Home \ ferie
 

Reise til Japan på lavt budsjett.

 

Japan er et fantastisk land, rik på historie og moderne underverk. Det kan også være et veldig dyrt sted, men hvis du planlegger turen din, har du ikke råd til å bruke for mye og fortsatt ha en flott ferie.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Ankomst  ,

    
   
 1.            1      Planlegg på forhånd og vær fleksibel når du velger flybilletten. En internasjonal flybillett er dyr, men hvis du sammenligner priser og velger flytid, kan du spare mye penger. Hvis du bestiller gjennom et reisebyrå og reiser til Japan i april eller mai, må du kanskje betale over 1500 € for billetten. Men hvis du leter etter billetter på Internett og ankommer tidlig i mars eller regntiden (juni), kan du ikke betale mer enn 700 €. Sammenlign billettpriser til Narita Airport og Kansai Airport - noen ganger er det mye billigere enn det andre.        
 2.  
             

    2      Reiser i Japan  ,

    
   
 1.             1      Få et Japan Rail Pass. Dette er en spesiell togbillett som kun selges til personer som har gått inn i Japan på turistvisum og er booket med før ankomst i Japan. Det tillater et ubegrenset antall togreiser i Japan innen en, to eller tre uker. En slik jernbanepassering koster i en uke ca 28 300 yen (dvs. ca 275 €) i normalvognen eller opptil 37 800 yen (dvs. ca 380 €) i den grønne bilen. De "grønne vognene" kan sammenlignes med 1. klasse i tyske tog. Forskjellen er relativt liten, fordi alle seter i Shinkansen er rimelig komfortable.       
 2.  
 3.             2      Lån en sykkel. I nærheten av de fleste togstasjoner kan du leie sykler for mindre enn 10 euro per dag. Hvis du planlegger å reise til en hel by, vil sykkelen ikke bare være billigere, men også mer praktisk og morsom enn med buss eller t-bane. Men hvis du ankommer i regntiden for å spare penger, vil du kanskje ta busser og t-banen. Hvis du ikke har noe imot regnet, kan du også kjøpe billig regnutstyr lokalt.       
 4.  
 5.             3      Hitchhiking. Det kan høres ut som en dårlig ide, men i Japan er det ikke så farlig som i andre land, spesielt ikke for menn. Mange japanske vil ta deg så langt de kan for dem, hvis de kan snakke med deg på engelsk i noen timer. Kvinner bør ikke kjøre seg selv, men minst to. Få Will Fergusons "Hitchhiker's Guide to Japan" hvis du er interessert.       
 6.  
             

    3      Overnatting  ,

    
   
 1.             1      Få en god guide til Japan. En slik guide vil liste deg innkvartering i de fleste japanske byer og sortere dem alt etter pris, slik at du raskt kan finne den billigste løsningen. En guide vil også liste de mest populære restaurantene, attraksjonene og andre attraksjoner. 
    
  • Vet at japansk innkvartering er delt inn i to klasser: vestlig og tradisjonell. Det anbefales å tilbringe minst en natt på et tradisjonelt japansk hotell ("ryokan"), da dette vil gi deg en god ide om de japanske tradisjonene, selv om det kan være dyrere enn andre alternativer. Romprisen i en "ryokan" inkluderer vanligvis frokost og middag. Men hvis du befinner deg i et slikt tradisjonelt sted, bør du strengt følge lokale skikker og atferd, ellers kan de andre gjestene føle seg fornærmet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Overvei opphold i Capsule hoteller eller internettkafeer. Når du reiser alene eller i en liten gruppe, kan du spare penger ved å bo på et Capsule-hotell eller en internettkafé: 
    
