Home \ filosofi
 

Godta hjelp er ikke et tegn på svakhet.

 

Selv om det høres enkelt, er det noen ganger vanskelig for oss å akseptere hjelp. Det kan være spesielt hardt for folk som tror at du mister uavhengigheten og din evne til å håndtere ting alene når du ber om hjelp. Men hvis vi nekter å akseptere hjelp, forsømmer vi det faktum at mennesker er sosiale vesener som trenger å samarbeide med hverandre for å kunne utvikle seg fullt ut. Det er mulig å endre tankegangen og å akseptere hjelp lettere i fremtiden.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Overvinne stolte eller feile tanker  ,

    
   
 1.            1      Lurer på om du er bekymret for hva andre kan tenke på deg. Det er mange grunner som kan påvirke din motvilje mot å motta hjelp fra andre. En er bekymringen for hva andre tenker på deg. Kanskje noen av følgende grunner gjelder for deg:  
    
  • Du kan føle at du ikke trenger hjelp, eller at noen som hjelper deg, truer uavhengigheten. For eksempel må du kanskje ta vare på deg selv tidlig fordi foreldrene dine hadde lite tid til deg. Nå tror du plutselig at å få noen hjelp fra andre gjør deg til en svak person.
  •  
  • Du har kanskje blitt fortalt at en voksen eller noen din egen alder burde ta ansvar for seg selv. Som et resultat tror du at det er sosialt feil å spørre venner eller familie for hjelp (eller at du er en byrde på dem).
  •  
  • Du kan kjempe for frykt for avvisning, eller du kan være tilbøyelig til perfeksjonisme. Begge disse kan være en grunn til at du unngår å godta hjelp fordi du er redd for å mislykkes eller bli ansett som en feil.
  •  
  • Hvis du er en gründer eller frilanser, kan du være redd for at hvis du ber om hjelp, ser du uprofesjonell ut. Følgelig kan du også tro at folk som ikke bryr seg om sine egne saker, er verre eller inkompetente.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Overvinne ditt behov for bekreftelse fra andre. Å tro at andre vil dømme eller avvise deg, kan forhindre deg i å få hjelp når du trenger det. Lær ikke å ta dommer eller avslag fra andre for personlig. Bekjemp mot andres søken etter selvtillit. 
    
  • Lær å godta deg bedre ved å gjenkjenne og nyte dine sterke sider. Hvis du er klar over dine positive egenskaper, vil dommer eller avslag fra andre gjøre deg mindre skadelig.
  •  
  • Skriv ned en liste over dine beste kvaliteter og evner. Les gjennom denne listen og tenk på det hvis du tviler på dine evner, eller hvis du er bekymret for om andre vil finne deg bra.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Si farvel til din frykt for å være sårbar. Ikke ønsker å vise sårbarhet, kan stoppe deg fra å be om hjelp. Å være følelsesmessig utsatt når du spør noen om hjelp, kan være ganske ubehagelig. Det er ikke nødvendigvis dårlig skjønt. Faktisk er det til og med forskere som har funnet ut at sårbarheten er "kjernen til dyp menneskelig erfaring." , Så du kan åpne deg for ditt sårbarhet: 
    
  • Øv oppmerksomhet som et første skritt for å håndtere øyeblikk der du er sårbar. Gjenkjenne gradvis de fysiske følelsene, tankene og følelsene som er forbundet med sårbarhet.
  •  
  • Gi deg selv kjærlighet og aksept. Innse at det ikke er lett og krever mod til å være sårbar. Gratulere deg selv til den minste innsatsen.
  •  
  • Vær oppmerksom på at du er åpen (og sårbar) forverker forbindelsen og nærheten du har til andre mennesker. Men velg klokt hvem du vil være sårbar for.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gjenkjenne hvordan du pleier og forsterker urealistiske ideer. Noen ganger er det motstridende sosiale idealer som gjør det til å virke som en svakhet for å få hjelp. Hvis du skjønner at disse "idealer" bare er en av mange mulige måter å leve på, er du mer sannsynlig å få hjelp når du trenger det. For eksempel: 
    
  • Et vanlig tema i filmer, bøker og til og med spill er at en helt bare får den høyeste ære når han står overfor uoverstigelige problemer og løser dem som om de bare er magiske. Selv historiske hendelser har blitt omskrevet for å gi herskerne utrolig utro gjennom hele historien.  
  •  Problemet med denne oppfatningen er at det glemmer de mange hjelpere og støttespillere de fleste helter og herskerne har bak seg. Derfor vil det bare gjøre deg ulykkelig for å sammenligne deg med slike urealistiske skildringer av helter eller herskerne.  
  • Noen mennesker har en tendens til å tro at de skal kunne klare seg alene eller uten hjelp. Mange av oss har et bilde av hva de burde være, basert på svært urealistiske standarder, i stedet for å se verden som det egentlig er. Det er ikke sunt på sikt å tenke på den måten. Ofte pålegges dette idealet av peer press eller familiær holdninger.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vet hvordan du skal skade deg selv og andre. Ved å sette deg over andre, lager du en usynlig vegg mellom deg og andre som blokkerer muligheten for nye relasjoner og vennskap.  
    
  • Hvis du tror du kan gi hjelp og råd, men aldri godta det, har du feil. Dette fører til slutt til ensomhet og fortvilelse og skjermer deg fra andre mennesker.
  •  
  • Tenk på gjensidighet og måtene du hjalp andre med dine spesielle evner. Dette kan gi deg selvtilliten til å be om hjelp i deres respektive felt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ikke bli lurt av din egen kunnskap. Å være ekspert på et felt, gjør deg ikke immun mot å be om hjelp fra andre eksperter på dette feltet eller andre steder. Din forskning, råd eller praktiske ferdigheter vil bli enda bedre hvis du spør andre om hjelp og bli kjent med nye metoder og ideer.                  
 12.  
             

