Home \ filosofi
 

Bygg et alter.

 

Du kan lage et personlig alter for å tilbe, minne eller utføre ritualer, uansett hvilken religiøs eller åndelig tradisjon du identifiserer med. Selv mennesker som ikke anser seg for å være religiøse, bygger noen ganger altere for å gi et spesielt sted hvor de kan se på livets spørsmål, være takknemlige eller oppmuntre seg.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Start et alter  ,

    
   
 1.   1      Lær om altertradisjoner (valgfritt)! Hvis du bygger et alter for et bestemt formål eller en ferie, vil du kanskje se opp detaljene i tradisjonen online før du begynner. Å lete etter bilder og eksempler på lignende altere er en fin måte å komme i gang. Mange mennesker blander komponentene i forskjellige religioner, åndelige tradisjoner og kulturer som er av personlig betydning for dem.  
    
  • Dag for de døde Altare inneholder vanligvis bilder av hellige og avdøde kjære, lys, blomster, mat og drikke. Du kan lage et lignende alter i hyllest til en avdøde venn eller slektning ved å bruke mat og leker som personen ønsker.
  •  
  • St. Joseph's Day Altare blir reist mange steder 19. mars. De er vanligvis bygget i tre etasjer, dekket av mat og dekorasjoner, rundt en statue av St. Joseph. Du kan også bygge et lignende alter for å feire en annen ferie. Etter å ha æret helgen eller ferien, kan du spise maten med venner og familie, eller gi den til folk som ikke har nok å spise.
  •  
         
 2.  
 3.            2      Velg et sted! Hvis du planlegger å meditere eller be stille, velg et stille sted, ut av veien for forbipasserende! Hvis du vil holde alteret ditt som et kontaktpunkt eller bruke det til gruppeseremonier, plasser du det i et større rom!  
    
  • Hvis rommet er begrenset og du reiser mye, bør du vurdere å bygge et bærbart alter! Dette kan være et sammenleggbart bord, eller til og med en klut som kan pakkes i en koffert sammen med noen dekorasjoner.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg eller bygge en altermatte. Alt ditt alter kan være alt - fra en stabel med bergarter i hagen din til hyller i et skap med glassdører. Hvis du planlegger å bruke alteret til ritualer som krever plass på bordet, for eksempel å male urter eller brenne røkelse, må du sørge for at det er stort og grunt nok til det formålet!        
 6.  
 7.   4      Legg om nødvendig flere møbler eller hyller til alteret! Eventuelt kan du legge en pute eller stol for meditasjon eller bønn foran alteret ditt. Hvis barn eller folk kortere enn du skal bruke alteret, bør du vurdere å legge til en ekstra nedre overflate som alle kan nå!     
 8.  
 9.   5      Forbered stedet rituelt (valgfritt)! Du vil kanskje brenne røkelse eller rituelt salvie for å forberede stedet. Alternativt kan du recitere en bønn eller snakke uten forberedelse og spør guddom eller makt du tilbeder for å velsigne alteret.               
 10.  
             

    2      Dedikere et alter til en person eller religiøs figur  ,

    
   
 1.   1      Bestem hvem du dedikerer alteret til! En vanlig bruk av altere er å ære og huske en religiøs figur eller avdøde slektning, venn eller figur. Noen av disse er dedikert til flere mennesker, som en avdøde venn og hans skytshelgen.  
    
  • I noen tradisjoner kalles alterene også helligdommer.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Inkluder ikoner, figurer, bilder eller bilder! Med mindre du tilhører en religiøs bekjennelse som ikke tillater bilder av det guddommelige, legg et bilde av personen eller personer du ærer på et fremtredende sted på alteret, for eksempel på et høyt stativ på baksiden alteret! Du vil kanskje inkludere flere bilder som representerer forskjellige sider av den ærede personen. For eksempel et bilde av personen ved hennes bryllup og et bilde av henne med familien hennes.     
 4.  
 5.   3      Legg til memorabilia eller objekter knyttet til emnet! Vis objekter på helligdommen som vil minne deg om den personen som blir æret. Disse kan være gaver hun har gjort til deg, objekter hun likte i livet, eller gjenstander som representerer det hun har gjort i jobben, hennes hobbyer eller personlige liv.  
    
