Home \ filosofi
 

Feire Lent.

 

Lent er en kristen tradisjon som finnes i mange trosretninger. Det er den hellige 40 dagers periode av ofre som fører til Jesu død og oppstandelse. Under utlån, forbereder katolikker og noen protestanter seg for den hellige uke ved å faste, be og finne veien tilbake til Gud. Disse 40 dagene er en fantastisk tid til å revurdere alt og tillate deg å bære dine kryss som Jesus en gang gjorde.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Fokus på Hans åndelighet  ,

    
   
 1.            1      Bestem hva du vil gi opp for Lentens varighet. Lent er en tid for ensomhet og ofre for å huske Jesu tid i ørkenen. Vårt offer er en påminnelse om at Jesus ofrede seg for våre synder. Derfor er det en tradisjon å gi opp noen dager i løpet av 40 dager.  
    
  • Tenk på alle de trivielle tingene i livet ditt som tar fokus bort fra Gud. Tror du at du bruker mer tid på teksting og oppdaterer statusen din på Facebook enn å be og bruke tid med Gud? Spiser du for mye fastmat? Hva er noe uten noe du kan leve av?       
  •  
  • I 2014 begynner Lent den 5. mars eller Askedag, og slutter 17. april eller torsdagskvelden. Påsken er da følgende søndag.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      I tillegg til å gi opp noe, kan du gjøre noe nytt i Lent. Å gi opp sjokolade eller Facebook i 40 dager er flott, men hvorfor ikke gjøre noe positivt i stedet for å fjerne noe negativt? Ta deg tid til å frivillig, tilbringe tid med familien din, be mer, eller utdyp din tro.  
    
  • Noen familier bestemmer seg for å samle ekstra penger i løpet av denne tiden og å gjøre noe med det. Enten doner den til kirken eller en lokal organisasjon, eller kjøp ting for dem som trenger dem. Det er fint å fokusere på de som ikke har noe å ofre.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gå så ofte som mulig i kirken. I tillegg til den ukentlige søndagstjenesten er det godt å gå til kirken under lånet. Lent begynner på Askedag når vi husker at vi kommer ut av asken og kommer tilbake til asken. Det er ofte midten av uken tilbedelse og å delta på denne tjenesten er en fin måte å feire Lent på.  
    
  • Hvis du velger noen ekstra ganger å gå i løpet av denne tiden, er Ash Wednesday eller Maundy Thursday / Good Friday (eller begge) et godt valg.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gå til bekjennelse. Bekjennelse er en god måte å vende seg bort fra synd og gjenforene med Jesus. Hvis du ikke allerede gjør det, prøv å gå til bekjennelse regelmessig. Den katolske kirke har gjort det til en tro for de troende å motta nadverdenes sakrament minst en gang i året og en gang under lånet, selv om det anbefales at du går til bekjennelse minst en gang i måneden hvis det er mulig.  
    
  • Din kirke vil trolig tilby ukentlig konfessjonal, om ikke mer i løpet av denne tiden av året. Hvis du ikke er sikker på når du skal gå, les parish nyheter eller ring. Du kan også arrangere en privat bekjennelse.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tilbring tid med hengivenhet. Selv om det ikke er et must, er hengivenhet en fin tid å forberede seg på. Kirken anbefaler tilbedelse av Gud eller den salige jomfru Maria og de hellige. Din kirke vil trolig ha regelmessige hengivenheter hvor du kan gå og engasjere seg i en dyp bønn i det salige sakramentets nærvær. For å øve tilbedelsen bør du be rosenkransen daglig eller be til en helgen.  
    
  • Hver bønn, så lenge det betyr noe for deg, er et skritt i den retningen som Gud ønsker. Hvis du har en bønn som førte deg opp til det som snakker til deg, så ta mer tid til å tenke på hva det egentlig betyr og hvordan du kan bringe den bønnen inn i livet ditt.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta deg tid til å tenke på deg selv. Påske og jul er tider av lykke og glede; mens tiden før er glad og lyst, det samme kan ikke sies for lånt. Det er en tid med enkelhet og ensomhet. Det er en tid å reflektere over din avhengighet av Guds nåde og forståelse for din tro. Ta deg tid til å tenke på å lære Jesus.  
    
  • I de fleste deler av verden er Lent om vinteren - ved å se ut av vinduet får du en god ide om hva Jesus måtte gå gjennom for vår lykke.       
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Delta i Faste tradisjoner  ,

    
   
 1.             1      Rask og gi opp ting. Alle katolikker, 14 år og eldre, blir bedt om ikke å spise kjøtt i løpet av fredag, men fisk er tillatt. I tillegg kreves katolikker mellom 18-59 år for å faste på Askedag, Godfredag, og låne på fredager, noe som betyr at de bare kan spise et fullt måltid på dagene. Gjør det slik du føler det er trygt og effektivt.  
    
  • Noen mennesker burde definitivt ikke faste (de gravide og eldre, for eksempel). Hvis fasting ikke er et godt alternativ for deg, gjør du noe annet enn mat. Pass på at det er noe som er vanskelig for deg - som din telefon eller e-post - slik at du kan føle offeret, hva du gjør.       
  •  
  • Fasting blir stadig mer frivillig. I 1966 uttalte pave Paul IV at fasting kun er obligatorisk på Askedag og Godfredag ​​- alt annet er din beslutning.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Start noe nytt. Mens mange velger å gi opp ting for lånt, kan du bruke tiden til å gjøre god oppførsel. Du kan love å være mer tålmodig og vennlig til dine naboer, eller du kan hjelpe de som har behov. Enten du velger å ofre eller starte noe nytt, for å gjøre ny oppførsel sterkere, bør dine Lenten-løfter hjelpe deg med å vokse i din tro og dyd.  
    
