Home \ filosofi
 

Har en Zen-innstilling.

 

Å ha en Zen-holdning betyr å være oppmerksom på nåtidens øyeblikk. Dette bidrar til å frigjøre deg fra stress, angst, frustrasjon og sinne. I stedet fokusere på positive tanker og handlinger som vil hjelpe deg med å slappe av og svare på hverdagen din på en mer balansert måte. Å gi slipp på hva du ikke kan kontrollere, anerkjenne dine følelser og ta deg tid til deg, hjelper deg med å opprettholde et mer positivt syn på livet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Finn fred i livet ditt  ,

    
   
 1.            1      Slett hva du ikke kan kontrollere. Du er det eneste du kan fullstendig kontrollere. Dine tanker, handlinger og følelser er det du kan endre. På den annen side er handlingene og tankene til hverandre akkurat det du ikke kan kontrollere, kanskje til tross for din beste innsats. Lær å gi slipp på hva andre mennesker tenker og gjør og fokuserer på deg selv.  
    
  • Hvis du er i tvil, setter andres handlinger i deres favør. Hvis du mener at du har blitt forkastet eller mishandlet, vurderes situasjonen ut fra et tredjepartsperspektiv. Vær oppmerksom på at personen som fornærmer deg, ikke er klar over hva han har gjort. Hvis du er i tvil, setter hennes handlinger i hennes favør og vurder at hun ikke vet noe bedre.  
  •  
  • Alternativt, hvis noen har skuffet deg, tenk på dine forventninger. Er de realistiske? Har du kommunisert dine forventninger med den andre personen? Det kan bidra til å snakke med personen, for eksempel for å avklare hvordan misforståelsen kom.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se på det store bildet. Å bringe ting i perspektiv hjelper deg å balansere måten du nærmer deg livet på. Det går hånd i hånd med å frigjøre ting som du ikke kan kontrollere. Spør deg selv hva som skjer i verden som kan bidra til en negativ situasjon.  
    
  • Hvis du tenker på et problem du ikke kan kontrollere, må du lage en liste over faktorer som ikke er i din kontroll som påvirker dette problemet. For eksempel, hvis du har problemer med å finne en jobb, tenk på dårlig økonomi eller outsourcing jobber i din bransje.
  •  
  • Reduser dine bekymringer ved å spørre deg selv om noe spiller en viktig rolle i en time eller en dag.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontroller eller endre aspekter du kan kontrollere. Når du gir deg selv kontroll over bestemte ting, kan du føle deg mer flink til å opprettholde en rolig holdning. 
    
  • Hvis du for eksempel er irritert av morgentrafikken, bør du vurdere å kontrollere samspillet med trafikk ved å endre tidspunktet du starter om morgenen eller ta offentlig transport. Ikke gi tankene dine mat for stress, sinne og frustrasjon. I stedet redusere de tingene slik at du får hodet av deg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Konsentrere deg om hva som skjer rett. Husk hva som er positivt i livet ditt, og hva som skal skje for å hjelpe deg med å gå videre. 
    
  • Lag en liste over ting som fungerer bra for deg. Sjekk denne listen regelmessig eller heng den på kjøleskapet som en påminnelse.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Visualiser en positiv utgang. Selv om du kanskje ikke kan kontrollere nøyaktig hvordan ting går, kan du få en følelse av hva det mest positive scenariet vil være. Dette bekjemper også negative tanker ved å refokusere tankene dine på selvtillit positivitet. 
    
  • Bruk et bilde for å visualisere hva du vil. Hvis du trenger en ny eller bedre bil, ta et bilde av din ideelle bil med en forhandler. Stikk den til kjøleskapet eller speilet på badet slik at du kan se det hver dag.
  •  
  • Bruk avfirmasjoner for å hjelpe deg med å visualisere ditt positive resultat. Disse uttalelsene hjelper deg å finne ut hvordan du oppnår det du vil oppnå. Du kan si, "Jeg driver min egen vellykkede virksomhet og har tonnevis av fornøyde kunder." Gjenta denne meldingen til deg selv gjennom dagen for å få fokus og selvtillit for å oppnå ditt positive resultat.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gjett reisen. Hvis du ikke kan oppnå et bestemt resultat, kan det være skremmende eller frustrerende. Se etter sølvfôrene i denne hendelsen. Hvis du for eksempel var ferdig med jobben din, kan du bli frustrert og sint. Men vurder hvordan det kan åpne opp andre muligheter for deg, eller hvordan det kan gi deg mer tid til å være mer sammen med familien din på en viktig tid.  
    
