Home \ ferie
 

Tips en drosjesjåfør.

 

Tipping av en drosjesjåfør er ganske mye som alle andre som gir deg en tjeneste. Den riktige mengden avhenger av byen og omstendighetene og hvor langt drosjesjåføren kjørte deg - men generelt bør et tips på 15% av kostnaden være tilstrekkelig. Hvis regningen er mindre enn 10 €, vennligst gi 10% tips (men ikke mindre enn 1 €). Gi 1 € til 2 € på den, hvis drosjesjåføren hjelper deg med bagasjen.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Tips en drosjesjåfør  ,

    
   
 1.            1      La oss ringe beløpet. Når turen er over, forteller sjåføren hvor mye du skylder ham. Beregn tipset i prosent av det beløpet eller runde med "øyeformat" på de neste 5 € eller 10 €.  
    
  • De fleste drosjer har et taximeter som du kan se hvordan prisen går opp når du nærmer deg destinasjonen. Hvis du har det travelt, kan du bruke det til å forutsi, beregne og forberede tipset før du kommer ut av drosjen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Beregn tipset i prosent av totalbeløpet. 10 til 15% er vanligvis greit. Hvis regningen er mindre enn 10 €, vennligst gi 10% som et tips, men ikke mindre enn 1 €. Hvis regningen er over $ 10, gi minst 15% tips. En hvilken som helst prosentbasert tips er en grov refleksjon av varigheten og kvaliteten på turen, justert etter eget skjønn for enkelhets skyld. Prøv å velge tipsprosenten som passer best til situasjonen. 
    
  • Hvis sjåføren gjorde sin jobb eksepsjonelt bra, gi han 20% eller mer. Kanskje du hadde en god samtale, eller han ga deg nyttige tips om sightseeing i byen. Eller kanskje har han gjort en stor innsats for å bringe deg til reisemålet ditt til tider, til tross for en forferdelig trafikkork.  
  •  
  • Som standard foreslår kredittkortsenheten i noen drosjer tips for tips du kan velge mellom. I New York, f.eks. Disse tre prosentene tilbys: 20%, 25% og 30%. Velg ett av disse alternativene eller velg ditt eget beløp.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg til noen få euro hvis sjåføren hjelper deg med bagasjen. Legg 1 € per pose hvis du har fem eller færre poser. Legg til 2 € per pose hvis du har fem eller flere poser eller lommene dine er ekstremt tunge. Husk at disse ikke er stivbestemte regler - disse er retningslinjer som du kan flytte fra tilfelle til sak.        
 6.  
 7.             4      Gi drosjesjåføren en jevn mengde. Hvis beløpet ligger nær mengden av et regning, bare gi sjåføren et notat og fortell ham at han kan beholde endringen. 17,28 € er f.eks. nær 20 € og 2,72 er litt over 15% fra 17,28 €. Du trenger ikke å beregne den eksakte prosentdelen så lenge du gir drosjesjåføren en rimelig mengde. Denne strategien er nyttig når du har det travelt. Fra drosjesjåførens synspunkt er en € 20 notat bedre å holde og bruke enn noen krøllete regninger og en håndfull mynter. 
    
  • Hvis beløpet er mindre enn 4 €, gi drosjesjåføren en 5 € pass. Du bør ikke gi mindre enn 1 € og et tips på 15% for ethvert beløp mindre enn 5 € er mindre enn 1 €.
  •  
  • Hvis beløpet er 7 til 9 €, gi sjåføren 10 €.
  •  
  • Hvis beløpet er mellom 11 og 13 €, kan du gi sjåføren 15 €.
  •  
  • Hvis beløpet er 33-35 €, bare gi sjåføren 40 €.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Estimere kvaliteten på en tur  ,

    
   
 1.             1      Vurder kvaliteten på turen. Vekt av faktorer som førerens lokale kunnskaper, fartens hastighet, hans ekstra innsats og hans generelle oppførsel. Disse faktorene er helt subjektive - så vær forberedt på å føle og justere tipset fra sak til sak. Følg disse enkle tipsene for tipping basert på kvalitet: 
    
