Home \ ferie
 

Behandle sand loppe biter.

 

Sandlopper er små, irriterende krepsdyr som finnes på de fleste strender. I en bit, forlater de spytt, noe som forårsaker kløe og irriterer huden. I noen tilfeller bor de selv under huden og legger egg der. Dette kan føre til infeksjoner og enda mer irritasjon. For å behandle sand loppe biter, prøv å berolige irritert hud. Men hvis symptomene blir verre, må du gå til legen. Du kan også forsøke å forhindre sand loppe biter ved å unngå stranden ved bestemte tider og holde huden din dekket.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Løs Sandflea biter  ,

    
   
 1.            1      Ikke klør bitt. Mange lider vil gjerne skrape sandløpebittene umiddelbart fordi de gir en kløe. Men prøv å ikke gjøre dette så mye som mulig, da et åpent sår kan utvikle seg, noe som gjør deg mer utsatt for infeksjon.       
 2.  
 3.             2      Påfør en sinkoksid shake-blanding. En metode for å lindre kløen forårsaket av bitt, er å påføre en sinkoksid shake-blanding på stedet. Denne lotionen er tilgjengelig på ditt lokale apotek. Den har en beroligende effekt og lindrer kløen.  
    
  • Før du bruker Zinc Oxide Shake Mixture, les pakningsvedlegget og gni deretter en liten mengde på biteområdet. Ikke bruk den rundt øynene, munnen eller kjønnsorganene.  
  •  
  • Rådfør deg med lege før du bruker Zinc Oxide Shake Mixture hos barn under 6 måneder. Du bør også konsultere en lege før du søker på gravide eller ammende kvinner.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prøv en hydrokortisonkrem. Du kan også lindre kløen ved å gni det berørte området med hydrokortisonkrem. Dette bidrar til å hindre deg i å skrape deg selv. Hydrokortisonkrem er tilgjengelig i ditt lokale apotek.  
    
  • Før du bruker krem, les pakningsvedlegget grundig. Påfør deretter krem ​​på det berørte området og vask deretter hendene.
  •  
  • Hvis du er gravid eller tar andre legemidler, bør du konsultere lege før du bruker denne krem.  
  •  
  • Du bør også konsultere en lege før du bruker den på barn under 10 år.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lag en blanding av husholdningenes brus og vann. Husets brus (natriumbikarbonat, også kjent som natron eller Bullrichs salt) blandet med vann, kan bidra til å lindre kløende, irritert hud. For å bruke husholdningenes brus og vann for å avlaste sandflies, må du gjøre følgende:  
    
  • Legg ca 200g husholdnings brus i et kaldt vannbad. Ta deretter et badekar i en halv time.  
  •  
  • Alternativt kan du blande tre deler av husholdnings brus med en del vann. Rør begge til en pasta og gni deretter denne limen på det irriterte hudområdet. La det virke i ca 30 minutter og vask det av med vann.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bading i havremel. Du kan også lindre hudirritasjon og kløe med et havremelbad. Havremel inneholder antioksidanter som har en beroligende effekt på huden. For et havregrynbad setter du ganske enkelt 100 g til 200 g havregryn eller havregryn i et varmt vannbad. Deretter bad i vannet i ca en time.  
    
  • Ikke bruk varmt vann, da det kan irritere huden din.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Påfør aloe på huden din. Aloe vera er perfekt for beroligende og helbredende mange hudirritasjoner. Du kan kjøpe aloe vera gel i ditt lokale apotek. Gni forsiktig gelen på de berørte områdene. Dette bidrar til å berolige huden din og gir deg litt lettelse.        
 12.  
 13.             7      Bruk essensielle oljer. Visse essensielle oljer som lavendel-, te-, eukalyptus- og cedaroljer kan også hjelpe med hudirritasjon forårsaket av sandflies. Påfør essensielle oljer direkte på irritert hud. Hold deg oppdatert på mengden og fokus på instruksjonene på pakken.  
    
