Home \ filosofi
 

Snakk med en ateist om kristendommen.

 

En overbevisende diskusjon om tro kan være veldig interessant dersom deltakernees holdninger er så forskjellige som en ateist og en kristen. Hvis du vil diskutere din tro med en ateist, er det veldig viktig å tenke på hvordan du gjør temaet taktfull, og hvordan du snakker om det personlig, uten å argumentere, men dømme dine synspunkter og vennens synspunkter.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Slik nærmer du emnet  ,

    
   
 1.            1      Sett deg i stillingen til din venn. Tenk på hvordan det ville være for deg hvis noen prøvde å overtale deg til å gi opp din tro. Ikke bare er det vanskelig å overbevise noen om nye synspunkter, det er nok enda ubrukelig. Hvis en venn er interessert i å snakke med deg om tro og religion, så ta deg tid og velg muligheter som både er komfortable for deg å diskutere på personlig nivå. Gi aldri dine synspunkter til noen som ikke vil høre dem. Da har vennen din inntrykk av at du er uhøflig, og at din måte er uakseptabel. Det kan unngås. 
    
  • Mange ateister anser ikke deres personlige tro som en omsettelig del av seg selv. De er mer opptatt av deres oppførsel, med å være en rasjonell person enn med en tro eller ideologi som denne oppførselen er basert på.
  •  
  • La alltid gode nyheter og kjærlighet strømme inn i samtalen i stedet for å dømme. Kristne mener at det er viktigere å vise ubetinget vennskap enn å konvertere noen ved å vinne en kamp. Det er denne enkle personlige respekten som kan være attraktiv for andre. Selv om vi snakker om "sjeler", vil de bli beundret og beundret og bli elsket som venner og familie.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Velg riktig sted og tid for å delta i dialog om trosforhold. Du bør ikke starte midt i en annen diskusjon. Det ligner på arbeidsplassen, på middag eller i en stor gruppe. Hvis emnet oppstår, flytt diskusjonen til en annen gang.  
    
  • Aldri overraske motstanderen din med dine synspunkter og prøv ikke å avvise sine innvendinger (ikke ignorere innvendinger som, "Jeg er ikke forberedt på det..., ikke nå...). Når emnet kommer opp, kommer det opp, men kast deg ikke inn i en ubehagelig diskusjon. Dette virker krigende og uvennlige.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjør en oppriktig samtale. Det er viktig å oppriktig diskutere religiøse problemer og ikke liste, argumentere eller forkynne en liste over synder og påstander. Hvis du vil overbevise noen av din tro, må du først oppriktig håndtere individets synspunkter. Hvis du er mer engstelig enn å lytte, er det sannsynligvis ikke bruk.  
    
  • Vær åpen og ærlig til enhver tid. Du kan gjøre varig skade på vennskapet ditt ved å la de sterke følelsene styre samtalen under overflaten. Det skal alltid være sivilisert, positivt og hjertelig. Aldri forstyrre din venn, ikke anklager ham for å lyve eller være partisk og si ikke onde ting. En ide kan også ha mislyktes hvis den presenteres objektivt og verdig diskusjon. Differensierende spisevaner og andre ting i livet på en positiv måte viser at du har et synspunkt.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Ikke prøv å konvertere din venn eller konfrontere ham med abstrakte begreper (ikke spør ham om løsninger og ikke snakk om et dilemma mellom himmel og helvete). Den beste måten å få noen interessert i kristendommen på er å beskrive troen på ditt personlige, oppfylte liv. Vis ham at et kristent liv også er verdt å leve, og de vil være mer interessert i å lære mer om livet ditt som kristen.  
    
  • Du presenterer ikke fakta. Du diskuterer spørsmål om tro. Det er det beste du kan gjøre. Og det virker ikke ved å plage noen til å konvertere eller ha en debatt om troens dyd (men du må være forberedt på å kommentere at din tro ikke handler om feilfortolkninger eller fordelene av forskjellige religioner og historiske og diskutere nåværende guddommer).
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Slik snakker du om hans tro  ,

    
   
 1.             1      Fortell din venn hva din kristne tro betyr for deg. Forklar hvordan din tro har hjulpet deg med å leve et bedre liv og snakke om hva tro betyr for deg. Det kan også være nyttig å fortelle vennen om personer du har møtt i kirken og samfunnet du opplever der. I samtalen fokuserer du på fordelene dine forestillinger gir deg.  
    
  • Hvorfor føler du deg som en kristen for å bli bedre i ditt daglige liv? Generelt er det bedre å ikke diskutere begrepet evig fordømmelse av ikke-kristne med en ateist. Hvis noen føler at de vil "redde" dem, kan det være nedslående for personen og frustrere dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg et felles språk. Hvis du diskuterer, bør du snakke det samme språket. Dette betyr at du skal ned et utstyr og argumenterer sekulært for å illustrere din religiøse tro. Det kan være nyttig å diskutere kristendommen i form av moral, hverdag og andre verdslige problemer.        
 4.  
 5.   3      Ikke prøv å diskutere spesielle passasjer i Bibelen. En diskusjon mellom en troende og en ikke-troende trenger ikke nødvendigvis å være om vitenskap, kreasjonisme eller en komplisert avtale om verdens oppretting, som beskrevet i 1. Mosebok. Du bør bare snakke om dine personlige erfaringer med din tro. Hva betyr det for deg å være kristen? Dette har ingenting å gjøre med dinosaurben eller jordens alder. Unngå disse emnene.  
    
