Home \ filosofi
 

Gratis tankene og tenkene.

 

Når vi snakker om menneskets sinn, betyr vi vanligvis: bevissthet, oppmerksomhet, kognitiv tenkning, logikk og oppfatning; men også: intuisjon, latent ubevisste ramblings og ikke-kontrollerbare lag med bevissthet som mirakuløst påvirker våre liv og atferd. Sinnets natur, eller matrisen av ulike bevissthetsmønster som omgir våre sjeler, er nært knyttet til det buddhistiske konseptet karma. Fri tankene dine og tenk!

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Våkne. Vær oppmerksom på hvordan miljøet påvirker hjernen din. En sunn hjerne har rundt 200 milliarder neuroner. Men vår bevissthet kontrollerer hjernen vår bare fem prosent av hele dagen, mens de resterende 95 prosent tar kontroll over vårt underbevisste sinn. «Mennesket lever livet i søvnen og i søvnen dør han» var Gurdjieffs ord, som ønsket å oppmuntre sine åndelige disipler til å vekke og stige opp til en høyere tilstand av bevissthet.        
 2.  
 3.             2      Vær forsiktig. Mindfulness krever en kontinuerlig oppmerksomhet av kropp, tanker, følelser, intensjoner og handlinger. Med kompromissløs oppmerksomhet vil vi kunne se ting som de egentlig er - uten verdier og fordommer. Mindfulness skaper bevissthet om nåtid, her og nå. Plutselig oppdager vi alle de ufattelige tingene som er relatert til prosessene eller filene som vi gjør daglig. Buddhister vurderer metoden for oppmerksomhet som et av de viktigste verktøy for åndelig utvikling. Følgende øvelser trener vår oppmerksomhet: 
    
  • Vær forsiktig. Vær oppmerksom på hver eneste bit du tar. Vær oppmerksom på luktene, teksturer og sult i kroppen din. Tygge sakte og se deg selv å spise.
  •  
  • Vær forsiktig. Føler hvordan kroppen din beveger seg gjennom luften, hvordan føttene berører bakken, hvordan hendene beveger seg, og hvordan kroppen din tar ett pust om gangen. Se deg selv å gå. Hold deg våken og oppmerksom gjennom hele denne prosessen.
  •  
  • Snakk nøye. Vær oppmerksom på ditt valg av ord og vær oppmerksom på hvordan du uttrykker dine ord. Vær oppmerksom på dine følelser, som er knyttet i visse ord. I en diskusjon eller strid med en venn, bevisst ta opp en annen "stilling". Denne rollen reversering vil gi deg viktig innsikt i hvilken makt faktisk er i ord.
  •  
  • Vær forsiktig når du vasker opp. Velg en aktivitet som du rutinemessig gjør hver dag, for eksempel 'gjør oppvasken' og gjør denne jobben så godt du kan - ta hensyn til hver eneste detalj, gjør den perfekt. Din søken etter perfeksjon vil gjøre deg oppmerksom på oppmerksomhet, selv i de mest spennende, hverdagslige ting.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Meditere. Stil din bevissthet. Hver dag blinker 70.000 tanker gjennom hver menneskelig hjerne. Tren denne utrolige maskinen kalt hjernen, bevisst forsøker å tause den. Slik kan du avlede den sterke kraften i hjernen din til meningsfulle kanaler, inkludert konsentrasjon, inspirasjon og innovasjon, i stedet for å bruke energi og tid på uanstrengt chatter. Meditasjon er et av de viktigste åndelige verktøyene i mange filosofiske læresetninger.       
 6.  
 7.             4      Forstå og ta vare på kroppen din. Et sunt kosthold, tilstrekkelig trening, massevis av naturvandringer og rikelig med frisk luft: Alle disse tingene bidrar til et stressfritt liv som er nødvendig for å holde alle hormonene i kroppen din og din totale kroppskemi i balanse , I hinduismen læres et følsomt kosthold: en diett som ikke påvirker kropp og sinn på noen måte. Dette betyr at kjøttforbruk, alkohol, narkotika og veldig krydret mat unngås.       
 8.  
 9.             5      Forstå og endre dine følelser. Kraften til å forandre ens personlighet og personlighet ligger i vår kropp og våre følelser. Å forstå og endre følelsene fra negativ til positiv gir oss styrke og inspirasjon til å leve et lykkeligere og mer tilfredsstillende liv. 
    
  • Kjenne og skille følelser og tanker som ikke er dine egne, men produktet av massemedia og sosialt etablerte normer.
  •  
  • Spør deg selv: Hva gjør meg glad? Svaret på dette spørsmålet gir deg vanligvis et kort, men dypt innblikk i din sjel og dine sanne behov og følelser.
  •  
  • Bruk mer tid på å praktisere medfølelse, fred og vennlighet. Disse egenskapene vil være i stand til å frigjøre ditt sinn.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Utfordre troen din. Din tro er substansen av hvordan du oppfatter deg selv og verden rundt deg. Grundleggende tro er stive, harde og ufleksible. Grundleggende tro er setninger og ord som vi har gjentatt så mange ganger at de er blitt den uutviklede sannheten. Våre grunnleggende tro er kilden til vår egen lykke eller ulykke, vår selvtillit, vår skjebne. Hvis vi klarer å forandre vår tro, er sjansene vi kan forandre virkeligheten også. Ofte streber vi blindt til å være "liked" og i samsvar med gjeldende "norm". Dette resulterer imidlertid i en uopphørlig sperring av uendelighet om våre sanne følelser og tanker. Velg en av følgende øvelser for å "bryte opp" kjedene i media og samfunn som vanligvis er så tett innpakket rundt våre halser: 
    
  • Ta en tur og bare gå bakover.
  •  
  • Stopp ved neste gatemusiker og begynn å danse og synge med ham.
  •  
  • Besøk en naturiststrand.
  •  
  • Stopp å snakke med fremmede.
  •  
  • Neste gang du er i en travel gate, stopp og se folkemengderne forbi.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Les inspirerende og åndelige bøker. Les inspirerende bøker og selvhjelpsbøker. Les poesi. Les filosofi. Les bøker av folk du beundrer. Les bøker av forskjellige guruer og mystikere fra fortiden.       
 14.  
 15.             8      Tenk kreativt, tenk fritt. Hvis du vil lære kreativitet, må du utfordre det eksisterende og stole på dine egne ideer. Kreativitet er en grunnleggende del av selvutvikling.       
 16.  
 17.             9      Still spørsmål. Still deg selv spørsmål om meningen med livet og meningen med livet, om ditt miljø og hvordan vi sameksisterer med andre levende vesener på denne planeten. Spør deg selv hva du kan gjøre bedre og hvilken rolle du spiller i denne fascinerende matrisen.                 
 18.  
             

Tips .

                  
Filosofi populær:
Bruk en miswak.

Føler deg heldig.

Forstå Stoicism.

Hvordan be.

Gjør Tahajjud bønnen.

Opplyst.

Fast og be.

'Hilsen, du ber Maria'.

Fast og be.

Bruk Ouijabett trygt.

Skriv et bønnbrev til Gud.

Gå til bekjennelse.

Arbeider med akeengel Michael.

Be Allah om tilgivelse.

Vær en yogi.

Bibelstudie.

Gjør Tahajjud bønnen.

Bli en hafiz.

Slå opp et bibelvers.

Ikke lenger redd for spøkelser og andre paranormale fenomener.

Gjett stjernens tegn på noen.