  • Capsulehoteller ble oppfunnet for å gi japanske forretningsfolk et sted å sove slik at de kan ta det første toget neste morgen når de savner den siste. Men de tilbyr også turister muligheten til å tilbringe natten billig. Du får neppe mer plass enn et veldig lite rom med en madrass, men prisen er uslåelig. For å komme inn og ut må du vanligvis gå sidelengs og du har ikke noe sted å stå eller sitte på. Disse hotellene ligger vanligvis i nærheten av togstasjoner eller steder med travelt natteliv. Spør om bruk av badet er inkludert i prisen, for noen ganger er dette ikke tilfelle. Noen Capsule-hoteller nekter å imøtekomme kvinner, så vær oppmerksom på.
  •  
  • Selv internettkafeer kan være et godt sted å sove. Hvis du ankommer sent, kan du ofte få et rom fra midnatt til 8:00 for mindre enn 20 €. Du kan sove på en sofa, men hvis du virkelig vil spare penger, kan det være verdt det. I internettkafeer er det ofte dusjer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hvis du ikke er sjenert og snakker litt japansk, så kan du også være i et kjærlighetshotell. Kjærlighetshoteller er steder hvor japanske par treffer seg for å trekke seg tilbake i noen timer fra sine hjem, hvor vanligvis flere generasjoner av familier bor sammen. Men etter klokken 23.00 får du ofte et billig rom for natten. Normalt vil du få en kondom gratis, og du kan også oppdage noe virkelig bisarrt, nemlig en sexleksaker.       
 6.  
 7.             4      Vurder et pensjonat. Denne vestlige typen innkvartering drives vanligvis av et ektepar i nærheten av ferieleiligheter. Vanligvis er et måltid inkludert i prisen.       
 8.  
 9.             5      Finn forretningshoteller i sentrum eller i nærheten av togstasjoner. Dette er rimelige hoteller som besøkes av forretningsreisende, og kan også brukes av turister. For det meste må du snakke litt japansk, da denne typen hotell ikke er designet for turister. Men her får du et rent rom for en relativt billig pris, og det er vanligvis minst en billig restaurant i nærheten.       
 10.  
 11.             6      Besøk et vandrerhjem. Det er mange vandrerhjem i Japan, og de er vanligvis et godt alternativ for budsjettbevisste reisende. Ulempen med herberger er vanligvis deres beliggenhet, fordi de vanligvis ligger utenfor byen eller i det minste i utkanten. Dette kan øke reiseutgifter, men det kan fortsatt være billigere enn å bo i sentrum. For å få de laveste prisene trenger du et medlemskort, men du må selv bestemme om dette er verdt det for deg.       
 12.  
 13.             7      Gå camping. Det er campingplasser over hele Japan, og hvis sesongen er riktig, kan dette være et ganske fint sted å tilbringe kvelden. Det er imidlertid vanligvis ganske overfylt, men i Japan er det normalt i ferien. Du må vente på det. Noen ganger kan du leie telt eller til og med en hytte direkte på campingplassene hvis du ikke allerede har gjort det på forhånd. Nasjonal turistbyrå i Japan anbefaler imidlertid å bringe sitt eget campingutstyr "for å unngå skuffelse". Vær også oppmerksom på at å komme til og fra leirplassen kan være problematisk hvis du ikke har dine egne transportmidler. For mer informasjon, les avsnittet Camping i Japan i følgende dokument: http://www.jnto.go.jp/eng/location/rtg/pdf/pg-804.pdf.       
 14.  
             

    4      Mat og Shopping  ,

    
   
 1.             1      Hold deg til billige restauranter og barer hvis du vil spise ute. Det finnes mange billige alternativer på restauranter i Japan, så du trenger ikke å gå uten en restaurant. Innredningen av restaurantene gjenspeiler ofte prisen, så vær advart. Du forventer ikke et tips i Japan, så du kan spare penger ved ikke å gi den. Det er også en god ide å alltid ha oversetter på smarttelefonen, slik at du vet hva du bestiller og hva det koster. Hvis du setter pris på god mat, bør du alltid be om "meibutsu" - det betyr "spesialitet". Så du vil bli overlevert lokal spesialitet, slik at du får noe veldig spesielt. 
    