  • Mange kristne har svært forskjellige holdninger til Bibelen, og du vil vite mye om Bibelen. På den annen side legger mange kristne vekt på et personlig forhold til Jesus Kristus som det grunnleggende aspektet av deres tro.
  •  
  • Det kan være at en ateist ønsker å høre klare bevis og ikke en avhandling på din tro. Men en diskusjon om kristendommen er ikke en debatt om "vitenskap" og "tro." Det vil ikke gjøre deg noe godt å skildre disse tingene som fakta. Alt du kan gjøre er å vise din tro.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Prøv å sette deg på vennens sted. Var han alltid ateist? Har det skjedd noe dårlig i denne persons liv, eller noe som gjorde religiøse myndigheter hyklerisk? Eller foretrekker din venn bare å stole på vitenskapelig bevist fakta? Uansett grunnen, må du komme til bunnen av vennens synspunkter og prøve å forstå dem.  
    
  • Ikke anta at du vet svaret på dette spørsmålet. Ikke alle ateister er "sint" med Gud, falt fra tro eller deprimert av deres mangel på tro. Lytt til spørsmål og prøv å forstå.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La din venn prøve å konvertere deg. Han kan være nysgjerrig på din tro, spesielt hvis han ikke var utdannet kristen. Og hvis den personen føler seg komfortabel i din nærhet, vil den utfordre deg på et tidspunkt. Jo mindre defensiv du er, jo mer fornuftig vil du være. Stol på din tro og vær rolig. Hvis du har det gøy, vil den andre personen føle på samme måte.  
    
  • Hvis vennen din hele tiden ønsker å diskutere falskhet i Bibelen eller spørsmål som "Kan Gud lage et fjell som han ikke kan bevege seg?" Ikke kom inn i diskusjonen. Alt du trenger å si er, "Ingen kan vite det, og jeg har ikke noe imot det. Min tro vil ikke bli påvirket av den. "
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Slik holder du dialogboksen i gang  ,

    
   
 1.   1      Lead ved eksempel. Hvis du hele tiden snakker om hvor flott livet ditt som kristen er, må du bevise det med deg også. Demonstrere kjærlighet med ditt eget liv. Noen mennesker er ateister fordi de tror at mange kristne er hyklere. Men du vet at de ikke er alle sånn. Bevis det.     
 2.  
 3.             2      Inviter din venn til å komme til kirke med deg. Den beste måten å bringe din religion nærmere en ateist, er å behandle den som enhver annen sosial begivenhet. Fremhev fellesskapet og kameratskapet og inviter ham til en ikke-kirkelig begivenhet, for eksempel en middag eller matkonkurranse.  
    
  • Hvis du inviterer en ateist til en religiøs begivenhet, fortell ham at det er en religiøs begivenhet. Ikke prøv å snyte noen ved å late som om de ikke er det. Inviter ham igjen og igjen og introduser ham til andre som besøker kirken din. Han burde føle seg komfortabel blant folkene som utgjør kirken og religionen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær tålmodig. Vent på at personen skal utvikle seg for å besøke din kirke. Du kan invitere henne til å komme med deg. Men det ville være best hvis vennen din kommer ut av nysgjerrighet, eller fordi han føler seg komfortabel. Ikke press ham for hardt. Jo mer han kommer til deg, desto mer vil han sette pris på det.        
 6.  
 7.             4      Være vedholdende. Vis ham gjennom dine prestasjoner og vennskap, hvordan kristendommen påvirker livet ditt. Når vennen din innser at det er en del av en kirke som å vinne dusinvis av nye familiemedlemmer, viser kjærlighet og beundring til andre, vil han vite hvor han skal gå i vanskelige tider.  
    
  • Vet når du skal gi opp. Når du snakker om de dypeste trosretningene, blir folk ofte følelsesmessige eller sint. Hvis det er mulig, prøv å snakke med dem når de er åpne og når du er i godt humør. Noen ateister foretrekker å snakke i skrift snarere enn oralt. Prøv det hvis noen av dere, eller dere begge blir altfor emosjonelle.  
  •  
         
 8.  
 9.   5      Hvis du vil be for vennen din, gjør det privat. Når du avslutter en oppvarmet diskusjon med ordene, "Jeg vil be for deg," kan det betraktes som uhøflig. Kristne tror at det til slutt er opp til Gud å få folk til å følge Ham. Ikke bruk offentlig bønn som en demonstrasjon av din fromhet. Hvis Gud svarer på bønnen din og konverterer ateisten, ville han gjøre det hvis ateisten ikke hørte det.     
 10.  
            

Tips .

      

            

Advarsler .

      

                
Filosofi populær:
Fylles med Den Hellige Ånd.

Finn ditt eget åndelige dyr.

Ikke vær overtroisk lenger.

Snakk med spøkelser.

Vær sjenerøs.

Vær jødisk.

Å skaffe en rik mentalitet.

Sett på Guds rustning.

Mantra meditasjon.

Overvinne et lån.

Dignify døende.

Bli et medium.

Hajj Pilegrimsferden til muslimene.

Bli et clairvoyant medium.

Vær en eventyr.

Finn ut om du kan se spøkelser.

Studiefilosofi.

Vær en hindu.

Finn Qibla.

Bli en minister ved yrke.

Trene tro.