Home \ filosofi
 

Overtrenget til hinduismen.

 

Hinduismen er den fremherskende religionen i India og Nepal, hvis lære strekker seg til Indonesia, Mauritius, Fiji-øyene, De forente arabiske emirater, Qatar, Sri Lanka og Bangladesh. Som en åndelig filosofi er hinduismen først og fremst opptatt av å forbedre sin karma eller moralske rettferdighet for å bryte syklusen "samsara", den endeløse gjentagelse av fødsel, død og gjenfødelse. I motsetning til mange andre religioner har hinduismen ikke et strengt konsept for ortodoksi, så vil viljen til å forstå sin tro og praktisere sin praksis for å konvertere til hinduismen, være tilstrekkelig.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      En hengiven hindu blir  ,

    
   
 1.            1      Vær oppmerksom på at hinduismen handler om praksis. Det er ingen offisiell tiltredelsesprosess eller seremoni å konvertere til hinduismen. For å bli en tilhenger må du bare ha vilje og forpliktelse til å studere skriften og følge praksisene. Selv om hinduismen er en ekstremt tradisjonell religion basert på ritualer, er det ikke eksklusiv i den forstand at man må bli offisielt anerkjent for å bli en tilhenger.  
    
  • Hinduismen forkynner prinsippet om at det ikke er behov for omvendelse; universets visdom er åpen for alle hvis de bare er villige til å søke etter det.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn et trosfellesskap der du kan bli med. Forskning litt for å se om det er hinduistiske templer eller organisasjoner i ditt område, og hva du trenger å gjøre for å bli med. Mange moderne hinduistiske samfunn er ivrige etter å motta følgere fra den vestlige kulturen og alle andre som er interessert i hinduistiske læresetninger. Vurder om troen og praksisene til gruppen du ønsker å bli med, er i tråd med det du håper å lære av hinduismen.  
    
  • De fleste som praktiserer hinduismen er født i religion og betrakter det som noe som deres "førstefødselsrett". Det er de som hevder at man ikke kan "konvertere" til hinduismen; Hvis du ikke ble født en hindu, vil du aldri være en. Dette er imidlertid et litt utdatert syn, da hinduismen nå er en av de store verdensreligioner som folk vender seg til i kjedene for å bli kjent med deres praksis.  
  •  
  • To kjente eksempler på vestlige sekter som har vendt seg til hinduismen er Hare Krishna og skolen av transcendent meditasjon.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Dedikere deg selv til rituell bønn. Når du har sluttet seg til et hinduistisk tempel eller en organisasjon, vil du bli forventet å delta i puja eller rituelle bønner. Puja-seremonier inkluderer ofte en rekke symbolske handlinger, som for eksempel rensing av avguder som representerer hinduistiske guder, tilbyr ofre og leser skriften. Deltakelse i puja vil hjelpe deg med å bedre forstå de hinduiske ritualer og deres religiøse betydning.  
    

   4111> I tillegg til sin rolle som en kollektiv handling, anses puja for å være en ekstremt individuell hengivenhet, og mye av bønnen og ofre er gjort hjemme.  

         
 6.  
 7.             4      Øv deg yoga og meditasjon. Lær de rette "asanas" eller meditative yogabevegelser for å komplettere bønner og rituelle ofre. I hinduismen kan meditasjon enten gjøres som vanlig i en avslappet holdning eller gjennom yoga praksis, som i utgangspunktet er en type meditasjon. Tradisjonelt betyr yoga å praktisere en rekke anstrengende stillinger som renser kroppen og gjør tankene åpne for velsignelsen til opplysning.  
    
  • Selv om det har blitt en trendsport i Vesten, er yoga praksis sett som en viktig del av den åndelige hengivenes åndelige oppgaver.
  •  
  • Yoga krever smidighet som fremmer kontroll over pusten og sirkulasjonen, styrker kroppen din og forbedrer din konsentrasjonsevne.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forbind deg selv med å forbedre karmaen din. Strive for et godt liv, oppmerksom på lidelse i verden, vis godhet mot andre og gjennomfør visdommen til Vedaene eller de klassiske skrifter. Karma er en viktig del av hinduistisk filosofi og ligger til grund for enhver menneskelig interaksjon. Det er i hovedsak en oversikt over ens egen moralske karakter, og ved å dyrke ren karma får man muligheten til å frigjøre seg fra den evige gjenfødselsirkel.  
    
