Home \ filosofi
 

Adresse katolske prestene.

 

Når du snakker med prestegrupper, kan titler og adresser være vanskelig. Avhengig av ditt eget bostedssted og residensen til presten, er det mindre avvik fra signifikante formelle forskjeller. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å identifisere katolske prestene og adressere dem riktig.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Bestem den herarkiske tilstanden eller stillingen til presten. Nedenfor er noen identifikatorer for de ulike individene innenfor det katolske hierarkiet. Det er viktig å merke seg at disse er mer "retningslinjer" enn regler. En pastor, for eksempel, kan være bysantinsk, men ha en romersk cassock. 
    
  •   Paven er lett gjenkjent av det faktum at hans hverdag "cassock" (plagget slitt av prestene utenfor liturgiske funksjoner) er hvit. Han er vanligvis den eneste som bærer en hvit cassock (det er en liten sjanse for at en østlig kristen prest kan ha en hvit cassock, da fargene ikke er strengt regulert i alle østlige kirker, og enkelte latinske prester er tillatt i tropiske land å bære hvite cassocks).
  •  
  •   En kardinal har en rød cassock (selv om det bør bemerkes at minst en vanlig østlig biskop også bærer en).
  •  
  •   En storby eller kirkelig biskop kan ha en bred cassock, en "Ryassa" (et kleslignende plagg med lange, brede ermer), et høyt svart hodeplagg, muligens med et slør; i noen slaviske tradisjoner er hoveddressen til et storbysted hvit), han bærer også "Panagia", en medalje dekorert med et ikon av Vår Frue.
  •  
  •   En latinsk biskop kan gjenkjennes av den røde hylsen, den røde knappespissen, de røde knappene på hans cassock og det røde zingulumet rundt midjen og den røde hodeskallen (Zucchetto). Han har også et brystkors.
  •  
  •   En Monsignor gjenkjennes av den røde hylsen, den røde knappespaken og de røde knappene på hans svarte cassock. Men han har heller ikke brystkors eller den røde skalleskallen. Denne æres tittelen blir vanligvis ikke lenger tildelt i de østlige kirkene.
  •  
  •   En Archpriest er kanskje den østlige motsvarigheten til en Monsignor. Hvis han har hatt, kan han være lilla eller rød. I liturgisk sammenheng kan han også bære epigonasjonen. Bortsett fra det, kle seg han som en østlig kristen prest.
  •  
  •   En øst-kristen prest kjoler med noen unntak som en biskop. I stedet for Panagia har han et brystkors. I stedet for en klobuk kan han ha på seg en svart kamilawka. I noen kirker er Kamilawka en pris, mens i andre er det et klæralternativ for hver prest.
  •  
  •   En latinsk prest har en tettsittende kasse. Han bærer også den hvite prestens krage.
  •  
  •   En østkirkens diakon bærer den samme antrekk som en østprest, minus brystkorset.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Å ringe til en bror: Ved en formell forestilling bør en bror bli introdusert som en "bror (gitt navn) fra (navnet på samfunnet)". Han bør adresseres med «bror (fornavn)», i samsvar med «ærverdig bror (fornavn), (initialer til hans samfunn)."       
 4.  
 5.             3      For å adressere en søster: Ved en formell prestasjon skal en søster innføres som en "søster (gitt navn) fra (navnet på samfunnet)". Det skal behandles som «søster (for- og etternavn)" eller "søster" eller i samsvar med "Reverend Sister (for- og etternavn), (initialer til hennes samfunn)".       
 6.  
 7.             4      Adress en religiøs prest: Ved en formell prestasjon bør en religiøs prest bli introdusert som "Den dommelige fader (for- og etternavn) fra (samfunnets navn)". Han bør adresseres med «(Herre) Fader (etternavn)» eller ganske enkelt som «Herre» Far », i korrespondanse som« Herre Herre Pater (fornavn etternavn), (initialer av hans samfunn). "       
 8.  
 9.             5      Å adressere en mor Superior: Ved en formell opptreden bør en moderoverleger introduseres som "The Reverend Mother Superior (fornavn og etternavn) av (navnet på samfunnet)". Hun bør adresseres med "Reverend Mother (for- og etternavn)" eller "Mother Superior", i korrespondanse som "Reverend Mother Superior," (Initials of her Community). "       
 10.  
 11.             6      For å ringe en diakon: Ved en formell prestasjon skal en (permanent) diakon bli introdusert som en "ærverdig diakon (fornavn og etternavn"). Han bør adresseres med "diakon (etternavn)" eller i korrespondanse som "ærverdig diakon (fornavn og etternavn)" eller bare "diakon (fornavn og etternavn)". Hvis det er en seminarian som fortsatt skal ordineres, bør han bli introdusert som en "diakon (fornavn og etternavn)". Han skal adresseres med "diakon (kontanter ved levering)" eller i samsvar med "ærverdige Herre (for- og etternavn)".       
 12.  
