Home \ filosofi
 

Vær sjenerøs.

 

Å være sjenerøs begynner å behandle hver person som om de allerede har nådd potensialet for storhet som ligger innenfor hver av oss. Å gi noe lett og gjerne, uten å forvente noe i retur, er generøsitet, enten du donerer penger til en organisasjon du tror på, eller gir deg tid til en venn i nød. I hovedsak er generøsitet det oppriktige ønske om å gjøre andres liv lettere og morsommere. Så hvordan dyrker du generøsitet? Se trinn 1 for å komme i gang!

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Få den riktige innstillingen  ,

    
   
 1.            1      Gi alltid fra hjertet! Hvis du vil være virkelig sjenerøs, må du gi, bare fordi du vil gi, og ikke fordi du har lave motiver og vil ha noe i retur. Du bør bare gi fordi du vil gi, fordi du har funnet noe du tror på, og fordi du vil gjøre noe godt i verden. Hvis du bare gir til å imponere andre mennesker, eller du vil gjøre deg selv populær blant noen, så er du ikke veldig sjenerøs.        
 2.  
 3.             2      Du må vite at det å være sjenerøst gjør deg lykkeligere. Selv om du ikke bør være sjenerøs for å fremme dine egne behov, bør du vite at sjenerøse mennesker er kjent for å være lykkeligere enn de som ikke er. Det er fordi det er sjenerøst å la folk være mer medfølende mot andre, gi folk mer følelse av fellesskap, og gi folk et bedre selvbilde. Hvis du er generøs mot andre, kan du også være sjenerøs for deg selv. 
    
  • Hvis du er lykkeligere, har du en mer positiv utsikt og mer energi til å gjøre det bra i verden. Den positive sirkelen fortsetter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se opp for hva som vil gjøre livet enklere! Enten du samhandler med din nabo eller din beste venn, se på personen du snakker med og se hvordan du kan hjelpe personen! Kanskje din kollega er stresset ut og trenger noen til å ta vare på hunden hennes mens hun besøker sin syke mor i en annen by. Kanskje din beste venns bil brøt sammen og hun trenger noen til å ta henne til skolen. Kanskje din mor er overarbeidet og skjønner ikke engang hvor mye hjelp hun trenger før du gir henne henne. Når du snakker med noen, begynner å tenke på hvordan han kan hjelpe deg i stedet for alltid å spørre deg hvordan du skal hjelpe ham!       
 6.  
 7.             4      Vær takknemlig for det du har! Å være takknemlig, kan inspirere generøsitet fordi den gjør deg oppmerksom på alle de store tingene du har i livet ditt. Sett deg ned hver søndag og lage en liste over minst fem ting du er takknemlig for, og ta deg tid til å sette pris på disse tingene! Husk alle de gode tingene folk har gjort for deg og aldri glem å takke dem, selv om det er for ting de gjorde måneder før! Å være mer takknemlig, setter deg i stand til å være en mer sjenerøs person. 
    
  • Hvis du er i stand til å sette pris på hva du har, er du mer sannsynlig å dele noen av de gode tingene med andre for å hjelpe dem med å sette pris på livet også.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ikke glem å være sjenerøs for deg selv! Selv om frivillig arbeid til omsorg for andre og ofre er tiden din en god måte å være sjenerøs, bør du ikke glemme deg helt i prosessen. Ikke glem å lytte til deg selv og innse hva du vil og trenger, være det hyggelig å gå ut for et måltid eller et varmt boblebad! Hvis du helt forsømmer deg selv for andres skyld, brenner du sannsynligvis ut og har ikke så mye å gi. 
    
  • Det er ikke egoistisk å se på dine egne behov og gjøre deg lykkelig. Det er egoistisk å "bare" ta vare på deg selv og ingen andre, men det er en forskjell.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Gjør vennlige ting  ,

    
   
