Home \ filosofi
 

Bli en ateist.

 

Atheism betyr i videste forstand ikke å tro på eksistensen av guder. Denne definisjonen inneholder de menneskene som sier at det ikke er guder, og de som ikke kan eller ikke vil vitne om eksistensen av guder. Enkelt sagt, alle som sier ikke at han tror på en eller flere guder, er per definisjon en ateist. I andre mer nøyaktige definisjoner er bare de som nekter eksistensen av guder ateister, mens alle andre er notert som agnostikere eller bare ikke-teister.

 

Det finnes ingen ideologi som alle ateister følger og ingen faste ritualer eller atferd. Det er enkelte individer hvis religiøse eller åndelige trosretninger kunne beskrives som ateistiske, selv om de ikke ville kalle seg ateister.

 

I motsetning til populær tro, spesielt i meget religiøse land og regioner, betyr ateisme ikke «ulydighet mot Gud». Ateisme er ikke tro, men heller vantro . Ateister er også ofte anklaget for å hate Gud, noe som ikke er mulig, for det er umulig å hate noe hvis hviseksistens man er overbevist om. Atheism er ikke direkte relatert til Evolution eller Big Bang Theory . Mange ateister, spesielt de som liker forskning innen ateisme og religion, går imidlertid til vitenskapen, så de er interessert i både evolusjon og teorier om universets opprinnelse.

 

I noen land, som USA og kontinenter, som Asia og Afrika, blomstrer religionen. Selv om dette virker svart og hvitt, er land med de høyeste nivåene av fattigdom og kriminalitet, lave utdanningsstandarder og menneskelige utviklingsresultater spesielt religiøse, mens de mest ateistiske landene, som Norge og Sverige, er motsatt. Disse forskjellene kan til og med ses i USA fra stat til stat.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Spør din tro. Uansett hva du en gang trodde, hvis du ikke har tro på Gud dypt inne i deg, så er transformasjonen din allerede fullført. Det er ingen prosess eller innvielse i å bli ateist (bortsett fra kanskje en "utflukt" som sådan, bør du ha vokst opp i en religiøs familie). Hvis du ærlig kan tenke, "Jeg tror ikke på eksistensen av en gud", så er du allerede en ateist.       
 2.  
 3.             2      Forstå forskjellen mellom tro og sannhet. Tenk på følgende eksempler:  
    
  • En fremmed kommer til døren din og forteller deg at barnet ditt døde i en trafikkulykke utenfor skolen.  
     
   • Du vil føle smerte, men det er en fremmed. Tror du på ham? Kjenner fremmede barnet ditt? Er dette en slags grusom spøk? Tror du virkelig at barnet ditt ble drept? Du vil utvilsomt tvile.
   •  
    
  •  
  • To politimenn ringer ved døren din, bilens bil ligger i oppkjørselen. De forteller deg at barnet ditt ble drept. Du må gå med dem for å identifisere kroppen.  
     
   • Du vil trolig tro på dem fordi de er politiet. Du vil føle smerten, som om du visste at barnet ditt er død nå. Det vil være sant for deg.
   •  
    
