Home \ filosofi
 

Lev i fred.

 

Lev i fred betyr å leve i harmoni med deg, andre mennesker og alle levende vesener. Mens du vil finne din egen mening for en fredelig eksistens og utadvendte manifestasjoner av et fredelig liv i henhold til din tro og livsstil, er det noen grunnlag som støtter livet i fred, og det må ikke overses, for eksempel: Nonviolence, toleranse, moderate visninger og feire vårt fantastiske liv. Denne artikkelen tilbyr forslag som hjelper deg med å oppdage reisen til et liv i fred, en reise og en livsstil som i siste ende er ditt eget ansvar.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Forstå at det å leve i fred er både en ekstern og en intern prosess. Definere fred er ikke så lett. Men en enkel måte er å definere det som liv uten vold (fysisk, mentalt, åndelig eller ellers) og som liv på en måte som tar imot respekt og toleranse. Dette påvirker både utsiden i verden og innsiden av hver person: 
    Utenfor: Å leve i fred er en livsstil der vi respekterer og elsker hverandre til tross for våre kulturelle, religiøse og politiske forskjeller.  
  • Inne, hver av oss må dyrke fred. Dette betyr at vi trenger å forstå og overvinne frykt, sinne, intoleranse og mangel på sosiale ferdigheter som fører til vold. Fordi hvis vi fortsetter å ignorere sinne inni, vil stormen aldri avta på utsiden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forsøk å elske andre, ikke å kontrollere dem. Ønsker ikke lenger å utøve makt over andre mennesker og resulterer i livet ditt, er det første store skrittet til et fredelig liv. Når du prøver å kontrollere folk, vil du pålegge din vilje og din virkelighet på dem. Men det gjør det, selv med de aller beste hensikter, andre som driver sin makt og fører til en stor ubalanse som kan føre til sinne, smerte og fiendtlighet. En kontrollerende tilnærming til relasjoner vil trolig holde deg i konflikt med andre. Det sunne alternativet er å forsøke å forstå andre før du prøver å forandre dem, tolerere en fredelig forskjell, og bruk overbevisning og lederskap for å inspirere andre. Det betyr ikke at du er en dørmatte eller svak eller du står ikke opp for deg selv. Det betyr å bygge relasjoner istedenfor å prøve å overvelde andre. 
    
  • Fred før makten. Gandhi demonstrerte at kjærlighetsbasert makt er mer effektiv og varig enn strøm generert av trusselen om straff.  
     
   • Som et eksempel kan kontrollerende atferd over andre mennesker gjennom truende atferd eller handlinger føre til at de reagerer mer ut av tvang enn ute av respekt og kjærlighet. Vanligvis fører dette til fiendtlighet og sinne. Mens noen kan peke på hodet, vil menneskene rundt ham ikke være glad for det. Dette er ikke en fredelig livsstil.
   •  
   • Et annet eksempel: En lærer kan stole på frihetsberøvelse og trusselen om straff for å holde disiplene på plass. En annen person kan belønne elevene for god oppførsel og studentene føler seg verdsatt og inspirert. Begge kan ha veldrevne klasserom... men hvilken ville en student like å lære? Og hvilken ville være den mest effektive måten for studentene å lære?
   •  
    
