Home \ firma
 

Planlegg ditt eget bryllup.

 

Et meningsfullt ekteskap krever planlegging og kreativ innsats fra både partnere og familiemedlemmer og venner du har valgt å involvere i planleggingsprosessen. Bryllupsplanlegging kan være en fantastisk del av livet, men det kan også være stressende og utfordrende. Du kan også være sikker på at ikke alt vil gå akkurat som planlagt, så planlegg disse eventualitetene også! Nøkkelen er å holde orden, holde fast i budsjettet, og la nok tid til å gjøre alt.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Budsjett, tidsramme og dokumentasjon  ,

    
   
 1.            1      Sett et budsjett. Det er viktig å holde seg til et budsjett og ha realistiske ønsker. Selv om det er en veldig spesiell dag i livet ditt, er det veldig ille å håndtere penger som du ikke har. Hvis du er sint, husk at det er mange flere fantastiske dager foran deg, og du vil ikke at de skal bli ødelagt ved å måtte betale tilbake det du har brukt for mye.  
    
  • Prøv å ikke bruke mer enn budsjettet tilgjengelig for deg. Hvis du bruker for mye på en ting, må du lagre noe på et annet for å holde deg på budsjettet. Vær klar til å være fleksibel og prioritere de store problemene som er veldig viktige. Du kan gjøre mindre og mindre viktige eller dumme, men ønskelige ting selv.
  •  
  • Hvis dine foreldre eller fremtidige svigerforeldre finansierer bryllupet, helt eller delvis, er det ekstra hjelp for deg. Fortsatt opphold i rammen for ikke å belaste dem for mye. Be henne om budsjettgrensen og hold deg til den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sett en tidsplan for planlegging. Dette er det viktigste aspektet av alle dine planer. Utvikle en rimelig, meningsfull tidsplan, avhengig av hvor mye tid du gir deg selv. Start med en kalender foran deg, og prøv å følge den anbefalte timeplanen i en bryllupsrådgiver. Slike tidsplaner finnes i Wedding Advisor bøker, magasiner, online eller til og med under i denne artikkelen. Generelt vil du oppdage at de fleste rådgivere antar at du har omtrent 12 måneder til å planlegge bryllupet ditt; Hvis du har mindre tid, just juster tidsplanen tilsvarende (de siste tre månedene er det viktigste uansett). (Tidsplanforslag er gitt i denne artikkelen.) 
    
  • Ikke ta panikk hvis du ikke har 12 måneder igjen. Generelt er de tingene som planleggingsguider antyder for de første månedene ting som kan gjøres ganske raskt, for eksempel å legge inn engasjementet ditt, skrive ut engasjementsannonsen i lokalpapiret, få planlegging av bøker og programvare, sette budsjettet, velge brudepartiet, og sett en avtale for bryllupet.
  •  
  • Hovedårsakene til en lang ledetid er bryllups- og festlokaler - de mest populære er ofte booket et år eller mer på forhånd, og mange mennesker planlegger bryllupet på datoer når stedene er tilgjengelige. Hvis det irriterer deg eller du bare ikke har et år, se deg om gode alternativer, for eksempel offentlige hager eller mindre kjente kirker, rådhus og forsamlingshaller. Unngå å falle inn i fellen og tenk at du bør bruke de stedene som noen andre bruder vil leie i år!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg en arbeidsmetode for dokumentasjonen. Du må huske hva som allerede er bestemt og planlagt på forhånd. Også fakturaer, kvitteringer, kostnadsoverslag, sitteplasser, fotografier av ønsket dekorasjon / klær, mønstre, instruksjoner, etc. må samles på ett sted, så du bør i det minste ha en stor plastpose der du lagrer dem. Hvis du er mer organisert, bruk deretter flere poser som du sorterer etter kategori.  
    
