Home \ filosofi
 

Forstå deg selv.

 

Noen ganger tar du deg selv til å gjøre ting, og du har ingen anelse om hvorfor. Hvorfor ropte du på sønnen din? Hvorfor valgte du å bli med din nåværende jobb i stedet for å godta en ny? Hvorfor har du argumentert med foreldrene dine om noe som ikke engang betyr noe for deg? Vår underbevissthet styrer en stor del av vår oppførsel, og derfor kan årsaken til mange av våre valg i livet være mystisk veiledet. Men hvis du vet hvordan du søker, kan du få større forståelse for deg selv: hvorfor du tar de avgjørelsene du gjør, hva som gjør deg glad, og hvordan du kan forandres til det bedre.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Møt deg selv  ,

    
   
 1.   1      Få en objektiv vurdering! Det første du kan gjøre for å få større forståelse for deg selv, er å få en objektiv vurdering. Selvfølgelig kan du spørre folk du kjenner, men deres erfaring med deg fører til de samme perceptuelle forvrengningene du har. Å få noen objektive meninger vil gi deg et mer nøyaktig bilde og vil få deg til å vurdere noen ting du kanskje ikke engang har tenkt på. Det finnes en rekke påviste tester som du kan gjøre for å lære om dine ulike aspekter (og mer enn noen få mindre anbefalte):  
    
  • Myers-Briggs personlighetstypeteori sier at alle mennesker har 1 av 16 grunnleggende personligheter. Disse personlighetene kan forutsi hvordan du samhandler med mennesker, hvilke mellommenneskelige problemer og styrker du har, og i hvilket miljø du bor og jobber best. En enkel versjon av denne testen er tilgjengelig online hvis du vil finne ut hva du kan lære av en bedre forståelse av din personlighet.
  •  
  • Hvis du sliter med å forstå hva som gjør deg glad og hva du skal gjøre med livet ditt, bør du vurdere å ta en karriereprøve! Disse typer tester kan hjelpe deg med å bestemme hva du finner mest tilfredsstillende, vanligvis basert på din personlighet og hva du gjør for moro skyld. Det er mange forskjellige tilgjengelige på nettet, vanligvis gratis, men når du går på skolen, kan du sannsynligvis få en mer prestisjetunge fra din karriereveiledning.
  •  
  • Det er en teori at hvert menneske opplever og behandler sine opplevelser av verden på en av flere forskjellige måter. Dette kalles din "læringsstil." Å vite hvilken stil du lærer, har også hjelpe deg når du er ute av skolen, og kan hjelpe deg å forstå hvorfor du sliter med noen aktiviteter og opphisser andre , Som de andre, er det en rekke gratis tester som du kan gjøre online. Bare vær oppmerksom på at dette er en kontroversiell vitenskap med mange teorier om hvor mange læringsformer som finnes, og at du kan få forskjellige resultater avhengig av hvilken test du gjør!
  •  
         
 2.  
 3.   2      Gjør tegn skriftlige øvelser! Når forfattere skriver en bok, gjør de ofte skriveøvelser som hjelper dem bedre å forstå tegnene de skriver om. Du kan gjøre de samme øvelsene for å få en bedre forståelse av deg selv, og mange er online gratis. Disse øvelsene har kanskje ikke noe offisielt å si om deg, og avhenger ofte av hvilke konklusjoner du drar om dem, men de kan føre til at du tenker på ting du aldri hadde tenkt på før. Prøv å svare på følgende spørsmål for å få en ide om hvordan dette er:  
    
  • Hvordan ville du beskrive deg selv i en setning?
  •  
  • Hva er hensikten i din livshistorie?
  •  
  • Hva er det viktigste som noensinne har skjedd med deg? Hvordan har det forandret deg?
  •  
  • Hvordan skiller du deg fra andre mennesker rundt deg?
  •  
         
 4.  
 5.   3      Vurder dine styrker og svakheter! Du kan komme til en bedre forståelse av hvem du er og hva som er viktigst for deg ved å tenke på dine sterke og svake sider. Det er viktig å sammenligne din forståelse av dine styrker og svakheter med styrken og svakhetene som er identifisert av vennene dine, familie og kolleger. De tingene du ser, men du kan ikke fortelle deg mye om deg selv og hvordan du ser deg selv.  
    
