å kjempe for din kultur. Minoritetskulturer sliter ofte med å formidle kulturelle tradisjoner. Del historier og opptegnelser med unge mennesker i din kultur som kanskje ikke kjenner rikheten til deres kulturelle bakgrunn. I møte med politiske kamp eller sosiale utfordringer, organisere folk til å delta i diskusjoner og kulturelle aktiviteter. Din forskning kan hjelpe folk å forstå kjerneværdiene i sin kultur, og inspirere dem til å holde dem levende og blomstrende.       
 10.  
 11.             6      Godta endringer. Dialogen om å overføre kultur lyder ofte defeatist. Kulturer er "truet" eller trenger "bevaring" før de dør ut. Ekte endringer og trusler eksisterer selvfølgelig, men ikke anta at alle endringer er dårlige. Kultur hjelper folk til å tilpasse seg verden rundt dem. Verden har alltid endret seg, kulturer har alltid tilpasset seg, og det er opp til deg å velge en retning du kan være stolt av.        
 12.  
             

Tips .

                Les mer... (7)      
Firma populær:
Å la barna falle i søvn om kvelden før jul.

Kjole for en øvelsesmiddag til et bryllup.

Velg en gave til din beste mannlige venn.

Rosh HaShana feirer.

Lag dyrekostymer.

Organiser en fest.

Blås ut et hardkokt egg.

Bestem når påske er.

Kom inn i julegave når du har mistet følelsen til jul.

Rosh HaShana feirer.

Invitert til en fest.

Lag en Halloween krans.

Kjøp en julegave til din kvinnelige forelskelse.

Bli en god seremester.

Ikke argumenterer ved julen.

Lagre porto på bryllup invitasjoner.

Kjole som en pirat.

Lag en svampegurk kostyme.

Kjøp en perfekt gave til din tidligere kjærlighet.

Skriv bursdag invitasjoner.

Skumle Halloween dekorasjon.