  •  
  • Lær hvordan du kan forhandle vellykket, løse konflikter og kommunisere på en bestemt og overbevisende måte. Disse er viktige, konstruktive kommunikasjonsferdigheter som hjelper deg med å unngå konflikter eller effektivt flytte med andre gjennom disse konfliktene. Ikke alle konflikter kan unngås, og ikke alle konflikter er dårlige, forutsatt at du vet hvordan de skal håndtere dem konstruktivt. Hvis du ikke føler at du har tilstrekkelig ferdigheter i disse kommunikasjonsformene, lær hvordan du forbedrer dem. Beretningens klarhet er alltid viktig for å sikre fred, siden mange konflikter oppstår fra misforståelser.
  •  
  • Når du kommuniserer med andre, unngå å gi ordre, krevende, moraliserende, truende eller taunting spørsmål slik at de utsetter for mye informasjon. Alle disse typer kommunikasjon er i konflikt med andre som føler at du vil kontrollere dem i stedet for å snakke med dem som likeverdige.
  •  
  • Pass på at andre rundt deg kan leve så godt du kan når alle er enige. I denne forstand har selvrådgivning kontrollerende tendenser når du gir råd som et middel til å forstyrre andres liv i stedet for bare å dele dine egne innsikter uten å forvente hva han eller hun gjør. Den svenske diplomaten Dag Hammerskjold sa en gang: "Uten å vite spørsmålet var det enkelt for ham å gi svaret". Når vi gir råd til andre, risikerer vi å anta at vi fullt ut forstår problemet de har å gjøre med, mens vi vanligvis ikke gjør det og ser på deres problem med filteret av egne erfaringer. Det er langt bedre å respektere sin intelligens og å være rett og slett der for ham, i stedet for å prøve å pålegge ham din erfaring som "løsningen" for ham. Så i stedet for fiendskap vil du dyrke fred, respekt i stedet for å trivialisere visningen og sikkerheten din i forhold til din intelligens, i stedet for å fornærme den.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Moderat troen din. Å tenke i absoluttene og klamre seg til tro uten å ha tatt hensyn til andres synspunkter og perspektiver, er en sikker måte å leve et liv uten fred på. Denne typen ekstremistisk tenkning fører vanligvis til reaktiv, overhastig og drevet oppførsel som mangler fordelen av refleksjon og bevisst tenkning. Selv om dette kan være praktisk fordi du kan handle med visshet om absolutt overbevisning, blokkerer den alle andre virkeligheter og kan lett føre deg til konflikt når andre er uenige med dine trosretninger. Det er vanskeligere å være åpen og klar til å teste din forståelse, men det er mer givende fordi du som menneske vokser og lever i større harmoni med menneskene rundt deg. 
    
  • Moderat din absolutte tro ved å være alltid klar til å stille spørsmål og reflektere over ting. Godta at din tro, tro, lidenskap eller mening er bare en av mange. Moderat din tro på en etisk måte som verdsetter menneskelig verdighet og verdi. Følg det ene sanne Absolutt - og dette er å behandle andre slik du vil bli behandlet selv (den gylne regelen).
  •  
  • Finn forskjellige ting du kan gjøre i livet ditt når du innser at du faller inn i uforholdsmessig visninger av andre. Det er vanskelig å være uheldig når du er opptatt med en rekke ting og ser mange forskjellige mennesker fra alle turer av livet.
  •  
  • Kultiver din sans for humor. Humor er den frustrerende sjarmen til en fredsmester. Få fanatikere har humor fordi de er for opptatt av å ta sine saker for alvor. Med humor kan du lindre spenninger og demonstrere de repressive tendensene til ekstremistisk tenkning.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vær tolerant . Toleranse i alt du tror og gjør, vil gjøre en forskjell i livet ditt og livet til andre rundt deg. Toleranse for andre handler om å sette pris på forskjellene, det mangfoldige moderne samfunn, og være klar til å leve og leve. Hvis vi ikke kan tolerere vår felles tro, natur og meninger, kan resultatet være diskriminering, undertrykkelse, dehumanisering og endelig vold. Utøvelsen av toleranse er hjertet av det fredelige livet. 
    
  • I stedet for å hoppe inn i negative konklusjoner om andre, endre ditt eget perspektiv og mate det gode i andre. Ved å endre visningen av andre, kan du utløse en endring i egen selvopplevelse. I stedet for z. For eksempel å se på noen som dum eller inkompetent, begynn å ringe til ham intelligent, effektiv og smart. Dette vil nærme og oppmuntre ham til å komme til det gode du ser i ham. Å se andre som bragging, sinne og angst som interessante, spesielle og omsorgsfulle vesener kan gjøre stor forskjell for det gode.
  •  
  • Les wikiHow-artikkelen om hvordan du blir tolerant overfor andre for å finne flere ideer for å skape mer toleranse i livet ditt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vær fredelig . Gandhi sa, "Det er mange grunner til at jeg ville være villig til å dø, men ingen grunn til at jeg ville være villig til å drepe." En fredelig mann bruker ikke vold mot en annen person eller et dyr (levende vesener). Mens det er mye vold i denne verden, må du velge at død og drap ikke vil være en del av livsfilosofien din. 
    
