Home \ filosofi
 

Zen Meditation (Zazen) for nybegynnere.

 

Meditasjon kan være en uvurderlig måte å komme seg vekk. Når du føler deg stresset, kan den hjelpe deg med å eksperimentere med meditasjon. Zazen er en slags meditasjon som er spesifikk for Zen buddhismen. Dette inkluderer å konsentrere seg om pusten din og være tilstede for øyeblikket. For å starte Zen meditasjon, trenger du et komfortabelt sted og en komfortabel posisjon. Prøv korte økter med konsentrasjon på pusten din. Over tid utvikler du en rutine som fungerer for deg. Meditasjon kan være vanskelig i begynnelsen, da det krever øvelse for å rydde sitt sinn. Men du vil etter hvert finne en meditasjonsrutine som fungerer for deg.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Ta den riktige posisjonen  ,

    
   
 1.            1      Lag et avslappende sted å sitte. Det er viktig å meditere på et avslappende sted uten forstyrrelser. Finn et sted i hjemmet ditt som er relativt stille og gjør det til et avslappende miljø. Det avhenger mye av personlige preferanser. Noen mennesker bygger et alter med gjenstander som skall, steiner eller blomster. Andre mennesker liker å lyse stearinlys. Samle gjenstander som du finner beroligende for å skape den rette meditasjonsstedet for deg.  
    
  • Stedet ditt vil vokse seg selv over tid, så vær ikke bekymret hvis det ikke er perfekt med en gang. Hvis du mediterer regelmessig, vil du legge merke til hva som passer deg og hva som ikke gjør det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta en stabil posisjon. Den bokstavelige oversettelsen av zazen er "sittende meditasjon". Det er veldig viktig hvordan du sitter. Viktigst av alt er du komfortabel og ryggen din forblir rett. Hvis du trenger å krysse bena eller støtte ryggen med puter, gjør du det.  
    
  • Hvis du er veldig fleksibel, kan du ta halvparten av lotusposisjonen (Hankafuza) eller lotusposisjonen (Kekkafuza). Du tar halvparten av lotusposisjonen ved å plassere venstre fot på høyre lår og plassere høyre ben under venstre lår. Du tar lotusposisjonen ved å plassere hver fot på den andre låret. Hvis stillingene er smertefulle for deg, ikke ta dem fordi de bare distraherer deg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold hodet på en komfortabel måte. Hodet ditt er veldig viktig i Zen-meditasjon, da det er viktig at du ikke gjør noe som stammer kroppen din. Hold hodet i en posisjon som føles naturlig og ikke belaster nakken din. Ideelt sett bør ryggraden være i tråd med nakken din. Tenk deg en rett linje som går ned i ryggraden. Hold nakken din slik at denne linjen fortsetter på nakken din.  
    
  • Stramming av haken bidrar til å justere ryggraden og nakken.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Slapp av kjeve og ansikts muskler. Før du begynner meditasjon, må du stoppe og føle all spenningen du føler i kjeve- eller ansiktsmusklene. Du kunne ikke merke spenningen i kjeven din til du konsentrere deg om den. Løsne kjeven og ansiktsmuskler før du begynner å meditere.  
    
  • Hvis kjeften din er stram, masser forsiktig ansiktet med fingrene for å løsne musklene dine.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Øv det grunnleggende  ,

    
   
 1.             1      Pust gjennom nesen. I Zen meditasjon er mye av fokus på å puste. Det er viktig at du puster gjennom nesen din. Åndedrett gjennom nesen skaper en kjøling og oppvarming sensasjon som du puster inn og ut. Dette gjør det lettere å følge pustenes rytme under meditasjon.        
 2.  
 3.             2      Konsentrere deg om pusten din. Når du begynner å meditere, hold pusten så godt du kan. Vær oppmerksom på den naturlige on-off rytmen, lyden av pusten din og de varme og kalde følelsene som luften i lungene forårsaker. I løpet av meditationssesjonene, prøv å være så oppmerksom på pusten som mulig.  
    
