Home \ filosofi
 

Wicca vil være.

 

Også kjent som The Ancient Religion and Craft, er Wicca en religion med sine egne praksiser, prinsipper og trosretninger forankret i hedenske tradisjoner. Som i en hvilken som helst annen religion, finnes det en rekke stier og wiccan-typer, og folk trener dem etter egen tro og livsstil. Det kan være en lang prosess å bli Wicca som krever læring, konsentrasjon og fokus. Men det kan være et hyggelig og tilfredsstillende trossystem hvis du følger det.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lær om Wicca Craft  ,

    
   
 1.            1      Lær hva Wiccan tro er. Wicca er basert på en tro på gudinnen som sentrum for alt liv og skapelse. Noen Wicca-versjoner er like for gudinner og guder, for i Wicca er det enighet om å tro på dualitet eller balanse i universet. Det finnes ingen hellige bøker, profeter eller mediatorer. Alle som trener Wicca har direkte tilgang til gudinnen eller det guddommelige, og den guddommelige bor i hvert menneske.  
    
  • Wicca-talen eller troen er det sentrale prinsippet etterfulgt av Wiccas. Det står: "Så lenge du ikke skader noen, kan du gjøre det du vil." Denne overbevisningen verdsetter harmonien med hvilken man skal lede sitt liv. Så lenge dine handlinger ikke skader andre eller forstyrrer deres evne til å leve sine liv, fortsett som du vil. Den tredobbelte regelen er også sentral for Wicca-troen. Det er ideen om at det du gjør, kommer tilbake til deg på tre måter. Dette kan gjøres på en positiv eller negativ måte.
  •  
  • Wiccas tar ansvar for sine handlinger. Det er troen på at du har eget ansvar for dine ord og handlinger. Du bestemmer deg selv for hvordan du handler og reagerer på eksterne krefter. Å gjøre gjeld for de som har behandlet deg dårlig er den beste måten å ta ansvar på.  
  •  
  • Harmoni med naturen er et viktig aspekt, som det er helhetens helhet. Wiccas erkjenner at folk lever i samarbeid med jorden. De stoler på jordens overflod for å overleve. Natur og liv er i en syklus og folk er helt en del av det. På en måte refererer dette til troen på reinkarnasjon. Ting i naturen fortsetter å komme tilbake, enten det er sjøvann som kommer tilbake som skyer eller skyer som regner, og så videre. Dette påvirker også hvordan Wiccas oppfatter døden. Døden er også en del av naturens syklus.  
  •  
  • Det finnes mange forskjellige former for Wicca. Ifølge Circle Sanctuary er arvelig, sjamanisk, Gardnerian, Alexandrian, Keltisk, tradisjonell, Dianic, fe og eklektisk bare noen av de forskjellige Wicca tradisjoner eller stier. Disse har alle bestemte tro og ritualer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær hvordan Wiccas utfører ritualer og seremonier. Wiccas foretrekker å utføre utendørsritualer og feire hvor sammenhengen med naturen er nærmere. Mange ritualer og festivaler dreier seg om månens sykluser, som fullmåne og nymåne, samt de skiftende årstidene. Det kan imidlertid være komplikasjoner når det gjelder vær og sikkerhet. Dette betyr at Wiccas ofte må utføre ritualer innendørs. Noen ritualer utføres som en samling av Wiccas i en sirkel omgitt av stearinlys. Det kan være et alter på lyset plassert på nordsiden av sirkelen. Denne sirkelen skaper en plass for helbredende energi og Wiccas samler seg i den. Under dette fylkets møte kan det være helbredelse, spådom, diskusjon eller andre naturbaserte aktiviteter. Mange seremonier og ritualer inkluderer å spise mat og drikke vin eller juice. Så sirkelen er oppløst og ritualen slutter.        
 4.  
 5.             3      Lær hva Wicca ikke er. Wicca er verken anti-kristen eller mot noen annen religion. Noen ganger er det kjent som pre-kristen. Mange av hans tro er forankret i hedensk praksis for å hedre jorden, livet og skapelsen og tilbedelsen av gudinnen. Du trenger heller ikke å være kledd på en bestemt måte, for å se eller handle for å være Wicca. Folk fra alle turer av livet er Wiccas. Det er ingen offisiell utseende eller oppførsel som ubetinget definerer alle wiccas.       
 6.  
 7.             4      Forstå etikken bak Wicca. Denne religionen bruker ikke magi til å forbanne folk eller kaste skadelige staver. Som Wicca må du være ansvarlig for forholdet til og bruk av magien. Du lever av en overbevisning, eller Wicca-talen, som lyder: "Så lenge du ikke skader noen, kan du gjøre det du vil." Hvis du lever positivt og i harmoni med jorden, har du lykkes i Wicca.       
 8.  
 9.             5      Les bøker og andre kilder for å forstå Wicca bedre. Den beste introduksjonen til selvstudium er å lese og undersøke om religion. Noen av de mest innflytelsesrike bøkene på Wicca inkluderer: "The Heart of Wicca" av Ellen Cannon Reed, "Wicca - En introduksjon til hvit magi" av Scott Cunningham, og mer. Det er innledende og avanserte tekster om Wicca som vil hjelpe deg å få en solid forståelse av religion.                 
 10.  
             

