Home \ ferie
 

For å overleve en tsunami.

 

En tsunami er en rekke ødeleggende og svært farlige bølger som skyldes jordskjelvaktivitet eller annen form for undervannsforstyrrelser. I de senere år har tsunamier gjort en utrolig mengde skade. For å overleve en tsunami må du være forberedt, våken og rolig. Denne artikkelen vil gi deg noen tips som kan hjelpe deg med å overleve en tsunami, forutsatt at du allerede kjenner dem på forhånd.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Tidlig forberedelse  ,

    
   
 1.   1      Lær om tsunamier.  
    
  • Din innkvartering, skole eller arbeidsplass ligger i et kystområde nær sjøen.
  •  
  • Din innkvartering, skole eller arbeidsplass ligger på havnivå eller svært lavt på flatt eller litt kupert land. Hvis du ikke vet høyden på innkvarteringen, skolen eller arbeidsplassen din, finn du ut. Noen lokale myndigheter bruker høyde over havnivå som en advarselsindikator.
  •  
  • Det er advarselsskilt som indikerer at området er sårbart for tsunamier.
  •  
  • De lokale myndighetene i ditt område har utstedt informasjon om sannsynligheten for tsunamier.
  •  
  • Naturlige marine barrierer, som dyker, er fjernet for å utvikle kystområdet.
  •  
         
 2.  
 3.            2      Hvis tsunamier har rørt kystregionen din tidligere, bør du vite det. Forskning noe i biblioteket eller spør på lokalt kontor. FEMA har et nettsted som muliggjør online risikosøk.  
    
  • De fleste tsunamier forekommer i den såkalte "Fire of Fire", et område i Stillehavet kjent for sin aktivitet på jorden. Chile, den vestlige USA, Japan og Filippinene er spesielt sårbare.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered viktige materialer på et lett tilgjengelig sted. Hvis en tsunami (eller en annen naturkatastrofe) slår, er det sjanse for at du trenger noen overlevelsesartikler, raskt. Det kan da være svært nyttig å ha både en sikkerhet og en overlevelsepakke klar: 
    
  • "Pakke en sikkerhetspakke." Mat, vann og et førstehjelpsutstyr er blant de grunnleggende ingrediensene som kreves. Hold sikkerhetspakken på en åpenbar plassering som er kjent for alle i bygningen og er lett å nå i en nødsituasjon. Det kan også bidra til å holde en regnfrakke eller et annet frakk i nærheten av sikkerhetspakken for hver person.
  •  
  • "Pakke en personlig overlevelse pakke" for hver person i familien og en familie overlevelse pakke med de vanlige elementene for alle. Inkluder en tilførsel av nødvendige medisiner for hvert familiemedlem. Ikke glem overlevelsesutstyrene til kjæledyrene dine.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Utvikle en evakueringsplan. En evakueringsplan må utarbeides på forhånd for å kunne brukes i nødstilfeller. Vurder din familie, din arbeidsplass, din skole og ditt utvidede samfunn når du utvikler en. Om nødvendig, begynn å utvikle en plan for kirken hvis ingenting annet er gjort i din kirke. Ta initiativet - utvikle planen og involvere lokale myndigheter og andre innbyggere. Manglende evakueringsplaner og lokale varslingssystemer truer, under og etter en tsunami, deg, din familie og hele ditt samfunn. Disse tingene bør være en del av en vellykket evakueringsplan: 
    
  • Diskuter mulige evakueringsalternativer med familie og kolleger. For eksempel bør du vite hvor du skal finne dine kjære igjen hvis en tsunami streik.  
  •  
  • Utfør øvelser for å sikre at alle medlemmer av menigheten er klar over hvor de skal gå under sikkerhetsevakuering.
  •  
  • Inkluder en plan som kan sikre en telling av hvert enkelt menighetsmedlem. Sørg for at hjelp kan gis for funksjonshemmede eller syke personer.
  •  
  • Kontroller at advarsels- og evakueringssignaler forstås på forhånd av samfunnet. Gi ut brosjyrer eller forelesninger for å sikre at alle vet.
  •  
  • Sørg for at hvis et jordskjelv ødelegger veier eller andre infrastrukturer og rømmer gjennom disse ruter, ikke lenger er mulig, er det flere sikkerhetsruter tilgjengelig.
  •  
  • Vurder hvilke typer "ly" som kan eksistere i evakueringssonene. Må slike boliger bygges før?
  •  
                   
 8.  
             

