Home \ filosofi
 

Bli en buddhistisk munk.

 

Buddhismen er en mer enn 2000 år gammel religion som fokuserer på nå og nå. Buddhistiske munker lever fra almisse og tar et løfte om kyskhet. De bruker sine liv til veldedighetsarbeid og gjennomføring av buddhistiske verdier. For å bli munk må du ha en god forståelse av buddhistiske læresetninger, studere med en lærer, og begynne dannelsen i et kloster.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Lær om buddhismen  ,

    
   
 1.            1      Kjenn deg selv med de buddhistiske læresetningene. Start reisen til munken ved å forstå grunnleggende om buddhistiske læresetninger. Lån bøker fra biblioteket, undersøk Internett og, om mulig, delta i en klasse med en lærer ordinert som munk. Buddha tvinger ikke noen til å tro, men krever at disiplene skal validere hjørnesteinene av tro gjennom sin egen studier av religion. Her er de viktigste tingene du bør vite: 
    
  • Studer den åttefoldige banen. Dette er måten å avslutte all lidelse. Stien består av riktig intuisjon, riktig tale, riktig intensjon, riktig streve, riktig oppmerksomhet, riktig refleksjon, riktig handling og riktig livsopphold.
  •  
  • Lær de fire edle sannhetene som inneholder essensen av buddhismen. En enkel versjon av de fire edle sannheter er at det er lidelse, at det kommer fra vår overgivelse til begjær og ønsker, og at tilstanden opphører når vi slutter sultende etter ønske. Gjennom den åttefoldige banen er det mulig å bli fri for lidelse.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bli med i et tempel eller sangha som praktiserer buddhismen. Den buddhistiske religionen er spredt over hele verden, og det er templer i nesten alle land. Hvis du praktiserer buddhismen som en "amatør", vil du få verdifull innsikt i livet til et buddhistisk samfunn, som er nødvendig for å bli munk. Du burde vært et vanlig medlem av det buddhistiske samfunnet i måneder eller år før du tar neste skritt og blir munk.  
    
  • Sjekk telefonboken din eller søk på Internett for et buddhistisk senter i nærheten av deg.
  •  
  • Vær et aktivt medlem av templet. Noen sanghas tilbyr innledende klasser hvor du kan lære mer om buddhismen. Andre tilbyr meditasjonsklasser på retreater for å hjelpe deg med å vokse i tro.
  •  
  • Ikke alle buddhistiske samfunn er like. Som med andre religioner, er det mer tradisjonelle og de som har endret seg i moderne tid. Finn et fellesskap som passer dine synspunkter og får deg til å føle deg bra.
  •  
  • Det kan også være nyttig å besøke buddhistiske templer i andre byer eller land for å få en god oversikt over buddhistiske samfunn.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn en åndelig lærer eller lærer. For å bli munk må du lære av en lærer som et viktig første skritt. Gjennom en leksjon kan du dype dypere inn i buddhistiske læresetninger og bedre forstå hva som forventes av deg som munk. Begynn å jobbe med noen som kan lære deg alt du trenger å vite.  
    
  • For å finne en lærer kan du spørre folk i ditt buddhistiske samfunn for anbefalinger.
  •  
  • Templene inviterer ofte buddhistiske ledere til å snakke med gruppen. Dette gir deg mulighet til å møte potensielle instruktører.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Forbered deg på klosterlivet  ,

    
   
 1.             1      Bruk tid meditere. Hvis du vil bli en buddhistisk munk, må du meditere daglig og gjøre en bevisst innsats for å forandre tankene dine. Hvis du bor i et kloster, vil du tilbringe mye av tiden meditere. Det tar øvelse. 
    
  • Det finnes ulike typer meditasjon i buddhismen, som en meditasjon som fokuserer på å puste, en meditasjon som fokuserer på forandring og en meditasjon på Lamrim. En meditasjon kan også kreve forskjellige stillinger.
  •  
  • Start med en fem minutters meditasjon to ganger om dagen. Hvis du kan gjøre det bra i fem minutter, kan du forlenge meditasjonstiden med noen få minutter hver dag til du klarer å meditere i 15 minutter to ganger om dagen. Noen munker mediterer for timer om gangen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forbered deg for å være selvopprettholdende i to til tre år. Hvis du vil bli en buddhistisk munk, må du følge Vinaya - dette er en oppførselskode som sier at buddhistiske munker og nonner ikke har lov til å gjøre noe som helst for å opprettholde seg selv. I noen tilfeller vil klosteret du går med gi grunnleggende ting for deg, men i noen tilfeller kan du ha spart nok penger til å kunne opprettholde deg selv.       
 4.  
 5.             3      Forbered deg på å overgi dine verdslige eiendeler. Monks lever som mendicant munker, noe som betyr at de bare har det som er nødvendig for et veldig enkelt liv. Du vil bli utstyrt med klær og andre nødvendigheter du trenger for å takle det daglige livet. Imidlertid er ingen elektroniske enheter, dyre sko og klær eller andre luksusartikler tillatt. Munker har ikke lov til å ha gjenstander som kan forårsake følelser av grådighet, misunnelse eller eierskap.        
 6.  
 7.             4      Vær oppmerksom på at ditt buddhistiske samfunn blir din nye familie. Når du går med i en religiøs orden, dedikerer du livet til ditt buddhistiske samfunn. Du vil tilbringe dagene dine som serverer andre, og du vil fokusere på de som trenger hjelpen din. Du vil få liten kontakt med familien din og oppfordres til å se ditt buddhistiske samfunn som din nye familie. 
    