  • Når noen vil overbevise deg om at volden er ok, vær med din tro og høflig uenig. Innse at noen mennesker vil forsøke å oppfordre deg ved å insistere på at du undergraver personer som er involvert i konfliktsituasjoner. Du vet at det ikke er sant, og at dette er en merkelig visjon som verdsetter konflikter som fører til at mange mennesker dør, foreldreløse eller blir hjemløse. Tidligere FNs høykommissær for menneskerettigheter Mary Robinson sa: "Min erfaring med konflikt er at de som er involvert i det, lurer etter fred etter bare en dag, er en dag med slutt på vold en ide for meg Tiden er kommet. " Ha makten av realiteten at selv de involverte ikke vil ha vold, og at fred som helhet er et gyldig ønske om at menneskeheten skal fortsette.
  •  
  • Å være fredelig betyr at du kan handle med medfølelse på personer som bruker vold. Selv kriminelle fortjener å vite hvordan medfølelse fungerer, men når et samfunn låses opp, plager og lar vold i våre fengsler og i våre hjerter, er vi akkurat som disse kriminelle. Forsøk å demonstrere prinsippene om et rettferdig, bare samfunn (og ikke bare betale leppetjeneste) og sett eksempler.
  •  
  • Unngå voldelige filmer, avisrapporter om voldelige handlinger og musikk med hatefulle eller nedsettende tekster.
  •  
  • Omgir deg med fredelige bilder, fredelig musikk og fredelige mennesker.
  •  
  • Vurder seriøst å bli vegetarianer og veganer. For mange fredsbevisere tjener ikke dyrvold et fredsliv. Lær om hvordan dyr behandles i gårdene, jakt- og farmasøytisk industri, og en vegetarisk og vegansk livsstil for å styrke din egen tro på levende vesener. Fokuser leksjonene du får med ditt fredelige liv.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Reflektere . Å reflektere egne tanker er viktig - selv om en rask reaksjon har ført til et tragisk resultat, fordi man ikke har tatt seg tid til å tenke gjennom problemet fra alle mulige vinkler. Selvfølgelig er det tider når hurtig handling er viktig for å sikre sikkerhet, men disse tider unnskylder ikke de mange andre tider når en forsiktig, hensynsfull respons fører til et mye bedre resultat for alle involverte. 
    
  • Hvis noen gjør vondt deg fysisk eller følelsesmessig, ikke reagerer med sinne eller vold. Stopp og tenk. I stedet velger du en fredelig reaksjon.
  •  
  • Spør den andre personen om å stoppe og tenke og fortelle henne at anger eller vold ikke løser problemet. Bare si "vær så snill, ikke gjør det". Hvis hun ikke stopper, kom deg ut av situasjonen.
  •  
  • Bare stopp deg selv. Hvis du føler at du må svare på en måte som viser sinne, frustrasjon eller irritabilitet, si "stopp". Fjern deg fra situasjonen som fører til forvirring, og hvor du ikke kan reflektere. Ved å gi deg selv plassen, har du tid til å overvinne de første irriterende følelsene og erstatte dem med en gjennomtenkt løsning. Dette kan også bety at du ikke reagerer.
  •  
  • Øv reflekterende lytting. Talespråk er unøyaktig, og folk under stress sier ofte ting som gjemmer de virkelige tingene de vil si. John Powell sa at "å høre på ordene i ekte lytting, se gjennom dem for å finne den personen som kommer opp, lytter er et søk for å finne den sanne personens skatt, avslørt muntlig og ikke-verbalt. " Betydningen av reflekterende tenkning for et fredelig liv er at du ikke lenger ser på folk rent ut fra ditt perspektiv, men gjør en stor innsats for å dykke inn i hva den andre personen sier og betyr. Dette kan føre til en effektiv gi og ta, snarere enn en reaksjon på hva du tror du hører ved avslutning og rådgivning.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Søk tilgivelse, ingen hevn. Hvor fører øyet for øye? Vanligvis for mange manglende øyne. Futile og selvfornyende, som vi burde ha lært av leksjonene fra historien. Uansett hvor vi bor, hvilken religion vi har, eller hvilken kultur er vår, midt i det hele tatt, er vi alle mennesker med samme ambisjoner og ambisjoner om å reise våre familier og nyte livet til det fulle. Våre kulturelle, religiøse og politiske forskjeller bør ikke være ryggrad av konflikter som bare kan bringe tristhet og ødeleggelse til verden. Når du føler deg tvunget til å skade en annen på grunn av en nedbrytning av ditt omdømme som du oppfatter eller fordi du føler at din handling fortjener en like foragtelig reaksjon, holder du anger, vold og lidelse i live. Erstatt dette med tilgivelse for å forfølge veien til et fredelig liv. 
    