  • Gi 5 til 10% tips (eller ingen i det hele tatt) hvis tjenesten var spesielt dårlig. Kanskje har sjåføren tatt lengst avstand for å komme deg til reisemålet ditt; kanskje han var uhøflig mot deg, eller du hadde det ikke bra.
  •  
  • Gi en 15% tips for en anstendig, moderat taxitur. Føreren har ført deg til reisemålet ditt på en rimelig tid, og du har følt deg komfortabel, men det har ikke skjedd noe ekstraordinært. 15% er akseptabelt i de fleste tilfeller.
  •  
  • Tipping 20% ​​eller mer hvis dette var en av de bedre taxi rides du noensinne har hatt. Kanskje du hadde en flott samtale med sjåføren, og han har gitt deg interessante ideer for å utforske området; kanskje han tok en mindre kjent snarvei som tok deg til flyplassen mye raskere enn hvis du hadde kjørt gjennom normal trafikk; kanskje han hjalp deg med å bære bagasjen til dørstokken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vurder hastigheten på tjenesten. En sjåfør bør ta den mest effektive ruten for å komme deg til destinasjonen til rett tid. Hvis reisen tok lenger tid enn forventet, men det var mye trafikk, var det sannsynligvis ikke feilen til sjåføren. Vær imidlertid oppmerksom på drivere som forsiktig kjører sakte eller tar omkjøring for å kjøre opp beløpet.       
 4.  
 5.             3      Spør deg selv om sjåføren har jobbet hardt. Hvis han ikke tilbyr deg å hjelpe deg med bagasjen din, ikke føler deg tvunget til å tippe mer enn normalt. Hvis han gjør noe for å komme deg til reisemålet ditt eller gi deg nyttige innsidertips om lokale attraksjoner, kan han ha fått et høyere tips enn gjennomsnittlig drosjesjåfør.       
 6.  
 7.             4      Tenk på driverens oppførsel. Vurder hvor vennlige og hjelpsomme føreren var. Hvis han var vennlig og ga nyttig informasjon, tjente han et høyere tips. Hvis sjåføren var uhøflig til deg eller bedt om et tips, kan han ha tjent en lavere eller ingen tips.        
 8.  
 9.             5      Trekk sjåførens lokale kunnskap. Drosjesjåføren må ikke spørre om veibeskrivelse og vite hvilken rute du skal ta for å få turen til å gå så fort som mulig. Føreren bør vite alternative ruter i tilfelle ulykker og trafikkork. Hvis du er turist, bør sjåføren kunne foreslå attraksjoner og aktiviteter for din tid i byen.       
 10.  
             

    3      Andre tips om tips  ,

    
   
 1.             1      Bruk en app for å beregne tips når du kjører med flere personer. Det kan være vanskelig å bestemme hva alle skylder, men en tipskalkulator kan enkelt dele spissen i henhold til reisens størrelse, prosentandelen av spissen og antall personer som bidrar til spissen. Du kan laste ned disse appene til telefonen din, eller gå til en side med en tipskalkulator i telefonens nettleser. 
    
  • Noen av disse appene lar deg velge posisjonen din for å bedre kalibrere tipsbeløpet. Så du kan basere tipset ditt på lokale faktorer hvis du ikke er sikker: boligpris, minimumslønn og løpende service tips.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tipping for en Uber eller Lyft rytter. Taxiindustrien skifter raskt; Avhengig av hvor du bor, kan du være mer sannsynlig å bruke en rideselskapsapp som Uber eller Lyft i stedet for å ansette et vanlig drosjeselskap. Betalingsprosessen for disse tjenestene går helt gjennom appen, reglene for tips er så ugjennomsiktig. Vær imidlertid klar over at disse driverne ikke vil motta tips gjennom tjenesten, med mindre du gir dem personlig. Hvis du ikke bruker uberTaxi-tjenesten, kan du ikke tippe Uber-driveren din via appen - så gi ham en kontant, akkurat som du ville ha en vanlig drosjesjåfør.        
 4.  
 5.             3      Vurder å gi drosjesjåføren et tips i form av et element eller en gest som er lik mengden penger du vil tipse. Pass på at du gir drosjesjåføren noe han virkelig vil - en uønsket gave kan være mer av en byrde enn en velsignelse. Ikke presenter ham en ikke-pengepunkt som et "do-or-die" ultimatum; I stedet gi ham muligheten til å ta varen i stedet for en vanlig tips hvis du har noe verdt å tilby. Hvis det er mulig, tipp det i kontanter med mindre du virkelig brukte alle kontanter på bekostning av turen. 
    
  • Hvis du er f.eks. ha et gammelt (men ikke utgått) gavekort over 10 € for en restaurant du aldri vil gå for, gi den til sjåføren i stedet for penger. Si "Jeg kan gi deg et tips i kontanter eller dette Applebee-gavekortet jeg aldri vil bruke, vil du ta det i stedet?".
  •  
  • Husk at mange taxachauffører trenger penger til å betale regningene sine. Du må betale en daglig eller månedlig leie for drosjen din, pluss leien til huset ditt eller leiligheten pluss bensin - alt fra din egen lomme. Det er vanligvis ikke betalt samme dag for å betale kostnadene for kortreise, så det er vanlig for bilister å gjøre turer på kreditt, med mindre du betaler dem i kontanter. Derfor kan en ikke-pengepunkt føles unik, men de fleste drivere vil foretrekke kontanter.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vær høflig og respektfull. Tillit genererer tillit. Fortell taxi sjåføren hvor du vil gå når du kommer inn i drosjen og respekter kjøretøyet mens du er i den. Betal umiddelbart når du kommer til reisemålet ditt og tipp føreren før du forlater bilen. Takk til sjåføren og ønske ham en flott dag. Tipping i form av penger kan være bra, men noen få vennlige ord kan løfte ditt tips til neste nivå.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (6)      
Ferie populær:
Adresse til postkort.

Behandle Sandflea biter.

Skriv en anmeldelse om et hotell.

Les et kart.

Les tidevannstabeller riktig.

Vask klær mens du reiser.

Planlegg ferien og vandre gjennom naturen med ryggsekken.

Forberedelse for internasjonal reise.

Reise gratis.

Hvordan pakke en håndbagasje.

Skriv en anmeldelse om et hotell.

Pakke en reiseryggsekk.

Sjekk inn på et hotell.

Ring Australia fra New Zealand.

Bilstopp.

Kjøring i Storbritannia.

Å oppføre seg som en Londoner.

Søk etter et grønt kort.

Dressing i Italia.

Bilstopp.

Reise rundt i verden gratis.