  • Ekteskapsprogramvare eller planleggingsapper kan være svært nyttig for digital planlegging. Hvis du har teknisk kunnskapsrike venner for å hjelpe deg med å planlegge, kan du til og med vurdere å lage en ekteskapswiki som bare er tilgjengelig for de som hjelper med forberedelsen. Dette kan være enormt nyttig i felles planlegging og strategifunn. På den annen side må programvare og wikis vedlikeholdes ved å skrive inn informasjonen og skanne dokumentene, mens en notatbok kan tas overalt, og du kan raskt skrive ned ting i den, og du kan enkelt samle den økende mengden papir i en mappe. For mange mennesker er en kombinasjon av digitale planleggingsmetoder og de på papir det beste alternativet.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Størrelse på bryllupet, stedene og datoen  ,

    
   
 1.             1      Ta en beslutning om størrelsen på bryllupet. Husk å diskutere dette med din forlovede. Hva er en drøm bryllup for en, det kan ikke være for den andre. Du må vite hvor mange som kommer til å planlegge stedene, catering og invitasjonene.  
    
  • En del av denne beslutningen er også å revurdere din brudesalong. Hvor mange brudepiker og venner skal komme? Av en til et dusin avgjør avgjørelsen hva du alltid har drømt om og hvor mye plass alle vil ha under seremonien.
  •  
  • Denne beslutningen blir vanligvis gjort omtrent ti måneder før bryllupet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg plasseringene. Jo før du gjør det, desto bedre vet du at du har det stedet du vil ha. Sjekk de tilbudte stedene, cateringtilbudene, gebyrene for bryllupet, muligheten til å dekorere en kirke eller synagoge, plassering for feiringer, etc. Finn ut om de nevnte prisene inkluderer alt eller hvis du er ekstra for noen ting du må betale.  
    
  • Husk at selv kirker og synagoger kan belaste gebyrer.
  •  
  • Søket etter bryllups- og mottakssteder starter vanligvis omtrent 11 måneder før bryllupet, og bestillingen gjøres i måneden du velger et sted.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Angi datoen. Faktorer som påvirker valg av avtalen inkluderer tilgjengeligheten av lokasjonen og dine venner og familie. Tenk på hvem som må være til stede ved bryllupet ditt og prøv å finne en avtale som disse menneskene har tid til. De fleste vil gjøre sitt beste for å delta i bryllupet, så hvis personen ikke har en viktig kirurgi eller et bryllup på den tiden, bør du være ganske fri til å velge tiden.  
    
  • Send "hold avtalen gratis" kort til dine gjester. Når plasseringene og dine gjester har blitt bekreftet, la alle vite hva som skjer. Send e-post hvis du vet at folk vil lese dem, ellers send kort til postadressen deres.
  •  
  • Datoen er vanligvis angitt samtidig som du bekrefter datoen for bryllupet og mottaket. Den endelige versjonen av gjestelisten skal opprettes omtrent syv måneder før bryllupet. På grunn av sykdommer, graviditeter, oversjøiske turer, etc., forventer noen avbestillinger og kanskje til og med noen få siste øyeblikk gjester. Du kan vanligvis ikke gjøre noe med det, så ta det som det kommer.
  •  
         
 6.  
             

    3      Tema for bryllup og invitasjoner  ,

    
   
 1.             1      Velg et emne. Det behøver ikke å være noe spesielt, men vellykkede hendelser gir ofte en konsekvent følelse hele tiden. Velg et tema som er enkelt å planlegge og dekorere. Alt skal passe på dette emnet.  
    
  • Du kan vanligvis ansette noen til å dekorere bryllupet ditt, men dette kan være dyrt.
  •  
  • Besøk stedene og ta bilder av hvordan de ser ut. Du vil kanskje måle størrelsen på rommet eller området for å planlegge hvor du skal stå og vite om det er nok plass.
  •  
  • Som en del av temaet, bør du også velge blomster du vil ha på bryllupet. Finn ut om de vil være tilgjengelige på tidspunktet for bryllupet ditt, eller hvis de ikke vil blomstre på tidspunktet for året (kostnadene ved å bringe dem inn kan være svært høye). Fullfør planleggingen av blomstene rundt fire måneder før bryllupet.
  •  
  • Stem på dekorasjonen med fargetemaet slik at alt ser best ut.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Send bryllup invitasjonene. Finn designet for invitasjonene dine når du har om lag ti måneder igjen, og jobber med kjøpet ditt eller har dem skrevet ut, med ca. seks måneder igjen. Tillat nok tid til selv å gjøre det selv, og du bør også tenke på å måtte erstatte, da det er uunngåelig at du vil gjøre en feil eller ødelegge den.  
    
