Home \ firma
 

feire Rosh HaSchana.

 

Rosh HaSchana er en viktig religiøs ferie til ære for det jødiske nyttår. Vanligvis faller den i september eller oktober hvert år og feires av de fleste jøder over to dager med en rekke spesielle skikker.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Reflektere over fortiden din og tenk på fremtiden din. Rosh HaSchana er hebraisk for "Årets leder". Det regnes som verdens bursdag og er derfor det jødiske nyttår. Rosh HaSchana er en tid da du lærer om dine feil i det siste året og hvordan du kan forbedre deg selv i fremtiden. Det er også en tid å lage personlige nyttårsbeslutninger, små eller store.        
 2.  
 3.             2      Besøk en mikwe (hebraisk for et rituelt bad) på kvelden før Rosh HaShana. Dette vil rense deg åndelig for kommende ferier.       
 4.  
 5.             3      Bli med en Rosh HaSchana tilbedelse i synagogen din. For denne svært viktige ferien blir du ofte kledd, så du bør holde deg til formell eller kanskje uformell uformell forretningsklær.       
 6.  
 7.             4      Lytt til shofar. Dette er det eneste budet som er omtalt i Torahen direkte med hensyn til høytiden. Shofar er et rammes horn som blåses under betjeningen av "Ba'al Tekiah", eller Schofarbläser. Det er et symbol på åndelig oppvåkning og refleksjon. Fordi det ikke er kjent hvordan shofaren ble blåst i det gamle tempelet, er i dag fire skudd av hornet reprodusert på shofar, slik at shofaren helt sikkert blir hørt hvert nytt år: 
    
  • Teki'a: Et hornbeat i løpet av noen sekunder, stopper deretter plutselig.
  •  
  • Shewarim: Tre en-til-to-sekunders lange bryster av horn som raskt skifter fra en lav til en høy tonehøyde.
  •  
  • Teru'a: Nine korte raske bursts av horn.
  •  
  • Teki'a gedola: Dette er en lang, kontinuerlig burst av horn som tradisjonelt holdes til å telle ni. Men i progressive lokalsamfunn holdes det så lenge som mulig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Merk Tashlikh-seremonien (hebraisk for "kaste av"), i hvilken en tømmer innholdet av lommene i et strømmende vann. For det meste tørkes brødkrummer i vannet. Dette er gjort på Rosh HaSchanas første ettermiddag.       
 10.  
 11.             6      Si Rosh HaSchana velsignelse for lysene, vinen og challahen (hebraisk for "brød"). Challah har en rund form under Rosh HaShana for å symbolisere årets syklus.       
 12.  
 13.             7      Spis epler dyppet i honning. Epler dyppet i honning er også en tradisjonell tallerken. Denne tradisjonen betyr håp om "et søtt nyttår" gjennom søtten av honning. En annen vanlig Rosh HaSchana tallerken er granatäpplen. Ifølge jødisk tradisjon inneholder granatäpplen 613 kjerner som representerer 613 budene. Dette betyr håp for et vellykket nytt år framover.       
 14.  
 15.             8      Merk at shofaren ikke blåses når Rosh HaShana faller på en sabbat.                  
 16.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                  
Firma populær:
Disponering av engangskameraer ved et bryllup.

Dress opp som Pocahontas.

Forbered din venn til en uforglemmelig bursdag.

Invitert til en fest.

Feire julen.

Feire et økologisk bryllup.

Kjøp en perfekt gave til din tidligere kjærlighet.

Hvordan dekorere hjemmet ditt til jul.

Lag en gjesteliste for en høytid.

Lag en påskkurv.

Feire Thanksgiving.

Hvordan dekorere hjemmet ditt til jul.

Planlegger St Patrick's Day Party.

Morsomme barnas spill til en påskfest.

Dekke et bord for et tefest.

Velge gjester for et bryllupsdrink.

Å være mester for seremonier av et bryllup.

Feire høstens solstice.

Lag et fugleskrem.

Få ekteskapstillatelse.

Kast avskjedsfest.