Home \ filosofi
 

Feire Sukkotfestivalen.

 

Sukkot er en jødisk festival feiret den 15. dagen i måneden Tishri, fem dager etter Yom Kippur. Opprinnelig en Thanksgiving-ferie for å takke Gud for den vellykkede høsten, er Sukkot i dag en syv til åtte-dagers fest med en rekke tradisjoner. En av de viktigste er konstruksjonen av en sukka, hytta dekket av halm eller blader, som var boligen til de opprinnelige bønder som bodde der i høysesongen. Samtidig tjener det som et symbol på hyttene der Moses og israelittene bodde under den 40 år lange migrasjonen gjennom ørkenen.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Praksis Sukkot Tradisjoner  ,

    
   
 1.            1      Kom inn i Sukkot humør. Sukkot er en gledelig feiring og en feiringstid for alle jøder! Sukkot er nesten synonymt med glade følelser, så festivalen i tradisjonelle kilder kalles også Z'man Simchateinu eller Time of Joy. I løpet av Sukkotas syv dager feirer jødene Guds rolle i deres liv og takker for det gode som har skjedd med dem i løpet av det siste året. Sukkot burde være glædelig engasjert i sirkelen av familie og venner. Prøv å gi slipp på noen form for negative tanker og følelser som forberedelse til festivalen. Tenk deg å tenke positivt for en hel uke og være takknemlig overfor Gud.        
 2.  
 3.             2      Bygg en sukkah. Som nevnt ovenfor bygger en av festivalens spesielle tradisjoner en sukka - tabernaklet eller lyet. Denne enkeltbyggede lykken kan bygges av en rekke materialer (inkludert sengetøy eller stoff) så lenge det "forblir i vinden". Taket på Sukkah er tradisjonelt laget av blader, grener og planter. Hytta er dekorert inne med tegninger og religiøse symboler. For mer informasjon om konstruksjonen av løvhytten, les instruksjonene i den aktuelle delen nedenfor. 
    
  • I levitikboken blir jødene instruert om å samles for måltider under Sukkot-festivalen i syv dager i Sukkah. Noen religiøse eller ortodokse jøder sover enda i hytta.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fungerer ikke i løpet av de første to dagene av Sukkot. Selv om Sukkot-festivalen varer syv dager, er de første to dagene av festivalen spesielt velsignet. På disse dager, som på sabbaten, bør man ikke fungere som et uttrykk for Guds spesielle tilbedelse. Alle former for aktivitet som ikke er tillatt på sabbaten, skal hvile på de to første Sukkot-dagene. Koking, baking, oppvarming og bæreobjekter er ikke inkludert i denne regelen. I løpet av denne tiden, i stedet for daglige aktiviteter, bør man be og feire med familien. 
    
  • De følgende fem dagene er såkalte Semi-Holidays eller Chol Hamoed, som gjør det mulig for tidlig arbeid. Vær imidlertid oppmerksom på at sabbaten må følges normalt, selv om den faller på en halvferie.
  •  
  • Mange daglige aktiviteter som skriving, sying, matlaging, baking, fletting av hår og vanningsanlegg er tradisjonelt forbudt på sabbaten. Full lister over forbudte aktiviteter er tilgjengelige online på jødiske ressurser.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Si Hallelbønnen (Lønn Salmer) hver dag i Sukkot. Under festen legges ytterligere bønner til de vanlige morgen-, ettermiddags- og kveldsbønnene. Spesielle bønner avhenger av bestemte dager - de første to dagene og de følgende fem dagene har sine egne bønner. Tradisjonelt er imidlertid hele Hallelbønnen talt på hver Sukkot dager etter morgenbønnen. Denne bønnen tilsvarer den bokstavelige teksten i Salmerne 113-118.  
    På de første to dagene av Sukkot er den vanlige Amida, den attende bønnen, utstyrt med ekstra velsignelser for ferien.    
  • I løpet av de neste fem dagene blir Amida bedt normalt, bortsett fra at passasjen "ya'aleh v'yavo" er satt inn.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Wedle med lulav, gren av date-palm og etrog, en gulgrønn sitrusfrukt. I tillegg til å bygge og bo i Sukkah er dette den viktigste Sukkot-tradisjonen. På den første dagen av Sukkot praktiserer de troende den rituelle bølgen med en mengde grener (kalt lulav) og en sitronfrukt i alle retninger. Den lulav er en bukett med palmefrøene, to pilegrener og tre myrtlegrener, som holdes sammen med et blad av blader. Etrog er en frukt av et sitrus-tre som vokser i Israel, men ikke å forveksles med en sitron. Utfør ritualet ved å holde lulav i høyre hånd og etrog til venstre, så si Bracha-bønnen og sving den i seks retninger: nord, sør, øst, vest og opp og ned. Veibeskrivelsen symboliserer Guds tilstedeværelse overalt.  
    