    2      Wicca blir  ,

    
   
 1.             1      Velg dine guddommer og bygge relasjoner med dem. Wicca er polytheistisk, noe som betyr at hans etterfølgere tror på flere gudinner. Disse gudene og gudene er ikke skilt fra naturen eller har overmenneskelige krefter. De er mer legemliggjort av naturen. Disse guddommene er hentet fra en rekke kilder, inkludert romansk, nordisk, hinduistisk og keltisk røtter. Det er over 200 guder og gudinner som Wiccas kunne følge. Men du velger ikke bare en eller en som din gud ved et uhell. En av disse gudene blir din gud eller gudinne. Sikkert du har et uttrykk i hvilken gud eller gudinne du følger. Han eller hun vil også introdusere seg for deg. Derfor være åpen for å lære om mange guddommer. Sørg for å undersøke guddommene grundig, slik at du vet hvilke som kan ha egenskaper som ikke er til din smak.        
 2.  
 3.             2      Følg reisen din i en journal. Når du lærer og opplever mer om Wicca, begynner du å finne foreninger og preferanser i deg selv. Skrive ned disse observasjonene hjelper deg å opprette forbindelser og ha selvkunnskap. Denne journalen utvikler seg til boken av skygger, en journal som du husker når du blir Wicca.        
 4.  
 5.             3      Lær hva magi er og hvordan du bruker det. Magi er øvelsen i Wicca-religionen for å forsyne og kanalisere energi for et formål. Magic for Wiccas er skrevet på engelsk som "magick" i stedet for "magi" for å skille det fra scenelyser. De fleste Wiccas mener at magi er en personlig manifestasjon av energi som kommer fra innsiden. Hun er ikke hekseri. Det er mer åndelig og kan gjøre drømmene dine til virkelighet ved å stave ut staver. Du må lære å lage magi trygt og sikkert. For å gjøre dette må du vurdere de potensielle konsekvensene av visse forespørsler eller staver og forstå effektene av å bruke magi for å oppnå bestemte ting.  
    
  • Øv meditasjon og visualiseringsøvelser for å forbedre konsentrasjonen til å praktisere magi. Lag en rolig plass ved å meditere uten avbrudd.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lær og trene den tredobbelte loven. I Wicca er den tredobbelte loven prinsippet om at det uansett hva du gjør, kommer trefold tilbake til deg. Uansett om du gjør noe bra eller dårlig, blir dine handlinger kastet tilbake til deg. Den tredobbelte loven og forståelsen at hevnske handlinger har en negativ effekt på deg. Bruk trefoldsprinsippet til å være oppmerksom på og sette pris på dine velsignelser.        
 8.  
 9.             5      Bli med andre Wiccas. Du kan finne dem online i diskusjonsgrupper og andre fora. Du kan også finne dem i din kirke. Du kan finne Wiccas lettere å finne i en større by. Dette betyr ikke at mindre samfunn ikke har sin rettferdige andel av Wiccas. Avhengig av den oppfattede toleransen i samfunnet, kan Wiccas ikke snakke mye offentlig om deres tro. Snakk med Wiccas om hva de tror, ​​hvordan de praktiserer det, hvordan de startet, og så videre. Disse samtalene hjelper deg med å forstå hele troen bedre, og de hjelper deg med å utvikle et støttende samfunn.       
 10.  
 11.             6      Feire en hengivenhet. Denne seremonien gjør ditt personlige forhold til Wicca formell og lærer din hengivenhet til dine guddommer. Det finnes en rekke enkle og komplekse seremonier som du kan bruke. Mange forslag finnes online. En slik seremoni er som følger: 
    
