Home \ ferie
 

Hent ut av en fast bil (heis).

 

Det er få situasjoner som er mer ubehagelige enn å bli sittende fast i en heis, spesielt for de som er i en høy høyde eller klaustrofobi. I tilfelle at du noen gang sitter fast i en heis (eller kanskje du bare sitter fast i en mens du leser dette), i denne artikkelen lærer du alt du trenger å gjøre for å komme deg ut av dine problemer så snart som mulig å bli frigjort. Og husk, så lenge det ikke handler om liv eller død, er det best å ringe for hjelp og utholdenhet. Alle dine egne frigjøringsforsøk kan svært raskt bli svært farlige (livstruende) situasjoner.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Hold deg rolig. Øyeblikket du skjønner at du nettopp har sittet fast, vil du sannsynligvis føle en uimotståelig trang til å få panikk. Men i dette øyeblikk er det viktig at du ringer deg selv for å bestille og bli så rolig som mulig. Hvis du bryter ut i panikk, vil forresten eller senere hele kroppen bli beslaglagt av panikk. Da blir det nesten umulig å roe seg og tenke klart. Men du må kunne tenke klart for å frigjøre deg fra din vanskelighet.  
    
  • Ta et dypt pust og prøv å slappe av. Det er nesten umulig å få panikk når kroppen din er avslappet.       
  •  
  • Med mindre du sitter fast i heisen, vil din panikk spre seg til andre mennesker. Men flere mennesker som lider et panikkanfall samtidig, er ikke nyttige i det hele tatt, og bare hindrer en rask redning. Derfor bør du prøve ditt beste for å berolige alle de som er tilstede (inkludert deg selv).       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn en lyskilde hvis lysene går ut. Du trenger lys for å gi deg et bedre bilde av din (din) plassering og å se knappene på heisens kontrollpanel. Det er nøkkelfobber som har en liten lommelykt innebygd, eller du kan bruke displaylyset på din mobiltelefon eller smarttelefon. Noen mobiltelefoner har en innebygd lommelykt; Det ville være bra hvis du var kjent med mulighetene til telefonen din på forhånd (dvs. før du sitter fast i en heis). Hold alltid øye på batteristatusen med en hvilken som helst lyskilde. Bruk lett sparsomt.  
    
  • Telle hvor mange folk sitter fast i heisen med deg.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Trykk på nødknappen. Hvis lyset har gått ut, bruk lyskilden din til å finne den riktige knappen. Nødtasten er koblet til et nødsenter eller teknisk støtte. Dette er vanligvis den raskeste og enkleste måten å få hjelp på - og sikkert tryggere enn noen pauseforsøk fra din side.        
 6.  
 7.             4      Hvis du ikke får svar på nødanropet ditt, må du forsøke å varsle nødnummeret ditt ved hjelp av mobiltelefonen din. Skal du ha en mottakelse med mobiltelefonen din, er det på tide å ringe til nødsentralen. Avhengig av hvilket land du er i, må du ringe et annet nummer for det: i EU velger du 112, i USA og Canada velger du 911. Disse nødnummerene kan også fungere i andre land. I alle fall bør du alltid informere deg før du går inn i et annet land om nødnummer som gjelder der.  
    
  • Hvis du ikke har noen mottak og ikke kan nå noen, trykker du på nødknappen flere ganger.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Trykk på "Åpne dør" -knappen. Noen ganger stikker knappen bare. Da kan det hende at du slipper det igjen ved å trykke det igjen og døren åpnes. Det ville ikke være første gang folk kunne frigjøre seg fra en heis.  
    
  • Du kan også trykke på "Lukk dør" -knappen. Noen ganger stikker denne knappen fast og forhindrer at heisen fungerer som den skal.       
  •  
  • Trykk på knappen som ville gjøre heisen en etasje lavere.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hvis du ikke kan få heisen påbegynt eller ring for hjelp, prøv å fange oppmerksomheten til de som venter på at heisen skal ankomme. Ring for hjelp. Spark med skoene dine eller lignende. mot heisdøren. Avhengig av støyoverføringen kan du også trykke på døren med en tast. Lyden kan overføres gjennom akselen, slik at forbipasserende vil være oppmerksom på din situasjon. Men pass opp! Å ringe etter hjelp kan være en effektiv måte å gjøre andre oppmerksomme på deg. På den annen side kan det også føre til at panikken fortsatt stiger i deg. Så prøv å være rolig og avslappet mens du ber om hjelp.        
 12.  
 13.             7      Vent. Med mindre det handler om liv og død, bare vent. Vanligvis er det bare noen minutter før andre innser at heisen ikke virker. Heiser brukes av mange mennesker og spesielt i store bygninger, det er passende personale, som raskt vil gjøre alt som er nødvendig. Derfor, etter en stund, bør du slutte å ringe for hjelp og spare dine krefter.  
    
  • Når du har kontaktet akuttmottaket eller andre, må du bare vente og la dem gjøre sitt arbeid. Nødsamtaler fra heiser er tatt veldig alvorlig. Normalt bør du være fri for din situasjon innen 30 minutter.       
  •  
  • I begynnelsen kan det hende du finner det vanskelig å snakke med andre mennesker, spesielt hvis du aldri har møtt dem før. Det er imidlertid svært nyttig å ikke forstyrre samtalen, ellers kan panikk raskt spre seg. Unngå tunge emner skjønt; spør i stedet etter siste ferie hva de jobber, filmer etc.       
  •  
  • Hvis du sitter fast, kan ventetiden være litt vanskeligere. Prøv å okkupere deg selv. Kanskje du har en bok eller et magasin med deg. Ikke spill batteriet på mobiltelefonen din tomt. I stedet tenk på vakre ting som beroliger deg. Eller prøv å huske alt du har spist i den siste uken. Prøv å være optimistisk og liste alt du ser frem til i de kommende ukene.       
  •  
         
 14.  
 15.             8      Hvis alle disse trinnene ikke hjelper deg eller om liv og død, bør du prøve å bryte ut av heisen. Men vær forsiktig når du klatrer rundt i heisakselen: Du kan bli elektrokutt eller knust hvis heisen plutselig begynner å bevege seg igjen. Her er noen poeng som du bør være oppmerksom på.  
    
  • Trykk på stoppknappen for å hindre at heisen beveger seg plutselig mens du klatrer ut.       
  •  
  • Prøv å åpne heisdøren. Hvis heisen ikke står fast mellom to etasjer, men bare på gulvnivå, kan du kanskje åpne heisdøren. Se deg rundt for å finne noe du kan bruke til å pry åpne heisdøren.       
  •  
  • Se etter en service luke på stolheisen. Prøv å presse opp og klatre ut. Selv om du klarer å åpne servicedøren og klatre ut, kan du ikke komme ut av heisakselen. Men hvis du er i en reell nødsituasjon, kan dette være din eneste sjanse.       
  •  
                   
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                     
Ferie populær:
Å være kulturelt følsom under reisen.

Bestem hva du skal pakke for en ferie.

Få amerikansk statsborgerskap.

Bor i Thailand.

Å lage vann i ørkenen.

Ha en perfekt sommer.

Forny et grønt kort.

Overlev en tsunami.

Finn et billig fly til London.

Gjør deg fort av solbrenthet raskt.

Kontroller flyreservasjoner.

Endre penger.

Forbered deg på en strandtur.

Unngå drukning.

Finn de beste bilutleiefirmaene.

Forny et grønt kort.

Bli en eventyrer.

Planlegger ferie.

Som tenåring, overlev en lang ferie tur i bilen.

Oppgradert til første klasse.

Japansk statsborger blir.