Home \ filosofi
 

bli en katolsk.

 

Å bli en katolsk er en seriøs beslutning som er lett å sette i gang, men tar tid. Det er lett å ta det første skrittet for å bli med den eldste kristne institusjonen i verden - Kirken venter på deg! Så du starter denne reisen.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Utforsk deg selv  ,

    
   
 1.            1      Ha en seriøs samtale med deg. Å bli en katolsk vil forandre resten av livet ditt. Det er ikke som om du bestemmer deg for å være en hipster eller har et organdonasjonskort i lommeboken din. Det kommer til å bli en del av deg, og det er ikke noe du bør gjøre halvhjertet. Selvfølgelig er kristendommen strålende, men dette kan ikke være grunnlaget for din tro (selv om det er, det er det). 
    
  • Er undervisningen i den katolske kirken kjent nok til at du kan si at du vet at du vil være en del av det? Hvis svaret er ja, det er flott! Les videre. Hvis du ikke er sikker, få informasjon fra en venn eller tjener. Og det er også internett!
  •  
  • Tror du at Jesus er Guds Sønn og den sanne Messias? Tror du på den Hellige Treenighet - Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd? Hva med jomfru Maria og Transubstantiation? Ja? Great! Fortsett.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Les Bibelen og katechismen. Katechismen (du vet sikkert hva Bibelen er, ikke?) Er i utgangspunktet en samling instruksjoner for kristne i form av spørsmål og svar. Det kan være kilden du trenger for å forsegle handelen! 
    Sannelig, Bibelen er veldig arkaisk, det kan være vanskelig å forstå, og det er L-A-N-G lang. Hvis du ikke har mye tid, les Genesis og evangeliene. Du får et godt innblikk i historien om skapelsen og Jesu liv. I tillegg, når du snakker med en prest og ditt ønske er ekstremt, blir det klart at du har gjort leksene dine.  
         
 4.  
 5.             3      Du bør vite omstendighetene dine. Hvis du ikke har hatt noe med den katolske kirken før, vil du gå gjennom hele prosessen beskrevet i denne artikkelen - det vil si kristne voksenritualer og hele Easterach-programmet (dåp, bekreftelse, etc.). , Men hvis du ble døpt og ikke har noe, eller tidligere hadde hatt forbindelse til kirken, så kan prosessen se litt annerledes ut for deg. 
    
  • Hvis du ble døpt, men initiasjonsprosessen din slutter, trenger du kanskje ikke kursene på kristne riter. Alt avhenger av din pedagogiske bakgrunn og dine ønsker. De fleste døpte mennesker vil gjennomgå en mye kortere prøveperiode og refleksjon og kan bli med i kirken hver søndag.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Finn den rette kirken  ,

    
   
 1.             1      Besøk katolske kirker. Dette er ikke vanskelig - bare se på de gule sidene i telefonboken under "Kirker" eller gå rundt i nabolaget ditt. Det vil være store, vakre bygninger med kryss på dem, som et tips... Søk alternativ på internett til kirker og på tider når messer finner sted. 
    
  • Jo, det er bra å finne en, men å finne fire er gode. Tenk på kirkene som du ville tenke på universiteter. De vil alle tilby deg trening, men hver av dem vil være forskjellig fra den andre. En kirke kan ikke like deg mens du føler deg hjemme i en annen. Hvis du ikke fant noen som appellerer til deg, fortsett å se.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Besøk en katolsk masse. Du ville ikke kjøpe en bil uten å teste den, ikke sant? Å gå til kirke er ikke et privilegium for de i den elite katolske klubben, så gå! Alle er velkomne, og det blir ikke spurt om du bestemmer deg for å gå. Gå med en katolsk venn som kan fortelle deg når du skal gjøre hva og hva det betyr. Du vil ikke delta i nattverd, men i alt annet. Og ingen vil legge merke til (eller bekymre deg for) at du ikke gikk frem for å motta eukaristien! Kirken ønsker alle velkommen. 
    
  • Ikke la din beslutning bli påvirket av en bestemt kirke eller masse. De fleste kirker tilbyr mange forskjellige tjenester. Mange kirker tilbyr en "fair for tenåringer" eller en "gitarer fair", så vel som messer på forskjellige språk, avhengig av lokalbefolkningen. I tillegg kan forkynnelsens glede avhenge av at presten holder denne massen. Derfor se deg rundt! Det er mange muligheter der ute.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Be. Bare fordi du ikke er en erfaren veteran i den katolske kirken, betyr det ikke at du ikke kan be. Og det betyr absolutt ikke at Gud ikke kan høre deg! Ta deg tid til å be og se hvordan det føles. Hvis det slapper av deg eller kobler deg til et dypere nivå, så er det et godt tegn. 
    