  • Vær kreativ; Du kan gjøre det selv og gi det et personlig preg, eller du kan få det skapt av en profesjonell.
  •  
  • Send invitasjonene om to måneder før bryllupet; Dette bør være tidlig nok hvis du allerede har advart dine gjester og sendt dem "hold dato av" kortene. (Hvis du er jød, husk å ha kippas gjort.)
  •  
  • Lag et bryllupsprogram. Som med bryllup invitasjoner, kan du få programmet profesjonelt trykt eller gjør det selv. Ved uventede endringer anbefales det ikke å skrive ut programmet mye mer enn en uke i forveien, for eksempel endringer i instruksjonene eller belysningsteknologien. Hvis det er mulig, har liturgisten korrekturlært seremonien i programmet.
  •  
         
 4.  
             

    4      Bryllupsjefen  ,

    
   
 1.             1      Velg dine offiserer. Ved kirkens bryllup vil du se etter en pastor, prest, pastor eller rabbi. Hvis de ikke åpent tar et gebyr for seremonien, så vær sjenerøs nok til å betale dem generøst for sin tid. For et verdslig bryllup, bør du velge en bryllupsdommer, dommer eller person som har rett til å stole på mennesker og hvem som er tilgjengelig for avtalen, og er åpen for eventuelle spesielle ønsker du har angående løfter og seremonien.  
    
  • Bli med på en pre-wedding konsultasjon om nødvendig. Dette kan være en stor utgift av tid, men det er det meste verdt det i det lange løp. Vær ærlig om dine ønsker og forventninger om ekteskap. Det er både kirkelige og verdslige konsultasjoner.
  •  
  • Hvis du har en planperiode på 12 måneder, finner dette vanligvis sted åtte måneder før bryllupet.
  •  
         
 2.  
             

    5      Bryllup og tilbehør  ,

    
   
 1.             1      Finn, design og bestill brudekjole. Om ni måneder før bryllupet, bør du begynne å samle ideer til brudekjole. Vil du skreddersy en skreddersydd, familie arvestykke eller kjøpe den av rekken? Uansett hva du velger, vil du sannsynligvis trenge flere berøringer og modifikasjoner for å perfeksjonere det. Alternativt kan du sy din kjole selv, eller ikke en tradisjonell brudekjole, men bare kjøpe en kjole du liker, og at du vet at du fortsatt kan bære etter bryllupet. Du trenger ikke å holde fast i tradisjoner eller bruke en formue på noe du vet at du aldri vil bruke igjen.  
    
  • Velg et slør hvis du vil ha på deg en. Og ikke glem skoene - alt fra flip-flops til diamantbelagte satinpumper, du bør bare tenke på hva du foretrekker og om du trenger spesiell oppmerksomhet, eller du vil fullføre å kjøpe dem.
  •  
  • Velg brudekjoleens kjoler samtidig. Skal du betale dem eller betaler du for dem selv? Du har mindre å si i sine valg når du betaler dem selv, men de vil nok være lykkeligere hvis de kan følge sin egen stil i fargevalgene dine.
  •  
  • I noen religioner er det en tradisjon at moren eller begge brudgomene kommer sammen for å plukke kjole, akkurat som ærepike. Dette varierer imidlertid sterkt avhengig av hvor du bor og hvilken tro du tilhører.
  •  
  • Velg tuxedos 'tuxedoer og klær omtrent fire måneder før bryllupet. Send groomsman's smoking measurements en måned før montering.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn bryllupet ringene. Dette er en morsom oppgave du kan gjøre sammen, og de symboliserer din hengivenhet for hverandre. De fleste par velger matchende ringer for å vise at de er sjelevenner. Hvis du har ringene skreddersydde, må du sørge for å bruke nok tid til å bli klar til å lære mer om gull og dets opprinnelse enn du noen gang har drømt om (for eksempel om det er av bare opprinnelse osv.). Ta den riktige avgjørelsen ved å informere deg selv.  
    