  • Eksempler på styrker inkluderer besluttsomhet, dedikasjon, selvdisiplin, forsiktighet, beslutningstaking, tålmodighet, forhandlingsferdigheter, kommunikasjonsferdigheter og fantasi eller kreativitet.
  •  
  • Eksempler på svakheter inkluderer smalhet, egocentricitet, vanskeligheter med å realisere virkeligheten, fordømmelse av andre og mangel på selvkontroll.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Undersøk dine prioriteringer! Det du anser mest viktig i livet, og i dine daglige interaksjoner kan fortelle deg mye om deg selv. Tenk på dine prioriteringer, sammenlign dem med prioriteringene til andre mennesker du respekterer, og tenk på hva dine konklusjoner sier om deg! Selvfølgelig må du være åpen for ideen om at prioriteringene dine ikke er i beste rekkefølge (de er ikke med mange mennesker), som også kan lære deg mye om deg selv.  
    
  • Hvis huset ditt brant ned, hva ville du gjøre? Hva ville du spare? Det er utrolig hvordan brann løser dine prioriteringer! Selv om du redder noe meningsfylt, for eksempel din skattevurdering, står det fortsatt noe om deg (antagelig at du foretrekker å være forberedt og ikke opplever motstand i livet).
  •  
  • En annen måte å se hva dine prioriteringer er er å forestille seg at noen du elsker har blitt åpenbart kritisert for noe du ikke støtter (si, han har en annen politisk holdning enn deg). Står du bak ham? Beskytter du ham? Hvordan? Hva vil du si? Våre handlinger i lys av objektiv kritikk og mulig utryddelse kan avdekke våre prioriteringer.
  •  
  • Noen eksempler på prioriteringer som folk ofte har: penger, familie, kjønn, respekt, sikkerhet, stabilitet, materielle eiendeler og komfort.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Se på hvordan du har endret seg! Se på fortiden din og se hvordan det som har skjedd med deg gjennom livet, har påvirket hvordan du tenker og handler i dag! Å se hvordan du har forandret seg som menneske, kan avsløre mye om hvorfor du oppfører deg som du gjør, fordi vår nåværende oppførsel er bygget på vår erfaring.  
    
  • For eksempel kan du ha en tendens til å forsvare butikkheiser og bli veldig uhøflig mot folk som tror du stjeler. Hvis du tenker på det, kan du huske at du som barn hadde stjålet godteri i butikken, og foreldrene dine straffet deg veldig alvorlig, noe som ville forklare din mer enn vanlige reaksjon på denne oppførselen i dag.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Analyser din tenkning og handling  ,

    
   
 1.   1      Se på deg selv når du opplever sterke følelser! Noen ganger finner du deg selv alvorlig sint, trist, glad eller spent. Å forstå hva som utløser disse sterkere enn normale svar, det som ligger til grunn for dem, kan hjelpe deg å forstå deg selv bedre.  
    
  • For eksempel kan du bli veldig sint når folk snakker under en film. Er du virkelig snakkes eller er du sint fordi du tar det som et personlig tegn på at de disrespecting deg selv? Siden denne sinne ikke hjelper i situasjonen, kan du bli bedre rådet til å finne måter å bli mindre påvirket av folk som er respektløse for deg, bare for å holde ditt eget blodtrykk nede.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Se opp for undertrykkelse og overføring! Undertrykkelse er når du ikke vil tenke på noe, så du hjelper deg selv å glemme at det faktisk skjedde. Overføring er når du er følelsesmessig lydhør overfor noe, men det du virkelig reagerer på, er noe annet. Disse to atferdene, som er svært vanlige, er usunne, og å finne måter å håndtere disse følelsene på en sunnere måte, gjør deg til en mye lykkeligere person.  
    