  • Prøv å sette pris på og nyte spontanitet og usikkerhet. Det kan være irriterende, men hvis du er åpen for alle muligheter, kan du begynne å se hvor positiv utvikling kan finne sted.  
  •  
  • Hold en takknemlig journal. Skriv ned noen ting hver dag som du kan sette pris på om ditt miljø eller dagens livssituasjon. På slutten av hver uke, se på hva du har skrevet for å se hvor mye du kan være takknemlig for.  
  •  
                   
 12.  
             

    2      Kjenne dine følelser  ,

    
   
 1.             1      Se og snakk om din sinne. Ta 15-30 minutter for å se din sinne. Sitt komfortabelt i et stille rom hvor du er uforstyrret. Lukk øynene og ta et dypt pust. Tenk på din sinne. Hvor holder du ham i kroppen din? Gjør hodet ditt vondt? Biter du tennene dine? Strammer du skuldermuskulaturen? Tilknytter du din sinne med bestemte farger eller former? 
    
  • Åpne øynene dine nå. Inhalere gjennom nesen. Pust deretter ut gjennom munnen.
  •  
  • Skriv en liste over ting som gjør deg sint. Disse kan være store eller små. Ingenting er for ubetydelig eller dumt. Husk at dette er på tide å observere og motta sin sinne, ikke å skjule fra det.
  •  
  • Velg de tre øverste tingene som forvirrer deg og lage en kort liste over tre strategier som kan bidra til å lindre de situasjonene. Dette hjelper deg med å ta kontroll over dine egne følelser, og for å sikre at du føler deg beføjet til å endre hva du kan gjøre for å endre det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se på stress. Sitt i et stille rom i ca. 15 minutter. Ta dypt pust og lukk øynene dine. Tenk på hvor i kroppen din stress er. Holder du det i skuldrene dine? I nakken din? I bena? Blåser du knyttneve? 
    
  • Kjenne stresset ditt ved å si: "Jeg er klar over spenningen i ryggen min."  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sjekk din reaksjon på en negativ situasjon. Hvis det skjer noe negativt, se følelsene dine. Du kan være sint eller stresset eller trist, noe som er greit. Men ikke la disse følelsene fortære deg. Velg å se den positive vinkelen til en negativ situasjon. For eksempel, hvis du savner bussen din og må vente på den neste, så ta ekstra tid til å behandle deg selv med en kaffe.        
 6.  
 7.             4      Ikke prøv å ta ting personlig. Folk liker å si uhøflige eller betydelige ting for deg eller om deg. Husk at disse er deres syn, ikke din. Din misnøye trenger ikke å gjøre deg misfornøyd.        
 8.  
 9.             5      Smil når du er deprimert. Når du har negative følelser, er det vanskelig å slutte å hengi seg til det. Men å ha en Zen-holdning betyr ikke å bli sittende fast i dårlige følelser. Ta det første skrittet i å sette deg opp ved å smile. Et bredt smil knuser tankene dine for et øyeblikk til å tenke mer positivt, noe som hjelper deg med å komme deg ut av ruten.        
 10.  
 11.             6      Motvirke negative tanker. Når du kommer inn i et negativt område, har ditt sinn en tendens til å bli gal og koble en negativ tanke til en annen og kondensere negativiteten. Øv deg for å hjelpe tankene dine til å koble til flere positive tanker med hverandre, følgende treningsøvelse: 
    
  • Ta ca 30 minutter for å lytte til dine indre tanker. Når tankene dine vandrer rundt, kan du begynne å høre negativ indre snakk, for eksempel, "Jeg er en forferdelig person, jeg har glemt min mors bursdag." Arbeid mot denne snakken med en gang: "Denne tanken er ikke til nytte for meg, farvel, tenkt!" Si en mer positiv tanke, lagdelt med medfølelse, for å forsikre deg om din verdi. "Jeg har mye på tankene mine akkurat nå, jeg skal lage en liste for ikke å miste detaljer."
  •  
         
 12.  
             