  • Lev i nåtiden, ikke i fortiden. Hvis du liker det som skulle ha vært, og holder forbi brudd i live, holder det de fortidens negative ting i live og bringer konstant indre konflikt. Tilgivelse gir deg mulighet til å leve i nåtiden, for å se fremover fremover, og forsiktig ruste din fortid. Tilgivelse er den ultimate seieren fordi du kan nyte livet igjen ved å gjøre fred med fortiden.
  •  
  • Tilgivelse reiser deg og frigjør deg fra fiendtlighet. Tilgivelse handler om læring - læring å håndtere de negative følelsene som har oppstått som et resultat av handlingen som har gjort deg sint, og du lærer ved å erkjenne disse følelsene i stedet for å begrave dem. Gjennom tilgivelse føler du deg med den andre personen, noe som gjør at du forstår hva motivasjonen din var. Du trenger ikke å godkjenne hva hun gjorde for å forstå det.
  •  
  • Erkjenn at det er en fornærmelse å maskere sin vrede som "forsvare andres ære." Dette frarøver folkene du forsvarer av selvstyre ved å snakke og svare på dem (som igjen oppmuntrer dem til å være hjelpeløse) og det er en voldelig unnskyldning for en lovbrudd. Hvis du føler at ære er blitt påvirket, la det påståtte offeret snakke for seg selv (kanskje ting ikke vil se ut som deg) og finne en løsning gjennom tilgivelse og større forståelse.
  •  
  • Selv om du tror at tilgivelse ikke er mulig, er det ingen grunn til vold. I stedet avstand deg selv og vær den bedre personen.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Finn indre fred. Uten indre fred er du i en konstant tilstand av konflikt. Hvis du prøver å fylle livet ditt med eiendeler eller forbedre deg selv ved å klatre på sosiale nivåer, uten å stoppe for å sette pris på din egenverdi, vil du være evig ulykkelig. Hvis du lengter etter noe, og du ikke har det, har du en konflikt. Det er lett å glemme å være takknemlig for hva du har når du hele tiden strever etter mer, det være seg i dine eiendeler, din karriere, ditt hjem eller ditt liv. Å ha for mange ting skaper konflikt og hindrer deg i å leve i fred fordi du alltid må hoppe for behovene til dine eiendeler, fra rengjøring og venter på forsikring og sikkerhet. 
    
  • Begrens deg selv til essensielle og ta bevisste beslutninger om hva som forbedrer eller forskjøver livet ditt mens du kaster bort resten.
  •  
  • Hvis du er sint, finn et fint sted å stoppe, ta en dyp pust og slapp av. Slå av TV, stereo og datamaskin. Om mulig, gå ut i naturen eller ta en fin, lang tur. Slå på musikk eller dimme lyset forsiktig. Når du er rolig igjen, stå opp og fortsett med livet ditt.
  •  
  • Tilbring ti minutter minst en gang om dagen på et fredelig sted For eksempel, under et skyggefullt tre eller i parken, hvor enn du bare kan sitte stille og uten forstyrrelser.
  •  
  • Å leve i fred betyr mer enn å leve i fravær av vold. Om mulig, dyrk fred på alle områder av livet ditt ved å redusere stress så mye som mulig. Unngå stressende situasjoner når det er mulig, for eksempel trafikk, store folkemengder etc.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Lev i glede. Beslut å se verdens underverk. Dette er en motgift mot vold. Det er vanskelig å motivere deg til vold når du ser vakre, fantastiske, flotte, gledelige ting. Faktisk kommer den største desperasjonen fra krigene fra ødeleggelsen av uskyld, skjønnhet og glede. Glede bringer fred til livet ditt fordi du alltid er villig til å se det gode i andre og i verden, og å være takknemlig for de fantastiske aspekter av livet. 
    