  •  
  • Du vil sikkert ha innsett at forskjellen her er i bærerens autoritet, ikke i selve meldingen. Disse eksemplene er også hensiktsmessige på grunn av deres følelsesmessige innhold, fordi det følelsesmessige innholdet spiller en stor rolle for å avgjøre hvorvidt vi har en situasjon tenk sann eller ikke.
  •  
  • Poenget er, uansett om vi tror noe på grunn av autoritet, følelser eller begge deler, betyr det ikke at vi kan vite at det er true , så lenge vi ikke så det med egne øyne. Den høyeste myndighet du kan forestille deg, kan være det enkleste å si, og du tror kanskje at hun kunne tro det selv, men det gjør det ikke til en sannhet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forstå forskjellen mellom tro på vitenskap og religiøs tro. Forskjellen mellom å tro på en vitenskapelig teori og å tro på et religiøst dogma er forskjellen mellom den vitenskapelige institusjonen og institusjonene i ulike religioner. Konseptet som ligger til grunn for religiøse institutter er at virkeligheten er kjent. Denne virkeligheten er skrevet i en bok eller et skript. Dette skriptet ble skrevet eller diktert av en gud. Religiøse institusjoner har en tendens til å spre sin informasjon om den "kjente" virkeligheten fordi, i deres syn på virkeligheten, er det akkurat det de trenger å gjøre. Religiøse "fakta" blir ikke undersøkt og kan i mange tilfeller ikke bli testet i det hele tatt. Religiøse "fakta" støttes av bevis som er tolkbare eller ikke bevist i det hele tatt. Religiøse "fakta" blir ikke undersøkt av alle religioner for å nå konsensus. Konseptet underliggende vitenskapelige institusjoner er at virkeligheten er ukjent. Vitenskapsinstituttet er først og fremst opptatt av å utforske virkeligheten uten spekulasjoner. Vitenskapsteorier må per definisjon være bevislig (refutable). Teorier må publiseres slik at andre forskere kan teste dem og nå konsensus. Aksepterte teorier støttes av bevis som ikke kan tolkes eller tolkes av dyktige forskere igjen og igjen. Hvis det finnes et bevis som avviser en teori, blir teorien avvist. Man tror på en vitenskapelig myndighet, da den får sin autoritet gjennom forsøksprosessen, og fordi den har en interesse i å finne sannheten. Man tror på en religiøs autoritet, siden myndigheten har blitt tildelt av en høyere myndighet, som igjen har fått sin myndighet fra en enda høyere autoritet. Religion har ingen interesse i å finne sannheten fordi "fakta" allerede er kjent.        
 6.  
 7.             4      Husk at du ikke er den eneste personen som har oppdaget en feil i deres religion. I menneskehetens historie har mange spurt deres religiøse tro og funnet blemishes. Hvis du har problemer, ta en ærlig titt på dem og husk at du ikke vil bli straffet hvis du prøver å finne det du virkelig tror på. Hvis din tro er riktig, vil de stå opp til en hvilken som helst test. De fleste religioner som noen gang har eksistert, er allerede utryddet. Mange andre har blitt veldig små. Det er bare noen få igjen å tilbede Thor eller Quetzalcoatl. Tenk da på hvorfor du ikke tror på Thor, Rah eller Zeus. Vil du være muslimsk, kristen eller jødisk hvis du vokste opp i Iran, Mississippi eller Israel?        
 8.  
 9.             5      Tenk på din etikk og forstå hvor det kommer fra. Du trenger ikke Gud / gudene å være moralske. Ateister er ikke uetiske Mange ateister donerer penger til velferden og lever et liv som er moralsk sammenlignet med mange tees. Atheister har som regel en annen motivasjon for å gjøre det. Uansett deres religion oppfører gode mennesker seg godt og dårlige mennesker kan gjøre dårlige ting; men for gode mennesker å gjøre dårlige ting trenger religion det. -Steven vingård        
 10.  
 11.             6      Forstå forskjellen mellom ateisme og agnostisisme.  
    
  • En ateist tror ikke at en gud eller flere guder eksisterer. De fleste ateister er overbevist om at det ikke finnes noen bevis for at guder eksisterer. Siden det ikke er noe troverdig bevis på at gudene eksisterer, har de heller ingen innflytelse på deres beslutninger. Agnostikere tror ikke at det er mulig å bevise eksistensen av guder.
  •  
  • Du trenger ikke å være imot religion. Imidlertid er de fleste ateister mer kritiske av organisert religion og religiøse doktriner som moral. Imidlertid er det de som av personlige grunner fortsatt deltar på religiøse ritualer, for eksempel som en avtale med moralske representanter, en følelse av å tilhøre et samfunn eller bare fordi de liker musikken.
  •  
  • Du trenger ikke å utelukke muligheten for uprøvde eller ubeviste fenomener. Du kan akseptere dem som mulig uten å presentere dem som sanne eller forsøke å overbevise andre om deres sannhet.
  •  
  • Du trenger ikke å forplikte deg til noen tro. Ateisme er ikke en religion Ateister har svært forskjellige tro og tro, og deres eneste commonality er deres vantro i guder.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Forstå at du ikke trenger å gi opp kulturen din. Kultur, tradisjon og tribal lojalitet er viktig for mange mennesker, inkludert ateister. Bare fordi det ikke er tro på en eller flere guder, betyr det ikke at du må bryte med kulturen i den religionen. Et eksempel: Omtrent hver kultur på den nordlige halvkule feirer vintersolhverv, for eksempel kristne feirer jul. En mulig forklaring på dette er mangel på feltarbeid som må gjøres på den tiden, og overflod av matforsyninger som blir lagret i butikkene på grunn av de kommende vintermånedene. Slike feiringer er fortsatt svært viktige for mange ateister på grunn av deres iboende verdier - for eksempel deling og sosialitet. På en gang feirer kristne ateister vanligvis jul, legger et juletre og lager gaver til venner og familie. Bare de avstår fra de religiøse trappingene. Dette gjelder også for mange ateister som en gang hadde andre trosretninger eller som aldri har vært religiøse.        
 14.  
 15.             8      Lær å se og forstå verden gjennom logikkens øyne i stedet for å stole på din tro. Den vitenskapelige metoden er generelt akseptert som den beste måten å forstå verden på.        
 16.  
 17.             9      Diskuter verden med andre ateister og religiøse mennesker i denne konteksten. Dette hjelper deg å forstå hvorfor folk tror på hva de tror på. Dette gjelder også for deg selv.        
 18.  
 19.             10      Forskning ulike typer teisme. Mens de fleste ateister hevder at teisterene gir en forsikring (og derfor trenger å gi bevis), er det viktig å forstå din tidligere tro og andre fullt ut. Jo mer kunnskapsrik du er i andre religioner, jo mer vil du forstå hvorfor folk tror på det de tror på. Det vil også hjelpe deg med å avvise andre som prøver å overbevise deg om deres religion.        
 20.  
 21.             11      Del din tro med de som er nysgjerrige. Ikke vær sjenert, men ikke skyv deg selv. Prøv å fortelle dem dine synspunkter på en måte at du ikke vil angripe dem for deres tro. Hvis du innser at dette vil føre til problemer, er det kanskje bedre å ikke kommunisere dine synspunkter åpenlyst. I noen land og regioner kan prisen på ateisme være svært høy.                  
 22.  
             