  • Når du ber, ser du ikke egentlig svar. Bare snakk med noen der oppe (inkludert hellige!) For å uttrykke din takknemlighet, be om hjelp, eller bare for å slappe av og nyte øyeblikket. Det kan gjøres hvor som helst, når som helst, hvor som helst, gjennom tanker, ord, sang eller handlinger.
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Bli med i kirken  ,

    
   
 1.             1      Ta kontakt med sognekontoret til din utvalgte kirke. Fortell dem om ditt ønske om å konvertere og du er på vei! Det er gruppelektioner om kristne initiasjonsritualer for voksne for alle som ønsker å konvertere innen en viss tid, og som gir deg et sosialt rammeverk for å utveksle erfaringer. Men før du begynner, må du gå gjennom prosessen med Pre-Katechumenat - som i utgangspunktet betyr å snakke med en prest for å reflektere over deg og delta regelmessig i Massa. Dette er ikke nesten så skremmende som det høres ut! 
    
  • Noen ganger fungerer kirker som skoler, og du er bare tillatt i, for din geografiske plassering. Hvis du finner en som er lengre unna, og ditt bispedømme har denne regelen, så bare få et brev fra din lokale prest som lar deg besøke kirken du vil ha.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Snakk med en prest eller diakon. Han vil spørre deg hvorfor du vil bli en katolsk og ha en generell samtale med deg for å være sikker på at du er oppriktig i ditt ønske og kjenne vilkårene for å være en katolsk. Hvis du er klar for neste trinn, starter du med de ovennevnte kursene. 
    
  • Under massen blir du (og alle andre i klassen din) offentligheten oppmerksom på ditt formål gjennom ritten av aksept av dåpskandidatens regler og mottakets rite. Ikke bekymre deg - du trenger ikke å snakke offentlig. Du er ikke lenger i ferd med forkaskumenat og har tatt et skritt fremover for å bli en dåpskandidat!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start med ditt katolske klasserom. Du vil lære om Kirkens historie, troen og verdiene til den katolske kirke og den rette orden i feiringen av Mass. På dette punktet i mange kurs må du bare gå på Mass bare en del av tiden og gå før nattverd, da du ikke kan motta eukaristien før du er blitt med i Kirken. 
    
  • Men du vil være involvert på mange andre måter! Du vil motta salvelser, delta i bønner og være involvert i kirken. For ikke å nevne at klassen din skal bli kjent med hverandre bedre og gjøre ting sammen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fullfør året med en sponsor. De fleste kursene spenner over en liturgisk syklus. Slik lærer du alle helligdager, lån og helligdager. I løpet av denne tiden får du en supporter - eller du kan velge en du jobber med, hvis du har en i hodet ditt. Han er bare der for å hjelpe deg og svare på alle spørsmålene, hvis du har noen. 
    
  • I løpet av denne tiden kan du bli spurt om din sivilstand. Hvis du var skilt, men ikke mottok en avbestilling, må du kanskje få en til å bli en katolsk. Hvis du er gift, men ikke av den katolske kirke, kan du bli bedt om å "gifte deg igjen", som, tror det eller ikke, kan skje på en dato.
  •  
         
 8.  
             

  Del 4      Angi kirken  ,

    
   
 1.             1      Begynn med rensingstid og kunnskap. Når slutten av det liturgiske året nærmer seg, betraktes du som "valgt". Dette er på tide å forberede seg på de offentlige feiringene: riten til å velge, kallet til å fortsette med omvendelsen og forseglingen på påskeaften. 
    
  • De to første finner sted i begynnelsen av lånet. Når de 40 dagene er over på påskeaften, vil du bli døpt, bekreftet og mottatt eukaristien. Yuppie!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bli en uavhengig katolsk. Etter påskeaften (en virkelig minneverdig, vakker opplevelse) er du nå et stolt og respektert medlem av den katolske kirken. Alt ditt harde arbeid har lønnet seg og du er klar. Velkommen! 
    
  • Hvis du er nysgjerrig på sakramentene, trenger du ikke å gjøre noe. Et smil på ansiktet og gode intensjoner i hjertet er egentlig alt som trengs. Det er ingen læring, ingen handling, ingen endelig test. Kirken er bare glad for at du er der. Presten vil være oppmerksom på arbeidet!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start tiden for mystagogen. Det høres magisk ut, ikke sant? Teknisk er det en livslang prosess for å komme nærmere Gud og fordype seg i din katolske tro. Ikke teknisk slutter det på pinsedag og er et smart uttrykk din opplevelse gjennom katekese. 
    
  • Noen kirker vil fortsette å lære deg i et år (som er mer hjelp om nødvendig). Du er fortsatt ansett som en nybegynner og kan stille alle nødvendige spørsmål! Egentlig, de er bare der for å hjelpe. Og så må det være fledging!
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Filosofi populær:
Ryd deg.

Vær jødisk.

Å gå til himmelen (kristendommen).

Velsigne et kryss.

Fri hodet ditt for meditasjon.

Skriv et bønnbrev til Gud.

Bli medlem av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (Mormoner).

Brenn røkelsepinner.

Unngå uflaks.

Finn ut om du kan se spøkelser.

Evangelize.

Brenn røkelsepinner.

Bli et clairvoyant medium.

Lev et godt liv.

Mantras synger.

Omvendt.

Helbred med chakraer.

Utvikle styrker.

Ghusl utfører.

Bygg et alter.

Leser et astrologi diagram.