  • Samle symboler som betyr en naturbalanse. Disse gjenstandene representerer brann, vann, luft og jord. Det er greit å bruke gjenstander som er lett tilgjengelige, for eksempel et lys for ild, et glass vann for vann og så videre. Plasser vannet i en sirkel rundt deg i vest, jorden i nord, luften i øst og brannen i sør.
  •  
  • Gå eller sving armen tre ganger med urviseren. Lukk sirkelen ved å si: "Tre ganger jobber jeg denne sirkelen rundt, denne hellige bakken er dedikert." Dette skaper et mellomrom mellom deg og den materielle verden der du kan oppfylle din hengivenhet.
  •  
  • Lag en uttalelse om hvorfor du vil følge Wicca. Bekreft at du vil følge talen ("Så lenge du ikke skader noen, kan du gjøre det du vil."). Åpne sirkelen igjen ved å løpe tre ganger mot klokken eller sving armen.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bli med på en konvensjon etter et år og en læringsdag. De fleste klostre og andre formelle forsamlinger krever at du studerer Wicca i et år og en dag. Først da vil du bli betraktet som kunnskapsrik og seriøs nok til å bli med i gruppen. Finn et kloster i din kirke, hvis det finnes en, og presenter deg for gruppen. Noen klostre er lukkede samfunn og godtar ikke nye medlemmer. Andre er mer åpne og velkommen nye medlemmer.  
    
  • Det er ikke nødvendig å bli med i en konvensjon for å øve Wicca. Som enhver annen religion kan Wicca være en individuell okkupasjon eller praktisert i en gruppe. Du har kanskje ikke et passende samfunn i ditt område. Kanskje du også prøvde å være en del av en gruppe, og det fungerte ikke. Å øve som en enkelt wicca kan være ensom, men det kan også være frigjørende. Du kan forbli like trofast mot deg selv som du tillater. En sirkel er en løs samling av mennesker som kanskje møtes bare av og til, men de støtter hverandre. En konvensjon er en mer formell samling av mennesker, og de er ofte stengt for utenforstående. De krever tillit og respekt, men kan ofte byttes til sammenstøt av personligheter eller egoer.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Ta en hemmelighet ed. En av de tidligste handlinger som Wiccas bør påta seg er å ta en hemmelighet ed. Den dekker tre områder: beskyttelse av identitet, beskyttelse av ritualer og beskyttelse av mysterier av håndverk. Wiccas bør ikke anta at andre Wiccas har offentliggjort at de følger religionen. Mange holder det hemmelig på grunn av potensiell diskriminering og trakassering eller av andre personlige grunner. Wiccas bør holde ritualene hemmelige og beskyttede for å opprettholde tillit og sikre at folk i en gruppe og et rom de stoler på, kan være sårbare. Beskyttelse av håndverkets mysterier respekterer Wiccas komplekse og skjøre natur som en religiøs praksis. Respekt for mysterier og uforklarlige hendelser bidrar til å bevare Wicca som en praksis og å reservere sine magiske egenskaper for de som praktiserer aktivt.        
 16.  
             