  • Før ordinering kan det være lurt å diskutere dette med familien din og fortelle dem hva de kan forvente.
  •  
  • Noen klostre godtar ikke kandidater som er gift eller som har andre nære relasjoner. Enkeltpersoner er bedre i stand til å hengi seg til Buddhismens lære fordi det ikke er noen eksterne krefter for å distrahere deres oppmerksomhet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vær klar til å ta et kyskhetsløfte. Munker utøver ikke noen seksuell praksis. I noen tilfeller er mannlige og kvinnelige munker (eller nonner) ikke lov til å snakke om ting som ikke har noe å gjøre med daglig virksomhet. Det er en god ide å øve det kaste livet før du blir munk, slik at du kan avgjøre om du er laget for et avholdende liv. Tanken bak den er at energien som normalt går inn i sex, er rettet mot ting som er større enn ditt eget selv.        
 10.  
 11.             6      Bestem hvor lenge du vil binde deg til klostret. I noen tradisjoner er klosterordinasjon en livslang avgjørelse. Men det er også andre tradisjoner der det er helt greit å sikte på en innvielse bare i et visst antall år eller måneder. For eksempel i Tibet lever mange menn som munker i to eller tre måneder for å utvikle sin åndelige identitet før de gifte seg eller forfølge en karriere. 
    
  • Kontroller at klosteret du er interessert i, tilbyr den oppbevaringsperioden du vil ha.
  •  
  • Hvis du er usikker, er det også mulig å ha innviet i to til tre måneder, og kanskje senere å søke en lengre ordinasjon.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Å bli innviet som munk  ,

    
   
 1.             1      Start din utdanning i et kloster. Hvis du er overbevist om at du vil bli munk, vil du bli ordinert i et bestemt kloster. Det vil være nødvendig å oppfylle kravene til dette klosteret, slik at du kan bli ordinert en munk der. I noen tilfeller kan det være nødvendig for innvielsen å bli tilbudt til deg av en eldre munk som har bestemt deg for at du er en god kandidat til å bli munk.       
 2.  
 3.             2      Ta del i en innvielsesceremoni. Seremonien vil feire din beslutning om å bli en buddhistisk og kan bare utføres av en innviet munk. Under denne seremonien vil munken gi deg de tre juvelene og de fem oppførselsreglene, så vel som ditt buddhistiske navn. 
    
  • Hvis du er en tilhenger av shin buddhisme, så er det en bekreftelsesseremoni, snarere enn en initieringsseremoni. Bekreftelsesseremonien tjener samme formål som innvielsen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Følg lærerens instruksjoner. Hvis du deltok på en innvielsesceremoni, vil din lærer vanligvis være den ordinerte munken som ledet feiringen. Du vil få instruksjoner skreddersydd til klosteret du går med.       
 6.  
 7.             4      Ta bodhisattva-løftene. En Bodhisattva er en person som tilegner seg livet til buddhismenes lære. Løftet er å hjelpe andre gjennom medfølende handlinger, å gjøre en innsats, å være nyttig for alle mennesker, og å søke opplysning. Løftet tjener som en måte å legemliggjøre dine høyeste mål på. Det binder deg til et liv av uselvisk tjeneste, og du vil regelmessig hente løftet.       
 8.  
             

Tips .

                Les mer... (2)      
Filosofi populær:
Finn meningen med livet.

Les ut av hånden.

For å bli frelst av Jesus Kristus.

Hold en bønnskalender.

Starte en lokal kirke.

Vær ærlig mot deg selv.

Palm lesing.

Forstå eksistensiell filosofi.

Føler deg heldig.

Har en Zen innstilling.

Mantra meditasjon.

Å lage voodoo dukker.

Som kristne ungdommer gjør en forskjell.

Healing sjelen.

Bygg et alter.

Gi et brev til en katolsk prest.

Gjett stjernens tegn på noen.

Vær en hindu.

Lese tarotkort.

Opplyst.

Gjør Kundalini Yoga.