  • Brudekjørene skal velges omtrent fem måneder før bryllupet og ringene skal kjøpes om en måned før bryllupet.
  •  
         
 4.  
             

    6      Bilder, videoer og musikk  ,

    
   
 1.             1      Finn en fotograf og / eller kameramann. Vurder å engasjere en profesjonell for denne spesielle anledningen og sørg for at personen er pålitelig, så du trenger ikke å bekymre deg for ham eller henne, glemmer bryllupet ditt eller flytter bildene eller filmene. Det er så mange historier at man har stolt på venner eller familie for å fotografere eller filme bryllupet, og deretter år med anger over uskarpe, uklare bilder eller til og med ingen bilder fulgt fordi fotografen distrahert seg selv og noe annet gjorde...  
    
  • Lag anbefalinger om hvem du skal anbefale til venner som nylig har blitt gift.
  •  
  • Spør på messer for å vise deg porteføljene. Dette vil gi deg en god ide om deres ferdigheter og stil.
  •  
  • I tillegg kan du også sette opp en fotoboks, som dine gjester kan ta bilder av seg selv. Tilbehør som hatter kan brukes.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Engasjere samtalen. Bestem om du vil ha en kvartett, et orkester, et band eller en DJ. Det anbefales ikke å gjøre dette med en iPod selv; Underholdning på bryllup handler om mer enn bare musikk! Profesjonelle musikere vil holde arrangementet gå, lage kunngjøringer og planlegge alle spesielle arrangementer med deg. Hver av alternativene har fordeler og begrensninger, avhengig av hva du leter etter.  
    
  • Musikkstudenter på universitetsnivå er definitivt verdt å vurdere, da de har svært gode ferdigheter og vil være mye billigere enn profesjonelle musikere, og mange av dem leter etter sjansen til å utføre offentlig.
  •  
  • Musikerne bør ikke minst bestilles, fordi alle de gode bandene og bryllupsdisene blir bestilt først! Samtalen er viktig, og det er hun som gjør et bryllup minneverdig! Det er tilrådelig å organisere dette aspektet av bryllupet ditt minst ti måneder før bryllupet.
  •  
         
 4.  
             

    7      Mat og gaver  ,

    
   
 1.             1      Bestem hva slags mat og forfriskninger du vil servere i resepsjonen din. Prøv å finne en god middelmådighet av hva dine gjester ønsker og hva du har råd til. Vekt fordeler og ulemper ved et profesjonelt cateringfirma, da dette ikke er billig, men du må ta vare på en ting mindre personlig. Noen par bestemmer seg for å lene menyen på familiekultur eller velge noe de fleste liker, som italiensk eller asiatisk mat.  
    
  • Noen mennesker lager også en kakebuffé til bryllupet sitt; Dette tillater folk som liker søtsaker å servere deilige søtsaker når de vil.
  •  
  • På tidspunktet du velger catering, bør du også bestille reservasjoner for ekstra leie / utleieutstyr som telt, stoler, bord, plasseringsinnstillinger, duker, buer, etc.
  •  
  • Konsentrere om å bo i minst seks måneder.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg en kake. Før du bestemmer deg for en kake, er det godt å smake først. Velg også en kake som passer ditt tema og smaker bruden og brudgommen. Spis kaker om åtte måneder før bryllupet og velg designen på det tidspunktet.  
    