  • I tillegg til å gjøre livet ditt bedre, ta tid til å danne atferd som gjør hverandres liv bedre. Frivillig arbeid på et sykehus eller kvinners ly, eller bli mer aktiv i din kirke ved å tilby å hilse på folk, å lese eller akseptere tilbudene.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ha et Seder-måltid. Selv om de fleste ser det som en jødisk tradisjon, er det ikke tilfelle. På torsdagskvelden har mange katolikker et Seder-måltid for å huske Jesu siste nadver - den siste dagen av lånet. Du spiser måltidet i stillhet og husker opplevelsen av Lent med usyret brød og vin (eller druesaft). Hvordan endret dette lånet deg?  
    
  • Hvis du vil være historisk, prøv å ta matzah (usyret brød), mareritt (merletitt), egg eller harosett (apple, krydder og rødvinblanding) som en del av måltidet ditt.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fremme et veldedighetsprosjekt. Mange samfunn velger å delta i et veldedighetsprosjekt for denne gangen og hjelpe de som trenger hjelp. Det er mulig at noe som allerede finnes i din kirke - men hvis det ikke gjør det, så start noe selv. Dette er den perfekte tiden til å forbedre verden - akkurat som Jesus gjorde.  
    
  • Enhver organisasjon i ditt område kan være grunnlaget for dette prosjektet. Alt du trenger å gjøre er å involvere fellesskapet ditt. Snakk med presten din og se om han kan hjelpe deg med å få massene til å bidra til din gode sak.       
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Se Lent i ditt hjem  ,

    
   
 1.             1      Legg lilla ornamenter til ditt habitat. Lentens farge er lilla - hvis du går forbi kirken, vil du innse det. Legg et snev av mørk lilla til ditt hjem for å minne deg på at de 40 dagene har mye mening.  
    
  • Men hold det enkelt - Lent er ikke tid til å overdrive det. Et par lilla lys, en lilla duk - ingenting for prangende eller unødvendig. Det er en tid for selvbeherskelse og forberedelse av vekst. Lagre de overdrevne tingene til påsken.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag en fastekalender. En slik kalender vil hjelpe deg med å fokusere på fremdriften av Lent og er en stor påminnelse om at dagene går forbi og kommer nærmere og nærmere Jesu oppstandelse. Lent er 40 dager lang, ikke søndager teller. Det slutter på fredag ​​før påske (Maundy torsdag er den siste dagen); telle tilbake fra da av.  
    
  • Legg kalenderen i et normalt område i hjemmet ditt. Gjør et kryss hver dag. Når du kommer nærmere og nærmere påske, hvordan har du det? Vil det være vanskeligere eller lettere for deg å ofre?       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spis mat som er typisk for Lent. Som med hvilken som helst tradisjon, er mat alltid et problem. Her er noen ideer for å feire denne gangen:  
    
  • Lag varme kryssboller. Disse er vanligvis reservert for God fredag ​​- men du må gjøre det før.       
  •  
  • Lag pretzels. Skjemaet symboliserer armer som krysses i bønn.       
  •  
  • Selvfølgelig kan du alltid lage mat til familier i nød eller et lokalt kvinners ly.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Har et ukentlig offermåltid. I tillegg til å faste på Askedag og Godfredag, er det en ukes måltid hver uke. En enkel bolle med ris og et glass melk i stedet for et tradisjonelt utvalg. Å begrense deg selv til dette, vil hjelpe deg med å huske hva som er normalt for deg - og understreke at det ikke er normalt for andre. De tingene vi glemmer så enkelt.  
    
  • Bare delta i matrestriksjoner hvis det er bra for deg. Hvis du ikke er sikker, er det godt å spørre en lege først. Jesus vil ikke at du skal ofre helsen din.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Brenn palmsene til Palm Sunday i fjor. I begynnelsen av Lent, Ash Wednesday, brenn palmer som du har fra Palm Sunday i fjor. Hold dem i en bolle i spisestuen din (eller hvor de kan bli husket) for å reflektere over Jesu liv og død. Når du spiser, vil du føle en naturlig følelse av takknemlighet for den storheten du har.        
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

            Les mer... (6)      
Filosofi populær:
Finn spøkelser i huset ditt.

Fange spøkelser.

Gratis tankene og tenkene.

Forstå Stoicism.

Lei et godt kristent liv.

Fylles med Den Hellige Ånd.

Øvelse av lykkefilosofien.

Bli en Pastafari i Kirken av Flygende Spaghetti Monster.

Adresse paven.

De ti yoga prinsippene til Patanjali lever.

Sitat Bibelen.

Utfør den lille stavelsesritualen til pentagrammet.

Ta kontakt med din verneengel.

Fortell foreldrene dine at du blir en satanist.

Som kristne ungdommer gjør en forskjell.

Bestemt for å oppnå noe.

Bygg et alter.

Fylles med Den Hellige Ånd.

Trene tro.

For å bli frelst av Jesus Kristus.

Omvend deg etter Bibelen.