Still spørsmål .

    

Atheism har alltid vært å spørre spørsmål . Spørsmålet om hvorvidt det er høyere makt er et av de viktigste spørsmålene i menneskets historie - og også i ditt eget liv. Ta deg tid til å stille deg selv følgende spørsmål. De kunne styrke din tro på en guddom eller gjøre deg til ateist.

 

Her er noen spørsmål å begynne med:

 
   
 1.   Hvorfor tror jeg på en gud? Det er det viktigste spørsmålet om alle. Har du grunn til å være troende? Hvis ja, hva er denne grunnen?
 2.  
 3.   Hvordan kom jeg til å tro på en gud? Hvis du er teist, vokste du sannsynligvis opp i en religiøs familie. Som barn er vi spesielt mottakelige for alle slags meldinger, noe som betyr at det vi lærer på den tiden, vil være med oss ​​alle våre liv. En annen viktig ting å merke seg er at hvis du ble født i et kristent land, vil du mest sannsynlig bli en kristen. Hvis du ble født i et muslimsk dominert land, er du mest sannsynlig å bli muslim. Hvis du ble født i Norge i vikingetiden, ville du tro på Thor og Odin. Hvis du ikke har blitt født i en religiøs familie, så ta litt tid til å analysere hvordan du kom til din tro.
 4.  
 5.   Er det noen bevis på eksistensen av en gud? Så langt er det ingen bevis for eksistensen av en gud. Hvis du tror du har bevis, gjør noen undersøkelser. Du kan bli overrasket.
 6.  
 7.   Hvorfor tror jeg på min gud ? / Hva om jeg har feil? Det er tusenvis av guder å velge mellom. Hvis du er kristen, hva om de romerske gudene viser seg å være de sanne guder? Eller omvendt. Siden det ikke foreligger bevis på eksistensen av noen gud, risikerer du å ta en eller flere blindt. De fleste monoteistiske religioner, som kristendom, islam og jødedom, legemliggjør troen på begrepet helvete hvor vantro må lide for all evighet. Hva om de andre religionene er de sanne og din er feil?
 8.  
 9.   Hva betyr "Jesus er Guds Sønn" når det gjelder kristendommen, betyr egentlig eller hva betyr det? Hvor fikk Jesus de 23 kromosomene til å bli menneske? Er Gud den biologiske faren til Jesus? Er Gud Jesu åndelige far? Er Gud en annen slags far?
 10.  
 11.   Er Gud virkelig "allvitende"? Hva er "detekterbart"? (Eksempel: "Antallet hår på hodet til alle mennesker er" forståelig ".) Ser Gud virkelig og kjenner ALLE? Vi forstår vår kunnskap om våre sanser - se, Lytt, etc. - og lagre dette kunnskapen i hjernen. Hvilke typer sanser har Gud? Hvordan får Gud informasjon? Setter kunnskapen et fysisk grunnlag i et levende vesen fremover?
 12.  
 13.   Er Gud virkelig allmektig og / eller all-loving ? Mange virkelig "dårlige" ting (jordskjelv, mord, voldtekt, bilulykker osv.) Skje når som helst i verden. Har Gud forårsaket noen av disse? Har Gud noen gang gjort noe for å hindre noe "dårlig"? Er det noen bevis på at Gud noen gang har brukt sin makt? Er det noen grunn til å tro at han noen gang vil bruke sin kraft?
 14.  
 15.   Er Gud virkelig "allestedsnærværende"? En definisjon / forklaring er følgende: «Guds attributt, at han fyller hele universet i alle dens deler og er tilstede overalt på samme tid, ikke bare en del, men Gud som helhet er alltid tilstede på alle steder." Vi vet at Gud ikke er "fysisk" fordi han ikke består av atomer. Hvordan vet vi da at Gud alltid er til stede når han ikke kan sees og måles?
 16.  
 17.   Hva betyr det å eksistere ? Vi vet at Gud ikke er fysisk fordi han ikke består av atomer. Ingen har noen gang målt Gud som en "kraft" (som tyngdekraften). Hvordan utvikler Guds eksistens? Det negative kan ikke bevises fordi det ikke kan bevises at Gud ikke eksisterer. Men hvis ingen har noen gang kunnet bevise at Gud eksisterer, forventer vi virkelig at det vil være ekte bevis innen de neste 100 årene?
 18.  
 19.   Kan det virkelig være et "etterliv"? Vi vet at våre sjeler ikke er fysiske. Hvordan kan vi da tenke, se, høre, snakke, kommunisere osv. Etter døden?