  • Karma kan forstås som en slags bar - hvis karma er dårlig eller lav, vil du oppleve vanskeligheter og urett hvis du har god karma, så du har alltid handlet med god intensjon og viet deg til å lindre lidelsene i verden , har du sjansen til å bli frigjort fra "samsara" syklusen?
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Ta kontakt med det hinduistiske samfunnet  ,

    
   
 1.             1      Bli medlem av et tempel. Finn ut om det finnes hinduistiske templer eller fellessentre i ditt område der du kan bli med. Den utbredte akseptasjonen av store verdensreligioner har også økt sannsynligheten for å finne hinduistiske samfunn i mer avsidesliggende områder. Når du går med i et tempel, vil du motta instruksjoner for puja, yoga, meditasjon, og forstå vedaene (skrifter) som vil hjelpe deg på din åndelige vei.  
    
  • Dessverre er det fortsatt relativt vanlig at folk fra vestlige kulturer og andre religiøse bakgrunner utelukkes fra den offisielle praksisen til hinduismen. Hvis dette skjer med deg, må du fortsette å se til du finner et tempel hvor du vil bli akseptert eller lære og fortsette alene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta del i rituelle praksis. Lær om ritualene til lederne i templet ditt og involvere dem i din egen praksis. I tillegg til puja og yoga er det mange andre ritualer som inkluderer viktige aspekter av hinduismen. Mens mange av dem i hovedsak er åndelige og fokuserer på å tilbe en guddom, er det andre ritualer som er mer personlige, mer praksisorienterte, og tjener som nesten heldige ritualer eller som minner om å være så godt som mulig i ditt eget liv.  
    
  • Puja er den vanligste typen ritual i hinduismen og blir vanligvis praktisert daglig. Andre ritualer for hinduer inkluderer å gi gaver og ofre (symbolsk natur) til de guddommelige verdens forskjellige gudene, dekorere kroppen med ulike markeringer som representerer åndelige mål og meditere på Vedasens sannheter.
  •  
  • Andre, mer eksentriske ritualer, ofte kalt "Yajna", krever oppsyn av kvalifiserte hellige menn og involverer vanligvis systematiske gruppegaver og velsignelser. Disse ritualene ligner mer i de kirkene i Abrahams religioner. Hvis du tilhører et hinduistisk tempel eller denominasjon, vil Yajna sannsynligvis bli utført av gruppens øverste ledere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta del i hinduiske feiringer og helligdager. Høytiden er avhengig av sesongen og feire eller symbolisere viktige hendelser i hinduistisk teologi. Noen av disse feiringene, som Makar Sankranti, krever å besøke kulturelle landemerker som Ganges, men mange hellige arrangementer kan feire med de typiske bønnene og tilbudene til dagen. Når du fordyper deg i hinduismen, bør du streve for å lære betydningen av disse hendelsene og delta i feiringen.  
    
  • Blant de mest berømte hinduistiske helligdager er "Holi", vårens og gjenfødelsesfestivalen som finner sted etter fullmåne i begynnelsen av mars, "Diwali", "eventyrets seremoni" som markerer slutten av Vikram-kalenderen "Mahashivaratri", en bursdagsfest for Shiva, en av de tre høyeste gudene i hinduismen.  
  •  
  • De fleste av hinduistiske helligdager er bestemt av Vikram-kalenderen, som følger månekalenderen, og faller på viktige dager i månens syklus.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lag en åndelig pilgrimsreise. Hvis du vil bruke deg helt til hinduismen, kan du planlegge en pilegrimsreise, besøke hellige steder i India og rundt India, og vise din takknemlighet. Å gjøre en pilegrimsreise vil gi deg en sjelden mulighet til å besøke helligdommer og gudene, for å fremme din åndelige hengivenhet og å frigjøre deg fra synder og urenheter. Pilgrimages er tidkrevende og dyrt og kan ikke være mulig for alle troende, men de er fortsatt en høyverdig tradisjon i hinduismen.  
    