  • Pass på at du sjekker tilbake med bakeren noen måneder før bryllupet for å sikre at bestillingen din fortsatt er i bøkene og behandles som planlagt.
  •  
  • Det er best å få kaken levert direkte til resepsjonen. Å stole på at et familiemedlem tar over legger for mye press på dem og ingen andre, men den ansvarlige bakeren skal slippe kaken, ellers har du ikke rett til en rask løsning!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Meld deg på gaver om ni måneder før bryllupet. Dette vil gi gjestene nok tid til å se listen og få en gave. 
    
  • Være realistisk om prisene på gaver. Vurder rigdomsforskjellene ved å legge til billige så vel som dyrere deler til listen din. Også, la deg selv velge noe ut av listen; Noen mennesker liker ikke å bli presset til å holde fast ved dem.
  •  
         
 6.  
             

    8      Transportalternativer  ,

    
   
 1.             1      Velg et egnet transportalternativ. Hvis du feirer på flere arenaer, planlegg deg hvordan du kommer fra seremonien til resepsjonen. Noen par kan velge å leie en limousine eller komme i en vintrobil. Andre som hestevogner. Hvis dette også er populært hos andre, så bestill tidlig. Hvis det er din egen bil, så bestill en rengjøring og polering en uke før bryllupet.  
    
  • Hvis det skal være alkohol i resepsjonen, har du en trygg måte å komme hjem til deg og din brudefest? Du kan spørre en venn eller slektning om å være sjåføren den kvelden.
  •  
  • I noen familier er det en tradisjon å dekorere parets bil, så hvis du har en fin bil, kan du sette den i garasjen hjemme!
  •  
         
 2.  
             

    9      Bryllupsreise, Bryllupsreise og utgående gjester  ,

    
   
 1.             1      Bestem om du vil ha et spesielt rom for bryllupskvelden, eller hvis du vil starte din bryllupsreise raskt. Mange par bestiller en bryllupsreise før de forlater byen der bryllupet finner sted, mens andre bare forlater rett etter bryllupet. Beslutningen er helt opp til deg.       
 2.  
 3.             2      Pass på at utenlandske gjester har et sted å bo. Du må kanskje reservere et antall rom for gjester som kommer fra andre deler av landet eller fra utlandet. Bestilling for en gruppe vil vanligvis sørge for at de alle får den beste prisen, men dette bør gjøres tidlig nok før bryllupet, men minst fire måneder på forhånd.  
    
  • Pass på at du tar regningen for gjestene eller ikke. Du kan gjøre det klart at du har bestilt rommene, men forvent at de skal betale kostnadene. Vær forsiktig så du ikke forventer for mye fra de lange gjestene; de må allerede finansiere turen, så hvis du kan redusere boligkostnadene, er dette enda bedre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Plan bryllupsreise hvis du har om lag åtte måneder igjen. Dette gir deg muligheten til å motta spesialtilbud og gode priser. Bestill så tidlig som mulig, men bestillingen bør være fleksibel i tilfelle avbestillinger; Det er bedre å betale litt mer og få mesteparten av pengene tilbake hvis noe hindrer reisen (for eksempel sykdom, utsettelse av bryllupet osv.), Enn å ikke få noe tilbake.        
 6.  
             

    10      Prøvepassasjen  ,

    
   
 1.             1      Planlegg en prøvekjøring og en øvelsesmiddag. Dette bør være planlagt ca fem måneder før bryllupsdagen, inkludert bestilling av prøveplassen. La folkene som går på besøk, snart vet at de er planlagt til repetisjonen. Disse hendelsene finner sted en uke før bryllupet.  
    
  • Du vil kanskje lage en tidsplan for brudens familie til bryllupsdagen slik at de vet når de skal hjelpe, for eksempel frisør, bilder, seremonien etc.
  •  
  • Repetisjoner er en nordamerikansk tradisjon som nå har begynt å vises i andre engelsktalende land. Hvis du ikke vil stoppe noen, er dette ikke viktig.
  •  
         
 2.  
             