  • Nudelbarer og snackbarer som spesialiserer seg på ramen, er også en fin måte å få rikelig med mat til en rimelig pris. Du kjenner igjen en "ramen" -restaurant ved å se en kunde sitte ved en lang teller og slurping nudler fra en dampende bolle. Udon og soba-retter er også gode måter å spise billig i Japan. Forutsatt, selvfølgelig, gjør du dette i en billig restaurant.
  •  
  •   Izakaya er den japanske versjonen av spisesteder hvor du kan få både typisk japansk mat og vestlig mat. Disse er for det meste snacks og derfor er de ganske billige.
  •  
  •  Yakitori er en spyd av grønnsaker og grillet kylling. Vanligvis serveres det med en øl eller skyld, og det kan være ganske måltid i noen restauranter. Det finnes hele "yakitori" restauranter ("yakitori-ya"), som ofte ligger i nærheten av togstasjoner. Men vær oppmerksom på at prisen er for en "yakitori", så doble den hvis du vil spise mer enn en.
  •  
  • Selv om sushi er en matbit her, bør du kunne spise nok av sushi. Søk etter automatiske sushi-restauranter kjent som "kaiten-sushi". Der serveres sushi på tredemølle. Fargekoden på platene du velger, indikerer prisen du kan lese på tavle på veggen. Hvis du velger platene klokt, kan du kanskje spise nok til en lav pris.
  •  
  • Finne stedene hvor lokalbefolkningen spiser, selv om du trenger å kunne snakke litt japansk, siden slike steder sjelden har menyer og selv når, heller mindre på engelsk. Søk etter "nomiya" og "aka-chochin", det vil si japanske restauranter, eller "chuka-ryori-ya", billige kinesiske restauranter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjøp dagligvarer i supermarkedet. Det er ferdigretter til en relativt lav pris.       
 4.  
 5.             3      Søk etter matautomater. Disse er tilgjengelige nesten overalt i Japan, og du kan finne et utvalg av mat og drikke der, for eksempel snacks, grønn te, kaffe, øl, etc.       
 6.  
 7.             4      Finn de vanlige hurtigmatkjedene. McDonalds og andre hurtigmatkjeder er overalt. Prøv en burger med Mosburger, en japansk hamburgerkjede.       
 8.  
 9.             5      Spis i mathall og markeder. Det er mye billig mat i mange variasjoner. De er også gode for vegetarianere, da det finnes en rekke frisk frukt, ris snacks og grønnsaker. 
     Bakerier er et annet alternativ, selv om de fleste bakevarer i Japan er veldig søte og ikke nødvendigvis det vi er vant til.  
         
 10.  
 11.             6      Unngå å kjøpe alkohol og klær. Du har kanskje hørt at alt i Japan er ganske dyrt, men hvis du unngår alkohol og klær, vil du oppdage at resten ikke er så overpriced. Selvfølgelig bør du prøve skyld, hvis du allerede er i Japan. Bare ikke anta at du har råd til å tilbringe hver kveld i en bar.       
 12.  
 13.             7      Kjøp ferdigretter i matbutikken. Generelle matbutikker tilbyr et utvalg av deilige, rimelige måltider. Det er alt fra nudelsupper til kjøttretter. I noen butikker er det enda bakerier. I de fleste butikker er det enda mikrobølger og spisepinner, slik at du kan varme opp og spise måltidet på stedet. I tillegg er det ofte bord som du kan sitte på.       
 14.  
 15.             8      Lag mange bilder som suvenirer. De er billigere og mer personlige enn suvenirer eller dyr kunst og den beste måten å minne deg på din reise i årene som kommer.       
 16.  
             

    5      Aktiviteter  ,

    
   
 1.             1      Planlegg et daglig budsjett for inngangsavgifter og utgifter knyttet til besøk. Dette hjelper deg med å ta gode beslutninger om hva som er verdt å besøke og hva du ikke har råd til.       
 2.  
 3.             2      Finn gratis eller billige ting å gjøre. Det er mange måter å oppleve alt Japan har å tilby uten å måtte bruke mye penger. Noen ting du muligens kan gjøre er følgende: 
    
  • Besøk Akihabara (forkortet som "Akiba") i Tokyo. I dette elektronikkdistriktet er det alle de nyeste "Otaku" trenderne (geektrender) og allerede besøket kan være en spennende opplevelse.
  •  
  • Besøk Japans strender. Det er mange strender på fastlandet Japan, så vel som på øyene Okinawa. Hvis været er bra, kan det være veldig fint der.
  •  
  • Besøk Shibuya, ungdomssenteret i Tokyo. Her vil du oppleve mange trendy japanske og de nyeste trendene. Ta med kameraet ditt!
  •  
  • Ta deg tid til å sette pris på arkitekturen. I Tokyo er det et smorgasbord med fantastiske bygninger som du kan utforske og fotografere.
  •  
  • Forespør hvilke festivaler som foregår under besøket. Å være midt i japanske festligheter kan gjøre ditt besøk unikt.
  •  
  • Besøk templer og helligdommer. I Japan er det så mange av dem at du kan gjøre en hel ferie ut av det. De er vakre, fredelige steder hvor du kan oppleve kulturen i Japan.
  •  
  • Ta deg tid til å se hagene i Japan. For noen må du kanskje betale opptak, men ikke for andre, men du får se mye og oppleve det motsatte av kjas og mas i byene.
  •  
  • Gå fotturer. Forutsatt at du kommer til gode turstier, kan dette være en veldig praktisk måte å se mye av Japan. Hyttene langs stiene er ofte dyre, men det er flotte ting å se, det være seg vulkaner på Japans sørlige Kushu eller toppene i de japanske alpene i sentrale Honshu.
  •  
  • Spar penger i Tokyos museer ved å kjøpe Grutt Pass, som gir deg fri eller redusert opptak til ca 75 museer.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kjøp suvenirer i 100, 300, 500 eller 1000 yen butikker. Det finnes slike butikker ofte i Japan, og de kan sammenlignes med 1 € butikker i Tyskland, bare for forskjellige prisklasser. Mange varer i disse butikkene ser mye dyrere ut enn de er og kan være gode gaver til venner. Søk etter DAISO, Seiriya og 3 mynter, men det finnes utallige andre.       
 6.  
             