  • Før du bruker essensielle oljer til medisinske formål, bør du alltid konsultere en lege, spesielt hvis du er gravid.
  •  
  • Hvis du har allergi eller huden din er følsom, bør du først teste oljen på et lite, upåvirket område av huden.
  •  
  • De fleste essensielle oljer må blandes med en bærerolje på huden før bruk for å unngå irritasjon. Hold essensielle oljer vekk fra huden din når de er ufortynnet, med mindre en lege forteller deg det.  
  •  
                   
 14.  
             

    2      Finn medisinsk hjelp  ,

    
   
 1.             1      Sjekk etter loppeegg i biteområdet. I de fleste tilfeller er en sandflybit bare et lite rødt sted som ligner en myggbit. I noen tilfeller graver den kvinnelige loppen under huden for å legge egg. Dette kan føre til alvorlig irritasjon og infeksjon. Biteområdet er så hovent og har en liten svart prikk i midten.  
    
  • Hvis du mistenker at en sand lopp har gravd under huden din, bør du gå til en lege for å få loppene fjernet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå til legen din. Etter å ha brukt en hydrokortisonkrem eller en sinkoksid-rysteblanding, bør symptomene sakte falme. Men hvis dette ikke skjer eller symptomene blir verre, bør du umiddelbart gå til lege. Dette kan bety at bitt har blitt betent eller at du er allergisk mot loppesaliven.        
 4.  
 5.             3      Behandle biter med en antihistaminkrem. Legen din kan foreskrive deg en reseptbelagt antihistaminkrem for å behandle bitt. Denne krem ​​hjelper med irritasjon forårsaket av en allergisk reaksjon på loppebitt. Følg alltid legen din instruksjoner for å bruke krem.        
 6.  
             

    3      Forhindre sandflies  ,

    
   
 1.             1      Unngå stranden ved soloppgang og solnedgang. Tidlig morgen og kveldstid, når det er litt kjøligere, er sandlopper spesielt aktive. For å hindre sand loppe biter, bør du planlegge ditt strandbesøk mot midten av dagen. Selv om du fortsatt kan få noen biter, men denne tiden på dagen blir det ikke for mange lopper på vei.  
    
  • Du bør unngå stranden selv når det regner. Sandlopper er mest aktive i kjølige, fuktige temperaturer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv et insektmiddel. Insektresistenter kan beskytte deg mot sandløpebitt. Spray deretter føttene, anklene og bena med en passende insektspray før du går til stranden. Følg instruksjonene på produktet og se etter et middel for å beskytte spesielt mot Sandflohbissen.  
    
  • Du bør også ta insektsprayen til stranden, slik at du kan bruke på nytt etter svømming.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold beina, føttene og anklene dekket. En god måte å forhindre sandloppe på, er å dekke bena, føttene og anklene med klær. Sandlopper kan bare hoppe 20 cm til 40 cm høye, så det er usannsynlig at du blir bitt over midjen. Bruk et langt, lett par bukser og sandaler for en spasertur på stranden. Når du ligger i sanden, sørg for å sette på et håndkle eller et teppe.        
 6.  
             

Tips .

                Les mer... (19)      
Ferie populær:
Bygg et kuppeltelt.

Ha det gøy i et hotellrom.

Forbered deg på en strandtur.

Få riktig vaksinert for reise.

Planlegg en tur til London.

På svensk elsker jeg deg.

Behandle Sandflea biter.

Overlev en Ripström.

Grab bras.

Sjekk inn bilsete på flyplassen.

Bor i Thailand.

Pakke posene dine.

Inviter venner til Lyft.

Bestill billige flyreiser.

Flyr med baby eller småbarn.

Grab bras.

Utvandrer til Sveits.

Abonner på prisvarsler på kajakk.

Bruk en analog klokke som kompass.

Urinere som kvinne mens du står.

Lei et liv i naturen.