 13.             7      Å adressere en bispedømmepresten: I en formell presentasjon bør en bispedømmeprest innføres, avhengig av stillingen, som "Rev. Lord Chaplain / Pastor". Han burde bli adressert som "Reverend Father Pastor / Chaplain" eller bare som "Pastor / Chaplain" eller i korrespondanse som "Reverend Pastor / Chaplain (fornavn og etternavn)". Legg merke til at du skal stå opp når han kommer inn i rommet (til han gir deg plass til å sitte) og også når han forlater.       
 14.  
 15.             8      Se en prelat, kanon eller katedral dean: Ved en formell prestasjon skal han introduseres som "Den mest ærverdige Mr. Prelate / Domkapitular / Domdechant (for- og etternavn)". Han burde bli adressert som "Herre Herre (Tittel)" eller bare som "Herre (Tittel)" eller i korrespondanse som "Herre Herre Prelat / Canon / Domdechant". Legg merke til at du også skal stå opp her også når han går inn i rommet (til han gir deg å sitte ned) og også når han forlater ham.       
 16.  
 17.             9      For å adressere en monsignor: Ved en formell opptreden bør han bli introdusert som "Rev. Monsignor (for- og etternavn)". Han bør adresseres som "Monsignor (etternavn)" eller bare som "Monsignor", i korrespondanse som "Rev. Monsignor (for- og etternavn)". Legg merke til at du også skal stå opp her også når han går inn i rommet (til han gir deg å sitte ned) og også når han forlater ham.       
 18.  
 19.             10      Adress en biskop. Ved en formell prestasjon bør en biskop bli introdusert som "Hans Excellence, (fornavn og etternavn), biskop av biskop". Han burde bli adressert som "Hans Excellence" eller i samsvar med "Hans Excellence den mest ærverdige Mr. Bishop (fornavn og etternavn) av (biskopsråd)". Legg merke til at du skal stå opp når han kommer inn i rommet (til han gir deg plass til å sitte) og også når han forlater. Ta av hatten din i hans nærhet, og du kan kysse ringen når du hilser og sier farvel. Hvis han er din egen lokale biskop, kan du knelte mens du kysser ringen (selv om en bue også er riktig); Du bør imidlertid avstå fra å gjøre begge deler når paven er til stede.       
 20.  
 21.             11      Adresse en erkebiskop. Ved en formell prestasjon bør en biskop introduseres på samme måte som en biskop. Han burde bli adressert som «Excellence» eller «Most Rev. Archbishop» eller i korrespondanse som «Hans Excellence den mest ærverdige ærkebiskop biskop (fornavn og etternavn) av (erkebiskopisk)". Legg merke til at du, som biskopen, skal stå opp når han kommer inn i rommet (inntil han tilbyr deg å sitte) og også når han forlater. Ta av hatten din i hans nærhet, og du kan kysse ringen når du hilser og sier farvel. Hvis han er din egen erkebiskop, kan du knelte mens du kysser ringen (selv om en bue også passer); Du bør imidlertid avstå fra å gjøre begge deler når paven er til stede.       
 22.  
 23.             12      Å adressere en patriark. Ved en formell opptreden bør en patriark bli referert til som "Din Beatitude (fornavn og etternavn), patriark av (patriarkat)" (med unntak av Lisboa, hvor han er referert til som "din eminens") eller i korrespondanse som "hans salighet, Mestendre Herre (fornavn og etternavn), patriark av (patriarkat) ". Legg merke til at, som med erkebiskopen, skal du stå opp når han kommer inn i rommet (til han gir deg plass til å sitte) og også når han forlater. Ta av hatten din i hans nærhet, og du kan kysse ringen når du hilser og sier farvel. Hvis han er din egen patriark, kan du knelte mens du kysser ringen (selv om en bue også er riktig); Du bør imidlertid avstå fra å gjøre begge deler når paven er til stede.       
 24.  
 25.             13      Å adressere en kardinal. Ved en formell presentasjon bør en kardinal bli introdusert som "hans Eminence, (kallenavn) kardinal (etternavn), erkebiskop av (erkebiskopisk)". Han bør adresseres med "Din Eminens" eller "Kardinal (Etternavn)" eller i samsvar med "Hans Eminens, (Kallenavn) Kardinal (etternavn), Erkebiskopisk Erkebiskop". Legg merke til at du, som patriarken, burde stå opp når han kommer inn i rommet (til han gir deg å sitte ned) og når han forlater. Ta av hatten din i hans nærhet, og du kan kysse ringen når du hilser og sier farvel. Hvis han er din egen biskop, kan du knelte mens du kysser ringen (selv om en bue også passer); Du bør imidlertid avstå fra å gjøre begge deler når paven er til stede.       
 26.  
 27.             14      Adresse paven. På en formell presentasjon skal paven bli introdusert som "Hans Hellighet, Pave (navn)". Han burde bli adressert som "Din Hellighet" eller "Hellige Fader" eller i samsvar med "Hans Hellighet, Pave (navn)". Legg merke til at menn skal bære en mørk drakt og knytte og fjerne hatten i hans nærvær, mens kvinner skal ha en svart kjole som dekker armene sine. I tillegg bør de ha på seg hodeplagg, f.eks. ha på seg et slør (det er et spesielt privilegium å bruke hvite klær og slør, kjent som "privilège du blanc"). Stå opp når han kommer inn i rommet (til han inviterer deg til å sitte) og også når han forlater. Når du blir introdusert, knel på venstre kne og kyss hans ring; også når han går igjen. 
    