Tips .

    
   
 • Har alltid penger i Japan med deg. Selv om kredittkort aksepteres på mange mer moderne steder, er kontant betaling enda mer vanlig. Ikke engang tenke på å utstede sjekker!
 •  
 • Osaka er kjent for sine shoppingmuligheter; Hvis du virkelig ønsker å handle, så kan dette være det rette stedet, "Byen av kjøpmenn"! I Kyoto er det flotte loppemarkeder og mange små butikker. Tokyo har alt - noe som virkelig kan være ødeleggende for budsjettet ditt, så pass opp.
 •  
 • Ta lett bagasje med deg: jo mindre du må bære med deg, desto mindre stresset vil du føle. Og jo mer stresset du føler, jo mer vil du kjøpe for å få deg til å føle deg bedre!
 •  
 • Planlegg reisen din på forhånd. En godt planlagt reise er alltid billigere enn noe spontant. Ved å være klar over alle potensielle kostnader på forhånd, har du mulighet til å lage buffere og til og med bruke litt mer penger å vite at du har råd til det.
 •  
 • Hvis du er over 60 eller 65 år, kan du kreve pensjonister på eldre borgere - vis din ID, og ​​du betaler betalinger for seniorer. Det gjelder også for enkelte flyselskaper.
 •  
 • Hvis du planlegger å sove i hyttene underveis mens du går, reserver på forhånd. Selv om du kan bestille dem med et måltid, er det bedre å ta med egen mat.
 •  
 • reise med en venn; Du kan dele mange utgifter og også dele måltider og lignende, etc.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Japansk vil stirre på deg - ikke ta det personlig.
 •  
 • Vær forsiktig hvis du vil hitchhike. Det er alltid en viss grunnrisiko.
 •  
 • Gaver er mye mer hensiktsmessig å uttrykke din takknemlighet enn tipping.
 •  
 • Hvis du bestemmer deg for å besøke Roppongi i Tokyo, vær ekstremt forsiktig. Denne delen av Tokyo er lekeplassen til yakuzaen, den japanske mafiaen og andre kriminelle. Hvis du drikker noe her, må du alltid holde øye med det. Noen turister fikk noen drinker, og da de våknet neste morgen, ble deres kredittkort strakt til grensen.
 •  
 • Diskriminering er lovlig i Japan.
 •  
 • Japansk kan bli fornærmet av noen helt normal oppførsel i Vesten. Pass på at du oppfører deg riktig. I alle fall bør du kunne spørre på forhånd og justere riktig.
 •  
 • Det er visse steder, som barer, massasjelokaler og nattklubber, hvilke utlendinger ikke har tilgang til.
 •  
             

Hva du trenger .

    
   
 • Japansk Reiseguide
 •  
 • japansk ordbok
 •  
 • Hvis du planlegger å leir, campingutstyr
 •  
 • Lett å bære bagasjen
 •  
                
Ferie populær:
Forny et busspass.

Flyver forgjeves.

Monter Survival Kit.

Grab bras.

Skriv en referanse til sofa surfing.

Kontakt Qatar Airways.

Vær en god Airbnb vert.

Lag et vannfilter.

Behandle Sandflea biter.

Reise fra Miami til New York.

Bor i Thailand.

Planleggingsturer.

Forhindre bevegelsessykdom.

Gi veibeskrivelse.

Lei et liv i naturen.

Går etter et minimalistisk telt.

Reise gratis.

Kjører bil i India.

Utvandrer til Australia.

Forny et grønt kort.

Reiser med pacemaker.