  • Hvis du ærer en religiøs figur, undersøk online hvilke objekter som er knyttet til det! Patron-hellige, hinduistiske guder og de fleste andre religiøse figurer har mange gjenstander eller handlinger knyttet til deres tilbedelse.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Vurder å legge til lys! Plasser stearinlys rundt kanten av alteret slik at du kan telle dem til minne om personen eller den religiøse figurens herlighet! Dette er et vanlig og enkelt ritual som brukes mange steder rundt om i verden.     
 8.  
 9.   5      Dekorere med blomster! Du vil kanskje ha en bukett blomster på alteret og husk personen hver gang du bytter den med en frisk bukett. Alternativt kan du plassere en blomsterpotte foran alteret, eller bruk tørkede blomster som en permanent dekorasjon!     
 10.  
 11.   6      Del å spise og drikke med den ærede personen! Har en tallerken og en kopp på alteret og forberede din senevennes favorittmat og drikke på helligdager eller ved viktige anledninger! Etter å ha forlatt det på alteret til et måltid, kan du dele det med vennene dine eller gi det til noen som trenger det.     
 12.  
 13.             7      Legg til andre dekorasjoner eller rituelle objekter du synes er passende! Endre altaret ditt som du ønsker, for å hjelpe deg med å ære personen og leve opp til deres idealer! Hvis personen tilhører en annen religion enn din, må du vurdere å inkludere et symbol på den religionen! Hvis alteret virker for mørkt for dine behov, legger du til fargerike kluter eller andre gjenstander for å gjøre det til et lykkeligere sted å huske din venn!        
 14.  
             

    3      Opprette et alter for en annen hensikt  ,

    
   
 1.   1      Velg et formål eller emne (valgfritt)! Hvis du tilhører en bestemt religion, kan det være lurt å dekorere alteret ditt med figurer og hellige gjenstander som er knyttet til det. Noen konstruerer alter som er dedikert til et formål, for eksempel helbredelse eller meditasjon, og dekorere dem med gjenstander som representerer dem fra mange kulturer.
    
  • Som et enkelt eksempel uten en bestemt bekjennelse, kan du bygge et alter som representerer de fire klassiske elementene: brann, luft, vann og jord.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sett en dekorativ klut! Mange altere begynner med en klut som holder alterets overflate ren og kommuniserer med formålet med alteret. For eksempel kan en enkel hvit klut hjelpe deg å holde fokus og reflekterende. En skinnende, dekorert klut kan bidra til å løfte humøret, mens et ytre alter kan ha en klut med dempet høstfarger som ikke forringer naturen.  
    
  • For å fortsette med eksemplet på et alter dedikert til de fire klassiske elementene, kan du velge fire små kluter og plassere dem ved siden av hverandre: rødt (brann), hvit eller lyseblå (luft), mørkblå (vann) og brun ).
  •  
         
 4.  
 5.   3      Plasser tekster som skal leses mens de brukes på alteret! Hvis du tilhører en religion med hellige tekster, inkludere en utgave på alteret for å lese for inspirasjon! Ellers kan du vurdere å legge til en annen bok, et dikt eller en annen tekst som er viktig for deg, og hjelper deg med å oppnå den mentale, følelsesmessige eller åndelige tilstanden som alteret skal gi!     
 6.  
 7.   4      Inkluder bilder relatert til temaet for alteret! Ortodokse helligdommer har vanligvis ikoner av hellige eller andre religiøse figurer. Hinduske helligdommer kan inneholde figurer av guder som er æret. Selv om du ikke bør være religiøs, husk kunstverk som du kan inkludere med henvisning til formålet med alteret ditt!  
    
