Home \ filosofi
 

Karva Chauth feirer.

 

Karva Chauth er en en-dagers festival som tradisjonelt feires av hinduistiske kvinner i Nord-India. Kvinnen er fastende fra gryningen til månenes oppgang for å sikre og støtte sine ektemenn (og noen ganger forlovede) for et langt og trygt liv. Les videre for å lære mer om denne gamle hinduiske ferien.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forbered deg på festivalen  ,

    
   
 1.            1      Du bør vite at denne festivalen feires i delstaten Rajasthan, deler av Uttar Pradesh, Himachal Pradesh, Haryana og Punjab. Selv om det finnes lignende helligdager i hele India, eksisterer Karva Chauth seg selv bare i Nord-regionen.        
 2.  
 3.             2      Begynn å forberede festivalen noen dager før. Hvis du deltar på festivalen, bør du kjøpe sminke, tradisjonell sminke og smykker (Shringar) og spesielle Karva lamper og tallerkener. Butikkene og basarene på stedet fyller sine butikker med festlige Karva Chauth-produkter, så du burde ikke ha problemer med å finne noe vakkert i det brede utvalget.       
 4.  
 5.             3      Stå opp før soloppgang på festivalens dag. Du bør matche festen din og stå opp før daggry å spise og drikke. Hvis du går på festene i Uttar Pradesh, vil du sannsynligvis spise sot feni (en tradisjonell tallerken med kikærter og melk) med søtet melk natten før festet. Denne blandingen skal hjelpe deg å kunne uten vann neste dag. I Punjab er Sargi (ਸਰਗੀ) en viktig del av måltidet før daggry. 
    
  • Den såkalte Sargi består av et overdådig utvalg av retter som du tradisjonelt tar med eller tilbyr til svigermor som svigermor.
  •  
  • Hvis du bor i samme hus med svigermor, vil dette måltidet bli utarbeidet av svigermoren din.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Bli med på festligheter  ,

    
   
 1.             1      Husk at faste begynner ved daggry. Dette er hardt arbeid, men du kan ikke spise eller drikke om dagen. Men det er også gode nyheter: Du trenger ikke å gjøre noe i husholdningen.       
 2.  
 3.             2      Bli med i samfunnsaktiviteten under Karva Chauth. I morgen vil du være med andre kvinner fra ditt miljø og du vil dekorere hverandres hender og føtter med henna. Så, før solnedgang, vil du samle på ett sted (som kan være en av boliger) for å holde puja-ritualene. Du vil be sammen for helsen og et langt liv for ektemenn mens du passerer Baya. 
    
  • Puja (tilbedelse eller ære) er et ritual der deltakerne hilser gud, ånd eller annet guddommelig vesen.
  •  
  • Baya er en gavekurv fylt med mandler, pyntegjenstander og andre varer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Involver din mann (eller forlovede). Selv om denne festivalen refererer til kvinner og holdes av dem, deltar ektemene aktivt i den. For kvinnene å faste og be for dem, bryr ektemennene seg tradisjonelt med gaver og andre kjærlighetstjenester. Utover å feire bandet mellom to venner, tjener denne ferien også som en påminnelse om den evige bånd mellom mann og kone.       
 6.  
             

  Del 3      Se på historisk bakgrunn  ,

    
   
 1.             1      Vet at når kvinner gifter seg, forlater de sin hjemby for å leve med sine ektemenn. De bor i husstanden til ektemannens familie og er helt avskåret fra sine hjem. Tradisjonen begynte da da disse nygifte kvinnene søkte ut kjærester i sitt nye miljø. Denne forbindelsen skal bli utrolig viktig og føre til denne nå kjente feiringen. 
    
  • Den nye vennen skal være stedet for en fortrolige eller gudedatter i nygifte livet.
  •  
  • Kvinnen bør styrke hverandre og be for deres ekters velvære.
  •  
  • Karva Chauth representerer denne kjærlige forbindelsen mellom nygifte og deres gudedatter eller fortrolige.
  •  Disse søstrene ble deretter behandlet som familiemedlemmer for resten av livet.  
  • En historie om en trofast kone, Karva, som reddet sin manns liv, gir godten en historisk bakgrunn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du bør vite at denne festivalen har sine røtter i de nordlige og nordvestlige delene av India. Selv om det er flere teorier om opprinnelsen, vet ingen virkelig hvorfor det feires bare i Nord-India i oktober. Nedenfor er noen allment aksepterte overbevisninger: 
    
  • I oktober er landet for det meste tørt etter monsunregnet.
  •  
  • Kampanjer tok vanligvis sted i oktober og november.
  •  
  • Kvinner begynte å faste i løpet av denne tiden og ba om sikkerhet og et langt liv for sine ektemenn (og noen ganger forlovede) mens de reiste og utførte sine plikter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Du burde vite at feiringen foregår på hvedesårstidspunktet. Potene der hveten ble holdt var store og laget av leire og kalt "karvas". Ordet "chauth" betyr "fremover" eller "ut". Det er derfor noen spekulasjoner at festivalen i utgangspunktet var en forbønn for en god høst.       
 6.  
 7.             4      Husk at Karva Chauth finner sted på den fjerde dagen av den avtagende månen i oktober. Festivalen er også kjent som "Krishna Paksha" og feires på den hinduiske kalenderen i Kartik-måneden. Det er ingen fast dato, men den holdes alltid i oktober.       
 8.  
             

Tips .

                Les mer... (3)      
Filosofi populær:
Send vekk Jehovas vitner.

Bli en nonne.

Gjett stjernens tegn på noen.

Sitat Bibelen.

Som Kristus kommer nærmere Gud.

Palm lesing.

Gratis tankene og tenkene.

Bruk forsiktig kuler riktig.

Bestem hva du vil gjøre utenom lånet.

Øvende buddhisme.

Har en Zen innstilling.

Snakk med en ateist om kristendommen.

Manifestere noe.

Bli munk.

Vær en bedre kristen.

Forbedre deg selv.

Sjekk hvor godt forskjellige dyrekretsen passer.

Bli med Scientologi.

Å lage voodoo dukker.

Utfør en astral projeksjon.

Feire Lent.