  • Le privilège du blanc er den franske navnet på en tradisjon som tillater katolske dronninger og prinsesser å ha på seg en hvit kjole og et hvitt slør på et pavalt privat publikum. Den italienske termen er "il privilegio del bianco". Det pavelige husholdets prefekt utsteder noen ganger spesielle instruksjoner hvis privilegiet kan brukes, f.eks. under et pavet privat publikum eller helligemus feiret for innvielsen av en pave. Privilegien er for tiden gitt til de katolske dronningene i Belgia og Spania, prinsessen av Monaco, storhertuginnen av Luxembourg og prinsessen til den tidligere italienske kongelige familien Savoy.
  •  
                   
 28.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                       
Filosofi populær:
Dignify døende.

Moderne palmistry.

Bestem hva du vil gjøre utenom lånet.

Gå ut med mormonene.

Følg din intuisjon.

Bli en katolsk.

Bli en kvalifisert etisk hacker.

Finn ut om det hjemsøker huset ditt.

Gjør som en varulv.

Har en Zen innstilling.

Lag en lei.

Introduksjon til Astroprojection.

Forutsi fremtiden.

Bli medlem av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (Mormoner).

Utfør den lille stavelsesritualen til pentagrammet.

Be om en Novena til St Therese of Lisieux.

Øvelse av voodoo.

Forutsi fremtiden.

Utvikle telepatiske krefter.

Feire påsken.

Bruk Ouijabett trygt.