Home \ ferie
 

Rulle opp sovepose riktig.

 

Å vite hvordan du skal rulle opp en sovepose riktig er en ferdighet som hver camper bør mestre. Selv om det er soveposer i forskjellige former og med forskjellige lagringsalternativer, er det enkelt å rulle dem opp. Når du har funnet ut hvordan du rulle opp soveposen din, er det en bris.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Rulle opp sovepose  ,

    
   
 1.            1      Hvis en sovepose er kjøpt med en oppbevaringspose og det ikke er noe problem med det, må du ikke rulle det opp. Hvis en sovepose blir rullet opp ofte, kan den skade isolasjonen, slik at den blir mindre varm. De fleste soveposer med oppbevaringsposer er bare løst inn i beholderen og ikke rullet. Hvis du er usikker, sjekk vedlagte instruksjoner for bruk. 
    
  • Hvis soveposen har stropper, enten separat eller festet nær hodegjerden, vil det sannsynligvis måtte rulles opp. Stroppene er utformet for å holde sammenkledt sovepose sammen.
  •  
  • Når du trenger å spare plass, er det best å komprimere soveposen i minste mulig form. Du bør imidlertid dekomprimere soveposen så snart som mulig.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Legg sovepose på en flat, tørr overflate. Bruk evt. Teltens presenning til å rulle opp soveposen, da det forhindrer inntrengning av smuss og fukt og mugg.       
 4.  
 5.             3      Lukk glidelåsen til soveposen og trykk alle luftbobler ut gjennom hodegjerden. Lukk glidelåsen helt, da en åpen sovepose er vanskelig å rulle jevnt på. Glatt soveposen så mye som mulig for å fjerne eventuelle luftbobler, ellers blir rullen ujevn.       
 6.  
 7.             4      Brett soveposen i halv lengde. Legg den ene siden på linje med glidelåsen. Ta deg tid og sørg for at kanten er rett. Dette trenger ikke å være perfekt, men det er bedre hvis det lukkes så nær glidelåsen som mulig.        
 8.  
 9.             5      Start ved foten og rull soveposen tett. Rull soveposen stramt med hendene og knead den for å klemme noen luftbobler ut til sengens hode.        
 10.  
 11.             6      Bruk knærne til støtte. Hvis du har problemer med å bøye soveposen tett, bruk knærne til å klemme ut luften. Deretter ruller du soveposen med en annen 5-10 cm med hendene og skyver mer luft med knærne.       
 12.  
 13.             7      Fest hjulen med de medfølgende stroppene. De fleste rullesøvnposer har stropper som må vikles rundt rullen og strammes for å holde soveposen rullet opp. Sovesken skal ha minst to stropper i en avstand på ca 1/3 av lengden på rullen fra hver side av rullen.  
    
  • Hvis du ikke har stropper, improvisere med et belte, et stort gummibånd eller et tau.
  •  
  • Hvis soveposen ikke har stropper, men ble solgt med en oppbevaringspose, legger du soveposen i posen og lukker den.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Oppbevar oppbevaringsposen på et tørt, tørt sted. Hvis du er i den dypeste provinsen, er en våt sovepose ikke bare ubehagelig, men farlig. Vann avleder varmen til huden din raskere enn luft, så en våt sovepose kan senke kroppstemperaturen til en farlig, om ikke dødelig, nivå hvis du ikke er forsiktig nok. Oppbevar sovepose i en vanntett pose eller improvisere med søppelsekker.                  
 16.  
             

    2      Unngå typiske problemer  ,

    
   
 1.             1      Husk at langvarig komprimering gjør soveposen mindre effektiv. Hvis du holder soveposen låst eller rullet opp i lengre tid, vil isolasjonen lide og det mister evnen til å lagre varmen. Selv om du ønsker å ta soveposen tett opprullet under reisen, bør du aldri komprimere den eller legge den i oppbevaringsposen i lang tid. 
    
  • Rull opp soveposen din løst eller fold den lett når den ikke er i bruk.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vri vindtette eller vanntette soveposer innvendig ut. Det ytre laget av slike soveposer forhindrer luft i å komme inn i soveposen, slik at den kan holde deg varm. Det forhindrer imidlertid også luft i å rømme fra innsiden til utsiden, noe som er ønskelig når det pakkes. Vri slike soveposer fra innsiden til utsiden, lås glidelåsen og rull den opp som beskrevet.        
 4.  
 5.             3      Bruk en duffelpose for å pakke soveposen tett. Disse oppbevaringsboksene har flere stropper og ledninger som du kan trekke sammen for å pakke soveposene dine enda tettere. De er vanligvis vanntette og tilgjengelige i størrelser som gjør at du kan lagre andre ting, for eksempel gensere eller campingputer. 
    
  • Hvis du bruker en duffelpose, skal du alltid begynne å pakke på enden - dette vil tillate luften å rømme gjennom toppen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ventil din sovepose etter reisen. Din sovepose skal aldri holdes komprimert i lengre perioder, og god pleie vil fortsette å pusse ut all smuss, kvister og løv og la soveposen helt tørke ut etter reiser. Mugg og mugg spres når soveposen er lagret våt. Det er vanskelig å få disse flekkene ut igjen. La soveposen tørke ut i flere timer på en tørr dag og puss ut alt smuss. 
    
  • UV-lys kan skade fibrene i soveposen. Så ikke utsett soveposen til sollys hele dagen lang.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skyv alle utgående fjærer tilbake i soveposen. Noen løse nedturer er vanlige på nye soveposer. Bare trykk det forsiktig inn i soveposen. Det er best hvis du trekker dem inn fra innsiden igjen. Hullene lukkes igjen og gjør ingen skade på isolasjonen.        
 10.  
             

Tips .

      

            Les mer... (8)      
Ferie populær:
Pakke for en campingtur.

Ta en ryggsekk.

Oppgradert til første klasse.

Finn nord uten kompass.

Planleggingsturer.

Hent ut av en fast bil (heis).

Gjør en biltur.

Tippe en drosjesjåfør.

Monter Survival Kit.

Oppdag gift eik.

Forbered deg på Wikimania.

Camping på campingplassen.

Pakke hjemmefra i en uke.

Reise og arbeid i Australia.

Forbered deg på Wikimania.

Les tidevannstabeller riktig.

Bruk et kart.

Lev på gaten.

Kjører bil i India.

Forbered deg på Wikimania.

Lei et liv i naturen.