  • For eksempel kan du tenke at du ikke er trist, at bestemoren din er død, men når familien bestemmer seg for å bli kvitt sin gamle favorittstol, blir du virkelig sint og opprørt. Du er ikke virkelig opprørt fordi stolen er borte. Det var spotty, luktet morsomt og sannsynligvis inneholdt radioaktivt skum, så langt du vet. Du er utestengt fordi moren din er borte.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Legg merke til hvordan og når du snakker om deg selv! Har du en samtale om deg selv fra hver samtale? Skur du på egen bekostning når du snakker om deg selv? Hvordan og når du snakker om deg selv, kan avsløre mye om hvordan du tenker og opplever deg selv. Det er sunt å noen ganger snakke om deg selv, og det er godt å innse at du ikke kan gjøre alt, men du bør være forsiktig med ekstremer og tenke på hvorfor du er ekstremt opptatt.  
    For eksempel kan din venn ha nettopp fullført doktorgrad, men hvis du alle snakker om det, drar du samtalen mens du jobbet med mesterens. Dette kan skyldes at du er flau for at du bare har en mester mens du har fullført legen din, så du vil gjøre deg selv viktigere eller mer anerkjent ved å tiltrekke oppmerksomheten til samtalen.  
         
 6.  
 7.   4      Se på hvordan og hvorfor du samhandler med andre! Når du samhandler med andre, har du en tendens til å få dem ned? Du har kanskje lagt merke til at du bare bruker tid med folk som har mer penger enn deg. Behavior som disse kan også lære deg ting om deg og hva som er veldig viktig for deg.  
    
  • For eksempel bruker tid med folk som har mer penger enn du kunne vise at du vil føle deg mer velstående ved å late som å være lik dine venner.
  •  
  • Tenk på hva du "hører" i forhold til det som ble sagt! Dette er en annen ting du kan se etter når du utforsker samspillet med dine venner og familie. Du kan finne ut at det du hører er noe som "Jeg trenger din hjelp", når det noen faktisk sa, var "Jeg vil ha din bedrift", og avslører at du har et sterkt behov for andre å være nyttig.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Skriv din biografi! Skriv din biografi om 20 minutter i 500 ord! Dette krever at du skriver veldig raskt og tenker mindre om hva du vil sette inn, noe som hjelper deg med å identifisere hva hjernen din anser mest viktig når du definerer hvem du er. For mange mennesker er 20 minutter ikke engang nok til å skrive 500 ord. Å tenke på hva som irriterer deg, at du ikke satte det på papir, i forhold til det du skrev, kan også fortelle deg ting om deg selv.     
 10.  
 11.   6      Se hvor lenge du kan vente på en belønning! Studier har vist at folk som kan forsinke en belønning generelt har en bedre tid å komme seg gjennom livet, få bedre karakterer, ha mer utdanning og en sunnere kropp. Tenk på situasjoner der du kunne ha forsinket en belønning! Hva gjorde du? Hvis du har problemer med det, er dette noe å jobbe med, da det ofte spiller en rolle i din suksess.  
    Stanford har herved laget et berømt eksperiment kalt sjokoladekyseksperimentet, hvor de observert hvordan noen barn reagerte da de ble presentert med sjokoladekus og deretter fulgt deres fremgang i livet i mange tiår. Barnene, som avviste sin godbit for en større belønning, var bedre på skolen, på jobben og i helsemessige områder.  
         
 12.  
 13.   7      Analyser om du vil ha noe å si for deg selv eller ha noe å si deg selv! Når du gjør noe, for eksempel arbeid, tenk på om du skal se deg om din neste oppgave uten å bli spurt om du trenger noen til å fortelle deg hva du skal gjøre før du handler, eller om du vil utelate alt dette for å fortelle noen andre hva du skal gjøre! Hver av disse tingene kan si forskjellige ting om deg, avhengig av situasjonen.  
    
  • Husk at det ikke er noe galt med å trenge noen til å gi deg instruksjoner og veiledning før oppgaven! Det er bare noe du bør være oppmerksom på, slik at du bedre kan forstå og kontrollere din egen atferd når det gjelder viktige ting. Hvis du for eksempel vet at du ikke er god til å ta kontroll i en situasjon, men også vet at du må, kan du tenke på hvorfor begrensningen din bare er "en vane" som du kan bryte med , og ikke behov for det.
  •  
         
 14.  
 15.   8      Se hvordan du reagerer i sterke eller nye situasjoner! Når ting blir veldig tøffe, for eksempel når du mister jobben din, dør en elsket eller noen truer deg, de mer skjulte eller undertrykte delene av karakteren din har en tendens til å komme til lys. Tenk på hvordan du reagerte tidligere, da spenningen ble sterk! Hvorfor reagerte du på den måten og ikke annerledes? Vil du heller reagere på den måten i dag?  
    