  • Merk at forskjellige religiøse kommentarer gir forskjellige retninger angående rekkefølgen på kardinalpunktene. For de fleste er imidlertid den eksakte bestillingen ikke veldig viktig.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Nyt en rekke andre Sukkot-tradisjoner. Sukkas bygning og strutsens vinkling er langt de mest populære ritualene, men ikke de eneste. Sukkot er en festival med mange tradisjoner. Det varierer fra familie til familie og fra region til region. Det lønner seg å se etter tradisjoner som appellerer til deg. Her er noen forslag til din personlige Sukkot: 
    
  • Bruk tid på å spise og dvelende i sukka.
  •  
  • Fortell bibelhistorier, spesielt de som israelittene bruker 40 år i ørkenen.
  •  
  • Delta i Sukkah sanger og danser; mange religiøse sanger går bra med Sukkot-festivalen.  
  •  
  • Inviter hele familien til å bli med i feiringen.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Bygg Sukkah  ,

    
   
 1.             1      Bruk veggmateriale som tåler vinden. Sukkah-hytta i Sukkot-tradisjonen er ikke vanskelig å bygge. Det firesidige lyet skal ha tre vegger (den fjerde veggen kan være siden av en eksisterende bygning). En av veggene kan være stille lav eller flyttbar for å holde inngangen til hytta ren. De mest varierte materialene kan brukes, men merk deg i valget at Sukkah skal stå i syv dager. Tradisjonen har det som lyet skal tåle vinden. Derfor er et solidt materiale tenkelig, som strekkes over en ramme. 
    
  • Når det gjelder størrelse, bør veggene være så langt fra hverandre at du kan spise i sukka. Selvfølgelig, dette avhenger av størrelsen på familien.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag taket fra planter. Tabernaklets tradisjonelle tak er laget av grener, blader og lignende. Disse materialene kan enten kjøpes eller på en forsiktig måte søkt i naturen. Tradisjonen har det at taket til Sukkah skal gi skygge og ly på dagen, men om natten bør du kunne se stjernene gjennom taket.  
    
  • Taket på plantematerialet husker at israelittene vandret gjennom ørkenen etter at de forlot Egypt. I løpet av denne tiden måtte de også være tilfreds med materialet de fant i naturen. De måtte leve i lyskilder som likte sukkaen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Dekorer sukka. Adorning Sukkah (selv om det fortsatt er beskjedent) regnes som ærlig overholdelse av festivalen. Tradisjonelle dekorasjoner er avlinger som Corncobs, gresskar og squash. Disse kan henge fra taket på Sukkah eller plasseres i hjørnene. Andre smykker kan være laget av papir slanger, rørrensere, religiøse bilder og tegninger, farget vokspapir og andre. eksisterer. Uansett hva som skjer med deg eller dine barn og hva du liker å gjøre. 
    
  • Barn elsker å dekorere sukka. Hvis barna får hjelp med å dekorere fra sin tidlige barndom, vil de gjerne feire festen senere.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Alternativt kan du kjøpe et Sukkah håndverkssett. Hvis du ikke har tid til å bygge din egen og ikke ønsker å lete etter materialer overalt, hvorfor ikke kjøpe et håndverk? Det er mange ferdige kits online fra religiøse leverandører. Med et håndverkskit kan du spare mye tid. Du kan også ta Sukkah fra hverandre og gjenbruke den neste år. 
    