    11      Nedtellingen de siste tre månedene  ,

    
   
 1.             1      Sett ned en nedtelling de siste tre månedene, så ingenting blir igjen til tilfeldighet. Planen for de siste tre månedene må tilpasses dine behov, men her er noen grunnleggende ting å vurdere når du lager planen: 
    
  • 3 måneder igjen:  
     
   • Fullfør løftene; velg dem og skriv dem ned hvis du velger dem
   •  
   • Kjøp eller gjør tilbehør til bryllupet, for eksempel en pute til ringene, briller for risting, favoriserer, bryllupsstager, gjestebøker, blomsterkurv, etc.
   •  
   • Gjør avtaler med frisøren, makeup artist og neglesalong
   •  
   • Klargjør programmet for seremonien, men vær forberedt på endringer i siste øyeblikk
   •  
   • Planlegg sitteplasser for mottaket; Igjen, bør du planlegge endringer i siste øyeblikk
   •  
    
  •  
  • 2 måneder igjen:  
     
   • Send invitasjoner
   •  
   • Lag en avtale for å prøve på brudekjole, som kan være din første, eller en av flere
   •  
   • Søk om Ekteskap Tillatelse (dette kan variere avhengig av hvor du bor, så sjekk med gjeldende lover)
   •  
   • Mai Planlegg Regn
   •  
   • Kjøp eller gjør gaver til slektninger til bruden
   •  
    
  •  
  • 1 måned igjen:  
     
   • Fullfør alle planer for bryllupsseremonien
   •  
   • Kontroller at alle bestillinger er for hoteller, transport, steder, gjestehus, etc. som de burde være
   •  
   • Ta av vielsesringene hvis du ikke allerede har gjort det
   •  
   • Fortsett med monteringen av brudekjole (noen bruder går ned i vekt eller til og med legger vekt på stress, så den siste tilpasningen skal være så nær bryllupet som mulig for å sikre at kjole passer perfekt)
   •  
    
  •  
  • Boch 3 uker:  
     
   • Skriv stedskortene
   •  
   • Fortsett med beslagene
   •  
   • Pass på at du har gaver til folket
   •  
   • Spør folkene som ikke har gitt deg svar på invitasjonsbrevet ditt - kanskje du foretrekker at brudepiker skal ta vare på det
   •  
    
  •  
  • 2 uker igjen:  
     
   • Bryllupsreise, så du trenger ikke å bekymre deg for det
   •  
   • Lag siste endringer i kjolen; det skal nå gjøres
   •  
   • Kontroller alle fakturaer for å sikre at alle leverandørene dine er betalt korrekt
   •  
   • Ta vare på uferdige forretninger, spesielt de du er bekymret for
   •  
   • Få håret kuttet
   •  
    
  •  
  • 1 uke igjen:  
     
   • Prøv å bli så avslappet som mulig; det meste av det du burde ha gjort nå!
   •  
   • Ta av brudekjolen din hvis du ikke allerede har gjort det, samt tilbehør og sko
   •  
   • Hold alt dekket og vekk fra dyr, barn og nysgjerrige mennesker på sitt sted
   •  
   • Nyt ditt bachelorette party eller bachelor party
   •  
   • Ta del i repetisjonen og repetisjonen
   •  
   • Ta dine løfter, men kom ikke inn
   •  
   • Slapp av!
   •  
    
  •  
         
 2.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Firma populær:
Feire bursdagen din alene.

Dekorer et juletre elegant.

Grooming et juletre.

Binde en brudebukett med hånden.

Hvordan dekorere hjemmet ditt til jul.

Lag en Halloween krans.

Elver og scrapweed.

Feire påske.

Finn den nøyaktige tidspunktet for fødselen din.

Blås ut egg.

Planlegg en bursdagsfest om vinteren for tenåringer.

Ha en flott fest.

Gjør et falskt sår.

Morsomme barnas spill til en påskfest.

Dress opp som Pocahontas.

Den rette bryllupsgardinet.

Hang eventyrlysene på juletreet.

Hvordan finner jeg den rette bryllupsfotografen.

Lag sukkerskalle.

Dans haka.