Home \ ferie
 

Svøm trygt foran Prianhas.

 

Piranhas, "Water Wolves", er beryktet for deres evne til å knuse et dyr til beinet i løpet av sekunder. Men for mennesker er de langt mindre farlige enn det antas, spesielt hvis du svømmer med dem i regntiden, for da er det nok å spise. Likevel, sværmer av piranhas i Sør-Amerika kan være farlig hvis det ikke er noe å spise. Så hvis du planlegger å svømme i Amazonas, så fortsett å lese for å finne ut hvor trygt du er fra piranhas.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Bli kjent med Piranha Territory. Piranhas er ferskvannsfisk og bor bare i Sør-Amerika (selv om det oppstår en flokk piranhas i elver andre steder). Deres habitat er fortsatt vann eller langsomme strømmer og piranhas dør vanligvis i kaldt vann.        
 2.  
 3.             2      Unngå å svømme med piranhas i tørrperioden. Piranhas er vanligvis harmløse og sjenert. De angriper sjelden større dyr, med mindre de sulter. Maten er spesielt liten i tørrperioden (som går fra april til september) når elvene er lite vannet og det er mindre mat. Så unngå å gå til Piranha farvann. 
    
  • Hvis du ikke er sikker på om det er tørt sesong, spør lokale folk om svømming er trygt for øyeblikket.
  •  
  • Pass på dammer som kan komme fra en elv. Elvene beveger seg sakte og blir mindre eller større, avhengig av om og hvordan regnet faller. De legger bak små dammer. Fisk i disse farvannene er isolert fra andre vannkilder og dømt til døden. De kunne hoppe ut og angripe deg ut av ren fortvilelse hvis du står nær nok til dammen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vent til natt før du går inn i vannet. Hvis du trenger å gå i vannet i tørrperioden, vent til det blir mørkt før du prøver å krysse vannet uten båt. Piranhas jakter om dagen og sover om natten. 
    
  • Når de våkner om natten, flyr piranhas vanligvis. Det sikreste er ikke å forstyrre henne i det hele tatt.
  •  
  • Husk imidlertid at andre jaktdyr, som caimaner, er aktive om natten. Hvis du må krysse en vannkilde med mange forskjellige dyr, veier du om det ikke er mer farlig å krysse det om natten enn om dagen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ikke gå inn i vannet med et åpent blødende sår. Piranhas smaker blodet i vannet og prøver å angripe et dyr hvis de tror det er såret. 
    
  • Du bør også unngå å ta rå kjøtt i vannet. Og vask hendene dine hvis du har rørt rå kjøtt. (Men ikke vaske dem i elva der piranhaene er.)
  •  
  • Hold deg unna farvann som er blant fuglehester, fra havna hvor fisken er renset og fra søppelstopper; du vil ikke at piranerne skal tro på at blodet på disse stedene kommer fra deg.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ikke vær hektisk. Studier har vist at desperate piranhas er mer tiltrukket av aktivitet enn til blod. Når du krysser en vannkilde, flytt så lite som mulig. Svøm eller gå med flytende, jevne bevegelser. Unngå å snakke og ikke bruk lommelykter eller lanterner når du er i vannet om natten.       
 10.  
 11.             6      Lag en distraksjon. Som en siste utvei, prøv å distrahere piranhaene ved å kaste et dyrkroppe eller stor mengde rå kjøtt nedstrøms i vannet fra hvor du vil krysse elven. Hvis en slik handling er nødvendig, husk at piranhasene vil ha avbrutt dyret innen få sekunder, så du bør krysse elven veldig fort før de legger merke til deg.                 
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Ferie populær:
Ring Australia fra New Zealand.

Sove på flyplassen.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.

Reise og arbeid i Australia.

Går etter et minimalistisk telt.

Pakke for en tur.

Kjøp en reiseryggsekk.

Amsterdam billig opplevelse.

Skal betales for reise.

Reiser alene.

Bytte penger i Russland.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.

Overlev en vulkansk utbrudd.

Wrap bukser.

Rulle opp sovepose riktig.

Planlegger en Disney ferie.

Gjenoppretting fra jetlag.

Søk om et B 2 visum (turistvisum) for USA.

Lag et vannfilter.

Pakke som en tenåringspike for en flytur.

Si hallo på vietnamesisk.