    2      Lær å be om hjelp  ,

    
   
 1.             1      Ikke tenk annerledes i siste øyeblikk. Det er mulig å finne måter å la andre hjelpe deg. En av de beste måtene å gjøre det er å følge din første intuisjon. Når du er klar over at du står overfor en utfordring som er vanskelig å håndtere på egen hånd, be om hjelp. Ikke gi deg selv tid til å snakke det ut igjen. Ikke glem å skrive ned løsningen på problemet ditt. Dette vil hjelpe deg hvis du sliter med et lignende problem igjen. 
    
  • Hvis det skjer for deg at du kan hjelpe deg med å løse et problem - som å bære en tung boks, matlaging middag, løse et dilemma på jobb - hjelp. Bestem hvem du vil spørre, formuler spørsmålet i hodet ditt, og be om hjelp.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Innse at noen mennesker bare hjelper fordi de har et godt hjerte. Hvis en annen person er vennlig og tilbyr hjelp, er det første trinnet å bare godta dem. Ja, det er folk med ondsinnede ulterior motiver, men det er de som vil gjøre godt for andre. Søk etter disse menneskene i verden og slutte å fokusere på de dårlige. 
    
  • Erkjenn det gode i mennesket og finn din tro på menneskeheten igjen. En enkel måte å gjøre det på er ved frivillig arbeid. Å se folk utilsiktet gjøre sitt beste for å hjelpe de som er mindre velstående er en fantastisk måte å se det gode på mennesker. Frivillig arbeid vil også lære deg å gjenkjenne hvor mye folk i et fellesskap er avhengige av hverandre og hvordan alle stykkene jobber sammen for å få det til å fungere skikkelig.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Være selektiv om menneskene du ber om hjelp. Velg klokt og klokt. Unngå folk som setter deg ned på noen måte. Finn først folk du stoler på, og be om hjelp. Dette vil hjelpe deg å gradvis åpne opp og hindre deg fra å utsette deg for noen som ikke liker deg eller med vilje få deg til å føle deg dårlig fordi du spurte.       
 6.  
 7.             4      Kjenne til den naturlige dynamikken bak gi og ta. Du må også gi for å få noe. Hvis du fortsetter å nekte deg muligheten til å åpne deg for andre, risikerer du ikke å dele dine ferdigheter, talenter og kompetanse med andre som trenger hjelp. Når du hjelper en annen person, slutter du å fokusere på deg selv. Og hvis du slutter å fokusere på deg selv, er det lettere å godta støtte fra andre mennesker i retur. 
    
  • Ved å gi noe om deg selv (din tid, et åpent øre, kjærlighet, omsorg, etc.), hjelper du andre til å lære mer om deg, å ta vare på deg og å tro at du har oppmerksomhet om at gi det til deg, returner det en dag.
  •  
  • I tillegg til at det er mulig å få noe tilbake, gir også oppmuntring til samarbeid mellom mennesker, styrker deres relasjoner og følelser av takknemlighet, og det er enda sunt.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lær å stole på andre. For å få hjelp fra andre, må du stole på den andre personen og tro at du fortjener hjelp (selvtillit). Det kan være det vanskeligste, men det er absolutt nødvendig. Sunn, aksepterende og selvsikker tillit kan håndtere avvisning, tiltrekke ærlig hjelp og øyeblikkelig utsette en person som ønsker å dra nytte av hjelpeløsheten din. Å velge, å stole på, må du: 
    
  • Juster dine forventninger - husk at mennesker bare er menneskelige og kan ha både gode og dårlige egenskaper (akkurat som deg!).  
  •  
  • gjenkjenn at skuffelse, frykt, blir værende alene og avvisning kan forekomme i alle relasjoner.
  •  
  • anser deg selv verdifull og i stand til å ta smarte beslutninger og omgir deg med de riktige menneskene.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vær forsiktig så du ikke synker dine problemer. Det er altfor lett å nedjustere størrelsen eller alvorlighetsgraden av dine egne problemer. Men det er ikke noe hierarki av problemer eller en skala for følelsesmessig smerte. Et problem er et problem, uansett hvor vanskelig eller ufarlig det er. Nøkkelspørsmålet her er hvor mye problemet påvirker deg og forhindrer deg i å utvikle seg. Downplaying ditt problem og utgir at det ikke er verdt innsatsen for å løse det, gjør det bare vanskeligere for deg å håndtere det.       
 12.  
 13.             7      Gi slipp på problemene som ingen kan løse. Der ligger den største styrken. I motsetning til "begrave" problemer, er det måter å godta, tilgi, og la dem gå. Hvis du trenger hjelp til å gjøre det, vær ikke redd for å be om det.       
 14.  
             

Tips .

                Les mer... (11)      
Filosofi populær:
Å gå til himmelen (kristendommen).

Send inn en islamsk skilsmisse.

Lei et godt kristent liv.

Bidra effektivt.

Lag en psi kule.

Ring til Adhan.

Beregn personens alder gjennom palmistry.

Fortsett.

Karva Chauth feirer.

Nyt livet fullt ut.

Lag Hellig Vann selv.

Øvelse av lykkefilosofien.

Tro på Gud.

Bruk en tryllestav.

Sitat Bibelen.

Vis noen med forbannelse.

Karva Chauth feirer.

Mottatt nattverd i den katolske kirken.

Øvelse av lykkefilosofien.

Prediking.

Meditere.