    3      Gi deg selv plass  ,

    
   
 1.             1      Start dagen riktig. Å ha en positiv morgenrutine kan bidra til å stille tonen for hele dagen. Bli vekket 15 minutter tidligere enn vanlig av vekkerklokken. Tilbring noen minutter i sengen, ta noen dype puste og forsikre deg om at det i dag vil være en god dag. Fortell deg selv at dette er en sjanse for en ny start, noe som hjelper deg med å sitte på resten av dagen.        
 2.  
 3.             2      Ta deg tid til deg selv om dagen. Leter du etter spor i løpet av dagen for å hjelpe deg med å løse problemer, tenke på rettsmidler eller løsninger, eller unne deg noe som hjelper deg Å bevare holdning.       
 4.  
 5.             3      Senk aktivitetene dine. Rushing rundt legger kontinuerlig til stress og gjør det vanskeligere å holde seg rolig. Ta deg tid til å nyte aktiviteter som matlaging, turer eller skriving. Det hjelper deg også til å føle deg mer i kontroll over ting i livet ditt.        
 6.  
 7.             4      Meditere daglig. Meditering gir tankene dine et stort behov for å håndtere hverdagens stress. Velg alltid samme tid på dagen for å få deg til en rutine. Den beste delen er ofte begynnelsen på dagen når du forbereder dagen. Meditering tar lang tid, så juster tiden til det som fungerer for deg. Start med minimum fem minutter og arbeid opptil 10 minutter og deretter 25 minutter.  
    
  • Ta minst fem minutter å sitte stille og komfortabelt. Konsentrere deg om pusten din, pust full, dyp pust gjennom nesen og inn i lungene og magen. Pust ut langsomt og bevisst. Når innånding, teller til fire og teller til fire ved utånding.  
  •  
  • Hold øynene åpne med et mykt fokus. Du kan lukke øynene hvis det føles mer behagelig for deg.
  •  
  • Når tankene dine begynner å vandre, ta det tilbake for å fokusere på pusten din og telle pusten igjen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Få tonn av hvile. Sleep er en naturlig helbredende teknikk som hjelper deg å holde deg rolig og klar til å takle dagen. Planlegg å gå til sengs hver kveld på vanlig sengetid, og sikte på å få minst 7-8 timers søvn.        
 10.  
 11.             6      Trekk ut kontakten på de tekniske enhetene dine. Slå av forstyrrelser, for eksempel telefonen eller datamaskinen, er halv kampen hvis du fjerner tankene dine. Sosiale medier og e-postmeldinger oppfordrer deg til å svare umiddelbart og kontinuerlig på folks behov og forespørsler. Å ta deg tid vekk fra dine elektroniske enheter, vil hjelpe deg med å fjerne tankene dine.        
 12.  
             

Tips .

                Les mer... (18)      
Filosofi populær:
Fortell foreldrene dine at du blir en satanist.

Bli en buddhistisk munk.

Bli en katolsk.

Gå til kirke.

Takk Gud for hver av hans velsignelser.

Å gå til himmelen (kristendommen).

Forbered en minneservice.

Elsk din kone som Bibelen sier.

Lev i fred.

Wudu utfører.

Vær en heks.

Finn hans lykkelige tall gjennom numerologi.

Ta Jesus inn i livet ditt.

Blir murere.

Bruk en bindestav.

Argumenterer mot Guds eksistens.

Unngå uflaks.

Praksis buddhistisk meditasjon.

Tolk ditt kinesiske horoskop.

Konverter til jødedommen.

Å be for et mirakel.