Home \ ferie
 

Pass jevnt gjennom sikkerhetskontrollpunktene i flyplassen.

 

Siden terrorangrepene den 9/11 har flyvesikkerheten blitt kraftig strammet. Dette har betydd at de fleste reisende avskyer den en gang hyggelig flyplassopplevelsen. Lange køer, påtrengende ansatte og sint luftreisende gjør sikkerhetskontrollene en ganske ubehagelig del av reisen. Ved å følge trinnene under, vil du enkelt "flyte" gjennom denne delen av reisen din.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Ikke pakk for mye og følg instruksjonene gitt på flyplassen angående størrelser, mengder og begrensninger. Bare pakk hva du trenger for å overleve, hva du trenger å gjøre først og hva du trenger sist. Hvis du ikke er sikker på om du trenger noe, må du ikke pakke det. Hold deg på den sikre siden. Husk at du sikkert kan kjøpe den uansett hvor du går. Hvis ikke, og hvis det ikke er viktig, ikke bekymre deg for det!        
 2.  
 3.             2      Vær forberedt. Før du går til flyplassen, må du sørge for at du tar de nødvendige tiltak for å gjøre denne opplevelsen så enkel som mulig. 
    
  • Bruk praktiske sko. Sko som du enkelt kan smitte inn, vil kunne bevege seg raskere ut. Husk at de skal være komfortable nok til å kjøre lenge før sikkerhetskontrollene. Hvis du er under 13, kan du bære noen sko så lenge du ikke utløser metalldetektoren.
  •  
  • Unngå klær eller tilbehør med metalldeler, da du må fjerne dem før du går gjennom metalldetektoren. Det samme gjelder metallobjekter i lommene.
  •  
  • Pakke væsker og geler tilsvarende. Alle væskene i bærebagasje må pakkes i hetteglass med maksimalt 100 ml og alle væsker må pakkes i gjennomsiktige poser med en maksimal kapasitet på 1 liter, som har en glidelås. Det er noen få unntak fra disse reglene, for eksempel baby melk og flytende medisinering, men hold deg oppdatert før du pakker noe.
  •  
  • Pakke dine eiendeler pent slik at posen din lett kan åpnes og kontrolleres i tilfelle et problem, og du kan raskt komme gjennom kontrollene.
  •  
  • Unngå forbudte varer. Informer deg på forhånd om alt du vil ta med deg, enten i håndbagasje eller i bagasje, er forbudt på flyet. Ellers vil du bli tvunget til å kaste bort disse elementene eller til og med bli utspurt eller tiltalt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Pass på at du har ombordstigningspass og pass i hånden eller i lommen før du går til sikkerhetscheckpunktet. Selv om slangen er noen ganger lang, beveger den seg fort, og erfarne reisende kan bli irritert med folk som stopper slangen ved å søke etter de nødvendige papirene.       
 6.  
 7.             4      Se etter instruksjoner mens du venter. Det lønner seg å se hva andre reisende glemmer.       
 8.  
 9.             5      Stash ditt ombordstigningspass og pass så snart du kommer gjennom sikkerhetskontrollpunktet. Hold ombordstigningskortet i jakkelomme da det vil bli sjekket igjen, men du bør oppbevare passet ditt i bagasjen din for sikkerhet.       
 10.  
 11.             6      Ta de nødvendige elementene ut av din veske så snart du kommer til tredemølle. Sett disse elementene ved siden av bagasjen din i boksene eller direkte på tredemølle. På de fleste flyplasser er det nødvendig å fjerne eventuelle plastposer med væsker eller bærbare datamaskiner fra bagasjen, men vær sikker på å følge instruksjonene. Hvis du har en "TSA Pre-Check" i USA, trenger du ikke å ta med væsker og bærbare datamaskiner ut av vesken din.       
 12.  
 13.             7      Gjør det lettere å ta av skoene dine. TSA krever at reisende tar av seg skoene når de går gjennom metalldetektoren (og dette gjelder for de fleste flyplasser i resten av verden). Det er ofte ikke mye plass til å bøye seg over. Folk vil forsøke å komme forbi deg, og nærmeste bank er ofte ubehagelig langt borte fra lommene. Bruk sko som du kan glide ut uten å bøye seg over eller åpne skoene dine før du kommer i gang. Så du kan lett ta dem av når du må gå gjennom metalldetektoren. Hvis du er under 13 år, kan du starte skoene dine hvis de ikke inneholder metall. Dette gjelder også reisende eldre enn 75 år. Du kan også starte skoene dine i USA hvis du har bestått "TSA Pre-Check".       
 14.  
 15.             8      Fjern nødvendig klær og tilbehør. Fjern metallelementer, jakker og hodeplagg, avhengig av om dette er nødvendig på den aktuelle flyplassen. Hvis du er under 13, over 75 år eller i USA, kan du starte jakken din hvis den ikke inneholder metall.       
 16.  
 17.             9      Hold deg rolig før flyturen. Ikke tenk på arbeidet, regningen eller andre ting som kan stresse deg. Tenk på eventyret som du vil oppleve eller nettopp hatt, og hvor lenge du vil huske det.       
 18.  
 19.             10      Ikke vær redd for sikkerhetsvakterne. Vær høflig og respektfull og følg instruksjonene. Husk at med mindre du har noe ulovlig, har du ingen problemer. Sikkerhetsvaktene er der for din sikkerhet og ikke for å skremme deg. Med mindre du har vært i "TSA Pre-Check" eller et annet program som bringer deg gjennom kontrollene raskere enn vanlig, må du ta av deg skoene og vente litt. Du trenger ikke å bekymre deg for det; det gjør flyet enda sikrere.       
 20.  
 21.             11      Gå gjennom metalldetektoren etter at en ansatt på flyplassen venter deg. Hvis du søkte i tillegg, følg instruksjonene umiddelbart og vær høflig. Fortell kontorist hvis du har noen kroppspiercinger eller implanterte metalldeler som du ikke kan fjerne. Ikke glem å ta metall smykker og plasser den i esken som vil passere gjennom røntgenmaskinen. 
    