  • Det høres kanskje enkelt ut, men det er veldig vanskelig å roe sinnet. Ikke motløs hvis du ikke kan fokusere på pusten din i begynnelsen. Som alt annet trenger meditasjon øve.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem hva du gjør med dine øyne. Du kan holde øynene åpne, halvveis eller helt lukket. Noen mennesker synes det er nyttig å fokusere øynene på et bestemt punkt i rommet. Andre foretrekker å lukke øynene sine. Det handler om personlig preferanse. Gjør med dine øyne det som føles mest naturlig og beroligende for deg.  
    
  • Du må bare spille rundt. Endre det du gjør med øynene når det blir distrahert eller ubehagelig. For eksempel, hvis øynene dine begynner å tåre, hvis du konsentrere deg om ett punkt, lukk det. Se om du kan fokusere på pusten din da.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Reorient ditt sinn som det avtar. Det er normalt at tankene dine går av når du sitter i stillhet. Når du begynner å meditere, tenker du på andre ting først. Du vil tenke på ting du må gjøre eller ting som skjedde før i dag. Når du legger merke til det, legg forsiktig dine tanker tilbake til pusten din. Bli en med den naturlige strømmen av pustene dine og følelsene de skaper.  
    
  • Det kan bidra til å telle pusten din for å konsentrere deg igjen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Start meditasjon med to minutter. Zen meditasjon krever innsats. Hvis du vil meditere for tidlig for lenge, kan du ikke være i stand til å fokusere på pusten din. Begynn meditasjon med bare to minutter om gangen. Hvis du føler deg mer komfortabel med meditasjon, kan du forlenge varigheten.        
 10.  
             

  Del 3      Utvikle en rutine  ,

    
   
 1.             1      Kjøp en zafu eller en liten pute. En Zafu pute er en pute designet spesielt for Zen meditasjon. Hvis du oppdager at Zen meditasjon hjelper deg, kan du kjøpe en Zafu pute på Internett. Det kan hjelpe deg med å ta den rette stillingen i enhver meditasjon.        
 2.  
 3.             2      Ikke bekymre deg for perfeksjon akkurat nå. Nybegynnere er noen ganger bekymret for at de er dårlige ved meditasjon. Det kan være vanskelig for deg å rydde ditt sinn og fokusere på pusten din. Ikke vær frustrert og ikke gjør deg klar. Det er normalt at meditasjon virker vanskelig i begynnelsen. Ikke vær så streng med deg selv og fortsett å øve. Meditasjonen vil etter hvert bli lettere.  
    
  • Husk at selv folk som mediterer regelmessig, aldri helt tømmer deres sinn. Det er normalt at man må stoppe tankene igjen og igjen og lede dem til pusten. Ikke tenk at du mediterer feil, bare fordi du er distrahert.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forleng øktene dine over tid. Start med korte økter og steg opp. Hvis du føler deg komfortabel med korte meditasjoner, legg til noen få minutter hver uke. Du vil til slutt kunne meditere lenger.  
    
  • Det finnes ingen enhetlig regel for meditasjon. Du kan slappe av på svært lange meditasjonssessioner på ca. 25 minutter. Men du kan også ha korte økter på fem til ti minutter. Forsøk med tiden til du finner noe som er behagelig for deg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta leksjoner. Det kan være nyttig å meditere med hjelp av en lærer. Sjekk på internett for å se om du kan finne Zen-meditasjonsklasser i ditt område. Så du kan forbedre din meditasjonsteknikk slik at Zen meditasjon er mer effektiv for deg. 
    
  • Hvis du ikke finner et kurs i ditt område, kan du sjekke internett for guidede meditasjoner.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                Les mer... (9)      
Filosofi populær:
Lei et godt kristent liv.

Gå med Gud.

Palm lesing.

Utføre tayammum.

Som kristne ungdommer gjør en forskjell.

Å skaffe en rik mentalitet.

Be i islam.

Gjør som en varulv.

Blir murere.

Be til Gud (for nybegynnere).

Trene tro.

Hold en bønnskalender.

Bli et clairvoyant medium.

Bli en Buddha.

Bygg et alter.

Prediking.

For å bli frelst av Jesus Kristus.

Bruk en bindestav.

Meditere.

Utvikle telekinesis.

Meditere Guds Ord.