    3      Påfør Wicca i dagliglivet  ,

    
   
 1.             1      Følg Wicca-talen. Tale, tro eller tilnærming er, som du vet, "så lenge du ikke skader noen, kan du gjøre det du vil." Dette begrepet understreker friheten til å handle som du vil, så lenge dine handlinger ikke skader andre. Nært knyttet til talen er den tredobbelte loven, eller ideen om at uansett hva du gjør kommer tilbake trefoldig til deg. Disse prinsippene legger vekt på positivitet og harmoni.       
 2.  
 3.             2      Tilbring litt tid hver dag meditere eller tilbe. Legg til Wicca-tro på ditt daglige liv ved å gjenspeile jevnlig på din religiøse vei. Wicca opprettholder en sterk tro på kreativ frihet, sammenheng med materialet, åndelig selvtillit, den guddommelige femininitet, familiebinding og en forbindelse med naturen. Disse idealer kan feires gjennom meditasjon, bruke mer tid sammen med familien og arbeide med miljøet og integreres i hverdagen. Mange daglige wiccan-praksis varer bare noen få minutter, for eksempel puste- og sentreringsøvelser, ti til femten minutter meditasjon, eller takk for et måltid. Du kan også gjøre en kort hengivenhet for en av dine guddommer og snakke med dem om problemer eller takke dem for velsignelser i livet ditt. Andre metoder som kan ta lengre tid kan omfatte: å bygge et alter for en av dine guddommer, skape kunst eller skrive som reflekterer din religiøse tro. Du kan også ta en lang tur eller vandre i et naturlig miljø.        
 4.  
 5.             3      Feire Wicca-ferier. Det er åtte ferier, eller sabbater, som vanligvis feires av Wiccas gjennom hele året. Wicca nyttår feires 31. oktober. Disse ferien kan feire på en rekke måter. Men de pleier å inkludere takknemlighet og feiring av natur og familie eller samfunn. Feiringen basert på en månens syklus er Esbats. Noen Wiccas feirer avtagende, voksende og fullmåne, men det er også noen som bare feirer fullmåner. Sabbater inkluderer: 
    
  • Samhain (sen sommer, rundt 31. oktober)
  •  
  • Yule (Vinter Solstice, rundt 20. desember - 23.)
  •  
  • Imbolc (1. februar)
  •  
  • Ostara (Spring Equinox, rundt 21. mars)
  •  
  • Beltane (30. april - 1. mai)
  •  
  • Litha (sommer solstice, rundt 21. juni)
  •  
  • Lughnasadh (31. juli - 1. august, første dag i høysesongen)
  •  
  • Mabon (Autumn Equinox, rundt 21. september)
  •  
         
 6.  
 7.             4      Utvikle boken med skygger. En bok med skygger er en integrert del av å være Wicca. Det er en oversikt over din praksis som Wicca. Denne boken kan følge en rekke maler, og ingen to bøker ser det samme ut. Du er dyp personlig, og du kan skreddersy boken din til dine egne erfaringer. De fleste bøkene inneholder visse elementer (for eksempel en wiccan taleside, en liste eller beskrivelse av de guddommene du følger, staver og inkanter, og mer).        
 8.  
 9.             5      Utvik ditt Wicca-samfunn. Når du trener mer og blir mer vant til hvordan Wicca passer inn i livet ditt, kan du bli en del av et bredere wiccan-samfunn. Det betyr imidlertid ikke at du bør prøve å rekruttere andre mennesker til å bli Wiccas. Denne religionen liker ikke å evangelisere eller forsøke å konvertere mennesker. Men du kan lede i Wicca-samfunnet og gi råd og veiledning til nye medlemmer.       
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (26)      
Filosofi populær:
Be om en Novena til St Therese of Lisieux.

Lag en psi kule.

Bli et medium.

Bruk en tryllestav.

Bruk av Pancha Kachcham.

Finn ut om du kan se spøkelser.

Mantra meditasjon.

Utfør en seanse.

Å be for et mirakel.

Healing sjelen.

Praksis buddhistisk meditasjon.

Vær en heks.

Å være en fri ånd.

Øvelse av voodoo.

Be i islam.

Elsk Gud.

Forstå deg selv.

Bli kommunist.

Opplyst.

Finn spøkelser i huset ditt.

Konsekrer til Herren Gud.