 1.             1      Feire noen! Neste gang vennens bursdag kommer, gjør en stor avtale ut av det! Få en god gammel kake, inviter noen mennesker og kaste en fest slik at personen vil føle seg elsket og spesiell! Selv folk som hevder å hate partier, elsker å bli bortskjemt og feiret, og du bør prøve å få folkene nærmest deg til å føle deg spesiell. Du kan alltid finne en grunn til å feire noen, fra en bursdag til en oppgradering, eller bare slik.       
 2.  
 3.             2      Vær snill mot fremmede! Selv om det bare betyr for noen du aldri har møtt, hei! For å si, å kompliment noen i kø på supermarkedet eller å stoppe døren for noen som bærer handbags, er det veldig sjenerøst og lett å ta deg tid til å være hyggelige med folk du ikke vet. Og hvis du har det travelt, er det enda mer sjenerøst å ta deg tid til å være snill mot fremmede.       
 4.  
 5.             3      Gi vennen din tid! Hvis vennen din er deprimert og trenger selskap, bør du være sjenerøs med tiden din og gjøre noe med den personen. Lag rom i din tidsplan for å tilbringe tid med personen, enten du går en tur eller en film, eller har en lang samtale over en kopp te. Uansett hvor opptatt du er, bør det alltid være plass i livet ditt for noe å gjøre med venner.       
 6.  
 7.             4      Doner for et formål du tror på! Du trenger ikke å gjøre en formue for å donere penger til en anerkjent veldedighet. Selv om du bare bruker 10 euro i måneden, gjør du noe godt i verden og føler deg bra. Du bør donere dette beløpet når du mottar din lønn i stedet for på slutten av måneden når du ser hvor mye penger du har igjen. Du vil bli overrasket over hvor lite du vil savne disse pengene. Selv å sette en liten forandring i en kaffe kan være en sjenerøs gjerning.       
 8.  
 9.             5      Arbeidsfrivillig! Frivillig arbeid er en fin måte å være sjenerøs på. Hvis du vil være sjenerøs, tilbringer du minst en time eller to i uken, frivillig arbeid i et suppe kjøkken, veiledning av voksne eller barn, rengjøring av en offentlig park, eller å gjøre noe bra der ute i verden! Du kan utføre ulike oppgaver, for eksempel frivillig arbeid i en bokhandel, eller å hjelpe med en veldedighetsfond. Finn noe som har betydning for deg mens du utvider din generøsitet!       
 10.  
 11.             6      Del dine ting! Når du er med venner, må du dele maten, klærne, bilen din, ditt hjem eller noe av det som betyr noe for deg! Hvis du bare deler noe som ikke er viktig for deg, så er det ikke så meningsfylt. Hvis du bare har to deilige sjokolader igjen og gi dem til en venn, betyr det mer enn å gi din venn ett av hundre sjokoladebarer som ikke er viktige for deg.       
 12.  
 13.             7      Gi noe du elsker! Gi din favoritt genser til din søster! Gi din favorittrom til en venn! Gi en fin notisbok til en venn og oppfordrer henne til å begynne å skrive poesi! Å gi bort noe som betyr ingenting for deg, er ikke veldig sjenerøst fordi du ikke gjør ofre. Men å gi bort noe som betyr noe for deg som du vet er bra for andre, er høyden på generøsitet.       
 14.  
 15.             8      Kompliment noen! Vær sjenerøs med dine hyggelige ord og gjør det ditt mål å gjøre minst fem komplimenter i uken - eller til og med i løpet av dagen! Hvis du snakker med noen, ser du etter en måte å lage et meningsfylt kompliment, eller til og med si noe enkelt som "Jeg elsker halsen din" eller "Det er så kult briller"! Selv den minste komplimenten, hvis den er oppriktig, kan gjøre en stor forskjell på en persons dag.       
 16.  
 17.             9      Send "Takk! " kort! I stedet for bare å sende en "takk" e-post eller enda en SMS, ta deg tid til å sende noen et kort som virkelig gjorde en forskjell i livet ditt! Dette viser personen hvor mye du bryr deg, og at du har gjort en innsats for å la ham eller henne vite hvor mye hans eller hennes hjelp betyr for deg. Takk-kort sender deg mer i en givende og sjenerøs holdning.       
 18.  
 19.             10      Ring en venn som har det vanskelig! Hvis du ikke kan være der personlig, ring din venn for å rapportere deg, Hei! å si og vise ham at du tar vare på deg selv! Hvis du kan spare bare noen få minutter for å vise personen du tenker på, og for å være hyggelig og oppriktig, vil du forbedre den personenes dag, selv om hun fortsatt sliter. Å bruke tid på å oppmuntre en person i telefon i nød er veldig sjenerøs.       
 20.  
 21.             11      Tilbyr stedet! Visst, du hadde en lang dag på jobb, men den eldre personen som står ved siden av deg kan være enda mer sliten enn deg. Og personen trenger ikke å være eldre - du kan bare stå opp og gi deg plass til noen andre fordi du har ham egentlig ikke trenger, og fordi det føles bra.       
 22.  
 23.             12      Gi et sjenerøst tips! Hvis du har vært utmerket servert, eller hvis du nettopp har hatt kontakt med noen som trengte litt oppmuntring, så gi et sjenert tips når du betaler regningen! Skriv en takk på bunnen av regningen for å la personen få vite hvor mye han eller hun har forskjøvet dagen din!       
 24.  
 25.             13      Gi positive kommentarer på nettet for noen! Enten du er på en fremmedblogg eller på en venns Facebook- eller Instagram-konto, gir en positiv bekreftelseskommentar en person som føler seg bedre og viser at du tar vare på det. Dessuten er det veldig sjenerøst av deg!       
 26.  
 27.             14      Gi noen døren! Uansett hvor opptatt, sen eller lei du er, bør du aldri være for trøtt til å stoppe døren for noen, eller ta deg et øyeblikk på dagen, bare for å være høflig og vennlig til en person i din Å være i nærheten. Denne enkle handlingen vil få deg og den andre personen til å føle seg bedre, og du vil se at det alltid er nok tid til å slå ned et utstyr og hjelpe deg.       
 28.  
 29.             15      Doner dine ting! Ikke bare heng disse gamle gensere eller klær i skapet ditt i mange år! Ta deg tid til å sortere dem ut og donere dem til veldedighet så noen andre kan finne en nytte for det! Det tar ikke lang tid å sortere dem eller bringe dem der de trenger å gå, og du har det bra med å tenke på noen som finner bedre bruk for klærne dine.       
 30.  
 31.             16      Ta med noen til å smile! Hvis du ser noen som trenger oppmuntring, være en fremmed eller en av dine slektninger, ta et øyeblikk for å få personen til å smile, enten du snakker en dum vits, ler på dem eller smiler på personen elsker å gjøre det! Å få noen til å smile kan ha stor innflytelse på dagen, og du er sjenerøs fordi du prøver å gjøre noen lykkeligere.       
 32.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                   
Filosofi populær:
Vær en mystiker.

Zen Meditation (Zazen) for nybegynnere.

Tolk ditt kinesiske horoskop.

Følg din intuisjon.

Se Auras.

Introduksjon til Astroprojection.

Prediking.

Bli muslim.

Vær en eventyr.

Arbeider med akeengel Michael.

Ordinert prest.

Mantra meditasjon.

Fast og be.

Bli et medium.

Ta kontakt med din verneengel.

Liv etter fjellprædiken.

Bli en Pastafari i Kirken av Flygende Spaghetti Monster.

Liv etter fjellprædiken.

Utfør en seanse.

Mantra meditasjon.

Bli munk.