    2      De klareste tsunami tegnene oppdager  ,

    
   
 1.             1      Vær spesielt forsiktig etter et jordskjelv. Hvis du bor i et kystområde, bør forekomsten av et jordskjelv være en årsak til umiddelbar varsling og evakuering.       
 2.  
 3.             2      Se etter rask oppgang og fall av kystvann. Hvis sjøen plutselig avtar og forlater den blanke sanden, er dette et stort advarselstegn om at det kommer en plutselig bølge av innlandsvann.       
 4.  
 5.             3      Se opp for noen spesielle atferdsendringer i dyr. Se etter dyr som forlater området eller oppfører seg unormalt. For eksempel kan de prøve å invadere folks hjem eller gruppere seg på en måte som de ikke vanligvis ville gjøre.        
 6.  
 7.             4      Respekter advarslene til kirken og regjeringen. Hvis de lokale myndighetene har tid til å utstede en advarsel, følg dette. Vet på forhånd hvordan de lokale myndighetene planlegger advarsler, slik at du ikke forveksler eller ignorerer advarselen når det kommer. Del denne informasjonen med familie, venner, naboer og samfunnet. Be om utgifter til å distribuere, hvis de lokale myndighetene har brosjyrer, et nettsted eller andre informasjonskilder, eller be kommunen om å oppfylle denne rollen.       
 8.  
             

    3      Evakuering etter en tsunami  ,

    
   
 1.             1      Legg igjen dine eiendeler. "Lagre liv i stedet for eiendeler" i tilfelle en tsunami-streik. Å prøve å få ting og eiendeler kan gjøre din flukt vanskeligere ved å få deg til å miste verdifull tid. Ta tak i ditt sikkerhetssett, noe som vil holde deg varm, og familien din og gå straks bort. Tsunami-overlevende opptrer raskt og pleier ikke å redde eiendommen deres.       
 2.  
 3.             2      Gå inn i landet og inn i høyere bakken. Det første du bør prøve, er det mulig å gå ut av kysten, fra laguner eller andre vann , til høyere bakken eller til og med til åser eller fjell. Fortsett til du er tre kilometer innlandet eller 30 meter over havet.  
    
  • Forvent gatene å bli feid bort av en tsunami. Hvis du planlegger å bruke veier for å komme til reisemålet, tenk igjen. I en fullblåst tsunami blir mange veier ødelagt, enten ved jordskjelvets seismiske aktivitet eller ved tsunamien. Har en god følelse av den generelle retningen du går inn og vurderer, inkludert et kompass i din overlevelsepakke.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Klatre opp. Hvis du ikke kan komme inn i landet fordi du er fanget, gå oppe. Det er ikke ideelt fordi bygningen selv kan kollapse. Men hvis det er ditt eneste alternativ, bør du velge en høy, stabil bygning og klatre opp der. Gå så høyt som mulig, helst opp til taket.        
 6.  
 7.             4      Klatre på et stabilt tre. Som en siste utvei kan du se etter et sterkt og stort tre. Klatre opp så høyt du kan hvis du finner deg fanget og ute av stand til å gå inn i landet. Det er imidlertid fare for at trærne vil bli nedsenket av tsunamien. Så dette bør egentlig bare gjøres hvis alle andre alternativer er utelukket. Jo sterkere treet, jo høyere det står og jo mer stabilt dets grener er, som du kan hvile (du må kanskje tilbringe timer der), jo bedre er sjansen for å overleve.        
 8.  
 9.             5      Reager raskt hvis vannet får deg. Du har kanskje ikke vært i stand til å evakuere og finne deg fanget i tsunamien av en eller annen grunn. Deretter er det noen ting du kan gjøre for å overleve: 
    
  • "Ta tak i noe som flyter." Bruk en flytende gjenstand som flåte for å holde deg flytende. Flytende gjenstander, som trebukser, dører, fiskeutstyr, etc., kan svømme i vannet ved siden av deg.  
  •  
         
 10.  
             