  • Sukkah håndverk er vanligvis ikke veldig dyre. Avhengig av innholdet i settet og størrelsen på den ferdige sukka, kan settet koste mellom € 40 og € 135.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      La Sukkah stå til slutten av Simchat Torah. Sukkahen holder tradisjonelt til slutten av Sukkot-festivalen. Det er stedet hvor familien samler, spiser og ber på alle syv dager. Umiddelbart etter at Sukkot følger to helligdager, Shemini Atzeret og Simchat Torah. Selv om de ikke er en del av Sukkot-festivalen, er de nært knyttet til den. Derfor forblir løvhytten vanligvis til etter Simchat Torah. 
    
  • Det er vanlig å hente materialene i hytta og bruke dem neste år.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Betydningen av Sukkot-festivalen  ,

    
   
 1.             1      Les Tora for å forstå kildene til Sukkot-tradisjonene. Sukkot har sin opprinnelse i Thanksgiving, men den moderne religiøse versjonen av festivalen kommer fra de hebraiske skrifter. Ifølge Tora og Det gamle testamente i Bibelen snakket Gud med Moses mens han ledte israelittene gjennom ørkenen, og tiltalte ham å opprettholde tradisjonen for Sukkot-festivalen. Å lese den originale kilden til Sukkot-tradisjonene kan bidra til å gi festivalen en dypere mening. Dette gjelder spesielt for nylig lagt til troen. 
    
  • Den mest detaljerte beskrivelsen av sukkot finnes i boken Leviticus. Spesielt i Leviticus 23: 33-43 er møtet mellom Gud og Moses beskrevet der de diskuterer festet.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå til Sukkot tilbedelse i en synagoge. Sukkot er vanligvis knyttet til byggingen av løvhytten, som utføres med familien. Imidlertid kommer de jødiske samfunnene sammen og feirer Sukkot i templet og i synagogen. I en tradisjonell Sukkot Morning Pray, snakker kirken Amidah bønn, etterfulgt av Hallel, som det vanligvis blir sagt på Sukkot. Etterpå vil kirken tale spesielle Hoshanot-salmer for å be om tilgivelse fra Gud. Lesninger av Den hellige skrift under Sukkot kommer tradisjonelt fra Kohelets bok.       
 4.  
 5.             3      Snakk med en rabbiner om Sukkot. Hvis du har spesifikke spørsmål om Sukkotfestivalen eller en av tilhørende tradisjoner, kan du snakke med en rabbiner eller en annen jødisk lærer. Disse ekspertene er mer enn villige til å lytte til deg og kaste lys over tradisjonens religiøse og kulturelle bakgrunn. 
    
  • Forstå at Sukkot tradisjoner er forskjellige fra kirke til kirke. Ikke-kompatible jøder vet ikke engang om festivalen, mens religiøse eller ortodokse jøder anser festivalen som en av årets viktigste.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Les moderne kommentarer på Sukkot-festivalen. Det er ikke bare gammel kommentar eller religiøs kommentar på Sukkot-festivalen. Mye har blitt skrevet av rabbiner, religiøse lærde og lekfolk om Sukkot-festivalen. Det er mange essays og kommentarer i moderne tid. De mest moderne Sukkot-kommentarene er relativt enkle å lese spesielt i forhold til de eldre skriftene. Bare søk på nettet etter "Sukkot essays" eller "Sukkot kommentarer". 
    
  • Tematene til moderne Sukkot er svært forskjellige. Noen refererer til nye tolkninger av betydningen av gamle tradisjoner, andre diskuterer forfatterens personlige opplevelser, og andre gir råd om hvordan du best kan feire festivalen. Det er en mengde informasjon - ikke vær redd for å bli vant til det!
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Ting du trenger .

      

            Les mer... (14)      
Filosofi populær:
Konsentrere olje.

Bruk en miswak.

Få visdom.

Slik ber du en Novena.

Følg din intuisjon.

Lag en lei.

Bli et medium.

Velkommen besøkende til kirken.

Elsk Gud.

Snakk med spøkelser.

Evangelize.

Bruke et Ouija bord.

Tro på Jesus.

Snakk med spøkelser.

Evangelize.

Ghusl utfører.

Finn meningen med livet.

Lag en voodoo dukke.

Fylles med Den Hellige Ånd.

Les håndlinjene.