  • Du kan også forestille deg disse scenariene, men vær oppmerksom på at dine hypotetiske reaksjoner kan bli skjult av din bias og kanskje ikke akkurat samsvarer med det virkelige svaret!
  •  
  • Tenk deg for eksempel at du flytter til en ny by hvor ingen kjenner deg! Hvor vil du gå for å finne venner? Hva slags mennesker vil du prøve å få venner med? Er det noe du vil forandre om hva du forteller folk om deg, i forhold til hva dine nåværende venner vet om deg? Dette kan avsløre prioriteringer og det du leter etter i dine sosiale interaksjoner.
  •  
         
 16.  
 17.   9      Tenk på hvordan makt har påvirket din oppførsel! Hvis du er i noen maktposisjon, tenk på effekten på din oppførsel! Når folk blir plassert i maktposisjon, blir mange mennesker tøffere, mindre åpne, mer kontrollerende og mer mistenkelige. Hvis du befinner deg i beslutninger som påvirker andre, tenk på hvorfor du virkelig gjør det valget: er det fordi det er riktig å gjøre, eller fordi du føler at du må kontrollere situasjonen?  
    
  • For eksempel, hvis du tar vare på din lillebror, legger du bare på den stille trappen for et lite problem? Hjelper dette virkelig ham med å lære, eller prøver du bare å finne grunner til å sette ham på den stille trappen?
  •  
         
 18.  
 19.   10      Undersøk dine påvirkninger! De tingene som påvirker hvordan du tenker og hvordan du ser verden, kan fortelle mye om deg, om du faktisk er enig med det de lærer deg eller ikke. Ved å se hvordan dine påvirkninger har formet oppførselen din, kan du bedre forstå røttene av oppføringene du har. Ved å se hvor du avviker fra disse lærte atferdene, kan du også identifisere ditt unike og din egen personlige tenkning. Minds som påvirker deg inkluderer:  
    
  • Ditt medieforbruk, for eksempel TV-programmer, filmer, bøker og til og med porno du ser på.
  •  
  • Dine foreldre, som kanskje har lært deg ting som spenner fra toleranse mot rasisme til materiell rikdom mot åndelig rikdom.
  •  
  • Dine venner som oppfordrer deg til å ha det gøy med bestemte ting, eller introdusere nye og fantastiske opplevelser.
  •  
         
 20.  
             

  Del 3      Åpne for refleksjon  ,

    
   
 1.   1      Gi slipp på din forsvarsevne! Hvis du virkelig ønsker å reflektere og forstå deg selv bedre, må du tenke på deler av deg selv som du egentlig ikke liker, og innrømme noen ting du kanskje ikke vil innrømme. Selvfølgelig vil du være forsvarlig imot å innrømme det slags ting til deg selv, men hvis du virkelig vil forstå hvordan du jobber, må du slippe av den defensiviteten. Selv om du ikke senker disse barrierer for andre mennesker, må du slippe dem ned for deg selv i det minste.  
    
  • Å bli mindre defensiv overfor dine svakheter kan også bety at du åpner deg for å få hjelp fra andre mennesker og stryke ut tidligere feil. Når du blir mer åpen for diskusjon, kritikk og endring, kan andre hjelpe deg med å forstå og forbedre deg selv.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Vær ærlig med deg selv! Vi lyver for oss mye mer enn vi noen ganger vil være sanne. Vi hjelper oss til å tro at vi har gjort noen tvilsomme valg av edle og fornuftige grunner, selv om vi i virkeligheten bare var hengiven eller lat. Men å gjemme seg bak de virkelige grunnene bak våre motiver, hjelper oss ikke til å forandre seg og bli bedre mennesker. Husk, det er ikke noe poeng å lyve for deg selv! Selv om du oppdager sannheter om deg selv som du egentlig ikke liker, gir dette bare deg muligheten til å takle slike problemer i stedet for å bare late som om de ikke eksisterer.     
 4.  
 5.   3      Lytt til hva andre sier til deg og om deg! Noen ganger, spesielt når vi gjør dårlige ting, prøver andre å advare oss mot slik oppførsel. Vi har også en tendens til ikke å lytte. Noen ganger er det bra fordi mange mennesker sier ting om deg bare fordi de vil skade deg, og deres kommentarer har egentlig ingen grunnlag. Men noen ganger hva de sier er en god outsideranalyse av hvordan du oppfører deg. Tenk på hva folk har sagt tidligere og be om noen nye meninger om din oppførsel!  
    