  • For å fortsette med eksemplet på et elementalt alter, kan du inkludere en flammekritttegning, en kalligrafi (luft) tegnet med en fuglfjær, en akvarell av et marint landskap (vann) og en lerstatuett (jord).
  •  
         
 8.  
 9.   5      Inkluder alle objekter du vil bruke i ritualer! Disse varierer mye avhengig av den åndelige tradisjonen og personlige preferanser til alterbyggeren. Du kan ha mange urter, krystaller og spesielle fartøy hvis du utfører mange ritualer. På den annen side er det helt akseptabelt å bare sette et lys til lys før du ber, eller en journal for å skrive tankene dine på.  
    
  • Et elementalter kan inneholde et lys (brann), en vifte (luft), et glass vann (vann) og en håndfull jord (jord). Du kan alternativt holde hver av disse tingene som du ser på elementene og hva de representerer, eller oppfinne et mer utførlig ritual.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Bruk andre dekorasjoner eller rituelle gjenstander! Legg til alteret ditt, uansett hva du liker! Du vil kanskje legge til blomster, dekorative figurer eller andre dekorasjoner. Du kan bestemme deg for å sette bilder av glade minner rundt alteret. Du kan foretrekke å holde alteret relativt enkelt. Det er helt opp til deg.  
    
  • Andre relaterte elementer som kommer til ditt elementalter kan være skjell, steiner, fjær, delvis brent tre eller noe annet du tror representerer eller utfyller elementene.
  •  
         
 12.  
             

    4      Bruke en altar  ,

    
   
 1.   1      Bestem hvordan du oppfører deg på alteret! Når du nærmer deg alteret til tilbedelse, gjør det en vane å innta en bestemt holdning! Du kan stå, sitte, knele eller ta en annen holdning som gjør at du føler deg oppmerksom på alteret og hva det representerer. Hvis du synes det er viktig å ha en festlig eller energetisk stemning, kan du til og med danse rundt alteret.     
 2.  
 3.   2      Be! Du trenger ikke å være religiøs til å be eller til å adressere noen eller noe spesifikt. Hvis du er religiøs, vil du kanskje lære tradisjonelle bønner. Du kan også uttrykke deg stille, stille eller høyt, hvordan du føler deg komfortabel med det! Vanligvis beder folk å be om helbredelse for seg selv og kjære, tilgivelse eller veiledning i å ta en beslutning.     
 4.  
 5.   3      Meditere! Hvis du er motvillig til å be, eller hvis du bare trenger å slappe av og roe ned, er det nyttig å lære og øve meditasjon. Noen skiller ikke mellom meditasjon og bønn.     
 6.  
 7.   4      Brenn olje eller et annet tilbud! Burning av et stearinlys, mat eller annet objekt blir ofte sett på som et "tilbud" til en annen kraft. De fleste kristne og jødiske tilbedere ofrer ikke dyr og ser dem i motsetning til deres religion. Selv om du tilhører en av disse religioner, kan du bestemme deg for å gjøre et annet tilbud, for eksempel en liten krukke med olje brent på ortodokse helligdommer.
    
  • Dette kan tolkes som et bokstavelig tilbud (inneholdt i røyk), eller som en symbolsk handling for å vise at du er klar til å ofre. Det kan også være et ritual som du bruker til tilbedelse uten å måtte analysere meningen.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (2)      
Filosofi populær:
Godta hjelp er ikke et tegn på svakhet.

Finn hans lykkelige tall gjennom numerologi.

Gratis tankene og tenkene.

Tegn en transmutasjonssirkel.

Velkommen besøkende til kirken.

Slå opp et bibelvers.

Gjør Tahajjud bønnen.

Be i islam.

Hold en bønnskalender.

Konverter til kristendom.

Å praktisere sjamanisme.

Vær en heks.

Be til Gud (for nybegynnere).

Bli en Buddha.

Forstå Stoicism.

Fortsett.

Bruk Ouijabett trygt.

Bli en helgen.

Gjenopprett din tro på menneskeheten.

Arbeider med akeengel Michael.

Konverter til kristendom.