Home \ filosofi
 

Forstå eksistensiell filosofi.

 

" Menn i dag står overfor alternativet: menneskefallet eller menneskeforvandlingen. "

 

- Karl Jaspers i Filosofi og Verden

 

Eksistensiell filosofi betegner en filosofisk retning som i sentrum av sin tenkning er eksistensen av mennesket i videste forstand. Hvis du ofte har prøvd å lese bøker om eksistensialisme, men ikke forstod det, er du på rett sted. I fem enkle trinn forklarer jeg hvordan man forstår den eksistensielle filosofien.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Du må forstå den sosiale konteksten til eksistensiell filosofi : Eksistensialisme utviklet kort tid etter Første verdenskrig. Folk begynte å føle livet som meningsløst.        
 2.  
 3.   2      Tidligere filosofer og religioner trodde at det var en ideell menneskelig form , eller , at hvert menneske hadde en Inner Frohnatur. Nøyaktig det motsatte var den eksistensielle filosofien. Mange religioner og tidligere filosofer trodde på en høyere mening av eksistens, de eksistensielle filosofer trodde på ingen "høyere" mening, de trodde at meningen med livet var det man gjorde. Med andre ord, alle har sin egen hensikt. Den eksistensielle filosofien tror ikke på noen gud eller tilstand som styrer universet - det er generelt et ateistisk påstand.     
 4.  
 5.   3      Merk at den eksistensielle filosofien kan være skremmende og deprimerende - men den trenger ikke å være . Uten høyere makt eller filosofisk sannhet som styrer verden, kan vi gjøre vår egen mening for oss selv. Eksistensialisme antar at vi er definert av hvordan vi handler, ikke av hvordan vi skal handle.     
 6.  
 7.   4      Kombiner temaene for eksistensialistisk litteratur med ditt eget liv . Les og forstå hvorfor noen mennesker ikke tror på Gud eller noe annet. Trenger du bare troen absurd eller har du mistet den? Sammenlign det med dine opplevelser.     
 8.  
 9.   5      Forestill deg at de er mennesket som skrev et eksistensielt dokument . Spør deg selv hvordan du føler deg og hvorfor du føler den måten.               
 10.  
             

Advarsler .

             
Filosofi populær:
Praksis buddhistisk meditasjon.

Lev et godt liv.

Wicca vil være.

Å være hellig.

Bli en minister ved yrke.

Føler deg heldig.

Omvendt.

Bli en Buddha.

Slå opp et bibelvers.

Forbered en minneservice.

Helbred med chakraer.

Bruk en bindestav.

Bruk forsiktig kuler riktig.

Gå ut med mormonene.

Overvinne fremmedhad.

Vis noen med forbannelse.

Fortsett.

Slå opp et bibelvers.

Utvikle telekinesis.

Bli med Scientologi.

Leser et astrologi diagram.