  • For eksempel kan søsteren din ha lagt merke til at du er overdreven. Dette er imidlertid utilsiktet av deg, som kan tjene til å skjule din oppfatning av virkeligheten.
  •  
  • Det er stor forskjell mellom å vurdere hva de sier og la denne meningen styre livet ditt og dine handlinger. Du bør ikke skreddersy din oppførsel for å passe andre mennesker, med mindre det har en betydelig negativ innvirkning på livet ditt (og selv da kan du kanskje tenke at miljøet ditt kan være problemet, ikke oppførselen din!) , Gjør endringer fordi du vil endre, ikke fordi noen andre forteller deg å gjøre det!
  •  
         
 6.  
 7.   4      Gi råd! Å gi råd gir deg ofte en flott mulighet til å tenke gjennom egne problemer og revurdere dem fra utsiden. Hvis du ser på andres situasjoner, er du mer sannsynlig å tenke på situasjoner og omstendigheter du aldri har tenkt på før.  
    
  • Du trenger ikke engang å gjøre denne aktiviteten, selv om det å hjelpe dine venner, familie og til og med fremmede er en fin ting. Du kan gi råd til ditt eldre og yngre selv i form av et brev. Dette hjelper deg å tenke gjennom dine tidligere erfaringer og hva du har tatt fra dem, så vel som hva som er viktig for deg i fremtiden.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Ta deg tid og opplev livet! Den beste måten å virkelig lære deg å kjenne på, er imidlertid bare å oppleve livet. Akkurat som du blir kjent med en annen person, tar det tid å forstå deg selv, og du lærer mye mer om å oppleve livet enn å intervjue deg selv og gjøre tester. Du kan prøve:  
    
  • Reise. Å reise i en rekke forskjellige situasjoner tester din evne til å takle stress og tilpasse seg. Du får større forståelse for din lykke, dine prioriteringer og drømmene dine enn du noensinne kunne, bare sitte i ditt gamle kjedelige liv.
  •  
  • Få mer utdanning. Utdanning, reell utdanning, utfordrer oss til å tenke på nye måter. Å få utdanning åpner tankene dine og gjør at du tenker på ting du aldri har vurdert. Dine interesser og hvordan du tenker på disse nye tingene, kan avsløre ting om deg.
  •  
  • Slett av dine forventninger! La folks forventninger komme til deg! La dine egne forventninger om deg! La slippe dine forventninger om hva livet skal være! Når du gjør det, er du mer åpen for å se hvilke nye erfaringer som kan gjøre deg glad og tilfredsstillende. Livet er en sprø rutsjebane, og du vil møte mange ting som skremmer deg, fordi de er nye eller forskjellige, men hold deg ikke opp til disse opplevelsene! De kunne gjøre deg lykkeligere enn du noen gang var.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (2)      
Filosofi populær:
Utfør en spøkelsesjakt.

Omvendt.

Sjekk hvor godt forskjellige dyrekretsen passer.

Se spøkelser.

Les fingrene dine.

Tolk ditt kinesiske horoskop.

Wicca vil være.

Lev i fred.

Se Auras.

Bli kommunist.

Bli et clairvoyant medium.

Bli en ateist.

Vær en bedre kristen.

Hvordan vitne.

Tips for å komme seg ut av kroppsopplevelser.

Bruk Ouijabett trygt.

Har en Zen innstilling.

Snakk med de døde.

Bruk en tryllestav.

Gå med Gud.

Snakk med spøkelser.