Home \ ferie
 

New York City Subway Drive.

 

Det første besøket i New York er en spennende ting. New Yorkers er som ingen andre. Like vennlige som de er, unngår de øyekontakt, rush rundt og sjelden snakker med fremmede. Under ditt første opphold i New York City vil du sannsynligvis bruke t-banen. T-banen i New York er et av de største nettene og en av de få som opererer 24 timer i døgnet.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Gå til en datamaskin og logg inn på MTA-nettsiden. Se på kartet og finn avgangs- og destinasjonsstasjonen. Sjekk etter service rådgivning. Bær en nettverksplan med deg.        
 2.  
 3.   2      Pass på at du dekker dine reiseutgifter. Nåværende priser er $ 2,25 når du bruker en "Pay Per Ride MetroCard". Her betaler du per drevet rute.     
 4.  
 5.   3      Beregn reisetiden til reisemålet ditt. Kontroller kartet for hvor mange stasjoner du er på vei. Mellom stasjonene er det ca 4 minutter kjøretid, pluss 5-20 minutter overføringstid. Det er lettere hvis du er på vei minst 45 minutter før du må være på reisemålet ditt. De lengste avstandene i nettverket tar en og en halv time.     
 6.  
 7.   4      Kjenn inngangene til stasjonene. Stasjoner som alltid er åpne har et grønt lys. Utganger eller bare midlertidig åpne innganger har rødt lys. Noen innganger er på privat eiendom og er ikke umiddelbart synlige.     
 8.  
 9.   5      Spør ved bryteren på avgangsstasjonen din for en linjeplan. Bruk et kort i t-banen, men utfør deg selv som turist. Nesten hver vogn har et kart på veggen. Bruk linjeplanen din til å se på den og husk den hjemme.     
 10.  
 11.   6      Kjøp en MetroCard på disken eller på salgsautomat. Alle salgsautomater aksepterer EC og kredittkort, bare de større aksepterer kontanter. Minimumsprisen på en billett er $ 4,50 (2 turer). Når du lader et Pay-Per-ride MetroCard, er minimumet $ 0,01 og maksimum $ 80. (Maskinene godtar ikke mynter, pennies aksepteres bare ved disken.) Pay Per Ride MetroCards gir en gratis overføring innen 2 timer fra t-banen til bussen, fra bussen til t-banen eller fra en buss til en annen buss. Hvis du bruker mer enn $ 10, får du en 7% bonus ($ 10 vil gi deg $ 10,70 for 4 turer, $ 20 vil gi deg $ 21,40 for 9 turer). Avhengig av lengden på oppholdet, vil det være best å kjøpe en 7-dagers pass eller en 30-dagers MetroCard for ubegrenset reise. Disse kortene er gyldige i 7 eller 30 dager fra første bruk. Disse kortene kan ikke overføres til andre. Det er også en 18-minutters grense mellom to bruksområder i samme avdeling. MetroCards er gyldig for både t-bane og busser, 24 timer i døgnet, 365 dager i året.     
 12.  
 13.   7      Det kan være vanskelig for en turist å ta den rette svingen. Vær oppmerksom på tognummeret og om bestemmelsesstasjonen din blir drevet døgnet rundt. NYC Subway er litt komplisert fordi dens retninger er Uptown / Downtown / Queens / Brooklyn / Bronx / Manhattan. I motsetning til i London eller Paris, hvor retning er indikert av destinasjonen, er Manhattan innganger og plattformer preget av "Uptown og Bronx / Queens" eller "Downtown and Brooklyn", noen ganger bare "Uptown" og "Downtown", når togene slutter på Manhattan. Vær oppmerksom på om du er på vei til Manhattan eller Brooklyn / Bronx / Queens før du går til stasjonen. Linje 7 slutter på enten Manhattan Times Square eller Main Street Flushing. I L-linjen viser vogner enten 8th Avenue Manhattan eller Brooklyn-Rockaway Parkway.     
 14.  
 15.   8      En feil gjort av mange turister er bruken av en ekspresslinje. Regionale tog stopper ved hver stasjon, mens ekspress tog forlater noen stasjoner. I tillegg kjører de eksakte linjene vanligvis på de nedre sporene. Noen ganger er det eksakte linjer, men de går bare i en retning. Så vær oppmerksom. Se på linje 7 for en grønn sirkel eller en rød diamant på siden av vognen. Den grønne sirkelen sier at det er et regionaltog. Den røde diamanten betyr et ekspresstog.     
 16.  
 17.   9      Før du går på toget, vent på alle gjestene å komme seg ut først. New Yorkers kan bli veldig sint hvis du kommer i vei når du kommer av bilen.     
 18.  
 19.   10      Hvis du bærer en ryggsekk på ryggen, trekker du den av og holder den foran deg. Dette forstyrrer ikke andre passasjerer.     
 20.  
 21.   11      Hvis du vil sitte, ta det første mulige setet. Hvis du må stå, legg alle dine eiendeler i bilen og ikke blokkere døren. Sitt sidelengs og ikke i midten.     
 22.  
 23.   12      Unngå andre passasjerer som ser rett i øyet for lenge. Stjerne andre passasjerer er sett på som et tegn på aggresjon, og du kan få et aggressivt svar. I tillegg kan personen du stirrer på, bli redd.     
 24.  
 25.   13      Selv om det er greit å be om retning eller hjelp, er det bedre å ikke snakke med fremmede. Små snakk i t-banen er ikke nødvendigvis akseptert.     
 26.  
 27.   14      Hvis du ved et uhell har for lite penger, står ved siden av MetroCard-maskinen og se etter penger i lommen. Dette, og panikken i ansiktet ditt, vil trolig hjelpe en hyggelig forbipasserende med de manglende pengene. Å spørre direkte for penger, men er ikke velkommen og ignoreres ofte.     
 28.  
 29.   15      Hvis MetroCard er ulæselig, skru den over og trekk den ut på forskjellige måter. Spør ved telleren for hjelp. Hvis bryteren ikke er opptatt, rengjør du magnetkortet med kortet og prøv igjen. Enten vil det fungere, eller du bør gi opp og kjøpe et nytt MetroCard for øyeblikket til du kan snakke med en medarbeider.               
 30.  
             

Den raske ruten .

    
   
 1. Hvis du er turist, kjøp et bykart. På nesten alle tunnelbanestasjoner er oppført.
 2.  
 3. Kjøp et oppladbart MetroCard på en salgsautomat.
 4.  
 5. Spør en undergrunnsansatt for en linjeplan.
 6.  
 7. Følg skiltene for å komme til linjen du vil ta.
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Ferie populær:
For å gjenvinne et tapt element fra en Lyft bil.

Søk om et B 2 visum (turistvisum) for USA.

Reise med tog fra Singapore til Bangkok.

Wrap bukser.

Går etter et minimalistisk telt.

Pakke en strandpose.

Planlegg en biltur.

Reise til Japan på et budsjett.

Urinere som kvinne mens du står.

Si hallo på vietnamesisk.

Som tenåring, overlev en lang ferie tur i bilen.

Monter Survival Kit.

Bor på en ensom øy.

Lag et vannfilter.

Overlev en flyulykke.

Dressing i Italia.

Grab bras.

Stand by fly.

Bestill hotellrom.

Oppgradert til første klasse.

Reise gratis.