    4      Etterlevelse av en tsunami overleve  ,

    
   
 1.             1      Gjør deg klar for aftershocks og flere bølger. En tsunami kommer i bølger. Det kan være veldig, veldig mange, komme tilbake i flere timer, og den neste bølgen kan være enda større enn den forrige.        
 2.  
 3.             2      Prøv å få pålitelig informasjon. Lytt til Radio for å finne ut hva som skjer. Ikke stole på propaganda fra munn-til-munn. Det er bedre å vente enn å returnere for tidlig og bli fanget av ytterligere innkommende bølger.       
 4.  
 5.           3      Vent til de lokale myndighetene gir det grønne lyset. Bare da skal du komme hjem. Finn ut på forhånd hvordan kommunene har til hensikt å avsløre en melding. Husk at veiene kan bli ekstremt skadet av tsunamibølgene, og du må kanskje ta alternative ruter. En god beredskapsplan bør ta hensyn til denne muligheten og gi alternative ruter og møteplasser.        
 6.  
 7.             4      Du bør vite at kampen for overlevelse fortsetter "etter" tsunamien. Når tsunamien har gått ned, er det murstein, ødelagte bygninger og en ødelagt infrastruktur. Det kan også være lik. Ferskvannforsyningen kan bli ødelagt eller avbrutt. Matforsyninger vil mest sannsynlig ikke være tilgjengelig. Potensialet for sykdom, posttraumatisk stresslidelse, sorg, sult og skade gjør tiden etter tsunamien nesten like farlig som tsunamien. En nødplan bør også ta opp konsekvensene og hva du trenger å gjøre for å beskytte deg selv, din familie og ditt samfunn, vurderes.       
 8.  
 9.             5      Samfunnet bør lukkes bak en rehabiliteringsplan. Hvis de lokale myndighetene ikke har opprettet handlingsplaner, kan du foreslå noen. Du kan også danne en fellesskapshandlingsgruppe som vil vurdere en post-tsunami-plan. Ting som kan hjelpe med å overleve etter en tsunami inkluderer: 
    
  • skape en utvidet tilførsel av ferskvann - enten det er flaskevann eller filtrert vann, bør det være nødvann i samfunnet ditt.
  •  
  • åpne ubeskadigede boliger og bygninger åpne for andre. Hjelpe de som trenger og gi dem ly.  
  •  
  • Pass på at det finnes kraftgeneratorer som tillater matlaging, vedlikehold av hygiene og retur til grunnleggende helse- og transporttjenester.
  •  
  • Operere nødhyller og matdistribusjon.  
  •  
  • Gjør øyeblikkelig medisinsk hjelp mulig.
  •  
  • Stopp brann og sprekker på og i gassledninger.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (14)      
Ferie populær:
Reise spontant.

Finn ut en bolig.

Lag en god figur på stranden.

Nyt sommerferien (for tenåringer).

Camping.

Pakke klær i kofferten.

Å være kulturelt følsom under reisen.

Søk om et Schengen visum.

Reise med tog fra Singapore til Bangkok.

Vær en god Airbnb vert.

Japansk statsborger blir.

Pakk en toalettpapir permanent for konstant reise.

Hos en pjokk under en flytur.

Få en tilkoblingsflytur.

Få amerikansk statsborgerskap.

Overlev en tsunami.

Bli kjent med andre kulturer.

Rengjør og polsk muslinger.

Å være kulturelt følsom under reisen.

Klargjør riktig i Miami.

Lag et vannfilter.