  • Barn under 13 år som trenger ytterligere søk, er usannsynlig å bli skannet. Du må kanskje gå gjennom metalldetektoren flere ganger, og kanskje hendene dine blir dabbed.
  •  
  • Hvis du er 75 år eller eldre, kan du også gå gjennom metalldetektoren flere ganger.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Prøv å ikke la stress show. Dette gjør at du ser mistenkelig ut som om du hadde noe å skjule. Mentalt fortell deg flere ganger "Jeg har ingenting å skjule".       
 24.  
 25.             13      Fortell sikkerhetsvakterne at sikkerhetskontroller gjør deg nervøs. Det er greit å være nervøs ved en seriøs sikkerhetskontroll. De vil sannsynligvis hjelpe deg på en eller annen måte, eller forsikre deg om at du ikke trenger å være redd. Du er bare menneskelig og du er ikke den første reisende som er redd for sikkerhetskontroll.       
 26.  
 27.             14      Samle gjenstandene dine og lag dem. Pass på at du har alt du trenger. La sikkerhetsreguleringsområdet raskt gå til rom for andre reisende.                 
 28.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Ferie populær:
Å seile verden.

Flyver forgjeves.

Kontakt Qatar Airways.

Pakke en strandpose.

Pakke en strandpose.

Flytt til Florida.

Pakke for en festival.

Forhindre bevegelsessykdom.

Japansk statsborger blir.

Rulle opp sovepose riktig.

Reise til Tagaytay.

Legg igjen en anmeldelse på Airbnb.

Overlev en flyulykke.

Reise med tog fra London til Beijing.

Planlegg et cruise.

Abonner på prisvarsler på kajakk.

Overlev uten verktøy på en ørkenøya.

Ikke kjeder deg i ferien.

Legg igjen en anmeldelse på Airbnb.

Oppdag gift eik.