Home \ filosofi
 

Konverter til jødedommen.

 

Judaism er en av de eldste og mest grunnleggende religioner i verden. Det er en av de monoteistiske religioner (en religion som bare har én gud). Den kom før islam, som den deler sine røtter i Abraham, en patriark av Torah, den hellige boken av jødedommen. Det kom også før kristendommen, omtrent to tusen år før, og Jesus av Nazareth var ifølge kristen teologi en jøde. Hvilke kristne kaller "Gamle Testamentet" er en redigert versjon av den opprinnelige hebraiske Tanach. Hvis du har tenkt det godt, og du vil konvertere til jødedommen, følg disse trinnene.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Du må være oppmerksom på at endring av en religion alltid er et stort skritt. Tror du allerede på din Gud og ærer du eller tilbeder ham på noen måte? I så fall er det allerede en god måte å komme seg dit. Hvis ikke, start snart. Ta hele tiden du trenger, og les deretter denne artikkelen når du er klar.        
 2.  
 3.             2      Forskning Jødiske lover, historie og skikker og snakk med jødene om deres religion. Ta et bilde av hva du kommer inn og avgjøre om du virkelig vil gjøre det. Vær oppmerksom på at det å være jøde er en stor forpliktelse og vil påvirke hver eneste dag i livet ditt - og så lenge du bor, så vel som barna dine. Judaismen styres av budene (hvorav det er 613, men mange er ikke lenger brukt i dag) og de tretten prinsippene. Å kjenne dem bør være ditt første skritt og grunnlaget for din jødiske tro.        
 4.  
 5.             3      Snakk om din intensjon om å konvertere, med familien din. Dette kan ofte være et svært sensitivt tema i familier, så vær sikker på at du kan erklære ditt ønske om å bli jøde. Sørg for at det er din faste tro på å gi opp din tidligere religion hvis du har en.        
 6.  
 7.             4      Hvis du konverterer til ekteskap, snakk med din fremtidige ektemann / kone for å bestemme det beste handlingsforløpet og avklare hvilken tro du vil tilhøre. Få rabbiner vil konvertere mennesker ved ekteskap alene. De som ønsker å konvertere til den jødiske troen, må seriøst vil, basert på åndelige følelser og ikke bare på grunn av bryllupet. Det er tre hovedgrener, alle på forskjellige skalaer, når det gjelder overholdelse og ritualer. Klassifisert fra svært tradisjonell til minst tradisjonell, er disse: (a) Ortodokse, (b) Konservative - også kalt 'Reform' eller 'Masorti' i Europa og (c) Reformister - kalt Progressiv eller Liberal i Europa.        
 8.  
 9.             5      Hvis du føler at du har nok grunner til å konvertere, ta en avtale med en rabbi for å diskutere hva du skal gjøre neste gang. Vær forberedt på at rabbinen skal stoppe deg og snakke deg ut, eller bare sende deg bort. Mange rabbiner anser denne delen av jobben sin. Hensikten er ikke å holde seriøse konvertitter, men å se hvor alvorlig noen er i deres intensjoner og for å sikre at prospektet virkelig ønsker å bli jøde. Hvis du vil konvertere seriøst, så vis dette til rabbinen, og han vil til slutt bestemme seg for å hjelpe deg med å komme i gang på veien til jødedommen.        
 10.  
 11.             6      I motsetning til andre religioner er det ikke raskt eller enkelt å konvertere til jødedommen. Du må studere i minst et år, noen ganger to eller flere (mange organisasjoner tilbyr kveldsklasser) og føre et jødisk liv før konverteringen er fullført. Kursene dine vil dekke grunnleggende om jødisk historie og kultur, og du må også lære det hebraiske språket.        
 12.  
 13.             7      På slutten av studiene må du gjøre en eksamen for å finne ut hvor mye du har lært. Du vil også bli spørsmålstegn ved en jødisk domstol om å adlyde Halacha (dette kalles Beit Din og består av tre myndigheter) som en del av overgangsprosessen.        
 14.  
 15.   8      Hvis du har gjort alle disse trinnene, vil det bli planlagt en konverteringsseremoni. Dette vil bestå av et rituelt bad (en dukkert i en mikveh), og hvis du er en uomskåret mann, så vil du også bli omskåret. Hvis du allerede er omskåret, er det nok å gi en dråpe blod.     
 16.  
 17.   9      Barn som ble født før slutten av krysseseremonien, blir ikke jøder når foreldrene blir det. Noen myndigheter (ofte ortodokse og andre veldig trofaste jøder) har strengere regler som ikke gjenkjenner et barn "oppfattet" før konvertering som jødisk, i Halacha-forstanden. Hvis de vil godta den jødiske troen, må de gå ekstra gjennom en konvertering etter at de er 13 år gamle. Barn av en jødisk kvinne som er født etter konverteringen, er automatisk jødiske.               
 18.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Filosofi populær:
Brenn røkelsepinner.

Rens ditt hjem åndelig fra psykiske forstyrrelser.

Bruk den kinesiske kalenderen til å avgjøre kjønn før fødselen.

Lov Gud (kristendom).

Elsk Gud.

Som kristne ungdommer gjør en forskjell.

Betydningen av repeterende tall i numerologi.

Wudu utfører.

Forbered en minneservice.

Vis noen med forbannelse.

Tegn en transmutasjonssirkel.

Få visdom.

Bli en kvalifisert etisk hacker.

Gå med Gud.

Vær en bedre kristen.

Les Bibelen.

Å be for et mirakel.

Beregn personens alder gjennom palmistry.

Leser et astrologi diagram.

Bruk Ouijabett trygt.