  • Ikke sabotere din rett til å være lykkelig selv. Hvis du føler at du ikke er verdig til å være glad, bekymre deg for hvordan andre oppfatter deg, hvis du er glad, og bekymre deg for mulig frykt når lykken slutter, er det alt negative tankemønstre som kan undergrave jakten på glede i livet ditt.
  •  
  • Gjør det du elsker. Livet er mer enn jobben din. Mens jobben din må være noe som sikrer overlevelse, må du også oppfylle din visjon om livet. Thich Nhat Hanh har dette mottoet: "Ikke leve med et yrke som skader folk og natur, ikke invester i selskaper som nekter andre muligheten til å bo i. Velg et kall for å hjelpe deg å gjenkjenne ideen om medfølelse. ". Bestem for deg hvor langt dette mottoet skal gå for deg og se etter en jobb som bidrar til å opprettholde et fredelig liv.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Vær den forandringen du vil se i verden. Dette er ikke bare et vanlig ord fra Gandhi - det er et kall til handling. Og det finnes en rekke proaktive måter du kan bli den fredelige forandringen du vil se i verden. Disse inkluderer disse tingene: 
    
  • Endre. Vold begynner med din aksept av muligheten som en løsning og ofte dens uunngåelighet. Så det er opp til deg å stoppe vold og bli fredelig. Ved å strebe for ikke å skade et levende vesen å leve fredelig, forandre deg først, og endre verden.
  •  
  • Vær en del av løsningen. Vær en person som elsker andre mennesker som de er. La folk føle seg komfortable rundt deg og være helt selv. Du vil vinne mange venner og respekten til vennene du allerede har.
  •  
  • Bli med på en fredag. Lag en global forpliktelse på Internett for å feire FNs internasjonale frededag. Dette er en årlig våpen- og ikke-voldsdag som alltid finner sted den 21. september.
  •  
  • Snakk med andre om deres syn på fred. Diskuter tanker på måter du kan bidra til en mer fredelig verden og hvilke muligheter det er å hilse på forskjeller uten å skape konflikt. Du vil kanskje lage videoer du kan legge ut på nettet, eller skrive historier, dikt eller artikler om viktigheten av fred å dele med andre.
  •  
  • Gjør ofre for å hjelpe andre. Den edelste årsaken er å vise ditt ønske om fred i verden gjennom dine egne ofre, ikke de som holder meninger forskjellig fra din. Mahatma Gandhi ofrede sin egen lukrative lovpraksis i Durban, Sør-Afrika, for å leve et enkelt liv å dele smerten fra de maktløse og fattige. Han vant millioner av hjerter uten å utøve makt over noen - bare gjennom altruismens kraft. Du kan også bringe fred til verden ved å vise din vilje til å ofre dine egocentriske ønsker. Få andre hjertes hjerter ved å vise din vilje til å tjene en sak som er større enn deg selv. Vurder å gjøre minst en frivillig jobb.
  •  
  • Bring harmoni til verden ved å forkynne for kjærlighet og fred for alle. Selv om dette kan virke skremmende, tenk på hvordan Gandhi var i stand til å vise at en sårbar, sakt menneske av liten statur kunne utføre heroiske gjerninger i en utrolig grad, alt basert på en ubevisst tro på fred gjennom ikke-vold. Din individuelle innsats spiller ingen rolle.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Utvid din forståelse av fred. Du er fri til å velge din egen sti. Alt du har lest i denne artikkelen er bare forslag. Du trenger ikke å følge det som et dogmatikk, du trenger ikke å pålegge det selv, og det kan virke som et ønske som et annet forslag du kanskje leser. Tross alt er det opp til din egen bevisste, daglige handling, basert på dine egne ambisjoner og forståelse, samlet fra alle verdenshjørner, fra alle de menneskene du noen gang har møtt og kjent, og av din egen bevissthet og kunnskap. Gå i fred. 
    
  • Fortsett å lære. Denne artikkelen har bare riper overflaten av et svært dypt og pågående personlig og verdslig behov. Informer deg mye om fred, spesielt om fredsaktivister og utøvere, fra hvem du kan lære mye. Del det du har lært med andre og spre fredelig kunnskap uansett hvor du går i livet ditt.
  •  
                   
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                     
Filosofi populær:
Forbered en minneservice.

Godta hjelp er ikke et tegn på svakhet.

Utvikle telekinesis.

Forstå deg selv.

Sett på Guds rustning.

Omvendt.

Bli kvitt demoner.

Leser et astrologi diagram.

Fortsett.

Godta hjelp er ikke et tegn på svakhet.

Hajj Pilegrimsferden til muslimene.

Som Kristus kommer nærmere Gud.

Bestemt for å oppnå noe.

Hold sabbatsdagen hellig.

Finn ditt eget åndelige dyr.

Bruk Ouijabett trygt.

Finn ut om du kan se spøkelser.

Vær en bedre kristen.

Utfør en spøkelsesjakt.

Lev et godt liv.

Lag en voodoo dukke.