  • Noen av de store pilgrimsferdssteder inkluderer "Big Four", de indiske byene Puri, Rameshwaram, Dwarka og Badrinath, samt steder i Nepal, som for eksempel Pashupatinath-tempelet.
  •  
  • En liten prosentandel av større hinduistiske grupper finansiert av lokalsamfunn tilbyr helt gratis pilgrimages til folk de ikke har råd til ellers. Finn ut om ditt tempel eller organisasjon tilhører det.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Forstå Hindu Beliefs  ,

    
   
 1.             1      Godta forskjellene dine. Hvis du kommer fra et sted hvor den religiøse bakgrunnen er helt annerledes, vil ikke alle hinduistiske oppfatninger umiddelbart gi mening til deg. Du vil også oppleve en viss motstand hvis du vil følge denne religionen uten å bli født inn i den. Vær tålmodig med disse forskjellene og prøv å ignorere dem. Du har rett til å gå din egen åndelige vei, og ingenting bør stoppe deg når du har bestemt deg for å tilegne deg Hinduismen. 
    
  • Mye av den kulturelle ekskluderingen av hinduismen er basert på det indiske kastesystemet, hvor folk er født i visse sosiale lag, og som de ikke kan komme inn i enten et høyere eller et lavere lag. Fordi ikke-indianere lever utenfor kaste systemet, anses de også for å være utenfor hinduistisk åndelighet.
  •  
  • Hvis du ikke finner et tempel eller en gruppe og må fortsette din religiøse praksis hjemme alene, ikke fortvil. Det er mange moderne guruer som deler sin lære med sine etterfølgere gjennom bøker og lydopptak, og samarbeidsutvekslinger kan også bli funnet i chatterom og internasjonale møter.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forstå Dharmaen. Dharma er et komplekst begrep med ulike tolkninger som refererer til universets naturlige orden, den "riktige måten å leve" eller de guddommelige omfattende læresetninger. Disse tolkingene er de grunnleggende prinsippene for hinduismen. Selv om du ikke umiddelbart forstår deres mening eller anvendelse, kan du prøve å få så mye praktisk visdom som mulig fra disse skriftene når du leser dem. Når du utvikler deg i praksis, vil du forstå forholdet mellom disse konseptene.  
    
  • Alle hinduistiske tro har sin plass. I stedet for å bli innblandet i de mer eventyrlystne elementer i Skriften, fokusere på å forstå hva de har å tilby med hensyn til sannhet og visdom.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær oppmerksom på betydningen av karma. Vær alltid oppmerksom på betydningen av karma og vurder hvordan dine handlinger påvirker din egen moral og velvære for andre. Din karma bør være avgjørende for alt du gjør. Å kontrollere dine handlinger bringer deg nærmere "moksha" eller åndelig frigjøring, men det garanterer også at du vil ta de riktige avgjørelsene når som helst.  
    
  • Karma er mer komplisert enn å være bare en belønning eller straff for dine handlinger. Det er tråden som går gjennom suksessive gjenfødsler. Den indre syn på tilstanden til ens egen karma skaper et slags tilbakemeldingssystem for å dømme kvaliteten på ens eget liv.
  •  
  • Det antas at dårlig karma kan forfølge en person på tvers av forskjellige liv, og forklarer den tilsynelatende tilfeldigheten av ulykke i livet.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Søk åndelig befrielse. Meditere om frigjøring og måter å nå det på. Det ultimate formål med enhver religion er å forlate vanskeligheter av menneskelig eksistens bak og å realisere de guddommelige aspektene av selvet. Dette kan oppnås gjennom en fokusert tilnærming til åndelig læring. Prøv å bruke visdommen du oppnår i ditt daglige liv. Du vil legge merke til at gjennom opplyst bevissthet forbedrer kvaliteten på ditt eget liv, slik at du kan påvirke livene til menneskene rundt deg positivt.  
    
  • "Moksha" kan forstås som et faktisk åndelig "gjennombrudd", hvoretter mysteriene for å virke oppløses, samt et bevisst bevart stadium hvor du anerkjenner meningen med medfølelse, uselviskhet og aksept.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (19)      
Filosofi populær:
Å bli døpt.

Finn en ånd.

Så du ber som en kristen.

Bli muslim.

Bli pave.

Bli en helgen.

Bruk en tryllestav.

Velsigne et kryss.

Be.

Tro på Jesus.

Hold en bønnskalender.

Omvend deg etter Bibelen.

Argumenterer mot Guds eksistens.

Mantras synger.

Har en Zen innstilling.

Fortell foreldrene dine at du blir en satanist.

Vær en heks.

Å være kristen.

Mantra meditasjon.

Bøy en skje.

Be Allah om tilgivelse.