 20.  
 21.   Skal mirakler virkelig skje? Svarer Gud på bønner? Er Gud en "aktiv" Gud? La oss definere et mirakel som "en begivenhet som ikke kan forklares av naturens natur eller naturens krefter" slik at den "må ha vært forårsaket av noe overnaturlig." For eksempel kan en stein flyte i ledig plass eller omdannelse av et element eller materiale til et annet - kobber i gull, vann i vin osv. Vet at et bevist mirakel ikke er et bevis på en Gud, men bare at det er en kraft i universet som vi ikke forstår, det kan være Gud eller en annen guddom, romvesener eller noe helt annet, siden det ikke har vært noen dokumenterte mirakler i nyere tid, er det virkelig hensiktsmessig å tro at man vil skje i løpet av vår levetid? Men hvis det ikke finnes mirakler, så er Gud ikke " aktiv Gud ", som betyr at Gud ikke har noen innflytelse på vår planet, og alt som skjer skjer i samsvar med naturens lover og -k Av denne grunn har Gud ikke besvart noen bønner, og sannsynligvis vil aldri svare dem. Er det egoistisk å be Gud om å omgå naturens lover for oss? Mange ting som er objektivt dårlige (jordskjelv, flyulykker, mord, voldtekt osv.) Skjer for mange mennesker igjen og igjen, uavhengig av folks religion. Skal unntak bare gjøres for oss? Hvis du ikke tror at Gud intervenerer i våre liv, er det logisk å be til Ham? Å tilbe ham?
 22.  
 23.   Hvor godt forstår du din "menneskelige natur"? La oss definere tre nivåer av tro, hver av dem trenger et nytt sprang til det neste: (1) troen på at Gud eksisterer; (2) troen på at Jesus er Guds Sønn; og (3) troen på at Bibelen er "ufeilbarlig" (og derfor utvilsomt sant). Innse at hvert nivå innebærer et dorm i noe som ikke kan bevises - vi må bare tro på dette. En rimelig person som studerer det fysiske beviset som eksisterer i vårt univers, konkluderer med at jorden er mye eldre enn 10.000 år. Men de som ser Bibelen som ufeilbarlige, tror at Gud skapte jorden (og universet) for rundt 10.000 år siden. På grunn av det menneskelige sinns natur, behandles denne troen ikke bare som et faktum, men som et faktum som står over alt annet vi kan tenke på og hva vi gjenkjenner. Etter deres oppfatning har alle funn som er i strid med dette, blitt feilrepresentert eller tolket. For eksempel: "Det er fossile bein av dinosaurer, slik at dinosaurer levde for 10.000 år siden, og en ukjent prosess har slått bein i fossiler og begravd dem, selv om vi ikke kan spore denne prosessen tilbake og den overskrider det menneskelige sinn, vet Gud hva skjedde. " Følgelig må folk som ikke er knyttet til tredje nivå av tro, tenke at menneskehetens natur har noe i det som gjør at tro kan forblinde oss til virkeligheten rundt oss. Derfor sier vi også at vi "blindt tror" noe. Derfor bør personer som er på det første eller andre nivå av tro, ta en titt på seg selv og spørre om deres tro blinder seg til virkeligheten (himmelen og helvete eksisterer ikke, det kan ikke være noe liv etter døden gi, mirakler skjer ikke, etc.). Ofte, bare troende oppdager grunnene til at de spørsmålet deres tro og ikke spørre seg selv hvorfor de faktisk tror og hvorfor deres tro er i konflikt med virkeligheten.
 24.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Filosofi populær:
Bruk den kinesiske kalenderen til å avgjøre kjønn før fødselen.

Øvelse av lykkefilosofien.

Feire påsken.

Be.

Bli en buddhistisk munk.

Bestemt for å oppnå noe.

Introduksjon til Astroprojection.

Lese tarotkort.

Bli et medium.

Finn ut om det hjemsøker huset ditt.

Starte en lokal kirke.

Gjør Tahajjud bønnen.

Overvinne et lån.

Feire påsken.

Gå med Gud.

Kjør et spøkelse ut av huset hans.

Meditere.

Å be for et mirakel.

Starte en lokal kirke.

Bli en filosof.

Å be for et mirakel.